Last news in Fakti

29 Март, 2023 12:42 1 429 20

Явор Гечев: Нереализираната продукция на фермерите е с половин милион тона повече

  • явор гечев-
  • земеделие-
  • продукция-
  • фермери

От Украйна влизат и сухо мляко, яйца, плодове и зеленчуци, заяви земеделският министър

Явор Гечев: Нереализираната продукция на фермерите е с половин милион тона повече - 1
Снимка: БГНЕС

Нереализираната продукция е с половин милион тона повече, а реколтата - с 1,5 млн. тона по-малко от миналогодишната. Време е да търсим генерални решения на ниво Европейски съюз. Това каза министърът на земеделието Явор Гечев на протеста на зърнопроизводителите.

Той заяви, че има големи количества зърно в България, които все още не са продадени. "20 пъти е бил увеличен вносът на слънчоглед. Чакаме и нова реколта.

От Украйна влизат и сухо мляко, яйца, плодове и зеленчуци. Има частични плащания, но нито една субсидия не може да замести приходите. Утре ще се срещнем с представители на земеделските производители. Ще чуем исканията, ще предлагаме допълнителни мерки, свързани с европейското законодателство.

Ще искаме да има коридори, които реално да съществуват, а не да са за сметка на земеделските производители. Ясно да се чуе, че държавите, които са по-близо до Украйна, плащат много по-висока цена. Притеснени сме, че едната реколта ще се застъпи с другата - затова искаме мерки, които да не са само парични", заяви той.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Пройчо

    13 3 Отговор
    сами да си я консумират със здраве
  • 2 Никакви

    15 1 Отговор
    пари повече на мултимилионерите , станали такива от заграбените пари за селското стопанство от ЕС , отпуснати за подобряване развитието на България , както и качеството на живот на българските граждани ! Пълна ревизия !
  • 3 Минева

    11 2 Отговор
    Защо не са били реализирани транзитните коридори и защо навреме не си реагирал? Не са ти виновни европейските институции, че не си вършиш работата
  • 4 Продукцията

    9 0 Отговор
    им от Китай ли е ?
  • 5 Тома

    15 0 Отговор
    Ще чуем исканията на българските производители а тя е гечев че те искат минимум 100% надценка и за това не искат вносна евтина стока
  • 6 Георги

    17 0 Отговор
    И тук следва един въпрос.Защо след като ни залива тази по-евтина продукция цените у нас не падат?Защото държавата ни е купена.
  • 7 Ген. Гурко

    17 0 Отговор
    Нека още да я стискат тази продукция, че да не вземат да паднат цените, гиди спекуланти ниедни!
  • 8 Стоян

    6 0 Отговор
    Ценатаааа.....
  • 9 долу ЕС

    6 6 Отговор
    както винаги факти сте много убедителни, но има и радиа, по които министъра каза ясно и следното, Румъния излиза от април от този Регламент за безмитен внос! ще искаме и България! аз предлагам русофобите да платят загубите до тук от 680 млн лв! ако българите пак гласуват за войнолюбците, не Македонците и Унгарците ще ни се смеят, а Конго!
  • 10 Пешо

    8 0 Отговор
    Да намалят цените тогава.
  • 11 Лесно е

    4 8 Отговор
    Спирайте вноса!
    Искаме българска вкусна храна!
  • 12 Абе не знам,но

    7 0 Отговор
    Ето ви един нагледен,учебникарски пример,какво би се случило с веригите, ако народа им обяви пълен бойкот, дори за десет дни.Без протести,и глупави замеряния с яйца и домати.Просто никой да не стъпи вътре за десет дни,дори две седмици.Ще вият точно като зърнарите.Складове препълнени,продукти с нисък срок на годност( млеко,яйца,риба, месо,колбаси, зеленчуци, плодове) започват да гният.А имат договор за други доставки.Договори сключени на база потребление.Изведнъж витрини препълнени,складове препълнени.А новата стока чука на вратата.Която трябва да се приеме и плати.Иначе жестоки неустоики.Ще смъкнат цените наполовина.Но Ганъо е свикнал да тъпче търбуха ,докато пот не избие на челото.Ясно,че всеки ще повишава,докато не усети,че стоката стане непродаваема.И започва промоция" която на практика е цената с нормален марж печалба.
  • 13 Лоф

    3 4 Отговор
    С нашата храна храним по заможния западен потребител, тукашните хора с елитни професии като тираджии и сервитьори да ядът каквото има

    Коментиран от #16

  • 14 мдаа

    3 3 Отговор
    В Мадагаскар гладуват, изпратете им я като хуманитарна помощ! И престанете да внасяте от Украйна!
  • 15 Ами

    2 0 Отговор
    Що не си я реализират? Пазарна икономика сме. Пазари бол. Пък и субсидийката са си прибрали. Май нещо са чакали спекулативно висока цена????? Ма не им се получи на зърнените феодали.
  • 16 ти що си мислиш

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Лоф":

    че родната пшеница е много качествена? Хляба става само след като му добавят поне 100 Е-та.

    Коментиран от #17

  • 17 тези Е-та

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "ти що си мислиш":

    На баба си ги разправяй!
  • 18 Какви

    2 0 Отговор
    Бизнесмени са зърнарите?Държавата ги гуши лигльовците,най-големите богаташи.Чакаха високи цени и не си продадоха фуражното зърно,то всичкото им е такова и чакат мой добитъка да им купуваме скъпия хляб и брашно.Прецакаха се и сега държавата да ги гуши и всичките субсидии само за научените от Боко и Танева на тарикатлъци зърнати.Живрят най-големия живот със скъпи коли и имоти.Да се оправят като са бизнесмени,не може само да сте на върха.Кой е видял украински тирове със зърно?Ами те си отиват с кораби в Африка.Докато не се оправят сами бизнеса нищо няма да тръгне.По логиката и на този селяк министър,който вероятно има облаги,Ами то и обувните заводи и фирмите за дрехи и всички да излезнат да затварят пътища,понеже има внос.Кретени министри само им пълнят касичките,но и своите щом ще ходят на протести с тях.Чскай оправия ,българино???
  • 19 Аноним

    1 0 Отговор
    Не трябва да се облагодетелстват производителите за сметка на потребителите, Когато те се возят на скъпите си коли закупени с нашите пари не казват нищо. В живота има и хубаво и лошо, той затова е толкова желан....
  • 20 Тодор

    1 0 Отговор
    Този ненорманик вместо да мисли за хората мисли за зърмарите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове