Last news in Fakti

26 Март, 2023 13:33 1 258 22

Според Илияна Йотова: Хората се страхуват от видеонаблюдението и затова се отказват от участие в СИК

  • избори-
  • видеонаблюдение

Силно се надявам, че този път ще има правителство и редовен кабинет, който да решава наистина много важните и тежки проблеми, които стоят пред страната ни, каза вицепрезидентът

Според Илияна Йотова: Хората се страхуват от видеонаблюдението и затова се отказват от участие в СИК - 1

Много хора се отказват от участие в СИК, защото се страхуват от видеонаблюдението. Така беше направен законът, че не се казва точно какво ще бъде заснето и как ще бъде използвано това. Време е в тази последна седмица от изборите, това да бъде работа не само на ЦИК, но и на всички политически партии, които участват в изборите, че няма да има злоупотреби с видеонаблюдението.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

"Силно се надявам, че този път ще има правителство и редовен кабинет, който да решава наистина много важните и тежки проблеми, които стоят пред страната ни, и да продължи успешните практики и решения на служебния кабинет", добави Йотова.

По отношение на българските рибари , които бяха в Румъния и бяха освободени, но чиито кораби са конфискувани, Йотова коментира:

"Това не е прецедент. Преди десет години или малко повече, български кораб беше арестуван уж в румънски води", каза Йотова и припомни, че тогава в качеството ѝ на представител в ЕП е започнала много мащабна кампания за освобождаването и на кораба, и на неговия екипаж, но въпреки усилията тогава процедурата се е проточила.

"В момента е много важно да се види точно каква е претенцията на румънската държава. Според мен усилията на българските дипломати трябва да бъдат доста по амбициозни в това отношение. Надявам се, че този път недоразумението ще бъде изчистено доста по-бързо от стана и на нашите румънски колеги", каза тя, цитирана от БГНЕС.

Вицепрезидентът коментира и новината от тази нощ, че Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия на територията на страната. "Става все по-опасно и все по-страшно. Затова, когато с президента говорим за това, че трябва да се стигне до масата на преговорите, това не са празни приказки. Това е нашето желание, защото повече въоръжение на всички страни води до непредсказуеми решения, които заплашват вече към сериозна война", категорична е Йотова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАЙ-СКЪПОПЛАТЕНАТА

    23 1 Отговор
    БЕЗРАБОТНА...
  • 2 яяяя

    24 1 Отговор
    е за какво да се страхуват , защото не могат да взимат пари за превръщането на редовни в невалидни бюлетини
  • 3 Според

    20 1 Отговор
    нейните фантасмагории хората са дебили! А тя какво разбира от избори изобщо и до кога ще досажда и тежи на хранилката ?
  • 4 Последния Софиянец

    3 10 Отговор
    Отказах се защото стана пълен хаос с новите правила.За някакви си 500 лв ще ме направят луд.

    Коментиран от #7

  • 5 Реалист

    12 2 Отговор
    Ако беше само машинно гласуване няма страх. Сега щом върна твоята партия хартията има страх. Ако си вършиш работата съвестно и не "произвеждаш " недействителни бюлетини няма от какво да се притесняваш.
  • 6 Боруна Лом

    5 0 Отговор
    ХА ХА ХА !ИМА ЯКОО ПРЕКРОЯВАНЕ!
  • 7 Боруна Лом

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    И БЕЗ ТОВА СИ СИ ТИ. 500 ЗА ЕДИН ДЕН,,, ДОБРА НАДНИЦА,,,

    Коментиран от #9

  • 8 Петьо Петров комуниста

    14 0 Отговор
    А кото се снимат голи и полуголи в тик ток нема ядове.
  • 9 Последния Софиянец

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Боруна Лом":

    Два дена и една нощ в Арена Армеец.
  • 10 За синекурната торба

    5 5 Отговор
    в момента няма сериозна война в Украйна. Очаквала се, ако Светът не се вслушва в ултиматумите и не изпълнява бомбастните укази на нейния патрон Путин. Шизото Путин.
  • 11 Няма такава държава !

    6 3 Отговор
    Така де .Страхуват се неграмотните и далавераджийте.Ама,Бочко му е намерил колая.Тиквената партия ще спечели !
  • 12 Винету

    8 3 Отговор
    Импийчмънт и при бай Ставри, килия без южно изложение.
  • 13 СЗО

    10 1 Отговор
    Да бе. Като ползват инстаграм, фейсбук, тик ток и т.н. дето им ползват не само камерите ами всичко друго в телефона, не ги е страх, а от камерите по изборите ги е страх.....ама то човек като е прост, е за цял живот.
  • 14 Минева

    8 1 Отговор
    Скъсахте си задниците да бабувате за гербуляшко правителство
  • 15 ПропуснатиПолзи

    6 1 Отговор
    ...хората се страхуват и дори се отказват от парите, които са били редовен доход при изборите.
  • 16 Тъпан

    6 0 Отговор
    Отказват се платените който са очаствали досега.
  • 17 незнайко

    2 1 Отговор
    Вече ни следят навсякъде без да се усещаме ! Тези камери навсякъде не са само ЗАРАДИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ! Те са точно както по филмите ! В момента когато си включим телефона вече сме следени ако се интересуват от нас !!!
  • 18 Цуца

    3 1 Отговор
    След дъжд качулка! Резултатие са ясни! Хартиената коалиция ще спечели и абсолютно са безмислени вякакви комисии! Направо да обяват резултатите на 5 април и да не се трошат залоду наще пари
  • 19 НЯКОЙ

    5 1 Отговор
    Горките хора, плашат се от машините, плашат се от видеонаблюдение, но всички носят телефони и знаят как да снимат бюлетината, за да им дадат и другата половина от подкупа ! Трябва някой да ги придружава, за да не получат инфаркт от страх ! Много е загрижена другарката Йотова и тя като другарката Нинова ! Направо сме загинали без тях !
  • 20 Чочо

    7 0 Отговор
    Защо се страхуват?
    Че няма да изпълнят нечие нареждане ли?
  • 21 краси

    4 0 Отговор
    От какво ги е страх?да не ги изнасили някой?
  • 22 Да си кажем истината

    6 0 Отговор
    Членовете на СИК се страхуват от видеонаблюдението,защото те правят бюлетините невалидни при самото броене!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове