Last news in Fakti

20 Март, 2023 14:11 6 954 44

Заплатите в "Арсенал" АД в Казанлък се увеличават с нови 200 лева

  • арсенал-
  • заплати-
  • увеличение

За Великден бонусите ще са поне за 400 лева

Заплатите в "Арсенал" АД в Казанлък се увеличават с нови 200 лева - 1
Снимка: БГНЕС

От началото на април работните заплати на всички работещи в заводите 3 и 4 на оръжейното предприятие "Арсенал" АД в Казанлък ще бъдат увеличени с допълнителен месечен стимул в размер на 200 лева, потвърдиха за БТА от ръководството на дружеството. С това работната заплата в тези заводи ще достигне размер от 2250 до 2300 лева. От април се променя и допълнителният целеви стимул за новоназначени работници, специалисти и ръководители в заводите 3 и 4.

Стимулът ще се изплаща текущо и по нов ред и начин. Всеки новоназначен работник в тези два завода на фирмата ще получава целеви стимул в размер на 200 лева след първия месец на работа. След втория месец сумата ще бъде 300 лева, след третия - 400 лева, след четвъртия - 500, а след петия - 600 лева. Тези стимули ще се изплащат на всеки новопостъпил кадър в тези заводи, независимо от образованието му. Сумите са в чист размер и ще бъдат начислявани в личния фиш на всеки служител заедно с неговата работна заплата. Няма промяна в размера и начина на изплащане на допълнителните стимули в останалите заводи на дружеството.

Въведен ще бъде и нов вид плащане за новопостъпили работници, специалисти, служители и ръководители от области извън Стара Загора. За тях ръководството предвижда изплащане на сумата от 250 лева месечно за покриване на разходи за наем, като за семейства тази сума ще бъде 500 лева. Целта е привличането на работници и специалисти от други населени места в страната, коментират от дружеството.

Работните заплати в казанлъшката оръжейница бяха увеличени пет пъти през изминалата 2022 година, а общото увеличени достигна 63 на сто спрямо предходната 2021 година. Според ръководството на дружеството по този начин средната работна заплата в "Арсенал“ АД става най-високата в областта и изпреварва всички работни заплати в страната в сектор "Машиностроене“, както и в други сектори. Бяха въведени и допълнителни стимули за работещите в дружеството. Сред тях са ежемесечно изплащане на средства за отдалеченост на пътуващите от Стара Загора, Гурково и Николаево до заводите в Казанлък и Мъглиж.

Въведени бяха и еднократни бонуси за новопостъпили, а ваучерите за храна бяха увеличени от 80 на 200 лева месечно, а за Великден, Коледа и за фирмения празник на дружеството тези ваучери се изплащат в двоен размер. Фирмата осигури и безплатен транспорт за пътуващите от община Стара Загора. В сферата на социалната политика служителите на "Арсенал“ АД ползват столово хранене, безплатни почивки на море в хотелския комплекс на дружеството и други. Дружеството предлага още услугите на фирмена детска градина за децата на работещите, детско-юношески футболен клуб, както и други придобивки.

Основната цел на ръководството на "Арсенал“ АД и "Арсенал – 2000“ АД е служителите да имат достатъчно добри доходи, за да бъдат спокойни за себе си и за своите семейства, подчертават от дружеството.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    11 24 Отговор
    А трябва да ги глобят.Всеки втори снаряд в Бахмут е дефектен.

    Коментиран от #18, #21, #32

  • 2 Мръсни

    25 17 Отговор
    пари !

    Коментиран от #5

  • 3 Дако

    35 2 Отговор
    Заплатите са бомба
  • 4 Българския принос в борбата с Путлериста

    22 33 Отговор
    Браво разкривайте още заводи на три смени да работят и бълват продукция помагаща за унищожението кремълския военнопрестъпник и армията му от орки.

    Коментиран от #16

  • 5 Делю Хайдутин

    25 12 Отговор

    До коментар #2 от "Мръсни":

    Кървави пари.
  • 6 Сменям си ник-а

    18 15 Отговор
    Само Путин да не се сети бум- бум по Арсенал и Козлодуй.
    Ей тогава ще я вапцаме.

    Коментиран от #9

  • 7 СталиН

    28 22 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България,да видим колко ще явят да се бият и умират за господарите си от Сащ,и същo за именията и яхтите на нашите олигарси и фабриките и банките на западните мародери.Българина няма друг избор освен да обеси тези които вкарат България във война с Русия,представете си лампите около парламента окичени с телата на предателите и изедниците вкарали България във война за интереса на западните мародери.Това ще бъде най красивата картинка в цялата история на България.
    Кой няма да иска селфи на фона на висящите Тулупа,Киртака,Ристю и другите изедници и някоя друга женска от парламента закачена с краката нагоре за малко еротика

    Коментиран от #11, #19, #30

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ами сетил си е

    14 12 Отговор

    До коментар #6 от "Сменям си ник-а":

    Те може да са легитимна цел, но са недостъпни за военна намеса.Ние сме в НАТО. Виж за атентати и саботажи са уязвими и такива вече са извършвани не еднократно от агенти работещи за Путлер.

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последния Софиянец

    10 7 Отговор

    До коментар #7 от "СталиН":

    Като те турят в смесена бригада с янки и англичани къде ще бягаш?
  • 12 Сменям си ник-а

    13 7 Отговор

    До коментар #9 от "Ами сетил си е":

    В кФо НАТО си бре мой чИляк.
    Само слуга на ФаЩ.

    Коментиран от #13

  • 13 В такова в което има чл.5

    13 23 Отговор

    До коментар #12 от "Сменям си ник-а":

    НАТО е единствената спирачка за варварските кремълски имперски амбиции. Която страна е в НАТО тя става територия която е недостъпна завинаги за кремълските имперски амбиции и затова Путлер толкова го боли при разширяването на НАТО.
  • 14 БСП за България и Радев

    12 12 Отговор
    Това е заради войнолюбците от правителството и Запада, които подклаждат войната с оръжия. Ако съм на мястото на работниците, бих отказал тия мизерни 200 лева. Това са кървави пари

    Коментиран от #17

  • 15 Само такова..

    10 3 Отговор
    Да не стане "обект" Арсенал,на младини бачках там,имам мили спомени..
  • 16 Мдаа..

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българския принос в борбата с Путлериста":

    Кукуригууу..
  • 17 Абе

    7 11 Отговор

    До коментар #14 от "БСП за България и Радев":

    Руските енергоносители са кървави и ползването им е съучастие във войната на Путлер, но за продажните путлеристи като вас те са задължителни нищо че удължават войната и жертвите
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Кроки

    14 5 Отговор

    До коментар #7 от "СталиН":

    Дигай се и ходи да стачкуваш пред завода да видиш как работниците ще ти начупват канчето.
  • 20 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 7 Отговор
    Да се пазят от руските подлоги и да работят на нон стоп режим!
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Качеството на Арсенал е наД Световно Ниво!Цяла година украинците се държат на това производство!Над 50% от снарядите са наши!В Арсеналса най добрите шлосери оръжейници !
  • 22 Мнение

    10 10 Отговор
    Против съм да се произвеждат оръжия за други държави, особено пък за такива във военен конфликт!

    Оръжия трябва да има само за нашата армия!

    Ако пък заради капиталистическите глупости, предприятието трябва все пак да произвежда за навън, то на сандъците и на оръжията трябва да има с големи букви ГРАВИРАНО ИМЕТО НА КЛИЕНТА ПОЛУЧАТЕЛ!!!

    В противен случай, производителите се превръщат в съучастници в масови убийства!

    Най-добрият вариант е изобщо да няма нужда от оръжия, но уви все още има хора които си мислят, че човечеството им са лични роби!
  • 23 руZофилията V шOк!

    5 5 Отговор
    Бизнес ис буминг.

    Коментиран от #34

  • 24 и за гробищата няма да им стигнат

    12 10 Отговор
    на тия мизерници, напускайте завода бе, лумпени...за 100 евро ще напарвите българия картофено поле и ще изпълните желанията на умрелия чърчил
  • 25 Възрожденец

    8 12 Отговор
    Заслужават си . Нека работят по усърдно за да могат нашите братя украинци да се защитят от московските фашистки орки !
  • 26 д-р Косев

    5 4 Отговор
    Копейкин що не отиде да организира един митинг за мир и дружба в завода, работниците много ще му се зарадват 😃 Да са живи и здрави хората, да бачкат здраво и да изкарват добри пари. И дано рашките да не свършат скоро, че ще трябва им търсим друга работа на нашите.
  • 27 Тези работници от военните заводи

    10 1 Отговор
    Вземат трохите и берат страх! Милионите отиват в Собствениците и търговците, а Работниците, някой ден ще отнесат Плувката!! ГОРНИ ЛОМ Е ЯРЪК ПРИМЕР!! Дано не се случва! Политиците ни и те са в Играта с делбата на многото пари!!
  • 28 Коце корубата

    4 2 Отговор
    Арсенал aнaл Гина. Втора смяна . Жена ми , но тя е мъж.
  • 29 Стисняри

    6 2 Отговор
    В Германия заплатите са от 4 хиляди евро нагоре в оръжейния сектор. Нещо, като нашия IT сектор, да заплати са високи за България, но са наполовина от същия отдел и по същия проект на колеги в Бритън.
  • 30 д-р Косев

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "СталиН":

    Мобилизация у нас не се очертава, то няма и какво да мобилизират - тия дето са ходили в казарма вече се напикават или са на път да влязат в този възрастов сегемент. За сметка на това в Раша мобилизацията си тече, по радията вървят военни частушки, чичаци с възчервени носове призоватат за защита на родината, тьотките плачат, децата подсмърчат... И най-смешното е, че цялата тая мила патриотична картинка е по повод избухналата война с ... Украйна, бившата им територия, в която барем 1/3 от населението са си чисти руснаци 😃😃

    Коментиран от #33

  • 31 честен ционист

    3 4 Отговор
    Кървави пари
  • 32 кучето на Шойгу

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Вагнеровците само реват. Не ги слушайте.
  • 33 др Гей Билтс

    4 3 Отговор

    До коментар #30 от "д-р Косев":

    Косев, мобилизациите се правят, за да се имунизират непокорните. Ама понеже си тъпо Джи-Пи и не можеш да прозреш тия работи.
  • 34 Тъй тъй

    0 4 Отговор

    До коментар #23 от "руZофилията V шOк!":

    Бизнес ис буминг енд йор бътхол ис блуминг.
  • 35 Да са живи и здрави

    5 1 Отговор
    Ама градът остана без сервитьорки и магазинерки.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 чудно

    5 4 Отговор
    защо не казват на хораат, че това е сезонна работа.
    До година две 80% от персонала го очаква съкращение.
    Както няколко пъти вече...
  • 38 Урюрвкос

    5 1 Отговор
    добре че са руснаците да ни осигурят поръчки и заетост
  • 39 къде е истината

    5 0 Отговор
    Нали бизнесът е зле. Нямат печалби. Едва свързват двата края. Горките.
  • 40 Новозеландец

    4 1 Отговор
    В Окланд съм , Нова Зеландия , е България освен неплатени здравни осигуровки нямам друго да им плащам, разбира се и здравните няма да ги платя тъй като не пребивавам там , НАП да не се притеснява сметката ми е в новозеландски и австрлийски долари , няма как да ми я запорират.

    Благодаря ви за вниманието
  • 41 Керка

    4 0 Отговор
    Да,в бизнеса е жега,ще става и по-горещо,но някои дали разбраха.че на доста от стоките ДДС беше отпаднало?Ами,не,така ще бъде и занапред!Липсват не само правила,но и условия за бизнес у нас.
    Идва април,а какво стана с отстъпките за горивата?Е,СЕДМИЦА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ,ЩЕ ИМА ОБЕЩАНИЯ,ЛЪЖИ И ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ!Това е в България,така е в България!
  • 42 Тити

    5 2 Отговор
    Нормално сега са в своят апогей поне произвеждат и изнасят продукция. Крайно време е и България да получи парче от баницата за оръжие а не само Американците
  • 43 за тия пари

    5 2 Отговор
    не си струва риска скоро да ти падне кинжал на главата
  • 44 Велко

    3 3 Отговор
    Да крепим,пазим,развиваме и насърчаваме дейността на военно промишления комплекс!
    Всеки втори патрон,мина,снаряд,РПГ и ПТУРС е родно,българско производство!Хвала и срам!
    Наша, военна грижа е да отблъскваме мощните атаки на руската армия на украинска земя!
    Днес е така господа управляващи,а утре!За утре не мислете,като сеем оръжия,ще жънем трупове!Срам и позор!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове