Last news in Fakti

7 Април, 2023 15:36 1 985 40

Иван Гешев: Aко отстраняването на един полицай струва €400 000 евро, колко ли дават за министъра на МВР? СНИМКИ+ВИДЕО

  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • евреи-
  • спасение

Нашите предци са проявили отговорност. Днес ние можем ли да проявим отговорност към народа и държавата ни, добави главният  прокурор

Иван Гешев: Aко отстраняването на един полицай струва €400 000 евро, колко ли дават за министъра на МВР? СНИМКИ+ВИДЕО - 1
Снимки: Прокуратурата на България

„Българската прокуратура, магистратите, които работят, ще стават все повече обект на атака. Днес в Белград са кацнали обвиняемите по делото NEXO. Аз нямам съмнения с кого ще се виждат в Белград“, заяви днес главният прокурор Иван Гешев.

„Задавам си въпроса – ако отстраняването на един полицай струва 400 000 лева или евро, колко струва отстраняването на министъра на вътрешните работи, отстраняването на главен прокурор, на отделен магистрат?“, добави Иван Гешев. Повод за изявлението бе досъдебното производство, образувано от Софийска градска прокуратура (СГП), за организирана престъпна група за търговия с влияние с цел дискредитиране и отстраняване на висши магистрати и полицейски служители.

Иван Гешев: Aко отстраняването на един полицай струва €400 000 евро, колко ли дават за министъра на МВР? СНИМКИ+ВИДЕО

Главният прокурор допусна, че в Белград може да отидат и други издирвани обвиняеми с цел дискредитиране на магистрати. „Очаквам да кацнат там, да си разпределят задачите – кой ще се занимава с финансирането, кой с компрометирането на магистрати, на работещи колеги. Това е шега, но тъжна шега“, коментира главният прокурор.

Той подчерта, че няма да допусне да се заплашват магистрати и полицаи, да им се оказва натиск и да бъдат обект на компроматна война.

„Това, което виждам, е говорене за реформи, срещу които стои фактически разруха. Опит да се разрушат българските институции, да се съсипе прокуратурата“, каза главният прокурор. Иван Гешев: Aко отстраняването на един полицай струва €400 000 евро, колко ли дават за министъра на МВР? СНИМКИ+ВИДЕО

Той подчерта, че в момент, в който страната е в безпрецедентна криза - икономическа, социална и конституционна, българските граждани имат нужда от институции, които да поемат отговорност.

„И институциите, и българските граждани трябва да си отговорят искаме ли да живеем в такава държава, искаме ли това да продължава“, каза главният прокурор. - Задавам си въпроса кой има интерес от това, което се случва. Интерес имат тези, които наричате олигархия, мафия, престъпността. Защо в противен случай се закриха специализираните органи – най-сериозното средство за борба с организираната престъпност?“.

Главният прокурор Иван Гешев присъства на символичната първа копка на паметника на юристите-спасители на българските евреи, който ще бъде издигнат по инициатива на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България на пл. „Възраждане“ близо до Еврейския културен дом в София.

Иван Гешев: Aко отстраняването на един полицай струва €400 000 евро, колко ли дават за министъра на МВР? СНИМКИ+ВИДЕО

Инициативата за изграждането на монумента е на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите в България.

„Нашите предци са проявили отговорност. Днес ние можем ли да проявим отговорност към народа и държавата ни“, добави главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    37 3 Отговор
    Каскетът да не би да иска милиони, за да се оттегли доброволно от прокуратурата
  • 2 Гост

    43 3 Отговор
    Тоя днеска много активен бе, само него ли ще слушам, с глупостите му една след друга...

    Коментиран от #6

  • 3 Българка

    38 4 Отговор
    Решаване на кризите на България минават през отстраняването, осъждането на Гешев, Борисов, Пеевси, Владко и все техни ортаци в разграбването безнаказано на държавата ни

    Коментиран от #35

  • 4 Въпрос

    26 3 Отговор
    Тоз клоун задържани има ли?
    Защо реве като вдовица за...ако няма задържани
  • 5 Какви

    23 2 Отговор
    са тези ценоразписи и пазарски приказки ?
  • 6 Българка

    22 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Всъщност три статии за една и съща новина
  • 7 ОБЕКТИВЕН

    31 2 Отговор
    Само кажете колко бандити на високо ниво в управлението на територията вкарахте в затвора , и защо в Румъния има двама президенти и сто депутати за 15 год. след като народа скочи , а тук пазите престъпниците от НС.Гешев трябва да е осъден на сто год. затвор.
  • 8 Леля Гошо

    22 2 Отговор
    Не знам какви доказателства има срещу лицата изредени от Каскета. Ясно е обаче че се придържа към милиционерската презумпция за невинност, виновен до доказване на противното. Не е негова работа да прави внушения, а да представи годни доказателства пред съда.
  • 9 Тикви и Кратуни

    5 12 Отговор
    ОПГ ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще направят правителство с подкрепата на ДПС и БСП. Тиквата пак ще пълни шкафчетата и гардеробите със злато и пачки, кюлчета и още пачки. Ганьовците ще лапат мухите и червеите, буболечките и щурците!
  • 10 Мисирки продажни

    19 2 Отговор
    Гешев ЦСЗ те чака!
  • 11 Бамбука

    19 2 Отговор
    Днешни публикации по темата : 12:48, 13:25, 14:26, 14:59, 15:36
    Извинете, но какво искат да ни кажат ? Звучи ли професионално ?

    Коментиран от #30

  • 12 Реторичен отговор

    20 2 Отговор
    След целия този цирк заслужава някой да открие фонд за "отстраняването му" да видим колко пари ще се съберат
  • 13 НЯКОЙ

    20 0 Отговор
    На най-горната снимка се вижда как Гешев провежда хипнотичен сеанс или е влязъл в ролята на медиум !
  • 14 мамин остроумник!

    18 0 Отговор
    ще дойде и твоят ред, само стой и гледай!
  • 15 PR Севда

    18 0 Отговор
    Ало шефе, Магнитски те търсил
  • 16 Гост

    17 0 Отговор
    УЖАС.....СТРАНАТА НА ,,ПРИМАТИТЕ,,...
  • 17 Име

    13 0 Отговор
    Навремето всички са работели - не са били на климатик, богаташите са били друг вариант - но са давали нормални заплати на всички.

    Сега - 1 процент са прокурори, съдии, администрация - като високи доходи - хората са наясно - че е цирк цялата работа, докато едни ще се върнат в къщи с пробит джоб - прокурора - ще лапне - 1-2 пържолки - в ресторантчето.

    Това поражда едни недоверия. Но както и да е.
  • 18 Иво

    18 0 Отговор
    Пак за канарчета ни взема. Смуче си от пръстите, да се прави на жертва едва ли не. Никъде не дават толкова пари за отстраняване на някой. Но пак зависи кой и кого. Някой за определени личности може безплатно да го направи.
  • 19 Тома

    18 0 Отговор
    Нещо се пече около каскета.Да не е че дойде нов американски посланик който носи магнитски3.

    Коментиран от #26

  • 20 Бегай Гешев

    17 0 Отговор
    Гешев, бегай бързо, новият посланик на САЩ, Магнитски дойде. Тоя не е оная Хера Мустафова, дето Тиквата я мляскаше пред мъжа й мюсюлманина.
  • 21 СЗО

    15 0 Отговор
    Горкия Гешеф. Това неговото граничи с патология....
  • 22 Бай Ставри

    15 0 Отговор
    Тези снимки на каскета ще си ги закача над леглото защото ме кефят.На тях си личи че се прави на луд
  • 23 Минева

    16 0 Отговор
    Много скъп каскет наложен на празна кратуна
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дом

    12 0 Отговор
    КЛОУН
  • 26 Право в десятката

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тома":

    И каскетко го знае
  • 27 Механик

    11 0 Отговор
    Оплели сте се като свински черва. Няма тия, няма ония. Оплетени та преплетени. Политици, бизнасмени, прокурови, съдии, полиция, доктори, колектори, ЧСИ, нотаруси, адвокати....... Така сте се оплели, че когато и да ви гътне човек, все е закъснял безкрайно.
  • 28 Леопард

    12 0 Отговор
    Вие Герб сте мутри и мафия
  • 29 Феликс Дж

    7 0 Отговор
    Десетина запасняка от ГВ и ВВ с по 50 патрона в боекомплекта, УАЗ 469 (може без куче) и ГАЗ 66 за групата за задържане и ЗиЛ 130 за тия юнаци. Всички проблеми на нормалните хора се решават.
  • 30 Мисирките

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бамбука":

    Съвсем нормално е. Иван Гешев Superstar е най новата рок опера
  • 31 навежда на мисълта

    9 0 Отговор
    колко ли дават за чадър
  • 32 Погледнато отстрани

    8 0 Отговор
    Цялата работа е че Тиквата предвид ограничената му интелигентност и придобития уличен практически опит си мисли че може да стряска разни политици от опозицията за да станат съпричастни със идеите и интересите му..Тече силна офанзива от страна на платените им мисирки по телевизията и явно на други фронтове също..Хората просто трябва са си наемат адвокати..охрана и да проявят търпение защото онзи полуразвития селянин ще продължава със простотията си докато не си го получи
  • 33 Бай Пенчо

    7 0 Отговор
    а тоя прокурор разгласи всички документи и материали по дознанието и опорочи делото за съда. Невинни ще излезат тия бандюги. Важното е сега да се отклони вниманието от купените гласове и далавери с изборите.
  • 34 Ники

    5 0 Отговор
    Погледнете ги тия двамата от милиционерската школа, еднакво тъпи, арогантни и нахални. Гешев пък решил да се заиграва с холокоста, белкем евреи от САЩ му се притечат на помощ. То и Боко правеше същото като закъсаше с властта. Ето на това се вика "държавническо" мислене. Готови са на съюз и с дявола само да спасят кожите.
  • 35 Е...Слава Богу

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Добре,че свалянето на някого от власт,НЕ зависи от желанието на всеки.Има си правила,правила има.Даже олигарси,с техните пари не могат да свалят някого ей така.Даже Христо Иванов знае,че му трябват от ГЕРБ за съдебна реформа,ама си говори под път и над път.Ама вярвайте си,че сте много велики и с щракване на пръсти,може да сваляте този и онзи. Е..не можете!И Слава Богу,иначе ще настъпи анархия.
  • 36 Тази

    3 0 Отговор
    Мутра по време на изборите си е подготвил сценарий и пак хуква по студиата.Геши никой не ти вярва.Седни си на гъто и завърши делото КТБ,делото Евраци и кюлчета,Барселона гейт.Стига дрънка измишльотини .Кога ще видим списъка с 38-те магистрати с недекларирани имоти и сметки в чужбина?Първи мошеници в държавата от високите етажи на властта сте ВИЕ ,водещи в класацията на престъпниците,но се криете,а?Покажи списъка мафио!
    ,
  • 37 Сами

    2 0 Отговор
    Се дискредитирате като рекетирате и вземате подкупи. Надпреварвате се кой повече пари и и мото от вас да има.Така,че като не ви бива алчни мошеници да ви ликвидират.Хич не ни дреме за гешевската мафия.Каквото са дробили ще си го сърбат.Няма ох,ах.Стига рева ,работи..,че който не работи ще яде дървото.Нула процента рейтинг имате в ОБЩЕСТВОТО на ГРАЖДАНИТЕ
    ,
  • 38 дядото

    1 0 Отговор
    ,боже,ега ти държавата.главния прокурор по национален телевизионен канал пуска и коментира разговори,вероятно придобити със срс-та.нещо повече,вместо да изпълни задълженията си като такъв,той прави политически пи-ар,дори патетично пита къде е държавата.ако прокуратурата и той не са част от тази държава- да върви по дяволите
  • 39 Един

    1 0 Отговор
    Това интервю е най малкото смешно и притеснително за Бг демокрацията ! . Изключително груба , сложна и манипулираща намеса на тая женица в оправдание на човека слуга на Мафията и.г
  • 40 Слугинката на буци

    1 0 Отговор
    ЩО НЕ ИДЕШ ДА СИ ПОИГРАЕШ НА ТИКВАТА С ДРЪЖКАТА И НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ЛОГОРЕЯТА СИ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове