Last news in Fakti

20 Март, 2023 22:56 2 255 30

Славчо Велков: Русия няма да се спре пред използване на оръжия с много голям поразяващ ефект

  • славчо велков-
  • русия-
  • оръжия-
  • поразяващ ефект

Войната премина във фаза на изтощение. САЩ официално потвърдиха, че нямат интерес от прекратяване и от водене на мирни преговори, коментира експертът по сигурност

Славчо Велков: Русия няма да се спре пред използване на оръжия с много голям поразяващ ефект - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Пореден инцидент с мигранти - един загина, а други са ранени, докога така?

"Въпросът не е какво не се прави, а какво е направено досега и какво трябва да се прави за в бъдеще. До този момент националната система за сигурност на България в частта за противодействие на мигрантския натиск не се справя успешно, тъй като ние почти всеки ден говорим за десетки, стотици мигранти и все повече и повече стават жертвите", заяви експертът по сигурност Славчо Велков в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че границата ни с Турция е външна граница на ЕС.
"Онова, което се прави, не е вярно, не е точно. Ограничаването трябва да бъде там, на място, където се формират групите", категоричен е Велков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът отбеляза, че в последните 10 дни имаме променена среда на сигурност в глобален мащаб, има изостряне на онази част от войната, която наричаме икономическа, защото се противопоставят икономиките на ЕС и САЩ срещу тази на Русия и евентуално Китай. Той добави, че ако Китай застане на страната на Русия и започне да оказва помощ в този сблъсък, нещата могат да ескалират до друг мащаб.

"Войната премина във фаза на изтощение. САЩ официално потвърдиха, че нямат интерес от прекратяване на войната и от водене на мирни преговори. Европа в момента не генерира каквито и да е сигнали и намерения за водене на преговори", посочи Велков.

Той коментира заповедта за ареста на Путин и каза, че от това решение до голяма степен зависят бъдещи мирни преговори между Украйна и Русия, защото тези 123 страни, които признават решението и могат да изпълнят заповедта на Международния наказателен съд, автоматично отпадат от воденето на преговори с Путин.

"Свалянето на американския разузнавателен дрон (…) показа непримиримост от руската страна, сигнал, че ако САЩ продължават по същия начин да провеждат действия над акваторията на Черно море в зона, която Русия е обявила за забранена за полети, в интерес и услуга на въоръжените сили на Украйна, и в бъдеще ще се постъпва така. САЩ отвърнаха подобаващо, веднага вдигнаха дрон с почти идентични възможности, който изпълнява същите задачи. Този инцидент само показа доколко са напрегнати нещата", изтъкна Велков.

За посещението на Тиери Бретон в България той каза: "Оказа се, че посещава 15 държави с 51 предприятия на военнопромишления комплекс с една-единствена задача - да ускори производството на боеприпаси, необходими на Украйна. Сега в Украйна е глад за боеприпаси. Той дойде с готова, приета европейска програма за 2 млрд. евро."

"Светът никога не е бил толкова близо до ръба на мащабен конфликт, до Трета световна война, до сблъсък. Ако Русия казва, че това е въпрос на оцеляване на нацията, това означава, че няма да се спре пред използване на оръжия с много голям поразяващ ефект", подчерта Велков.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ццццц

    21 15 Отговор
    Славчо , а дано да си в зоната на поражение !

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Жозефино

    19 14 Отговор
    Щом казваш, чичко милиционер

    Коментиран от #5

  • 3 честен ционист

    16 13 Отговор

    До коментар #1 от "Ццццц":

    То пък все едно някой няма да е в зоната на поражение. Само една 15П065 ще отнесе половин България.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 😆😆😆

    17 23 Отговор
    рАссия ще я закрием най-накрая 🤣
  • 8 Гост

    38 6 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Дядо ми( бог да го прости) казваше че 1941-44 било пълно с хора, които се радвали и дори черпели за нахлуването и победата на Германския райх в СССР. После, казваше дядо ми, септември 44-та били първите с цветята да посрещат Червената армия, като редували ред сълзи, ред сополи......

    Коментиран от #12

  • 9 Коментар

    27 15 Отговор
    От самото начало целия български народ ви говори,че даването на оръжие ще направи така,че войната да се разрастне обаче никой не чува.
    Давате оръжие за мир и се отказват мирни преговори.Нормални ли сте?!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Любопитен

    15 11 Отговор

    До коментар #9 от "Коментар":

    Как минаха преговорите в театъра в Беслан? Руските власти защо не продължиха с преговорите?
  • 12 Българин

    17 17 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    А казвал ли ти е дядо ти, че най-гласовити за влизането на Царство България в Тристранния пакт през 1940-та били комунистите?

    Коментиран от #13, #25

  • 13 Сетих се!

    22 15 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Мдааа, комунистите даже и листовки с такива призиви са разпространявали, но руските "историци" преправяли историята ни не са го вкарали това в учебниците. Чудя се защо ли? А, сетих се, защото когато това е ставало, Хитлер и Сталин са били съюзници и са нападали заедно други държави!
  • 14 чичака

    13 1 Отговор
    Тоя е много прав и затова гледа много нещастно, чека явно апокалипсиса...
  • 15 АУУУУУ

    13 17 Отговор
    АКО РУСИЯ ПОСМЕЕ ДА НАТИСНЕ ЧЕРВЕНОТО КОПЧЕ.......САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, КАНАДА, ЩЕ Я ИЗПЕПЕЛЯТ .....💥💥💥💀💀💀💀💀🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 16 Емо

    17 10 Отговор
    Агентът на ГРУ косвено сам признава, че най-сериозната опасност за националната сигурност на България е Русия. Проблемът е, че никой не мисли и никой не прави нищо за оцеляването на българигте. А такива като този вземат пари от ГРУ за да манипулират.

    Коментиран от #19

  • 17 Щирлиц

    10 6 Отговор
    А ченгето Велков няма да се спре да повтаря заповяданото му от Москва ...
  • 18 Нещастник

    9 5 Отговор
    Обикновен проруски проидоха,на който се обръща внимание в определени моменти.Няколко са подходящи за директен дебат.
  • 19 Добре

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Емо":

    казано,Емчо!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 555555

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Чичо Дончо каза":

    Тогава с кой воюва таксиджията.
  • 27 555555

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Аз съм от ссср":

    Не се прави на ударен с мокър парцал. Много добре знаеш че, Хитлер и Сталин са съюзници-пакта Рибентроп Молотов,така че е извън съмнение кой подкрепят нашите комунисти.
  • 28 Поп Дъньо

    0 0 Отговор
    Всичко е ясно но как ще оцелее нацията бе г-н Велков след като използват такова оръжие? Веднага ще има отговор със подобно оръжие и т.н. Що за глупост?
  • 29 Роки

    1 0 Отговор
    Славчо е в зоната, както всички нас тук, защо питаш, защото си на сигурно място при дядо ти Байдън ли, да му гладиш близания костюм - коментирам първия, защото ме триете по всяко време
  • 30 !!!?

    2 0 Отговор
    Руска нация няма, а има само кремълски нацисти !!!?

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол