Last news in Fakti

7 Април, 2023 07:52 1 196 17

Миков: Никой не краде гласове от БСП. Това са оправдателни варианти за Нинова и ръководството

  • михаил миков-
  • бсп-
  • крадене на гласове-
  • оправдание-
  • корнелия нинова

Поведението на БСП в последните години е доста самоубийствено, така че самоубиец да се оплаква, че има план за неговото убийство, е доста абсурдно, заяви бившият председател на левицата

Миков: Никой не краде гласове от БСП. Това са оправдателни варианти за Нинова и ръководството - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

БСП отново е пета политическа сила след вота на 2 април. Ще има ли кабинет?

"Това зависи от партиите, които са в парламента, но въпросът се поставя неправилно. Ще има ли мнозинство и каква политика ще прокара това мнозинство - това е големият въпрос. Едва ли ще има стабилно мнозинство. Възможно е да се формира някакво мнозинство и то свързано с външнополитически цели, а не с проблемите, които интересуват във висока степен българските граждани", каза бившият председател на БСП Михаил Миков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му във време на война е съвсем естествено да има външен евроатлантически натиск.
"ГЕРБ и ПП-ДБ са дясно политически сили. Очевидно този натиск е от общественици, които са избиратели на тези партии. Те веднъж упражняват натиск, а втори път идват да легитимират и да се забравят онези приказки, които доведоха до свалянето на кабинета "Борисов", до войната, която водеха "Продължаваме промяната" и "Демократична България" с ГЕРБ", допълни Миков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него "Продължаваме промяната" тръгва към низходящ ред.

"Всички констатират, че коалицията им с "Демократична България" дава по-малък брой мандати, отколкото поотделно. Този низходящ ред е свързан веднъж с управлението, което направиха. И тогава беше правителство на всяка цена. Тези избори са оценка именно на това. Няма никаква политическа близост между партиите, които заедно биха направили кабинет", категоричен е бившият председател на левицата.
Той припомни, че всъщност Христо Иванов беше министър на Борисов: "След това изговори купчина от нелицеприятни думи по отношение на министър-председателя, в чийто кабинет е бил. Сега нищо чудно пак да се завърти и да се върне там, откъдето е тръгнал."

Попитан дали е възможен вариант ГЕРБ/СДС, БСП и ДПС, Миков отговори: "БСП има опит в такъв тип кабинети и резултатите са ясни. Ако още веднъж си позволи, другият път ще има още по-малко подкрепа, по-малко резултати, още по-голяма загуба за идентичност. Поведението на БСП в последните години е доста самоубийствено, така че самоубиец да се оплаква, че има план за неговото убийство, е доста абсурдно."

И е категоричен, че БСП е направила страшно много, за да бъде на това място.
"Това е трайно изпадане от водещите места в българската политика на основната лява партия, с най-голяма история. Никой не краде гласовете на БСП. Все едно някой да каже, че на Слави Трифонов някой му е откраднал гласовете, или някой, който получава по-малко на другите избори. Това са оправдателни варианти за Нинова и ръководството", добави Михаил Миков.

Той смята, че много хора не са отишли да гласуват, защото са мнение, че партиите са там, само заради участието им във властта.

"По-добре да се отиде отново на избори, отколкото правителство с цената на политически компромиси да приключи живота на този парламент с още по-малко доверие в политическите партии, които са формирали мнозинство. Виждате ръста на "Възраждане", които поддържат една позиция", коментира още Миков. И бе лаконичен: "Да направим импийчмънт на Радев и да стигнем до гражданска война, може би някои това искат."


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аве

    6 6 Отговор
    Нинова губи поредни избори БСП е в спирала на смъртта или да го наречем черна дупка!
  • 2 Дидо Д

    6 1 Отговор
    Нинова, пази опциите си за участие в кабинет. Социалистите бяха подложени на "опит за убийството" им, но твърдят, че са устояли.
  • 3 Голямата

    6 2 Отговор
    добра новина от 2 април е, че предателите, които опитаха преврат в БСП, приключиха скоропостижно с политиката, въпреки хилядите билбордове, мръсотии и заигравки със служебните пионки на Радев и оплетени в корупционни схеми и кадруване.

    Това обаче не означава, че Корнелия не трябва да продължи с изчистването на соросоидните ядки на “Позитано“.

    Коментиран от #7

  • 4 ЧехМедЖаН ПаШа

    3 6 Отговор
    Един вицепремиерски пост и Корнелия веднага ще ми целува ✋ ръцете...След това ще я изплюя,и с БСП е свършено...С ДБ ще продцедирам по -същия начин , Христо Иванов е алчен за власт...

    Коментиран от #12

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бай Салам

    6 3 Отговор
    Наздраве Миков!
    Само 2% алкохол за Левицата!
    Слаба ракия като всички вас, които сте за Изхвърляне!

    Коментиран от #10

  • 7 Положителното

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Голямата":

    от тези избори също е, че вече има достатъчно мотивирано мнозинство за импийчмънт на Радев заради корупция и измяна, но не само заради лъжливите му декларации, че няма да пращат боеприпасите ни в Киев.

    Видя се,че резултатите са същите партии на Радеви протежета-леваци, от Яневата коалицийка, с други негови, маскирани като ИТН, които и в момента са на власт в неговия служебен кабинет.

    Ясно е, че чекмеджетата на Радев, Копринков, Узунов, Добрев, Гергов и вицето му, вече са много по-пълни от чекмеджетата на предшестващите неговите служебни калинки.

    Коментиран от #8, #9, #11, #13, #14, #16

  • 8 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Положителното":

    Лъже ценностите, които ни внесоха преди 33 г., дават своите плодове. Случаят в Царево с лицето Емил, който пазарувал като на пазар гласове за ПП, е само игла в купата сено. Политическият кабинет във вътрешното министерство е на яслата на ДС (Добрите сили), покровителствани от зад Океана.

    И тук следва да се зададе въпросът за какви честни избори говорим при 1 милион фалшиви избиратели в списъците и при масово купуване на ци.ани, българи и всякакви други суверени, които, ако не за партия, са напазарувани за преференции от отделни мераклии за депутати при същия ценоразпис.
  • 9 ТРЯБВА

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Положителното":

    да се изчистят списъците, да се премахнат платените преференции, да се въведе активната регистрация, да се състави ЦИК от не предложени от партиите членове, и да се възложи общото броене на структура, извън изпълнителната власт.

    Само тогава можем да очакваме суверена или по-точно честните и коректни към държавата си избиратели и партии, да бъдат представени в Народното събрание.

    Другото е игри на глада и шарлатанията от едни и същи крадливи, зависими и в голямата си част посредствени и неграмотни политически пеперуди като леваците отГМО птродукта на Радев .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ако някой

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Положителното":

    все пак реши да обжалва изборните резултати заради ред нарушения на ЦИК, по отношение тайната на вота и комисиите в чужбина, включително заради декларациите и неистинските протоколи, които в момента ги пишат сгрешено, то ИТН ще лъсне първа и ще остане далеч под 4-те процента.
  • 12 Ха,ха

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ЧехМедЖаН ПаШа":

    Ицето ,трябва да се постарая повече.Първо при Ахмед паша и после ще видим.
  • 13 Като добавим

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Положителното":

    комикса как от 6 520 000 българи според официалното преброяване от 2021 г., на тези избори имаха право да гласуват 6 590 000 при условие, че пак според преброяването 1 000 040 от гражданите са непълнолетни, става очевадно ясно каква ще е поредната шарлатания на контролираната от “Дондуков“ 1 и 2 ЦИК и броячите от изборните протоколи.
    Защо ЦИК за пореден път разреши в чужбина хора, които не знаят две български думи и понятие нямат къде е България, да гласуват с предварително раздадени декларации?
  • 14 Като стана дума

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Положителното":

    за служебните далавери на ортаците на Румен Радев - Копринков, Добрев и Гергов, нека Радев разкаже за далаверите с “Фраматом“ и “Уестингхаус“ за т.нар. договор за строителство на четири ядрени реактора от либералния специалист и съдружник Еленко Божков.

    Радев следва да отговори и колко десетки милиона евро е давачката в неговите и на подчинените му съветници чекмеджета и Ушев и Копринков ли са новите касиери на тяхното евроатлантическо ГМО, наречено "Левицата”.

    Коментиран от #15

  • 15 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Като стана дума":

    И тъй, като гръмко се борят с ПП-тата и Руди, дали техни водачи на листи са получили консултантски грантове по 25-30 000 лв. от четворната коалиция, която сега Манолова и Дончева громят на приказки?

    Дали най-накрая прокуратурата действително няма да влезе първо в президенството и след това в енергетиката и язовирите, младежта и спорта, а за МРРБ да не говорим… Там стигане нямат!
  • 16 Запознат

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Положителното":

    Особено комична е Радевата власт в опит да къпе зърнопроизводители, като протестира сама срещу себе си. Няма такава крадлива служебна шайка, без чието разрешение за внос, не може да влезе и 1 кг. пшеница или слънчоглед от Киев и след това същите пловдивски слънчеви калинки, да карат трактори, заедно с протестиращите и да викат срещу себе си.
    Дълбоката и по-плитка държава зад Океана, буквално унищожава през последните 5-6 години двете основни икономики в ЕС - германската и френската, които са и основни акционери с най-големи вноски в Еврозоната. Това неминуемо ще доведе цели системи като банкова, социална и икономическа до колапс, който ще засегне най-много малките страни-членки, каквато е и България.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол