18 Март, 2023 12:33 1 155 41

Георги Свиленски: Подкрепете ни да спрем джендър пропагандата в училищата

  • георги свиленски-
  • джендър пропаганда-
  • училища

"Да кажеш, че държавата е пред фалит и валутният борд е застрашен, това е меко казано престъпление срещу държавата и срещу българските граждани, защото просто не е вярно”, коментира още Свиленски

Георги Свиленски: Подкрепете ни да спрем джендър пропагандата в училищата - 1
Снимка: bTV

“Само за 2 дни страната претърпя доста катаклизми от изявлението на министъра на финансите. Това нещо този министър на финансите го прави втори път в предизборна ситуация. Спомнете си на предишните избори, същият министър на финансите начерта същата апокалиптични картина. Резултатът е, че служебното правителство се намесва пряко в поредната предизборна кампания и ние това го говорим от първия ден.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в 24 МИР София Георги Свиленски в предаването “Лице в лице” по bTV.

“Да кажеш, че държавата е пред фалит и валутният борд е застрашен, това е меко казано престъпление срещу държавата и срещу българските граждани, защото просто не е вярно”, допълни Свиленски и обясни, че пари има и за пенсии, и за социални плащания, и не трябва да бъде спирана абсолютно никаква подкрепа и за бизнеса, и за домакинствата. Според него с тези си изказвания служебното правителство оправдава своята невъзможност да събира приходи и своята възможност да прави корупция.

“Как да вярваме на този финансов министър като един ден казва едно, а на следващия ден сам се опровергава? Това, което искаме е отговорните институции професионално да излязат и да кажат какво е финансовото състояние на страната, както направиха БНБ”, коментира социалистът.

“Миналата година, когато предложихме таван на цената на тока за битови потребители, същите тези анализатори, които сега говорят срещу предложението ни за таван на цените на основни продукти, тогава предупреждаваха, че електроразпределителните дружества ще фалират и ще имаме режим на тока. Днес, една година по-късно, мораториумът отмина, но цената на тока не се повиши и ток има”, припомни Георги Свиленски и посочи, че мярката, която БСП предлага, временен таван на цените на стоки от малката потребителска кошница, вече се прилага в някои европейски държави. “Ние може да чакаме, но кашкавалът на българската държавна фирма, който във фирмения магазин е 15 лв., днес в търговската верига беше 27,80 лв. Ето това трябва да се спре”, добави кандидатът за народен представител.

По думите на Свиленски позицията на социалистите за еврото е последователна: “Ние казахме: България ще влезе в Еврозоната тогава, когато е готова. Тогава, когато кашкавалът не е 30 лв., а пенсията на пенсионера - 460 лв. Тогава, когато няма инфлация и тогава, когато имаме информация как ще се отрази това на бизнеса, на икономиката и на българските граждани. Очевидно е, че това не може да е 1 януари 2024 г.”

Георги Свиленски бе категоричен, че за БСП най-важен е мирът и това България да не бъде въвлечена във войната с доставянето на оръжия на Украйна. “България няма и какво да праща. Когато ни обясняваха, че като пратим оръжия, ще ни подновено въоръжението на Българската армия, питайте тези, които гласуваха това решение колко е подновено въоръжението. Тази война трябва да спре и да има преговори”, коментира още той.

“В български учебник на 12-годишно дете, което тепърва се среща с живота, му се набива в главата, че “половото влечение обикновено е насочено към представители на противоположния пол. Някои обаче откриват, че имат предпочитания към хора от собствения си пол или към индивиди и от двата пола. Понякога са необходими повече време и опит, извън рамките на пубертета, за да може младият човек да определи своята ориентация.” Това, което предлагаме е в учебните заведения, до 18-годишна възраст, да се забрани това нещо - да се обяснява на децата, че могат да бъдат нещо различно от момче и момиче, че сами могат да решат да сменят пола си”, каза Свиленски за референдумът, който БСП организира, срещу навлизането на джендър идеологията в училищата.

В заключение той призова българските граждани на изборите на 2 април да гласуват с номер 1 в бюлетината.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    36 5 Отговор
    Абе смешко.Предния щеше да изтрелва македонци в космоса.Друг пък се бори срещу ваксините пък излязоха с по три дози.Бая прос.т народ има в България ама не е чак толкоз много че да има за всички ви.
  • 2 Спирай

    21 5 Отговор
    си я !
  • 3 Баче Кико

    19 12 Отговор
    Така ще те подкрепя, че после само слон ще може да те впечатли.
  • 4 Глас за номер 21

    21 23 Отговор
    Коалиция Вън от ЕС и НАТО с номер 21 !
  • 5 божанко

    15 9 Отговор
    подкрепете ма силно и многократну
  • 6 ТаУмВзе

    17 8 Отговор
    Абе картоф, къде бехте когато джендърлъка беше набит бре? Са подкрепа а! Щом и на Българските Деца посегнаха, докато народеца спинка. ЛОПАТАТА РЕЗКО!
  • 7 кукорча спецова

    13 6 Отговор
    и мен и мен, мощно и поне три пъти
  • 8 от съседната маса

    18 4 Отговор
    Синът му да не се окаже от отбора на всеотдайните момчета?
  • 9 Минева

    16 4 Отговор
    Това е работа на МОН- откачалките
  • 10 божанку бой

    11 2 Отговор
    под дъгата се чувствам екстра
  • 11 аз и другия

    10 3 Отговор
    клоун
  • 12 Макс

    8 13 Отговор
    Вие сте нещо , което не разбира света в днешния му вид , колкото и да не ви харесва . Почти всички лелички и чичковци имат внучки, които отдавна са на ти със сексуалността. Най-вероятно още на 12 са се съвокуплявали с предпочитаните полове. Нинова , Свиленски и подобие , се опитват да налагат теми табу. Погледнете децата и внуците си , а после говорете за секс след 18 години. Това никога не е било и няма да бъде . Природата си знае работата и Нинова не може да решава вместо нея. Между другото едно време са женили момичетата рано , още на 16 , защото са разбирали че вече са готови за оплождане. БСП отрича естествените природни процеси и настоява за контролиран секс.

    Коментиран от #36

  • 13 ЧОЧО

    12 2 Отговор
    За тия работи не е виновен избирателя другарю социалист,виновни сте вие алчните и прадажни политици.Преди избори сваляте облаците от небето след това само лапате .И да знаете ,че почти от всяко семейство има човек работещ по Европа и знаем там как е не на правете на будали.
  • 14 Първо си махнете джендърите

    14 7 Отговор
    сред вашия висш актив и тогава ще поговорим за вредата на джендърите. Вие, русофилите, предавате Родината, а ще ми се правите на антиджендъри, ако има съд да ви подгони по параграфите, трябва да ви забранят ва, другар!
  • 15 Подкрепа

    7 14 Отговор
    Подкрепа като гласуваме с номер 1. Джендърите стават все по-агресивни
  • 16 Смех

    16 6 Отговор
    И каква "джендър" идеология има ? Няма абсолютно такова нещо, защото за да го има трябва да мине през НС и през МС за одобрение. Не е минавало, няма и да мине. Това, което Нинова прочете за различните ориентации е чисто информативно. Да не би хората да са информирани, че има хетеросексуални и хомосексуални хора е нещо лошо и е "джендър" ? Трябва да си изключително прост за да мислиш така. То по тоя ред на мисли, всяка информация, която не допада на даден политик или човек е "вредна". Така е мислел ония чичко с мустаците.

    Това е популистки трик, защото няма какво да предложат на народа в момента и ги е страх, че няма да минат 4% бариера. Това е редовен номер на популистките партии по света - използване на необоснован страх на хората срещу тях самите само и само да влязат и да крадат пари.
  • 17 Чичо Гошо

    10 5 Отговор
    Тоз БОК.лук
  • 18 Крадци

    7 11 Отговор
    Този знае ли, че човек да е информиран от по-ранна възраст за това кой какво харесва и да може да прецени сам е нещо, което ще предотврати психологически травми в по-късен етап ? Всеки пак си е свободен да избира как да живее, но ще е информиран. По същия начин крият истинската история за комунизма в България иначе няма кой да гласува за тях ако хората са наистина информирани.

    Коментиран от #37

  • 19 БСП на Бунището

    6 8 Отговор
    Една година управляваха престъпниците от БСП и пак фалираха държавата...11 милиарда ги раздали на Приватизатори и Олигарси безвъзмездно.Как ще Обрулиш държавата и ще я фалираш бе,червен цървул...Джендърите ги има,ама що изкуствено напомпайте Ифлацията,да не смеем да влезем в магазина ...Спешна Лустрация на Комунистическите партии и техните Наследници...Ама много Спешна!!
  • 20 Трифонов

    9 10 Отговор
    Свиленов, това, което говориш не се връзва с написаното в учебника, който цитираш. В него се казва, че повечето хора изпитват сексуално влечение към противоположния пол, но по-малко на брой хора изпитват такова влечение и към двата пола или към същия пол. Което, обективно, е самата истина! Никъде в български учебник не се говори за "пол по избор", нито за операция на пола, нито за джендърство. А още по-малко пък се "агитират" подрастващите да си сменят пола. Написаното има една единствена цел - да каже на децата, че това нещо е неделима част от живота и че ако те изпитват сексуално влечение към същия пол, това, само по себе си, не е нещо нито срамно, нито лошо, а нормално. До идеята за това, че такъв трябва да бъде подходът към хомосексуалните хора, човечеството стигна трудно и много, много бавно. И узря чак, когато вече стана късно. В началото на 90-те години на 20 век наброявахме под 5 млрд. души. За около 200 хил. години. Днес, 30 години по-късно сме вече близо 9 млрд. Това е експоненциално нарастване и е проблем. Много жалко, че хората сме така неспособни да се учим от грешките си, както и от своя опит и от този на останалите биологични видове. Природата е изобретила множество средства да контролира числеността на популацията. И липсата на влечение към противоположния пол е важен способ за това. Ако бъде оставен да работи нормално обаче. За жалост, 2000 години потискане на този механизъм, не могат да се компенсират по никакъв начин. И затова днес... ще

    Коментиран от #25

  • 21 Гачо

    6 6 Отговор
    Голяма работа е тоя! На неговата жена мъжа и е президент на Републиката!
  • 22 С номер 5 напред!

    11 5 Отговор
    ПП "Народна партия истината и само истината" с бюлетина No5
  • 23 квс

    13 4 Отговор
    Спрете военното обучение в училищата и оставете децата на мира!!
  • 24 !!!?

    15 10 Отговор
    Да спрем джендър пропагандата в училищата !!!?

  • 25 Цензура

    12 5 Отговор

    До коментар #20 от "Трифонов":

    Въпросът е, че в този учебник (за 11-годишни деца) се говори така, сякаш изврaтeнячеството е нещо нормално и дори признак на цивилизованост.

    Пропагандата на противоеcтественичество пред деца трябва да се третира като престъпление срещу държавата !!!
  • 26 Григорова

    7 8 Отговор
    Ще преподаваме само "русофилия" в СУ!
  • 27 Анонимен

    10 6 Отговор
    В МОН са се настанили група джендъри. Трябва да се приеме закон да бъде забранено на гейове да участват в политиката и да не заемат ключови и държавни длъжности в държавата!

    Коментиран от #32

  • 28 Хванали са се за сламка

    9 3 Отговор
    Какви джендъри ви гонят?
    Та това са си нещата от живота!!!
  • 29 Некой си

    1 4 Отговор
    Все тая.
  • 30 Перо

    9 3 Отговор
    Преди изхвърлянето на джендърията от училищата, трябва да се изхвърли от държавната администрация, която се зомбира от такива, като чичко Шорош, още от началото на прехода!
  • 31 АБВ

    7 5 Отговор
    Няма да стане хиляди пъти предпочитам джендъри от колкото комуняги сори
  • 32 Алън Матисън Тюринг

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "Анонимен":

    Алън Матисън Тюринг е британски математик, логик, криптоаналитик, информатик и философ. Той разкодира шифъра за радиопредаване на свръхсекретни съобщения на немската армия с шифровъчната машина „Енигма“. Подрежда основите на днешните информационни технологии. Заради хомосексуалността е осъден в Англия. Заради репресиите се самоубива през 1954. Светът загубва един от най-светлите си умове. А не печели нищо.
  • 33 Тук

    7 4 Отговор
    Вие от БСП ударихте дъното! Но да знаете, че ще сте извън борда след изборите!!!
  • 34 Красимир Петров

    5 6 Отговор
    Вие сте доказани крадци и популисти
  • 35 Простя Копейкин

    8 1 Отговор
    Единствената логика, която виждам в кресльовците, на които им се привижда за някаква джендър идеология в училищата е че се притесняват и учениците да не разберат какви са пед ра Zi .
    Само като им видиш децата с какво възпитание са, как се обличат и държат и ти става ясно .
    Я погледнете малката копейка - балтийката, че той си е чист ... амбреаж , а Копейкин какъв да е ?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 незнайко

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Крадци":

    Едно е да си информиран от "ИСТИНАТА" друго е да ти го набиват в главата от медиите НЕПРЕКЪСНАТО ! Промиването на мозъка е точно ТОВА което се прави от медиите и е вярна поговорката , ( Ако 10 човека кажат, че имаш сестра иди доказвай, че нямаш ) !!! Що се отнася до половата ориентация точно това е ДЖЕНДЪРСТВОТО и да не говорим за страните където жената е СЛУГИНЯ и устройство за разплод, но това е отделна тема !!!
  • 38 Умен по цялата глава

    4 0 Отговор
    Джендърството е Биология бе,червен цървул,не е Идеология...Никой не е станал Обратен,щото го е прочел в книжка.. Да си чувал за Хикс и Игрек хромозоми,които определят Пола на Индивида...??? Ми образовайте се малко в таз комунистическа кочина БСП ,цървул червен!!!
  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Хайде да видим сега, колко шарана ще клъвнат на тази въдичка?
  • 40 Гост

    1 0 Отговор
    На тия от БСП само джендъри са им в главите. Почвам да се притеснявам за тях...
  • 41 Добрева

    0 0 Отговор
    Нинова я гонят джендъри и по този случай заряза всички други теми на лявото.Умира от яд,че новата левица й диша във тънкото вратле….Резултатите този път ще я накарат да се спасява,но къде и тя не знае….Тя е за никъде и е опасна и вредна за обществото!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол