Last news in Fakti

18 Март, 2023 20:10 1 423 87

Димитър Стоянов: Правим всичко възможно, за да осигурим експлоатацията на българските МиГ-29 поне до 2025 г.

  • димитър стоянов-
  • експлоатация-
  • миг-29-
  • 2025 година

Нова военна помощ за Украйна без решение на НС не може да се осъществи, а неконтролираното предоставяне на въоръжение може да доведе до лишаване на българската армия от определени способности, поясни военният министър 

Димитър Стоянов: Правим всичко възможно, за да осигурим експлоатацията на българските МиГ-29 поне до 2025 г. - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Еврокомисарят Тиери Бретон посети военните заводи в Сопот, за да оцени възможността за увеличаване на производствения капацитет на нашата отбранителна индустрия.

"Целта е да бъдат произведени боеприпаси за попълване на запасите на страните-членки на ЕС, както и нашите съюзници от НАТО. Всеки конфликт и предоставянето на съответните боеприпаси води до изчерпването на складовите наличности. Това налага и тяхното своевременно попълване. Всяка една държава членка на НАТО е задължена да съхранява определени запаси от боеприпаси. Основната задача е увеличаване на производството и попълване на съответните запаси. Конкретно става въпрос за 155-милиметрови снаряди. Българската армия все още не използва такива снаряди, но с модернизацията на армията ще бъде променен и калибърът. Предложението на еврокомисаря е и с друго значение – откриването на нови работни места и съответно данъците от производството да останат в България... Не е пряко свързано с предоставяне на въоръжение за Украйна", заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов в студиото на "Брюксел 1".

Той подчерта, че нова военна помощ за Украйна без решение на НС не може да се осъществи, а "неконтролираното предоставяне на въоръжение може да доведе до лишаване на българската армия от определени способности".

Министерството на отбраната правим всичко възможно, за да осигури експлоатацията на българските МиГ-29 поне до 2025 г.

"Ние работим по няколко опции. Първата беше със заместващи изтребители, втората беше с поддържане на самолетите МиГ-29. Засега не сме постигнали успех по отношение на заместващите изтребители и затова на преден план излезе вариантът да търсим двигатели за МиГ-29. Към момента тече обществена поръчка за доставка на ремонтирани двигатели. Има и възможности за предоставяне на двигатели за ремонт. Стараем се да дадем глътка въздух за изтребителната ни авиация поне до 2025 г., когато ще дойдат първите F-16", каза министър Стоянов.

Пред Bulgaria ON AIR военният министър отчете, че базата "Граф Игнатиево" вече се модернизира, за да приема самолети F-16. По време на служебното правителство са открити 17 строителни площадки, очакванията са, въпреки закъсненията, до средата на 2024 и началото на 2025 авиобазата Граф да бъде модернизирана и спокойно да приеме изтребителите.

Военният министър категорично заяви, че 2% от БВП за отбрана са крайно недостатъчни.

"България има национален план за отделяне на 2% от БВП за отбрана през 2024 г. За 2023 г. е 1,85%. Този план е представен и пред нашите съюзници в НАТО и се надявам да бъде изпълнен. Въпреки това 2% от БВП няма да бъдат достатъчни за модернизация на българската армия. Нашите съюзници вече коментират, че 2% трябва да бъде най-ниското ниво. Изпратили сме искане към МФ за 2% от БВП, но бихме се радвали и на 1,85%, както е в националния план. Ние държим на своето. Надявам се, че средствата за българската армия няма да бъдат орязани, иначе се стопира процеса на модернизация.", каза военният министър.

Димитър Стоянов уточни също, че в момента над 400 военни участват в охраната на държавната граница, също така подпомагат МВР в ремонта на оградата. Очакванията са мигрантският натиск да се засили.

"Очакванията за мигрантските потоци са, че ще бъдат засилени. Натискът върху границата ни е значителен. Не е необходимо всичко да бъде оставено в ръцете на човешкия ресурс. България искаше 2 млрд. от ЕС за укрепване на границата. Шансовете за предоставяне на финансови средства за дооборудване на българската граница са изключително големи. Над 100 км от границата не са защитени от технически средства. Не трябва да се забравя факта, че тази граница не е само българска и оставянето на ангажимента единствено и само на България не е коректно. Разходите за поддръжка би трябвало да бъдат споделени", категоричен е министър Стоянов.

А твърденията за изпращане на български войници в Украйна определи като "елементарни манипулации".

"Политически играчи изпитват слабост да се изправят срещу други играчи и затова се ориентират към страховете на хората и прехвърлят отговорности към служебното правителство. Манипулирането на общественото мнение с предоставяне на грешна информация определено се заиграва със страховете на хората. Категорично няма да изпращаме войски в Украйна. Интерпретациите на промените в Закона за отбраната и въоръжените сили бяха крайно неудачни в една сложна предизборна ситуация. Беше коментирано допълнително споразумение за изпращане на въоръжение в Украйна. Това не е вярно, ние просто стриктно изпълняваме решенията на НС", коментира министърът на отбраната.

Свалянето на американски дрон от руски изтребител в Черно море посочи като "сериозен инцидент". По думите той можеше да се разрасне в нещо по-сериозно като ситуация.

"След няколко дни реакциите бяха различни и напрежението леко поспадна. Дронът е свален в международни води, т.е. не е в териториалните води на Руската федерация. Необходима е още информация, за да бъде направена точна оценка, с която към момента все още не разполагаме. Доброто в ситуацията е, че този инцидент не прераства в нещо по-сериозно", добави Стоянов.

450 милиона лева са средствата, които е предоставила България за Украйна, включително и за бежанците, дошли у нас. Хуманитарната помощ, предоставена от Министерство на отбраната, е в рамките на 7 млн. лв. очакванията са 50-60% от тях да бъдат възстановени по EPF. Министър Стоянов посочи, че вече е късно страната ни да участва в триъгълни сделки за военно оборудване.

"За съжаление, решението на НС за предоставяне на помощ на Украйна и съответно включването на България в такива триъгълни сделки беше прието в началото на декември. При тази ситуация се оказа, че няма желаещи страни от нашите съюзници, които да предоставят помощ на нас, а ние да предоставяме съответната подкрепа на Украйна. Такива сделки няма как да бъдат сключени поради простата причина, че третата страна вече липсва. Западната техника се предоставя директно на Украйна, а не през други страни. Беше изпуснато златно време за такива триъгълни сделки. Ние продължаваме да поддържаме морално остарялата техника в рамките на нашите възможности до извършване на модернизация на българската армия", посочи Стоянов.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    28 6 Отговор
    Откъде ще ги вземе тези двигатели за МиГ-овете?
    От Путин ли?

    Коментиран от #4, #8, #53, #59

  • 2 Последния Софиянец

    18 7 Отговор
    Нали ще ги давате на Украйна?Каква експлоатация?

    Коментиран от #70

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Аватар

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    Двигатели има стига да искаш да намериш!
  • 5 Бозаджията

    19 9 Отговор
    Дай ги бе,дай ги на Украйна и приключи стая агония
  • 6 Реалист

    27 18 Отговор
    Само фашизоиди помагат с оръжие на окраинските нацисти.

    Коментиран от #33, #61

  • 7 Ами

    26 13 Отговор
    Има много по-добър ход за нас да предоставим остатъците ни от всичката си съветска скрап наречена авиация на Украйна срещу замяната и от сританите от НАТО с използвани ф16. Така щяхме да имаме и втора ескадрила без да платим и една стотинка. Тези изтребители които сега ги гласят за Украйна сега можеше вече да са част от нашата армия и нашите пилоти да трупат на тях летателни часове и опит. Затова обаче се искаше да има политици защитаващи наистина националните ни интереси, а не такова играещи популистки представления с надежда да се сдобият с някоя комисионна при покупката на нови самолети и утилизираното на старите ни.

    Коментиран от #12

  • 8 Софиянеца

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    Ти от къде си купуваш части за голфа 2 ?

    Коментиран от #37

  • 9 хахахаха

    13 10 Отговор
    Яко продават оръжия, ама тихичко за да не дразнят путинофилите.

    Коментиран от #11, #35

  • 10 Русофил

    17 14 Отговор
    Дайте ги на украинците бе руски слуги.
  • 11 4000

    22 14 Отговор

    До коментар #9 от "хахахаха":

    Всички които подкрепяте фашистите от Окрайна сте педофили евроатлантически

    Коментиран от #21, #28

  • 12 Сънчо

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Ами":

    Събуди се!

    Коментиран от #22

  • 13 КОНТРАТА

    21 14 Отговор
    Ше давате самолети на окраинските фашисти ако сте ги купували вие престъпници фашиски. Миг 29 е на българите не е на петата колона на Сорос в БЪЛГАРИЯ 🇧🇬

    Коментиран от #16

  • 14 Мимч

    19 7 Отговор
    Абе недей шикалкави,ами кажи направо за какво идва тоя натовец,а то е да произвеждате оръжие за укрите.Даже и в заводите го развеждате да ви дава указания,къде и какво да правите..
  • 15 4000

    13 12 Отговор
    Петата колона на ФАЩ в България може само капачки да събирате имуществото на МО е за българите не за окраинските фашисти.
  • 16 Русофил

    12 10 Отговор

    До коментар #13 от "КОНТРАТА":

    На българите са, но те се управляват от слуги на руснаците. Това трябва да спре завинаги.

    Коментиран от #20

  • 17 И да ги вземе

    5 9 Отговор
    от Русия, какво лошо има ? Или е по-добре да се вземат нови заеми за заместващи изтребители ?

    Коментиран от #27

  • 18 Сатана Z

    12 6 Отговор
    Що не вземете да ги покажете тези МИГове,има ли ги—няма ли ги?Всеки говори за тях,но никой не знае къде са?Изглежда ,че само Украинците знаят.Междо другото,в Украйна се ремонтираше един транспортен Ан24 ,който Укрите отказват да върнат на България.Нещо за този самолет няма ли да споделиш бе,Стоянов?

    Z
  • 19 Ний ша Ва упрайм

    11 8 Отговор
    да изгоним американсите и си купим Су35 утре

    Коментиран от #26

  • 20 КОНТРАТА

    11 8 Отговор

    До коментар #16 от "Русофил":

    Като искаш да даряваш си продай бащинията и дари парите където искаш. Асан, Боко, Кирчо, Ристьо, Доган да си изпразнят офшорните сметки от крадени пари и да ги дарят на Киев.

    Коментиран от #23

  • 21 Герб

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "4000":

    Б...о...клу...к.
  • 22 Ами

    9 5 Отговор

    До коментар #12 от "Сънчо":

    Какво да се събудя в Нидерландия имат F16 които са още годни да леят, но вече не се ползват. Те ще отидат след време в Украйна, а ние в каря на годината ще си останем с скрапа които или трябва да нарежем за вторични или да ги пазим за музейни експонати. Междувременно ще трябва да плащаме за заместващи самолети, защото имаме гениални политици, които гледат само личните си интереси.
  • 23 Русофил

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "КОНТРАТА":

    Ти не се меси от топлото местенце в руската ферма. Скоро отиваш на фронта.
  • 24 Абе

    9 5 Отговор
    Дайте ги на Украйна и да се свършва тая мъка с МИГ-овете. Те са бездънна каца за МОИТЕ данъци.
  • 25 Теле

    3 0 Отговор
    Като ти звънне кулебата ще запееш друга песен
  • 26 Не става

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ний ша Ва упрайм":

    Орките нямат чипове. А и СУ са боклуци. Ма като искаш да даряваш пари на орките, прави със СВОИ пари.
  • 27 Ами има

    6 1 Отговор

    До коментар #17 от "И да ги вземе":

    Ти от наркобос памперси купуваш ли?

    Коментиран от #42

  • 28 Ами

    5 7 Отговор

    До коментар #11 от "4000":

    Доказателства за педофилия се намират на терен в Украйна. Извършвани от орките , разбира се.
  • 29 Копейкин

    9 8 Отговор
    Мирът ще настъпи, когато украинците изгонят агресора от териториите си...
    Или когато Путин спре войната и изтегли армията си от Украйна...
    Което е малко вероятно.
    На военнопрестъпник не може да се има доверие!

    Коментиран от #31

  • 30 ТаУмВзе

    0 0 Отговор
    ЛОТАТААА!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Русофил

    8 6 Отговор
    Тъпак!
    За затринането на България и подкрепата Кремъл!
    Управляват ни нещастници- русофили

    Коментиран от #41, #46

  • 33 Все пак

    5 7 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Някак трябва да изгонят кремълските фашисти психопати от територията си. Мислех, че човек, който защитава Родината си, се нарича ПАТРИОТ. Ма вие русороботите по инак мислите. Тоо не мислите, казват ви какво да мислите.

    Коментиран от #38, #40, #44

  • 34 Българин

    6 4 Отговор
    Тоя министър е рядко интелигентен,пази ги тия руски щайги.Ще им направим музей.И патрона ти хвърчилото сте еднакво умни.И су 25и те ще имат същата съдба.Колкото и да Ви влече раболепието пред рассия,тия щайги ще останат за музея.Много прозти мислели за България,ако мислехте щяхте да ги спазарите я за пари я за самолети.Вие мислите за рассия да сте снишени и раболепни.

    Коментиран от #83

  • 35 ОКРАИНА НЕМА НЕМА И ДА ИМА

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "хахахаха":

    Краварофилите вият на умряло
    Да заминават да се бият като са толкова смели ама защо и нас набутват
    Там паси маси тагара ристю гмома Киро и све юрод да изчезват
  • 36 Йенс Щолтенберг

    7 4 Отговор
    Всички щатски подлоги в България трябва да бъдат пратени в трудови лагери, защото потъпкват европейските ценности.

    Коментиран от #43

  • 37 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Софиянеца":

    От аптеката.
  • 38 Реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Все пак":

    Само дето Донбас не е родина на окраинските фашисти, а на руснаците.
  • 39 Бгг

    8 1 Отговор
    Мите, къде беше до сега бе ??? Заедно с прецедента къде бяхте и какво управлявайте бе Мите??? Нима не знаехте , че ВВС са в плачевно състояние??? По вашето време Мите стана голямото унищожаване на БА. Тъй пък един генерал не излезе да каже, че БА се унищожава ???
    А зная Мите вие слушкахте и пазехте службицата. Тъй , че с не ми се правете на заинтересувани за БА и народа.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Русофилите ли

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "Русофил":

    изгониха 70 руски дипломата? Те ли гласуваха оръжие за Украйна? Хайде да не бъдем нагли.
  • 42 Сравнението Ви е лошо

    6 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ами има":

    Но доколкото съм запознат Украинците се занимават с дрога, продажба на органи, оръжие и всякаква друга незаконна дейност. В Русия тези неща са стриктно забранени. Според мен преди да защитавате определена страна се запознайте по-добре със фактите и кой всъщност е престъпника.

    Коментиран от #45

  • 43 Трай бе

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Йенс Щолтенберг":

    Ти каква подлога си от снишените родолюбци.
  • 44 Територията на

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Все пак":

    украинските нацисти е Полша.

    Коментиран от #49

  • 45 Българин

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Сравнението Ви е лошо":

    Тебе да не ти е идол някой червеноармеец,чист чекист.
  • 46 Русофил

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "Русофил":

    Този номер с ника сме го играли многократно тук. Сложи си някаква отметка.
  • 47 Бандера

    5 4 Отговор
    Натовската бг войска се командва от генерали с татуирани сърп и чук под фуражките. С главнокомандващ, служебен и бивш премиер - членове на БКП, клели се във вярност към Партията и СССР. И кога ще преименувате летището на името на Списаревски?
  • 48 Какви министри

    2 2 Отговор
    е сложил Плешо с диви селски акценти? Директно от свинефермите и краварниците без конкурс.

    Коментиран от #50

  • 49 Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Територията на":

    Много си умен.А къде е мястото на рассия .На друга планета тук няма място.

    Коментиран от #51

  • 50 Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Какви министри":

    Не му ли личи ,че е военен.
  • 51 Русофил

    4 4 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Сещам се само за едно единствено подходящо място за русията - черната дупка в центъра на галактиката.
  • 52 сърпи чук

    3 1 Отговор
    Грипен, рафал, eurofighter...Ама миговете са оферта за червените кoпeлдaци.
  • 53 НЕ БЕ,

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    ОН ЧЕ ГИ
    НАРИСУВА НА
    ТРИ ДЕ ПРИНТЕР,😁
    НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ:
    2025 г.само българия ЩЕ има миг 29!😁
  • 54 Проззз

    5 4 Отговор
    Аламаносов Баламаносов Що си мисля че ще ремонтират четири самолета за да ги пратят в Украйна.И на децата е ясно че Натушките искат да ни изчистят Руската техника за да ни набутат западна на космически цени.
  • 55 Другар

    10 5 Отговор
    Другарю Стоянов, питай началника си другаря Радев защо още в началото брокира всяка възможност за триъгълни сделки! И нормално съюзниците ни отбичиха. С прости хора не им се занимава. С това ни казаха: Като не исщате да си дадете ръждясалото съветско оръжие, дръжте си го за скрап и плащайте петорно по-скъпо за западно! Хитрата сврака, с двата крака. Докато Ганю се почеше под миризливия калпак и охлюва се шмугна в храстите. Дотук с българския акъл на вересия!!!

    Коментиран от #57

  • 56 Вацев

    2 7 Отговор
    Искам коментари против Козяк джендърите фашистите Костов вън от Европа и НАТО за соросоидите не забравяйте.
  • 57 Русофил

    6 6 Отговор

    До коментар #55 от "Другар":

    Руските слуги не мислят. Те са дресирани и верни. Затова ще хвърлят самолетите, но няма
    да ги дадат да свършат някаква работа.
  • 58 Националист

    4 7 Отговор
    Абе товарищ още няколко месеца имате и отивате в забвение. Украйна е бъдещето, те помнят кой са им помагали за другите Азов ще се погрижи
  • 59 Споко

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    Всичко е измислено копуваме от Полша и Чехословакия. Те предават самолетите си на Украйна а излишните резервни двигатели ще ни ги продадат. В тоя ред на мисли къде са нашите резервни двигатели който трябваше да отремонтират Поляците.
  • 60 Механик

    5 5 Отговор
    До преди 4 години ни убеждавахте, че тия "руски кюнци" са остарели и няма нужда от тях. Отказахте да се ремонтират и купихте хартийки на Ф16.
    как не ви е срам само?! КАк се извъртате като фурнаджийски лопати!
    п.п.
    И за какво ще реновирате миговете? Да ги давате на Украйна ли?
    По стълбовете ще висите !

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Човек

    2 3 Отговор

    До коментар #60 от "Механик":

    Ако те намерим на първото дърво ще се люлееш.
  • 63 Лъжец

    0 2 Отговор
    Слуга на агресора. Полша получи толкова много пари от ЕС, защото си даде оръжие на Украйна.
  • 64 Коментар

    3 2 Отговор
    Като гледам коментарите всеки,който е против да ни изнасят държавата бил "руски" и не знам си какво още.Бре що не се гръмнете?!
    Искате да дават на чужда държава,а после ние ще плащаме!

    Коментиран от #66

  • 65 Мъжа на урсула

    3 2 Отговор
    Дайте им самолети днес, утре ще поискат българи да лежат в окопите вместо тях докато укрите са на плажа с джипа

    Отвратен съм от тъпотата на българите
    Ма то 30 години фейстъп, мазна чалга и затъпяващи ,,риалитита,, по телевизора какъв да е резултата

    Коментиран от #68

  • 66 Русофил

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Коментар":

    Ти лично няма да плащаш защото си руснак във ферма. Тебе скоро ще те пратят на фронта.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 И ти се готви

    1 2 Отговор

    До коментар #65 от "Мъжа на урсула":

    за фронта. Купи си тампони.

    Коментиран от #74

  • 69 Европа от

    0 0 Отговор
    Брест до Брест ШдГ
    От Ванкувър до владивосток ЖВ
  • 70 Адрес 4000

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Напротив правят всичко възможно да угодят на Кремъл
  • 71 Азербайджанеца

    0 3 Отговор
    Ще гласувам зА вазраждане да има мир с арменците .
  • 72 Град Симитли

    1 0 Отговор
    тая мамуна, тиери бретон, трябваше да я изхвърлите с шутове!
  • 73 Вацев

    0 0 Отговор
    Чакате статия от г-жа Маринова как се любим и пеем патриотични песни в библиотекарския институт .
  • 74 Мъжа на урсула

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "И ти се готви":

    Ние вече сме стари за фронта а и сме рисков контингент - служили сме 2 години + 3 месеца задръжка в бойни поделения. И знаем да боравим с оръжие и знаем срещу кого да го използваме. И можем да мислим.
    Ние не сме интересни, късно ни е да ни промият мозъците
    Тъжното е че ще пожертват младите като вас, с промитите мозъци и тампоните.
    Блъскай у фитнеса и не се мъчи да мислиш, вие ще сте пожертваното поколение, като украинските младежи

    Коментиран от #75, #76

  • 75 ШЗО

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Мъжа на урсула":

    И аз съм служил в комунистическата армия която няма нито една битка на фронта.

    Коментиран от #77

  • 76 На тези години

    2 2 Отговор

    До коментар #74 от "Мъжа на урсула":

    деменцията е изтрила всичко при теб. Останала е само дресировката на руска слуга.

    Коментиран от #79

  • 77 Мъжа на урсула

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "ШЗО":

    Язък ти за времето дето си пропилял. Комунизма и капитализма както и сащ /Русия са двете страни на една и съща монета

    Но като не си си научил житейските уроци на младини по лесния начин сега имаш шанс да научиш живота по трудния като заемеш мястото на някой си глиги
    Той не можа да се докаже и нещо зачезна.
    Дано са го погребали цял че може и да не могат да го съберат още...
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Колев

    2 1 Отговор
    Смазващо невежество на голяма част от форумците. Младостта за това престъпно невежество не е оправдание. Всеки, който има достъп до клавиатурата може да надникне и да пита Гогъла, колко струва един F-16 американско производство, които още се продават. Оказва се, че цената му е 14,5 милиона долара. Ние , най-мудрите, най байдънофилите, най-ортодоксалните европейци, първи роднини на ингилизите платихме 200 милиона за бройката и то на чертеж, за някаква лека модификация със срок на доставка на кукуво лято. При това поръчахме още 8 броя за същите пари. Ако някой от много умните форумчета може да посочи по КОЛОНИАЛНО решение от това да го каже. Аз съм категоричен, че по роболепие, по тъпота ние нямаме равни в света, не всички, но огромен процент.

    Коментиран от #82

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Мъжа на урсула

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Колев":

    Не се учудвай.
    Българина умира да се прави на баровец въпреки че едва връзва двата края
    Българина обича да демонстрира самочувствие въпреки че е без никакво покритие
    Българина умира да се прави на такъв, какъвто не е но му се иска
    Накрая чрез фейстъп му се получи. Но загуби съвсем връзка с реалния свят
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Интересно.

    0 0 Отговор
    Много си активен, като става дума за Укр 0питеците ;) По часовото време, което си прекарал в сайта, ясно си личи, че работиш в същия (не казвам медия, защото се излагате).
    В Райд, си известен. Твоя и още няколко (да го наречем) профила сте събудили интерес сред чужденците, във въпросния форум. Чак и са отворили специална тема. Не мога да публ. линк, иначе ще падне смях.

    Коментиран от #85

  • 85 Интересно.

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Интересно.":

    Към Българин, ми е приказката.
    п.с. Останете със здраве!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол