Last news in Fakti

4 Април, 2023 18:44 714 16

Министър Стоянов: Идея за таван на цените никога не е имало. Искаме таван на надценката до 10% от продуктова група

  • никола стоянов-
  • таван на цените-
  • таван на надценката-
  • продуктова група

Идеята на сайта за цените е да се даде възможност на веригите да предоставят своите най-ниски цени, които не са на промоция. Идеята е да има прозрачност. За момента виждаме едно задържане на цените. Ние гоним резултат намаление на цените. Има средно над 10 000 влизания на ден, коментира министърът на икономиката 

Министър Стоянов: Идея за таван на цените никога не е имало. Искаме таван на надценката до 10% от продуктова група - 1
Снимка: bTV

„Идеята на сайта за цените е да се даде възможност на веригите да предоставят своите най-ниски цени, които не са на промоция. Идеята е да има прозрачност. За момента виждаме едно задържане на цените. Ние гоним резултат намаление на цените. Има средно над 10 000 влизания на ден. Може да се направи съпоставка как се движат суровините и е за удобство на потребителите. Втората основна функция на сайта е и регулаторна. Той помага и на контролните органи, които така знаят къде да фокусират проверките си. Има и рубрика за контрола“. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„В момента максималният акт, който може да налага КЗК е 50 000. В момента глобите са ниски, затова се върви към завишаването им. Той даде пример с други държави, където има санкция в размер на 4% от оборота“, съобщи министърът на икономиката, цитиран от novini.bg.
„Идея за таван на цените никога не е имало. Искаме да има таван на надценката до 10% от продуктова група. Така че гражданите ще знаят, че по един продукт ще има, който да е по-евтин. Това не е пазарна мярка. Става дума за минимална намеса“, обясни той.

„Подкрепям да има по-широк дебат по отношение на данъка-свръхпечалба. Икономиката върви добре, ръстът е по-голям от очакваното, но миналата година по решение на депутатите, социалните разходи се увеличиха страшно много и бюджетът е под натиск“, поясни икономическият министър.

„Вече четири месеца инфлацията спада. Да, потребителите не го усещат много. Очаквам скоро с много по-сериозни темпове инфлацията да започне да пада“, обяви министър Стоянов.

„Предприятията за производство на оръжия работят на пълни обороти. Ще има ръст на износа на оръжие. 38% е ръстът на износа на оръжие за миналата година. Т.е. се изместват конкуренти. Смятам, че трябва да се подпомагат. Директен износ за Украйна комисията, на която съм председател, не разрешава“, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Слугинажа е в нон сенс! Таван, килер и така натам е ПАК ГЕНОЦИД!
  • 2 хах

    9 1 Отговор
    тоя и той горкия дрънка само едни и същи глупости, само се харчат едни пари, а ефект 0

    Коментиран от #3

  • 3 поправка

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "хах":

    Ефектът не е 0, а загуба /-/ !
  • 4 ЖИГ - ТАК , за цените де !

    2 0 Отговор
    Октомври 2021 - баничката в Пловдив бе Лев и Петдесет !
    Октомври 2022 - тя бе 3.00 лева !
    ДНЕС тя е 2.00 лева - НО Е НАПОЛОВИНА ! Сдруги думи цените намаляват ! КРИМИНАЛНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ - ще се вразуми САМО и КОГАТО се изправи пред Партия " Ш М А Й З Е Р " !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 а с палмата и

    2 0 Отговор
    чернобилското мляко кво се случва ? Такъв филм 10% няма никъде.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Защо

    5 0 Отговор
    махнахте тавана на заплатите на тези на държавни служби , бе ? От къде да дойдат парите и кой ба ги изработи в най - бедната и корумпираната държава в ЕС ? Това е повече от робство върху собствения народ , другарьо !
  • 10 Ирена

    1 6 Отговор
    Стоянов е от малкото позитивни, мислещи и чувстващи политици.
    Евала за човека и професионалиста.

    Коментиран от #15

  • 11 При СОЦА цените в магазина бяха за

    1 0 Отговор
    КИЛОГРАМ а днес за 100 грам ! Затова НЕГЛАСУВАМ и за Партията " Ш М А Й З Е Р " аз ЖАДУВАМ ! Чуствам че ще се наложи да ЛУДУВАМ !
  • 12 НАБЛЮДАТЕЛ

    3 0 Отговор
    Най обикновен комунотъпчо в областа на счетоводството. Аланкоолу, като ми приказваш за 10%, знаеш ли колко са 100% или 0% в пари? Фирмата на чичо му купува една стока отнякъде си с някакви документи / Пише се толкова колкото е изгодно за продавача да е законно/ и я продава на фирмата на вуйчо му с 10% надценка, която не може да я реализира, натоварва я с някакви складово-охранителни разходи и я продава на леля му, която има договор за доставка точно на тази стока с верига магазини, които случайно са построени на терен където тя е собственик на 49% от замята. Който може да смята - да смята надценката

    Коментиран от #16

  • 13 Минева

    3 0 Отговор
    Един уволнен директор трябваше да те съди, дано да го е направил
  • 14 Този

    1 0 Отговор
    Трябва да е голям връзкар щом с неговите качества е посочен за министър
  • 15 Ти жена ли

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ирена":

    Си му роднина или облагодетелствана от служебното му положение та казваш на черното бяло защото ако е така си ясна.
  • 16 Морски

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "НАБЛЮДАТЕЛ":

    Само че това, което описваш е ако си сам на пазара. При наличието и на други играчи, не могат да вдигат безкрайно цената, освен това границите са отворени и ще се появят фирми, които продават с по-ниска печалба.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол