Last news in Fakti

22 Април, 2023 07:59 1 854 15

Хората от Българово блокират път към АМ "Тракия"

  • българово-
  • протест-
  • блокада-
  • път-
  • магистрала

Те продължават да настояват за по-добра инфраструктура и условия на живот

Хората от Българово блокират път към АМ "Тракия" - 1
Снимка: БНР

Жителите на град Българово ще протестират отново днес, предаде БНР. Те считат, че по исканията им няма адекватна реакция от местната власт и продължават да настояват за по-добра инфраструктура и условия на живот. От община Бургас заявиха, че са планирани ремонти на редица улици в града, които трябва да завършат до 31 май тази година.

В края на миналата година жители на Българово внасят искане до община Бургас с най-важните и неотложни задачи, касаещи града. Следва среща, на която им обещават съдействие и предприемане на спешни мерки. Една от тях е започване на цялостна реконструкция по ул. “Обходна“. Но само след броени дни получават няколко кърпежи на дупки.

Нашите искания не знам дали са чути изобщо, но със сигурност не са разбрани. Нямаме никакъв адекватен отговор, нямаме никакви адекватни действия“, казва Тодорка Стоянова от Инициативния комитет "Бъди буден", организатор на протестите.

Никой не ни отговори кой поръча тези смешни кърпежи. Те се съгласиха, че улицата е в окаяно състояние и е належащ цялостен ремонт, на места изобщо няма настилка. Няма тротоари, липсва ул. осветление. Хората искат на няколко места и пешеходни пътеки, но те няма как да се изградят при условие, че няма тротоари“, посочва Стоянова.

Жителите продължават да настояват и за изграждане на пречиствателна станция и завършване на канализацията. Искат също цялостно ремонтиране на улици и тротоари, по които вече има изградена канализация. Настояват за съвременна детска площадка и спортен кът.

„Обидно е, това е думата. Защото не може да правим официални срещи, на които да излагаме своите искания, да получаваме обещания в най-кратки срокове да се вижда подобрение и в следващия момент да получим тези кърпежи“, подчертава и Неделчо Милчев.

От Инициативния комитет са категорични, че в 10 часа ще затворят пътя от и към АМ "Тракия", а протестите няма да спрат, докато не изпълнят исканията им. „Не сме по-малко значими, заслужаваме нормални условия на живот“, казват те.

След наши въпроси до община Бургас ни отговориха, че предстоят асфалтокърпежи и полагане на несортиран трошен камък и асфалт по редица улици в града. Запълване на дупки ще има в участъка на ул. “Обходна“ – от ул. “Първи май“ до ул. “Петко Славейков“, както и по ул. “Лиляна Димитрова“ – от ул. “Първи май“ до ул. “Генерал Гурко“ и по ул. “Хаджи Димитър“ – от пресечката с “Лиляна Димитрова“ до “Стамат Икономов“. За останалите улици на град Българово това ще се случи за силно компрометирани участъци.

От общината посочват още, че ще бъде положен несортиран трошен камък и асфалт по Ул. “Лиляна Димитрова“ – в участъка от ул. “Обходна“ до ул. “Генерал Гурко“, както и по самата “Обходна“ – от ул. “Хаджи Димитър“ – 180 м. в посока ул. “Лиляна Димитрова“. Третата планирана отсечка е по ул. “Стамат Икономов“ – от ул. “Хаджи Димитър“ до ул. “Петко Славейков“. Всички тези дейности трябва да приключат до 31 май.

От общината посочват, че участъкът от ул. “Обходна“, който е част от общински път се нуждае от цялостна рехабилитация, като там е възложен и вече се изготвя Технически инвестиционен проект. До осигуряване на финансиране, там ще се извършват аварийни асфалтокърпежи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гепард

    4 5 Отговор
    така и Трябва

    Коментиран от #14

  • 3 Дааа

    11 6 Отговор
    Бургаска област гласува за гербавите, да си траете, като сте гласували за тях, че еднокнижника ще ви изпрати правилните хора. 12 години що не стачкувахте. Тя пишман магистралата стана каруцарски път, ви за някактв междуселски път се втлнувате. Като гласувате за "правилните" хора така ще е.

    Коментиран от #10

  • 4 горките

    8 4 Отговор
    Овцете нали гласуваха вече.

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "горките":

    Абсолютно правилно , с разликата че ходовете им се изчерпват , затова и от две години само избори
  • 7 Боруна Лом

    3 2 Отговор
    И В ЛОМ, БОРУНА Е ТАКА! А МААЛИТЕ СА ,,,,ОРИНДЖ КАУНТИ,,,,
  • 8 Васил

    10 1 Отговор
    Ама да ходят пред Банкя там е къщата на Баце!
  • 9 Пкп

    3 0 Отговор
    Ами да одат пеша, като не им харесва
  • 10 Бай Митко

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дааа":

    Алооо Българовци изборите минаха. Ще чакате другите за асфалт и не мислете, че нещо ще се подобри - примера е Ветрен и Банево, дупки и кърпежи и пак дупки и пак кърпежи и тротоари йок /има ги, но са непроходими от бурени и са без плочки/. Нали ви обещаха и това е нещо за бъдещите поколения.
  • 11 Бай Митко

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "горките":

    Овцете хем гласуват, хем ги стрижат, хем доят!
  • 12 СЗО

    0 1 Отговор
    Поне имат какво да блокират. Ние в североизточна България си нямаме дори магистрала която да блокираме :(
  • 13 ХАХАХА

    2 0 Отговор
    Досега не знам от тези блокировки,където и да било да има ефект ,освен отразяване в медиите.
  • 14 Та какво трябва?

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гепард":

    Да пречат на обикновените хора и властимащите само да се подсмихват ли? Не могат да излязат да гласуват, а после искам това, искам онова, ама по изборите съм за гъби.
  • 15 Иво

    1 1 Отговор
    Бях там преди няколко седмици, дори селата в Поморие западно от Гюльовца по пътя за Руен са по-добре устроени и с по-добра перспектива от Българово.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове