Last news in Fakti

28 Март, 2023 13:19 2 117 21

Шишков: Критикуван съм от определени среди, които не са очаровани от това, което правя

  • иван шишков-
  • критика-
  • определени среди-
  • действия

"Мен обаче ме интересува хората да са доволни, а не определените среди в държавата. Тези среди, на които се робуваше дълго време назад, за съжаление докараха дотук нещата“, каза Шишков и обеща нови разкрития за строителството на пътищата след изборите.

Шишков: Критикуван съм от определени среди, които не са очаровани от това, което правя - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков инспектира началото на укрепването на свлачището северно от новопостроения тунел "Железница" в края на АМ „Струма“ край Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Министър Шишков каза, че не се притеснява въобще от подадения срещу него сигнал до прокуратурата от Института по пътна безопасност. Новото съоръжение, или т .нар. „полутунел“, чието строителство започна реално днес, ще струва 80 милиона лева.

„Започваме да укрепваме свлачището, което се е активирало през 2020. През 2021, когато бях заместник-министър, казах, че накрая ще имаме тунел, но няма да имаме път към него. Това за съжаление се случи. В момента имаме готовност за проекта за укрепване на свлачището, както и издадено разрешение за започване на дейностите, които стартират от утре“ обясни министър Шишков.

Той се надява в рамките на няколко месеца да се построи първия етап от укрепването и да се пусне движението през тунелите в посока Благоевград.

„Имаше процедурни проблеми, които трябваше да се преодолеят. В средата на летния сезон би трябвало да може да се ползва магистралата, а до есента да се използва цялата магистрала след края на укрепването“, допълни Шишков.
Той допълни, че този проект бе занемарен през 2020. Стойността на укрепване е 80 млн. лв.

„Когато се получават такива проблеми, непредвидени, е логично да се плати допълнително“, смята регионалният министър.

До Крупник трасето на АМ „Струма“ ще се работи след като се изясни трасето на магистралата през Дефилето.

„Свлачището ще се укрепи чрез тунелна завеса или „полутунел“, както при съоръжението по пътя за Рилския манастир. Той ще предпазва от свличане на магистралата“, обясни Шишков.

Според него прокуратурата е поискала от МРРБ да се провери трасето на АМ „Хемус“ от София до Яна на всеки 250 метра. Ще се проверят още няколко участъка в страната.

„Ние правим проверки, за да знаем какво е състоянието на пътищата, за да знаем какво да ремонтираме. В момента прокуратурата иска това от нас. Тя е дала предписание на МРРБ каква проверка да се направи точно.

Дали сме бръкнали в лични интереси или не, не знаем. Но всички сме водени от интереса да поддържаме пътищата добре, и затова правим и проверки, за да знаем как да ги ремонтираме. Всеки министър трябва да се отчита пред обществото, и когато има нередности, те да бъдат показвани. Считам, че обществото трябва да знае какво се е случвало назад във времето. А дали съм критикуван – да, критикуван съм от определени среди, които не са очаровани от това, което правя. Мен обаче ме интересува хората да са доволни, а не определите среди в държавата. Тези среди, на които се робуваше дълго време назад, за съжаление докараха дотук нещата“, завърши Шишков и се закани за нови разкрития за строителството на пътищата след изборите.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само като им видиш физиономиите

    15 5 Отговор
    можеш бързо да си съставиш мнение .... !

    Коментиран от #3

  • 2 Антигербер

    8 12 Отговор
    Гербиджа са това, окрали и изяли асфалта.
  • 3 българин

    7 8 Отговор

    До коментар #1 от "Само като им видиш физиономиите":

    дай да видим твоята бе ален делон?
  • 4 помнещ

    9 8 Отговор
    Ми .не са очаровани бе ,Шишков ,щото си много лаком ! Щото искаш за три месеца министерстване да захлебиш ,като за 30 години /пак министерстване/ . От Банкя те помня /беше гл. архитект ба общината/ и тогава /както сега/ - много се мръщеше на малък рушвет .

    Коментиран от #5

  • 5 съкварталец

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "помнещ":

    Помня,мръщеше се ама го взимаше и ... нищо не правеше.
  • 6 много сте льоши

    10 4 Отговор
    Човека толкоз много работи, че няма време да отиде на фризьор, а вие се заяждате, не ви е срам!
  • 7 урвич

    9 3 Отговор
    бащата на убитото от ток дете е най очарован от теб
  • 8 замислен

    11 6 Отговор
    Този колко метра път е построил? колко дупки е запълнил? защо парите за пътя към тунела ги няма и път не е построен?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да НО ИМАШ

    2 2 Отговор
    Пропуски. Чудесно се справи с всички задачи. Но магистралата Видин - СОФИЯ ХИЧ ТЕ НЯМА.
    ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СВЪРЖЕ И МОНТАНА ОКОЛОВРЪСТНА МАГИСТРАЛА. НИЩО НЕ ПРЕДСТАВЕНИ КАТО РЕШЕНИЕ. ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕДСТАВИ МЕСТА ЗА КПП И WELCOME СЕРВИЗ ЦЕНРОВЕ НЕ Е НАПРАВЕНО. ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ МЕСТАТА КЪДЕ ЩЕ СЕ ПОСТАВИ КАМЕРИ П ПОБРАЗНИ РАМКИ ЗА СИСТЕМА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И КАМЕРИ С РАДАРИ КОЙТО СА ЧАСТ СИСТЕМАТА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ.
    ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПОСТАВИ И МЕСТАТА ЗА ТОЛОВЕ.
    ТРАБВАШЕ ДА ИМА ПОДРОБЕН ПРОЕКТ 3Д анимация
    Как ще изглежда това и къде сме ние. ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПРЕДСТАВИ С КОЙ РЕСТОРАНТСКИ ВЕРИГИ И ЗАВЕДЕНИЯ ЩЕ ИМА ДОГОВОР
    В 8 Welcome Services Centers. И колко ще е цената на договора. С кой ВЕРИГИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ ЩЕ БЪДЕ ПОДПИСАН И КОЛКО Е ЦЕНАТА НА ДОГОВОР. С КОЯ ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА ЩЕ Е ПОДПИСАН И ЦЕНАТА
    С КОЙ ВЕРИГИ РЕСТОРАНТИ ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ И СУПЕРМАРКЕТИ ЩЕ БЪДЕ ПОДПИСАН ДОГОВОР.
    ЗА КОЛКО ВРЕМЕ.
    КОЙ ЩЕ ПРАВИ СИСТЕМАТА ЗА РАННО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ЦЕНТЪР ЗА КОНТРОЛ НА ДВИЖЕНИЕТО НА МАГИСТРАЛАТА.
    КОЙ ЩЕ ПРАВИ КОНТРОЛНО ПРОПУСКВАТЕЛЕНИТЕ ПУКТОВЕ КПП
    И НАКРАЯ ЗАЩО ТАКАВА ДИСКРИМИНАЦИЯ КЪМ СЕВЕРА И ВИДИН
    ДОРИ НЯМА 18 милиона на км ???????
    Много ви уважавам но тези неща трябва да се знаят за да може да бъде обсъдено.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Да но погледнете

    1 0 Отговор
    Цените в км

  • 13 Ти да видиш

    6 2 Отговор
    Шишков, освен теб, Мунчо и вашите корупционери, едва ли има някой друг, който да е очарован от това, което правите?
  • 14 Да но

    1 0 Отговор
    Имаш време да погледнеш проекта за
    WELCOME SERVICES CENTERS

  • 15 ШИШО

    2 0 Отговор
    Значи - който не ме харесва - не е прав. Очарователно!
  • 16 преподавател ВИАС

    3 0 Отговор
    Г-н Шишков (завършил архитектура в училище за фатмаци-Суходол) вие не правите нищо,защото
    не можете да направите нищо освен празни приказки без покритие.След няма и месец отново ще
    сте на борсата за безработни.
  • 17 муцунка

    3 0 Отговор
    Ще шишкавеем по изборите. Яжте асфалт и ходете пеш,боси!
  • 18 Минева

    1 0 Отговор
    Абсолютно нищо ефективно не правиш!
  • 19 Дуре

    2 0 Отговор
    Абе тоз Шишков не беше ли готвач.Кога стана и експерт по други неща?Що не иде да готви у циганската махала.За там е добър.Седнал да се занимава с това което не разбира
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 този идиoт

    1 0 Отговор
    докарва на брат на пoлуидиотa боби джонсъна ама след дъжд
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове