Last news in Fakti

7 Април, 2023 15:47 1 223 27

Политолог: ГЕРБ-ДПС би било ядрото на потенциално правителство, което ще е отворено и към други партии

  • правителство-
  • евроатлантически ценности

БСП е в много сложна позиция, защото партията  доста е радикализирала посланията си и ги е направила почти неразличими от тези на “Възраждане“, смята Даниел Смилов

Политолог: ГЕРБ-ДПС би било ядрото на потенциално правителство, което ще е отворено и към други партии - 1

“Оптимист съм за създаване на правителство в това Народно събрание. Дори и да не се успее с правителство около първите две партии, ще има възможност такова да състави ГЕРБ, а ПП и ДБ могат да помагат по различни начини, най-малкото да гарантират, че това правителство ще има мнозинство по всички евроатлантически теми и проблеми."

Това каза в в интервю за БНР политологът Даниел Смилов. По думите му този път сме намираме в уникална ситуация – пет избора за парламент един след друг, а това води до умора у избирателите и до желание за съставяне на правителство.

Според него ГЕРБ-ДПС би било ядрото на потенциално правителство, което ще е отворено и към други партии. По думите му “Възраждане“ би останало отвън.

В предаването той коментира още, че БСП е в много сложна позиция, защото по време на кампанията партията доста е радикализирала посланията си и ги е направила почти неразличими от тези на “Възраждане“.

Според него може да се говори за радикализация, ако имаме предвид това, че “Възраждане“ е една от партиите, която регистрира най-сериозен ръст, но не мисли, че българинът се е отказал и от демокрацията, и от европейската интеграция.

Смята, че ценностите и конкретиката са много свързани. В обществата, в които имаме подредени ценности, имаме и подредена битова уредба и не трябва да противопоставяме ценности на това, което вълнува хората във всекидневието .

“Когато говорим за евроатлантически ценности, това не означава единствено отношението към Украйна. Това е цялостен пакет как трябва да бъде устроено обществото. Приветствам идеята за изглаждане на евроатлантическо мнозинство, но то наистина трябва да приема евроатлантическите ценности сериозно в тяхната цялост. Те включват геополитическа ориентация, отношение към това как трябва да бъде устроено управлението, как трябва да се решават въпроси за независимост на съдебна власт, борба с корупцията и т.н.“, казва още той


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Препатил

    21 0 Отговор
    Ядрото ни докара до тука !
  • 2 Тикви и Кратуни

    22 1 Отговор
    Тиквата пак ще ходи да целува ръката на Сокола, за да може пак да пълни чекмеджето своето и на Доганя!
  • 3 Българка

    11 0 Отговор
    И да има редовен кабинет, то ще е с кратък срок на годност. Но е важно НС да работи
  • 4 Алиса

    11 10 Отговор
    Съставили се коалицията се гответе за фронта. САЩ ще ни вкарат във войната като предна линия на източния фронт.

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Българка

    19 1 Отговор
    Не може да се гради нищо здраво около прогнило и токсично ядро!
  • 6 Българка

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Алиса":

    Явно си живееш в своя измислен свят и си мислиш, че безнаказано можеш да лъжеш и говориш глупости

    Коментиран от #9

  • 7 вижда се

    15 0 Отговор
    Няма по гнусни , крадливи и лъжливи политици от гореспоменатите , в света .
  • 8 Софиянец

    14 0 Отговор
    Това би било ядрото на най големия протест в България…
  • 9 Алиса

    2 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Еми много ясно, защо ти ли ще ме.накажеш? А ти си много ограничено , нищо неразбираш утре като те мобилизират да не ревеш.
  • 10 Тикви и Кратуни

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Алиса":

    В малка България има много евроатлантици и американофили, грантаджии и откровени подлоги, нека ги изпратим тях на фронта, ние и да искаме не можем се вреди от тая измет!

    Коментиран от #12

  • 11 Минева

    8 0 Отговор
    Ти дебил ли си
  • 12 Алиса

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Тикви и Кратуни":

    Хахахахаха, да така е :)
  • 13 с Тиква

    4 1 Отговор
    и карамайнов да го пипат само.....
  • 14 Румен

    12 1 Отговор
    Ей шушо, ГЕРБ и ДПС са за затвора. Ако не тази година , следващата. Чакаме нареждане от САЩ и ги прибираме при бай Ставри
  • 15 немо

    9 1 Отговор
    Търсят се още 16 златни пръста на депутати и работата ще стане! Да видим дали Боко и Шиши ще могат да напазаруват толкова
  • 16 баба Ферхунде

    11 1 Отговор
    Ма той Карадая ни каза, че Бойко е участвал в Възродителния процес. А е можел да напусне БКП и Народната Милиция и да не участва.
  • 17 Фактъ

    11 1 Отговор
    ДБ да подкрепят герб - дпс ?! Ще се самоубият , не само за местните избори , а завинаги !
  • 18 бай Онуйнещо

    4 6 Отговор
    Ето това е формулата. 69 мандата получава ГЕРБ-СДС, 36 за ДПС. БСП ще има 23 депутати =128 депутата. После Масови протести, Възраждане стават първи и бананите изчезват и свинското от ЕС изчезва от витрините. Практикер ще се казва Сърпи Чук, Джъмбо Мъмбо и така нататък. Любимата на народа тоалетна хартия ще се казва вестник Дума.
  • 19 ПСР

    8 2 Отговор
    ГЕРБ,ДПС,БСП и ИТН/+-/=неочакнано добра комбинация,едва ли не.Експертни и в името на Родината.СтабУилно и надеждно.Просълзих се от умиление.
  • 20 Тома

    12 1 Отговор
    Задължително трябва ядрото да е герб дпс защото те най добре знаят как да откраднат милиардите от ЕС.Те са царете и царичките на политическата мафия с призове магнитски 1 2 и новият3
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 байХЪ

    5 0 Отговор
    Тоз е политолог , точно колкото аз космонавт
  • 23 само питам

    2 5 Отговор
    тия от доносническа българия и продължаваме подмяната са като магаре на лед но както без петел съмва така и бе з христя танасчу кирчо лъжеца и кокорчо кръдеца пак ще съмне особенно кирцата лажата за нищо я няма практикува я като спор в четвъргъкпреди изборите се изрепчи ние сме 70 парттии и още толкова нпо и ще вземе 130 депутатски места тоя човек е балон под налягане не мисли с главата си когато говори
  • 24 стига

    7 0 Отговор
    ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ВСЯКАКВИ КОМЕНТАРИ С ВНУШЕНИЯ ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА БЪЛГАРИ НА ФРОНТА и разни други лъжи на националистите, всяващи страх, стрес, паника и т.н.
  • 25 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Сега,тия из-ро-ди могат и всякакво франкенщайнско правителство да съставят,тежненията на амбасадата ги знаем,пратен е и нов посланик,ястреб,който да ни военизира и организира експедиционен корпус за в Украйна.Това не бива да се допуска в никакъв случай и трябва да се пресече на ранен етап.Протестите за разпускане на нс и за назначаване на ново служебно правителство трябва да започнат още от първия ден,с митинги и всекидневни демонстрации.И пак повтарям ,че за България е най- подходящ модела на Чавизъм,отхвърляне на неоколониалния хомот и сдружаване с Русия.
  • 26 недопустимо е

    1 1 Отговор
    Дори е грозно, противно и отвратително, хора избрани да работят важна, високоплатена работа, за която сами са се кандидатирали, да казват " Няма да работя с този, или онзи".
    Ама я почакайте, моля. Това да не ви е детската градина ? Има екипна работа, има кандидати, одобрени са, назначени са, а не искат да работят. Нужни ли са повече коментари. Просто е срамно.
  • 27 дом

    0 0 Отговор
    ГЕРБ-ДПС заедно с майка им БСП имат над 130 депутата, не разбирам какво повече искат?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове