20 Март, 2023 20:26 2 142 88

Асен Василев: За да живеем нормален европейски живот, заплатите навсякъде трябва да се качат. Не само в няколко фирми

  • асен василев-
  • европейски живот-
  • заплати-
  • качване-
  • фирми

"Между 10 и 15 милиарда евро на година има в различните европейски програми, които стигат до страната. Ако те стигнат до фирмите, за да си купят нови машини, да организират производствените си процеси, да развият пазарите си, тогава те ще могат да имат по-голяма производителност. Ако евросредствата не стигат до 50-100 фирми, а стигат навсякъде ще можем да защитим по-високите заплати през по-висока производителност“, добави съпредседателят на ПП

Асен Василев: За да живеем нормален европейски живот, заплатите навсякъде трябва да се качат. Не само в няколко фирми - 1
Снимка: БГНЕС

За да живеем нормален европейски живот, заплатите навсякъде трябва да се качат. Не само в няколко фирми. Това заяви пред журналисти в Казанлък Асен Василев от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„За да се случи това, държавата има отговорността да произведе кадри, които са добри. Второто е да подпомогне фирмите през всички евросредства. Между 10 и 15 милиарда евро на година има в различните европейски програми, които стигат до страната. Ако те стигнат до фирмите, за да си купят нови машини, да организират производствените си процеси, да развият пазарите си, тогава те ще могат да имат по-голяма производителност. Ако евросредствата не стигат до 50-100 фирми, а стигат навсякъде ще можем да защитим по-високите заплати през по-висока производителност“, добави той, цитиран от novini.bg.

Василев погледна с оптимизъм и усмивка към факта, че страната ни вече оглавява не само негативни класации. „В последната година българската държава направи рекорден износ. Първи в ЕС сме по ръст на износа, втори – по ръст на индустриалното производство. Първи в ЕС сме по ръст на заплатите. Българските фирми за първи път получиха газ и електроенергия на цени, по-ниски от европейските борси, и бяха оставени да работят спокойно. Пътят към нормален европейски живот минава през нормално европейско заплащане“, категоричен е той.

Кандидатът за депутат подчерта, че средната заплата трябва да расте, за да не бягат младите към големия град или чужбина. „Начинът да произвеждаш много е да имаш добри машини в приятна среда, в която искаш да работиш. Не можем да очакваме някой да е мотивиран да работи, ако работи с остаряла техника или е участник в неприятен работен процес. Това е отговорност и на работодателите, и на хората. Ако искаме да получаваме германски заплати, трябва да работим като германци. Младите не са „леко капризни“, а са прави да искат условия на труд и машини. Но когато получат това, не могат да искат на всеки 15 минути почивка за кафе и за цигара“, посочи още той.
Според Василев, Казанлък е жив град, в който живеят млади хора, а индустрията работи. Но има и какво да се надгради така, че ситуацията да стане още по-приветлива за хората. Като проблем той открои недостига на работна ръка „Фирмите работят страшно много, има нужда до града да се стига по-лесно, така че тук да могат да работят и хора от региона. В Казанлък училищата се развиват добре, имат професионални гимназии, които също работят добре. Не чухме оплаквания за болницата, което за мен бе приятна изненада. Нормален европейски град. Ако на града се осигури малко по-добра свързаност, ще бъде привлекателно място за още повече хора. Ако се подобри свързаността със Стара Загора, ако се пусне наземно метро, за да може да се пътува до областния център, това ще позволи на най-младите хора, включително да ходят на дискотека. Да искат да живеят тук на по-спокойно, а да се ползват от удобствата на големия град“, добави кандидатът за народен представител.

Той гарантира, че държавата няма да фалира.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    79 23 Отговор
    Какви заплати!? Кокорчо фалира държавата!

    Коментиран от #7, #74

  • 2 ИТъйНататък

    61 16 Отговор
    Точно ти, който ги понижи с вдигането на МОД-а... никоя бяла компания няма а да забрави стореното от теб!
  • 3 За да има Живот

    62 18 Отговор
    Тва на снимката не бива да Диша
  • 4 Избори 2023 част 1

    60 16 Отговор
    Ако искаш да те управляват и крадът ментално болни гласувай за коалиция ППДБ
    Ако искаш да те крадът неграмотници гласувай за ГЕРБ

    Коментиран от #9

  • 5 Голям зор

    57 9 Отговор
    Менторите хората,защо не го направихте когато можехте а вдигнахте цените и работещите бедни обедняха в пъти повече.
  • 6 СталиН

    41 9 Отговор
    Ние народа знаем как да направим България велика отново ,ще ви окачим всички нищожества на лампите около парламента, Тулупа, Киртака, Асан,Ристю,онова Моше Лорела,дпс-ага и някоя друга женска от парламента като Деса дуловската и Фидосова и Катрин Захрави .Ще назначим Курнелия за главен палач ,тя ще бъде повече от радостна да слага въжето на тези нищожества и рита столчето ,като всичко това ще се предава на живо по всички световни медии и канали ,като една минута ще струва 1000 лева ,дори и клошарите ще теглят бързи кредити да гледат най великото шоу в цялата история на България и така ще съберем стотици милиарди и ще заживеем щастливо.
  • 7 ТтТ

    41 9 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Все едно човек да си увеличи разходите с кредит!
  • 8 Реалист

    41 11 Отговор
    А - отбора на Козяк е ППДБ
    Б-отбора на, Козяк е ГЕРБ - СДС
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Трак🇮🇹🇩🇪🇺🇦🇯🇵🇦🇹🇧🇬🇮🇷

    35 4 Отговор
    Милиарди трябва да се дават САМО С АНЕКС И ДОГОВОР ЗА ЕВРОПЕЙСКО ЗАПЛАЩАНЕ ОТ СТРАНА НА ДАДЕНАТА ФИРМА !!! Фирма която няма намерение да плаща ЕВРОПЕЙСКА ЗАПЛАТА БАЗИРАНА НА ЕВРОПЕЙСКО ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ не трябва и цент субсидия помощ или каквото и др да види !!! ЕВРОПЕЙСКО ЗАПЛАЩАНЕ Е 6000-8000 лева НЕТО/ ЧИСТО на месец … Нови машини срещу европейско почасово заплащане ! Това е ! И бизнесмен който не осигурява работник на РЕАЛНАТА ЗАПЛАТА — доживот в затвора и отнемане на целия му “ бизнес”

    Коментиран от #15, #16

  • 11 дидо

    42 6 Отговор
    за да заживеем нормален живот първо трябва кирясалия и кокорестия , костов , тиквуний , доган , първанов , тия от ДБ ,всички от НДСВ барабар с псевдо царя ,корнелка ,мафиянски и целия им антураж да бъдат увесени по стълбовете и тогава може да се пооправим
  • 12 искам вече български нормален живот

    43 6 Отговор
    а тоя пе.....ст да си навре европейските простотии по-навътре!
  • 13 Аре стига Коки

    40 8 Отговор
    Тая песен за лапнишарани я знаем. Кравешки марионетки не ни трябват.
  • 14 Тоа па

    37 6 Отговор
    Асенчо ! Не знам,някой германец да работи по 12 часа !
  • 15 Коки

    22 4 Отговор

    До коментар #10 от "Трак🇮🇹🇩🇪🇺🇦🇯🇵🇦🇹🇧🇬🇮🇷":

    Аре ся. А с кво ше пълним партийните каси с наште фашистки партньори?
  • 16 Ей путараноизклецана,да

    19 5 Отговор

    До коментар #10 от "Трак🇮🇹🇩🇪🇺🇦🇯🇵🇦🇹🇧🇬🇮🇷":

    Махнаш укро-пачавричката когато коментираш,защото ще се срещнем на Тъмно и Тясно,а после ще се пишеш от седмиат пол,да ти уважавамАналноМайкатаДаТиУважавам със сушоар и пясък.....ако включваш Де :)
  • 17 Професора

    28 5 Отговор
    Асен Василев е херм.афродит

    Коментиран от #21

  • 18 Значи става дума само за ФИРМИ ?

    30 3 Отговор
    А за останалите " Да го Duhat !" ?

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 да го дyxa....т бедните

    19 6 Отговор
    Абе ти взема ли си ония гащи с червеното дето ти ги дадоха в Пловдив ?
  • 21 Освалдо Риос

    15 6 Отговор

    До коментар #17 от "Професора":

    Хермафродитите имат цици. Това няма.

    Коментиран от #23, #28

  • 22 6373272882

    17 4 Отговор
    Яката пазар ся ,ма винаги става както винаги,ни заплати,ни пари и скъпотия до шия.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Лъжец

    23 4 Отговор
    Като беше на власт леля Асена Спецова защо вдигна заплатата само на Спецов?
  • 25 хахаха

    24 3 Отговор
    Преди избори всички "вдигат заплати"... за да може после 4 години да си вдигат само техните :)
  • 26 Орка

    16 3 Отговор
    БАТ СЛАВИ НАПИШИ ЕДНА ПЕСНИЧКА И ЗА БИКИНКИТЕ НА КОКОРЧО МНООО ТЕ МОЛИМ БАТЕ

    Коментиран от #52

  • 27 а кокорчо вдигна прага на данъците а

    17 3 Отговор
    а плямпа:
    За да живеем нормален европейски живот, заплатите навсякъде трябва да се качат
  • 28 Професора

    11 0 Отговор

    До коментар #21 от "Освалдо Риос":

    Има има, не си гледал достатъчно добре.
  • 29 И теб измет

    10 5 Отговор
    трябва да те качи на оная си работа да да ти намести чарколака и в тъпата кратуна,идкрекяк тъп продажен.
  • 30 бай Даньо

    12 5 Отговор
    Кокоро , напразно се путиш. Няма как да вземете завоя към ГЕРБ и не виждам правителство ГЕРБ - ПП-ДБ единственото възможно както става до болка ясно. Рефлексите ви "бацо е мутра" "Герб са мафия" ще ви прецакат и есента ще вървим напред и без вас. Инак Ристьо е всеяден би се коалирал с Бацо , Пацо и Ал Капоне да папка ... ама от него не зависи с 5-6 % подкрепа... Ако пък се прегърнете с Бацо пак сте в канала защото умнокрасивите талибани , няма да ви го простят . Нали за това ги истеризирахте с "Бацо е мутра" и "Герб са мафия" е ето върши работа , бумеранга се връща...
  • 31 Бам Бам

    10 4 Отговор
    Както се казва в клипчето искам да съм болен от спин защото клин, клин избива :)
  • 32 Ловец на боклуци

    11 2 Отговор
    За да живеем нормален живот не трябва да ги има, както и тези преди тях през последните 33 години! Плаща им се да теглят заеми само и само да бъдат оставени на власт или да бъдат на власт и да бъдем бедни, а те ояли! Умишлено се държи това статукво в България ( Териториландия )!!!
  • 33 00014

    9 3 Отговор
    Аз не искам да обещаваш увеличение на заплати и пенсии. Можеш да го направиш, но за сметка на цените. Искам тях да намалиш. Ама Кирчо и Хиенка ако не помогнат пак ще гледате власт през крив макарон.
  • 34 Баце

    9 3 Отговор
    Хубав популизъм, забрави да кажеш и да "усвояваме" чрез посредници и да "изработваме" даже и партньорите си.
  • 35 Име

    7 9 Отговор
    Имахме късмет - че дойдоха млади хора, защото ГЕРб умишлено ни държаха като роби, това - от едната злоба.

    Коментиран от #42

  • 36 а сега асенчо ти

    10 3 Отговор
    Дyxaй го на бедните .
  • 37 123456

    8 1 Отговор
    искам да чуя обяснение на едни далавери с имоти в Божурище - как за два дни се правят сделки , които отнемат месеци , ако се правят по правилата ....
  • 38 ТОЯ ЛЯВОРЕЗБЕН БОКЛУК ЩЕ ВДИГНЕ ЗАПЛАТИ

    11 4 Отговор
    НО ТЕ ЩЕ НИ СТИГАТ САМО НАПОЛОВИНА ОТПРЕДИ НЕГО , А РАБОТОДАТЕЛИТЕ ЩЕ ГИ ЗАДЪРЖАТ С ГОДИНИ ЗА НАЙ НИСКИТЕ ......... ТОЙ ИЗАБЩО НЕ СПОМЕНАВА ДА НАПРАВИ ЗАПЛАТИТЕ ТАКИВА КАТО В ЕВРОПА !
  • 39 С ппдб

    10 4 Отговор
    Няма как да се живее нормален живот
  • 40 Кокорца

    10 3 Отговор
    Нещата отиват на гражданска война
  • 41 Кокорчев:

    8 4 Отговор
    За да живеем нормален юропски живот, всички трябва да носим чорапогащи!
  • 42 Ппдб

    9 3 Отговор

    До коментар #35 от "Име":

    Са национални предатели
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Така така

    5 3 Отговор
    Тя държавата нормална, колкото и ти си нормален. Теябва си основен ремонт, ама не от такива пишман майстори като вас
  • 45 Наблюдател

    9 2 Отговор
    България не иска да се раздели с социализма! У нас е срамно да се говори за пари, както беше преди при социализма! Значи в САЩ няма проблем да се обсъжда печалбата на предприемачите, тук е търговска тайна! Няма реален пазар на труда, защото няма достатъчно конкурентна среда! Ако аз обявя, че давам 5000 лв месечно възнаграждение за хора без особени умения, веднага другите работодатели ще ми подпалят телефона от звънене да ми кажат, че те ще ми намерят работници за три пъти по-малко пари! Добре, значи тия работодателски организации всъщност пречат на реалното развитие на пазара на труда!!!

    Коментиран от #49

  • 46 КАКВОТО И ДА СТАВА НИЕ ИМАМЕ

    6 5 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО АСЕН КИРО И БОЙКО , КАЕТО Е ТЕЖКО НАСЛЕДСТВО ПОСТОЯННО ОТКЛОНЯВАЩИ ЗАТВОРА А БОЙКО БЕШЕ И ДИКТАТОР КОЙТО ПРОГОНИ 3 МИЛИОНА МЛАДЕЖИ ЗА ДА КРАДЕ И ДА НИ МАРОДЕРСТВА 25 ГОДИНИ
  • 47 Източна ромелия

    7 5 Отговор
    Тоя що не си прибра бикините в Пловсдив

    Коментиран от #67

  • 48 гНУс

    10 2 Отговор
    ГЕРБ не позволява заплатите да растат. Само богатството на герберския и депесарския бизнес расте. Радев също налива милиарди в същия бизнес.
  • 49 гНУс

    13 2 Отговор

    До коментар #45 от "Наблюдател":

    Работодателите се договарят помежду си да държат ниски заплатите. Заради тях доходите не растат.
  • 50 На тоя евроатлантичекси активен

    6 5 Отговор
    "деец" тип джендър грам вяра нямаме.

    Имаше една Jay Ersapah - SVB фалира и вече я няма.

    Има едно Pips Bunce (Филип, Пипа) - Credit Suisse вече я няма...
  • 51 Сделано в СССР

    6 8 Отговор
    За да има бъдеще България, трябва да се разгради и унищожи съветската ни мафия, създадена и контролирана от руските служби, чрез лакеите си ДпС-БСП-ГЕРБ и техните производни Атака, БФ, МВРО-възраждане!
  • 52 гН0с

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Орка":

    На бат ти Слави КОНПИ скри резултата от проверката. Защо ли? Ако всичко беше наред с доходите му, нямаше да скрият резултата. Само кражбите се крият.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Студопор

    8 4 Отговор
    Най-много се лъже преди избори. Първи сме по ръст на заплатите... Да бе! Първи сме по ръст на промишлеността - коя промишленост, Кокорчо?
  • 55 Ком

    6 3 Отговор
    Престани да говориш в множествено число.За обикновения българин ти си никой. Твоят живот няма нищо общо с този на 90% от българите.Зловеща е само мисълта, че при толкова образа, се готвиш отново да дерибействаш.
  • 56 Въпрос за копейка

    2 2 Отговор
    На кои две етнически партии, председателите са били мъжки секретарки ?
    Подсказки :
    Единия на Доган, другия на Каракачанов ?
    И единия и другия набират популярност след побой: единия бие паднал на земята, другия го "бият" (бат Весо му удари само едно леко шамарче).
    И двамата ползват безплатен транспорт, осигурен от Пеевски.
    И двамата имат осигурен чадър от Гешев.
    И двамата говорят само едни и същи глупости - единия бавно, в стремежа си да ги каже правилно, другия бързо за да не ги забрави.
    И двамата са крали за къщи - единия за тъщи, другия на Варненското езеро
    И двамата плюят ГЕРБ, но и двамата гласуват с ГЕРБ.
    И двамата имат неук електорат
  • 57 Taka така

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Подкрепа за Кирил и Асен":

    Да май от всичко с езика най му върви
  • 58 Хаха

    6 4 Отговор
    Асен Василев: За да живеем нормален европейски живот, заплатите навсякъде трябва да се качат. Не само в няколко фирми

    Ако не се издъниш пак с израза да го дт бедните

    Коментиран от #65

  • 59 пророк илия , се от тия

    3 2 Отговор
    Анализирайки " естествените ви човешки нужди " , в пълните им измерения , вие с Буци сте сътворени един за друг , въпросът е кога ще се откриете .
  • 60 .......................

    3 1 Отговор
    Асене кефиш бе човек , какво вземаш?
  • 61 Писна ми

    5 3 Отговор
    Европейски живот всичко на кредит и бачкаш за скапаните евреи
  • 62 Коментар

    4 4 Отговор
    На 3-ти март опънахте знамето на ЛГБТ на фона на надписа "Има как".Значи трябва да станем т.р.а.в.е.с.т.и.т.и,за да ни увеличите заплатите така ли?Кошмар...

    Коментиран от #63

  • 63 Пффф

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "Коментар":

    Хайде стига глупости и лъжи!!!

    Коментиран от #70

  • 64 сиско6

    4 4 Отговор
    Асене, имахте възможност да направите нещо, имахте кабинет - не направихте нещо, малшанс, втори път лестовицата не каца на рамото да знаиш...
    А опа сори сгреших направихте нещо на първото заседание на МС си вдигнахте двойно заплатите...
    Ай да ви е честито!

    Коментиран от #66

  • 65 Ако разбираш нещо де

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "Хаха":

    Израза "да го дт бедните" беше споменат от Асен Василев в контекста, че този израз е мотото на ГЕРБ!!! Защото ГЕРБ бяха замразили заплатите на бедните работещи и не им пукаше за тях, докато щедро раздаваха милиони авансово на техни приближени фирми!!!

    Коментиран от #82

  • 66 По-точно

    5 6 Отговор

    До коментар #64 от "сиско6":

    Нищо нямаха време да направят ПП за краткото време от половин година, тъкмо вдигнаха минималната запрата, вдигнаха пенсиите, направиха детските градини безплатни, разкриха няколко схеми на кражби на държавни пари и мафията зад ГЕРБ, ДПС и ИТН ги събори от власт!

    Коментиран от #68

  • 67 Мдаа

    4 4 Отговор

    До коментар #47 от "Източна ромелия":

    Те тез бикини трябва да ги надянат на главата на тъпаща Боко Шкафа, той ги заслужава, че съсипа страната ни!
  • 68 как да нямаха време бе идиот?!

    6 4 Отговор

    До коментар #66 от "По-точно":

    за 8 месеца досъсипаха остатъците от държавата напълно!
  • 69 фон

    4 1 Отговор
    Преди Крадецът от Банкя да бъде прибран на топло, няма да може да свършите нищо. Тази гад ще клати държавата докато умре, защото егото му не може да понесе, че не е той на кормило и той да разпределя парите към шкафчетата. Това изчадие е огромно зло и пречи на всичко и всички, които искат нормална държава. След него и потоп, това му е мотото.

    Първо той, после всичко останало.
  • 70 Уууууууууууууу

    4 4 Отговор

    До коментар #63 от "Пффф":

    Не са глупости и лъжи!!!Има снимки!Опънаха знамето на ЛГБТ точно на 3-ти март вместо българското!
    Добре че Продажните Пицари малко управляваха,защото щяха да направят още по-големи пакости.Бащата на Кирчо каза,че самия народ бил задкулисието,а после се изказа как задкулисието трябвало да се унищожи,т.е. сам си призна как трябва народа да се унищожи.Остава да си довършат започнатото,т.е. да довършат народа....
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Асен Лъжата

    3 4 Отговор
    Какво ще увеличаш далаверажия,щи лъжеш хората?,Нали прибра парите от посредниците на газ,да ти е готино,ни търг,ни дявол,но пък беше " антикорупционно" ,та докара бизнеса да не може да си плаща тока,защото е на свободния пазар,да прави непредвидени разходи които доведоха до инфлация и високи цени.Бях в едно предприятие преди време,хората мръзнат защото тока им/те са газ/ увеличен 9 пъти,а помощта нищожна.Е как да не увеличат цените.
  • 74 Да вървят

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    Ние си пеем - Да върви на татко си и на таткото на Киро да върви и Кокрчо и Кирчо и цялата неграмотна из мет, тръгнала с голямата кошница да граби и тя от тоя изстрадал Народ!
  • 75 Вие господине

    2 2 Отговор
    Тея нищо няма да на правят със вдигането на заплатите тук им работиш за без пари куче влачи диря няма на нищо не те водят да не вземе пенсия никаква работодателите са големи боклуци нещо време от край време е тека ще избяг още сумати народа осиротяла България 🤕🏚️🤕🏚️🏚️🤕 не разчитайте че нещо ще стане тук във българумафо мутрия😎 🇧🇬😎

    Коментиран от #77

  • 76 Пак баламосва

    3 3 Отговор
    Асенко,от 2 години всички оперативни програми са спрени,ей така ги спряхте,а плана за възстановяне е на трупчета,защото решихте да уреждате олигарси с дарения от ЕС..Къде са тези 10-15 млрд, че никой не разбра?Тези програми работеха до преди 2 г.и всички общини участваха,като чрез тях направиха обновления и ремонти,но това е минало.Отделно фирми които имаха програми.Ти ли бореца с корупцията,че тя си отживя по ваше време ,а най вече шуробаджанащината.Къде са парите за Хемус,и онези 9 млрд изчезнали за 9 дни в началото на "нулевата "корупция?Това си милиарди,не 5 лв.?
  • 77 Вера

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "Вие господине":

    Вапцаров Никола го е написал:
    Вяра
    Ето – аз дишам,
    работя, живея
    и стихове пиша
    (тъй както умея).

    С живота под вежди
    се гледаме строго
    и боря се с него,
    доколкото мога.
    С живота сме в разпра,
    но ти не разбирай,
    че мразя живота.
    Напротив, напротив! –
    Дори да умирам,
    живота със грубите
    лапи челични
    аз пак ще обичам!
    Аз пак ще обичам!
     
    Да кажем, сега ми окачат
    въжето и питат:
    "Как, искаш ли час да живееш?"
    Веднага ще кресна:
    "Свалете! Свалете!
    По-скоро свалете
    въжето, злодеи!"
     
    За него – Живота –
    направил бих всичко. –
    Летял бих със пробна машина в небето,
    бих влезнал във взривна ракета, самичък,
    бих търсил в простора далечна планета.
    Но все пак ще чувствам
    приятния гъдел, да гледам как
    горе небето синее.

    Все пак ще чувствам
    приятния гъдел, че още живея,
    че още ще бъда.

    Но ето, да кажем, вий вземете, колко? – пшеничено зърно
    от моята вера, бих ревнал тогава,
    бих ревнал от болка като ранена
    в сърцето пантера.
     
    Какво ще остане от мене тогава? – Миг след грабежа
    ще бъда разнищен.

    И още по-ясно, и още по-право – миг след грабежа
    ще бъда аз нищо.

    Може би искате да я сразите
    моята вяра във дните честити,
    моята вяра, че утре ще бъде
    живота по-хубав, живота по-мъдър?

    А как ще щурмувате, моля?
    С куршуми?
    Не! Неуместно!
    Ресто! – Не струва! –
    Тя е бронирана здраво в гърдите
    и бронебойни патрони
    за нея няма открити!
    Няма открити!
  • 78 Не може да бъде

    2 1 Отговор
    Танкерите с" евтин" газ идват,идват,така беше пропагандата,чакане,чакане,а днес,а утре,а те си ни подминаха,но преди това " умните" източиха Чирен на безценица по европейски демократично,после влязоха в сговор с посредници на руски газ с 30% надценка ,и сега Чирен пълен със скъп газ и още продават от него.А държава дотира Булгаргаз да не фалира?Вие нормални ли сте?Така ли се развива икономика?
  • 79 ПП?

    0 3 Отговор
    Само ЛЪЖИ!
  • 80 още пари

    2 1 Отговор
    Най-добре за хората е Василев отново да стане финансов министър.По негово време увеличиха пенсиите значително, заплатите на някои сектори и т.н. Тези действия не създават инфлация, инфлацията дойде от действията на Русия , която започна войната срещу Украйна.

    Коментиран от #84

  • 81 Гран плас

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "Име":

    Напротив, инфлацията идва от друго, не от това, че са вдигнали пенсиите и някои заплати. Ако толкова закъсаме, ЕС ще ни даде пари, колкото искаме, както направи с Гърция през 2009г.

    Коментиран от #83, #85

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 В грешка си

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Гран плас":

    Само,че Гърция беше в Евро зоната и затова я спасиха,плюс опростени дългове.А Киро и Асен просто ще изсмучат останалото и с парите ще отидат на топло местенце,защото са професионални измамници.
  • 84 Вятър си 80

    1 1 Отговор

    До коментар #80 от "още пари":

    Изглежда лесно се зомбираш от празни сладки приказки на доказан мошеник популист.Какви заплати,какви пенсии цените са двойни.Сериозно ли не можеш да смяташ?Или както баламосва Лена ,че с тези пенсии пенсионера може да си купи две кисели млека,а преди едно.Розовата пропаганда за простолюдието.Дори едно не може да си купи със същите пари от преди подмяната.Та детските градини безплатни,но на промишлен ток,както и болниците,щото много мислят за народа,и хич за посредниците.То и таксата за градина преди беше символична -30-40 лв,но все пак подпомагаше.То в богатите държави градините се плащат но в най бедната- безплатни,ами хубаво!
  • 85 А слез на земята

    1 1 Отговор

    До коментар #81 от "Гран плас":

    ЕС ще " даде" когато се стегнат на макс коланите,ти бълнуваш ли?Я провери с какви реформи даваха на Гърция и как разпродаваха това и онова.То не че и сега са много добре.На нас никой не ни е длъжен и не сме в еврозоната заради инфлацията.Алоу,от там искат изпълнение на критерии,резултати,не дрън дрън на Асен глупостите.
  • 86 Ани

    1 1 Отговор
    До правителството на Жан Виденов, хората вярваха на комунистите и очакваха подобрение. След 1996 и най-вярващите погледнаха към Терминал 2. Така Жан Виденов със своята Бяла Книга обезлюди България. Сега сме на ръба на нова Виденова Епоха в Българската история.
  • 87 иис

    0 1 Отговор
    Може би някои не помнят, а други да не са забелязали, но България започна да се съвзема след отстраняването на Илия Павлов от Мултигруп през 2003.
    Всичко започна от юмрука на Румен Радев. Трябва да подкрепим прокуратурата да повдигне обвинение срещу Румен Радев. След това по реда на номерата да предяви взискание на Надежда Йорданова за това че производствата за значими престъпления бяха захвърлени в небитието, което я прави съучастник. Следва Харвардската групировка.

    Коментиран от #88

  • 88 кмц сд

    1 0 Отговор

    До коментар #87 от "иис":

    Чакаме Магнитски 3.
    Кой ли ваш гербер ще е там?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове