Last news in Fakti

24 Април, 2023 13:12 20 667 109

Левон Хампарцумян: Зърнарите от лакомия загубиха 4 млрд.

  • левон хампарцумян-
  • зърнари-
  • икономика

Хем искаме да намаляват цените, хем възпрепятстваме пазарните предпоставки това да се случи

Левон Хампарцумян: Зърнарите от лакомия загубиха 4 млрд.  - 1
Снимка: Архив

До 30 юни България временно забрани вноса на зърно, мляко, месо и други храни с произход Украйна.

Такова решение гласува преди дни Министерският съвет, след като подобна мярка по-рано взеха Полша, Унгария и Словакия.

"Никак няма да се отрази това, защото България произвежда няколко пъти повече зърно, отколкото потребява, и хората, които го произвеждат, решиха, че ще спечелят много повече, ако го задържат. Очакваха да го продадат на по-висока цена, но тя не дойде. Какво правим тогава? Загубиха 4 милиарда лева, защото не са продали навреме", каза банкерът Левон Хампарцумян в предаването "Опорни хора".

"Прогнозите как ще умрем от студ и няма да има газ се оказаха пропагандни тези на журналисти, които обичат сензации. Бизнесът със зърно направи грешни прогнози и сега украинското зърно не им пречи, пречат им огромните запаси зърно, защото новата реколта идва. Това залежало зърно няма да поскъпне. Не украинците са им задържали зърното по складовете", каза още Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

"Хем искаме да намаляват цените, хем възпрепятстваме пазарните предпоставки това да се случи. Трябва да помислим защо нашето трябва да е по-скъпо и какво трябва да се e направи, за да е нашето по-конкурентно. Въпросът е да се нагодиш към пазара, той няма как да се нагоди към нас", подчерта банкерът.

На въпрос как му изглежда стартът на 49-ото НС, той отговори: "Политиците гледат сондажите на влияние и се опитват да направят схема, в която да се изкъпят, без да се намокрят. Гледат да свършат някаква работа, но да си запазят някакви параметри на червени линии, защото смятат, че ако подходят държавнически и свършат неща, които са от полза за движението напред, биха загубили електорат на следващите избори. От тази гледна точка стъпват по-внимателно."

Според Левон Хампарцумян не е хубаво държавата да върви напред с големи дефицити. "Дългът е заем от нашите бъдещи приходи, тоест този дълг трябва да се използва за нещо, което ще увеличи бъдещите приходи, а не просто да се изконсумира в рамките на една година", допълни той.

Запитан може ли дефицитът да бъде 3% и в същото време да има социална политика, Хампарцумян заяви, че това е възможно.

"Всички говорят за заплати и пенсии, но всъщност пенсиите са малка фракция от десетте милиарда, които отидоха във вид на помощи за бизнеса. Така че да видим така наречения бизнес - има хора, които печелят и които губят, но вечно ли ще бъдат на кислород, няма как. Важно е това, което имаме, да го разпределяме рационално и да въртим парите бързо. Нито сме глупави, нито крадливи, ние сме неефективни", смята Хампарцумян.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 157 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    176 111 Отговор
    ЗА ЗЪРНАРИТЕ НЕ ЗНАМ,НО ОТ ТОЯ МИ СЕ ПОВРЪЩА....

    Коментиран от #3, #90

  • 2 Дааа

    231 39 Отговор
    Прав е човека, пазара няма как да го спреш, сега ше гризнат дървото.

    Коментиран от #29

  • 3 Любопитен

    92 46 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Не знаеш, или се правиш, че не знаеш, за да можеш да плюеш по "тоя"?
  • 4 селянин

    210 16 Отговор
    От лакомия да си купят два Роуса, сега ще трябва да се задоволят с две Дачии

    Коментиран от #30, #31, #32

  • 5 обективен

    192 9 Отговор
    Така е но за лакомията ,банкерите са без конкуренция!!!!
  • 6 Хампу

    77 63 Отговор
    в армения те чакат, не се върти много тука, че някой бесен ще те досмачка на арменско кюфте

    Коментиран от #37

  • 7 Бенчев

    166 26 Отговор
    Този път банкера-химик е много прав!

    Коментиран от #39

  • 8 Арменец и Евреин

    73 27 Отговор
    дето и да стъпят,все за геноцид разправят и все се натискат да "управляват" мястото,дето са стъпили.Понеже по презумпция са Най.Мъкии..
  • 9 Камен

    143 12 Отговор
    По условие този човек ми е антипатичен. За съжаление, нещата които казава в по-голямата си степен са верни и добре аргументирани. Все пак има разлика м/у изказване на финансист (инженер-химик) и политик (БГ-псевдо версия). Едното е плод на рациоанлизъм + сериозен опит на макроикономическо ниво, а другото е популизъм (сиреч - плява).
  • 10 Орт

    134 21 Отговор
    Прав е човека,какво не сте доволни пак?

    Коментиран от #16

  • 11 Наблюдател

    161 22 Отговор
    Зърнарите всички до един са свързани с БКП и ДС номенкратурата и са единствените в ЕС, които обработват и контролират от 30 000 до над 150 000-200 000 декара. И подобно на БКП са свикнали да бъдат подкрепяни финансовот от държавата и ЕС и да живеят в среда без истинска конкуренция.

    Коментиран от #45

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пуси

    14 24 Отговор
    пука им могат да го хвърлят и в морето
  • 14 ТИР

    48 30 Отговор
    Не бе Левуца ,ако не беше Възраждане и настръхналият народ щеше да са се гушнали оскубаните ястребчета,ама сега работата е деликатна,,,
  • 15 ИВАН

    104 30 Отговор
    Кви зърнари кви пет лева, всичко което е по важно и значимо и е от национална сигурност трябваше да е държавно, ама сега див капитализъм - водата частна, земята частна, въздуха и гората и те частни и всеки сече до голо, а в парламента решават велики държавни дела, а народа остана без храна, вода и въздух ...

    Коментиран от #40

  • 16 Абсолютно

    63 15 Отговор

    До коментар #10 от "Орт":

    Прав е разбира се. Но трябва да се дращят опорки по форумите.
  • 17 българина

    57 10 Отговор
    когато тръгне да фалира банка от лакомия, като в Швейцария и сащ, защо държавата ги спасява??? помощта е от лакомия на банкерите
  • 18 българина

    32 29 Отговор
    ами да го каже същото пред полска чешка и унгарска медия...
  • 19 Тияработинетрябва дагичуваАсфалтмен

    65 7 Отговор

    До коментар #12 от "ЛиБеРаст":

    Този всъщност е един от малкото които разбира от нещо..казва ти че държавния финансов ресурс се управлява зле..и той се управлява зле защото заради европейския съюз взеха да влизат големи маси пари които трябваше да бъдат усвоени на всяка цена..само че сега обстановката е друга и далеч не е розова обаче разхищението на ресурс си продължава по инерция..просто така работи природата
  • 20 Дрън, дрън

    32 66 Отговор
    Защо не кажеш ти с твоята лакомия колко си спечелил и печелиш. Дали би се съгласил Хампарцунян да работи тежкия физически труд на нашите земеделци или дори и това което работи, а заплата му да получават украинци? Също е много интересно да каже без да лъже, дали в домакинството му влизат от тези украински отрови които вкарват в държавата ни?

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Даа!,

    123 10 Отговор
    В повечето интервюта с него,не съм го харесвал.Винаги мазен,хлъзгав като мокър сапун.Но тук ме изненада приятно.Точно в десетката- без увъртане.Зърнарите в целия бивш соцлагер ( навсякъде са чисти монополисти) пряктически са обсебили над 90% от цялото зърнопроизводство.Което е съсредоточено в ръцете на дузина барони. Точно те дигат вой до небесата.Точно те изкуствено задържаха продажба на жито и слънчоглед.С цел- благодарение на войната,цените да скочат драстично.На тях дължим кризата с олиото,когато достигна 6 лв литър.Техен е приноса за инфлацията,защото зърното е почти навсякъде.Фураж за птици,дребен и едър добитък,млекодайни животни,свиневъдство.Сега пак ще стане тяхната.Хем милиони в евро, като " компенсации,и паралелно високи цени на жито и слънчоглед.Което ще доведе до поредно поскъпване на храните.Украйнското жито,слънчоглед не са по различни от нашите с нищо.Били радио активни,били пълни със изкусвени торове? Чист,еленентарен претекст,за да се блокира вноса.
  • 22 Винкело

    16 23 Отговор
    А този защо изведнъж стана толкова известен?
  • 23 Скъсаха се от работа казаха

    38 1 Отговор

    До коментар #20 от "Дрън, дрън":

    Аве мой навремето едни хубави хора изнесоха зърното без никой да разбере ти сега очакваш че заради една война във страна световен фактор във зърнопроизводството че и съсед..няма да завъртят далавера..човека каза че просто са се объркали което си е факт..Русия няма как да контролира украинския износ без разрешението на Турция
  • 24 Дуньо простия

    87 7 Отговор

    До коментар #20 от "Дрън, дрън":

    Какъв тежък тежък физически труд има при тия зърнари. В ерата на ТКЗС-то, с ДТ-54 и колесния "Беларус", и руските комбайни, дето правеха при жътва зян, за две сеитби поне, имаше по-високи добиви. Сега тия се пъчат с техника само за протести. Що не я ползват рационално, и да прозвеждат евтино. Щото не им оттърва. Ще им паднат субсидиите.
  • 25 Йес

    57 9 Отговор
    Лакомите зърнари кръв... пускат
  • 26 Българин

    26 34 Отговор
    По лакомия банкерите са първи, а Левон е безспорния номер 1! Да не говорим, че е на всяка манджа мерудия, но от нищо не разбира.
  • 27 пацо

    94 5 Отговор
    Зърнарите са сектора с най големи субсидии от ЕС. Карат бентлита и ЕС класи а на хората дават мизерни ренти.
    Сега са се прецакали от лакомия
  • 28 факт

    72 3 Отговор
    Прав е този път. От лакомия! От лакомия затриха 2 милиона българи, съсипаха икономика за стотици милиарди, усвоиха и .. отделиха в канализацията народното богатство. Сега се готвят да заличат държавата от политическата карта на света. И всичко това от глупост и лакомия! А народът не страшно, смешно мълчи...
  • 29 Не е

    23 11 Отговор

    До коментар #2 от "Дааа":

    Прав.Защото фирмите купуваха по евтино и фуражно Украинско зърно,а за нашето,хлебно, въобще не питаха.Просто нямаше пазар.

    Коментиран от #81

  • 30 Не е

    12 10 Отговор

    До коментар #4 от "селянин":

    Прав.Защото фирмите купуваха по евтино и фуражно Украинско зърно,а за нашето,хлебно, въобще не питаха.Просто нямаше пазар.

    Коментиран от #52

  • 31 Когато

    4 22 Отговор

    До коментар #4 от "селянин":

    И ти обработваш земя,в продължение на 30 години и ти ще си купиш.

    Коментиран от #50

  • 32 Ко да си купят, ко…. ?

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "селянин":

    Ти не си селянин! Селянин съм аз!А ти си си обикновен, неграмотен глупак!

    Коментиран от #51

  • 33 Справедлив

    43 2 Отговор
    Лакомията погуби и България. Господ да ви е на помощ !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ПСР

    51 2 Отговор
    Зърнарите/ едри и средни,са любимци бокови и държавни.Както и пътищарите.Една година Той и оставка подаде,та на жълтите павета дойдоха свинарите и рекоха,че без бат Бойко,прасетата умират тутакси,а не приоритетно по Коледа.
    Аз едър зърнар познавам.Дежурен кандидат-депутат от ГЕПП.
  • 36 Зорлия

    12 13 Отговор
    Благодаря ти,че и днес се появи, Левоне. Имах отдавна проблеми със "задържането" но вече ми се а.ка.
  • 37 Глупости

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хампу":

    Глупости дрънкаш. Срам ме е, че съм българин, заради такива като теб!
  • 38 Най големите ЗАГУБИ .

    14 4 Отговор
    ТЪРПИМ от тъкива тъкви …
  • 39 оня

    20 9 Отговор

    До коментар #7 от "Бенчев":

    Като е прав, защо не поевтиня хляба заради евтиното уSSраинско зърно?:))
  • 40 лелее

    36 16 Отговор

    До коментар #15 от "ИВАН":

    А бе къде са тия гладни че аз все не мога да ги видя? Пред нашия блок при зрелия социализъм имаше три коили и една бракувана!Сега всеки от семейството има личен автомобил пред блока колело не мога да паркирам!!Един не видях да вие от глад ми и циганите кат си дойдат от чужбина лъскави надути ! И не си идват от Москва сигурация а от гнилите капиталистически държави!

    Коментиран от #65

  • 41 Санде Версачето

    10 13 Отговор
    Алоу, химик инджемерина, Кате джаз? Пак съ прайш на експрес с книга и половина по стокознание. Сопри се малко, пийни вода и чао рагаци!
  • 42 Пламен Добридинев

    36 1 Отговор
    Големите зърнати не са загубили и стотинка украинското зърно е при тях ще мине за българско и ще станат с 40% по богати това зърно не излиза на свободния пазар сега не се продава ще мине с новата реколта
  • 43 Българин

    23 5 Отговор
    Много ми е кеф кат загубят зърнари те комунисти(ДС) дано да фалират
  • 44 Истинския град Козлодуй

    2 11 Отговор
    Каиш арменски
  • 45 Агент

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател":

    И им угодиха
  • 46 Почитател

    6 23 Отговор
    Господин Хампарцумян,
    Аз съм Ваш почитател. Заради Вашите компетенции в банковото дело и активната гражданска позиция. Но съгласете се, че не разбирате от всичко.
    С термина зърнари ни запозна за първи път Бойко Борисов. Не вярвам да сте негов почитател. Освен, че е обиден, този налаган термин е разделителен на обществото: чорбаджии изедници, срещу простия народ. Обидата е и за двете страни. В България има около 300 хиляди регистрирани земеделски производители, голяма част от които са зърнопроизводители, а не зърнари. Има едва около 70 крупни арендатори. Но и те са полезни, защото брагодарение на рентите, които дават, нашите родители оцеляват, а не от мизернете пенсии. Защото и ние, децата им, вече не можем да ги издържаме, знаете защо.
    Не искам да се връщам в годините на алчната приватизация и вярвам, че Вие не сте участвали в нея.
    Ще обясня накратко защо нашите зърнопроизводители не са алчни. През 2021г имаше суша и много ниски добиви. Цените бяха високи, но нямаше продукция. Поради войната в Украйна, цените на енергоносителите, торовуте и препаратите скочиха тройно. Затова, въпреки сравнително добрите добиви през 2022 г, сегашните цени са на себестойност на продукцията. Земеделието е много ресурсоемък и рисков процес, особено зърнопроизводството, а западните държави получават по-големи субсидии, при равни изисквания с източните.
    В заключение, протестите на земеделците не бяха нито за субсидии, нито за помощи, нито за спиране на вноса, а за това, дър

    Коментиран от #48, #49

  • 47 Вземат дълга за заплати

    8 1 Отговор
    Абсолютна идиотщина, погребват бъдещето на България

    Коментиран от #55

  • 48 Почитател

    13 5 Отговор

    До коментар #46 от "Почитател":

    В заключение, протестите на земеделците не бяха нито за субсидии, нито за помощи, нито за спиране на вноса, а за това, държавата да си влезе във функциите и да осигури транзитните коридори, каквото решение наложи Европейската комисия. Надявам се да съм Ви бил полезен.
  • 49 Кака Пена

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Почитател":

    Не се хаби да пишеш тук. Адресанта няма да го прочете
  • 50 селянин

    39 4 Отговор

    До коментар #31 от "Когато":

    Я ми кажи, за толкова мнооооого години субсидии от България и ЕС, как вашето зърно е по-скъпо от вносното>? Ако зависеше от мен на секундата да съм ви спрял субсидиите или ще се научите да работите на конкурентен пазар или просто си фалирайте.

    Коментиран от #71

  • 51 селянин

    26 5 Отговор

    До коментар #32 от "Ко да си купят, ко…. ?":

    Оп зърнената мафия се засегна, че народа е започнал да се оглежда в скъпите и Ролсове, Бентлита и тн.
  • 52 селянин

    11 1 Отговор

    До коментар #30 от "Не е":

    Човек сигурен съм че при конкурентни цени от нашите производители(най вече с всичките субсидии които получават), никога нямаше да водим този разговор.
  • 53 Ген. Гурко

    36 3 Отговор
    Този път съм съгласен напълно с Левон. Зърнарите са изключително алчна каста латифундисти и досега им се получаваше. Ако имаше здраво и националноотговорно правителство, всеки път (това го правят винаги) щом заговорят за необосновани поскъпвания на зърното, държавата трябваше независимо от всичко да купува външно зърно и така да ги принуди да не си сменят всяка година Майбасите. А след тях само това чакаха винаги и хлебарите и излизаше Кокошинкова мазно да обяснява как всичко било строго пазарно и трябвало поскъпване и на хляба на народа. Веднага да се възстанови ДДС на хляба, защото тези наяждане нямат.
  • 54 оня с коня

    10 6 Отговор
    Левон нещо се е пообъркал на пръв поглед,но всъщност това няма как да се случи при него защото не би могъл с "объркване" да се домогне до Властовата позиция във финансите,която заема.И така:КОГО НАРИЧА левон "Зърнари" и що за порода са те?Ето как стоят нещата:В района където ми е Личната Земед. Земя има 4 Кооперации които обработват по около 15-20 хил. Декара.Те НЯМАТ ПРАВО да изнасят Продукцията си,защото нямат ЛИЦЕНЗ за това,а я продават на Фирми - износителки,снабдили се със въпросния Лиценз.И тук е добре да уточним:НЕ складовете на Кооперациите са пълни със Зърно,а тия на ПРЕКУПВАЧИТЕ със Лиценз за износ!Затова и да уточни Левон кои са "Зърнари" - Тия които произвеждат,или тия които го изкупуват и изнасят?В началото на Април Миналата година Износителите на Зърно/не производителите/ нададоха вой че Корабите се блокират в Бургас и балчик мисля че беше със УСТНА ЗАБРАНА на министъра на финансиите Василев,който чрез Подопечните му Митници БАВЕШЕ УМИШЛЕНО Износа за да не би БГ да остане Гладна и да му се пишат черни полит. точки.И Питаха тия Износители официално:Има ли забрана?Ами няма,ама митничарите бавеха със Седмици проверките на корабите със зърно за да блокират доколкото могат износа.И тук е Полит. Роля на Левон- да изкара "Зърнарите" алчни че са чакали високи цени,а не Министър Василев от Партия ПП да е виновен!А кой ще обере Калая накрая?Ами Народеца,щото Прекупвачите ще предложат поради пълните складове по-ниски цени на Арендаторите,а те от своя с
  • 55 Икономист

    7 7 Отговор

    До коментар #47 от "Вземат дълга за заплати":

    Западните държави имат дълг между 70 и 110 процента от БВП нашия е 30 процента защото сме прости и страхливи.
  • 56 КИРО ЖЪРТЪ

    23 1 Отговор
    ТЕ. СА. ДЕСЕТИНА. КРУПНИ
    ЗЪРНАРИ, НАЗНАЧЕНИ. КАТО
    ТАКИВА, И. ИЗПЛАЩАЩИ
    ОГРОМНИ. РЕНТИ. НА. СВОИТЕ
    НАЧАЛНИЦИ. ПОСРЕДНИЧЕСКИТЕ ФИРМИ. СА
    СЪЩО. ТЕХНИ. И. ТАКА. ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ. НА. ПО
    МАЛКИТЕ. ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ. ЗА
    ПО. НИСКИ. ЦЕНИ .ЖИВА. УЗАКОНЕНА. МАФИЯ .
  • 57 ГОЧО БУЛГУРА

    19 2 Отговор
    ПРАВ. СИ. КИРО. ВСИЧКО. ТРЪГВА. ОТ. ПАРТИЯТА ДЪРЖАВА , БКП - БСП. И. НЕЙНИТЕ. СИЛОВИ. СТРУКТОРИ
    ОСНОВНО, ДС , ВСИЧКО. КОЕТО СЕ. РАЗДАДЕ ПО
    ПРИВАТИЗАЦИЯТА, ТКЗС. БЯХА
    ПОДАРЕНИ. НА. СРЕДНИЯ
    ПАРТИЕН. БКП. ЕШАЛОН.ВСИЧКАТА. ТАЯ. КАША
    ЗА. БЪЛГАРИЯ. Я. ЗАБЪРКАХА
    КОМУНИСТИТЕ. И ТЕХНИТЕ
    ТАЙНИ. СЛУЖБИ. И. СЕГА. РЕВАТ
    ЩОТО. ТРЯБВА. ПАРИТЕ ДА.
    ИЗЛЯЗАТ. НА СВЕТЛО. АМА
    БОКО. ПИЩИ , ГЕШЕВ. МЪЛЧИ,
    ЕЙ. ТОВА. СА. НАШИТЕ. СТАРИ
    УПРАВНИЦИ.
  • 58 ганю

    28 2 Отговор
    Г-н Хапарцумян е мъдър човек и е прав
    в Бг истинска пазарна икономика няма брашното беше преди 3 г 80ст сега е 1.65
    за какво плачете когато има свръх производство цената пада
    само тук не е така
  • 59 Абсолютно точно изказване !

    21 3 Отговор
    Искаха нас да изработят с цените , но сами тях си изработиха !
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Искаш ли. .

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "лелее":

    Да ти дам на тъста пенсията и да те оставя да поживееш на нея ...
  • 66 БългариН

    25 0 Отговор
    Не ми ги оплаквайте тия зърнари, моля. Що малки производители ошетаха, що земя за взеха, що фондове усвоиха. Всичките са мазни крадци на пари. Всички знаем каква измама се върти с това зърно. Що народна и международна пара присвои ха, не е тайна. И всичко е с власт имащите. Така че не ги мислете, властта ще си измъкне сама магарето от калта, още по ухранено и доволно. И за Мерцедес ще има, и за Майбаси ще има.... Абе не ги мислете. Стягай се народе-щом ревЪт ще те крадЪт.
  • 67 Водолей

    16 2 Отговор
    Много точен коментар. Прав е.
  • 68 Факти

    16 2 Отговор
    Цели села ни купиха земята младите българомохамедани, 100 лева и 200 лева за декар. Прав е Левон. 12 г стигат.
  • 69 Пенчо

    18 0 Отговор
    левончо, левончо, не знам колко са загубили ама скоро зърнари си купиха хотел България в Добрич.
  • 70 вятъра на промяната

    25 1 Отговор
    Защо след като имаме трикратно повече производство на пшеница от потребностите на България зърнопроизводителите получават субсидии. В същото време зеленчукопроизводството не може да задоволи потреблението и сме заляти с продукция от Турция и Гърция. Субсидираните сектори трябва да бъдат зеленчукопроизводството и животновъдството. Лобито на зърнарите е голямо и трудно ще има пробив и равновесие в разпределянето на субсидиите.

    Коментиран от #83

  • 71 сикара сикуро

    19 1 Отговор

    До коментар #50 от "селянин":

    Когато имаш дете трябва да го обгрижваш, става юноша помагаш, студент помагаш. Завършва висше и от тук нататък има два пътя - 1 - да започне работа по специалността която си потрошил сума пари да завърши или - 2 - да продължаваш да му даваш пари и да го превърнеш в паразит. Така се получава при субсидиите за земеделците. Те имат нужда от помагане защото дейността е трудна, енергоемка и малцина се решават да се захванат с нея. Но когато този отрасъл започне да разчита единствено на субсидии това вече е лоша услуга и те се превръщат в паразит. Ситуацията ще им покаже други насоки и други поприща към които те трябва да се насочат. За тяхно добро.
  • 72 Накой

    6 4 Отговор
    Аз мисля че банките трябва да изчезнат в тоя вид в който са се установили в съвремието ни!Не разбирам в качеството на какъв се явяваш клоун наяден в пространството.... !!!!! Изчезни и си живей без да вредиш на хората!Паразит
  • 73 Някой

    7 0 Отговор
    Некоректни според кои критерии,явно сте платени и свободата на словото е забранено за вас и от там на нас!Не разбрах защо изтривате коментара който направих!??!!В него нямаше и една обидна думичка
  • 74 Злати

    8 2 Отговор
    Изтривате коментарите без обиди,супер сте!Хората си правят избор от начина по който подбирате коментарите!Явно трябва да са не по вече от 50процента в посока на господина
  • 75 Злати

    0 1 Отговор
    извинявам се явно пиша по бързо от колкото нещата се отразяват!
  • 76 Злати

    6 4 Отговор
    Няма страшно ,това банкер облечен в политически костюм!Каква ти е функцията човече,да папаш,да те използват и да папаш,да използваш и папаш,друго не се сещам!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 русенец 2

    11 0 Отговор
    зърнарите са супер измамници играят го вързано с тия които раздават субсидийте две за мен едно за теб затова купуват постоянно ниви вземат на декар и само плачат
  • 81 Оракула

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Не е":

    Явно, нищо не си разбрал от това, което каза банковия директор,
    начина по който зърнарите в България си мислят ,че ще спечелят се оказа ,
    хазард!
    Това означава, че зърнарите нямат зор за пари, а и има много" фейк-проекти" ,
    които те, като пчеличките опрашват ,
    "но не връзват"!
    ---- Но дори не" вързал" проекта е начин на прехрана, за ефективност ,тук никой нищо не говори ,
    та камо ли да се иска , продуктивност!
    С две думи фермерите ,ако "не вкарат семето където трябва ",винаги им добавят" детски" като помощи!
    Ако пък" го вкарат" и не се хване, винаги има субсидий!
    "Зърното от Украйна", е начин на изява ,кой да стане важен в Парламента!
    И нека зърнарите разберат, че и моите пари отиват за техните" детски помощи"!
  • 82 Сашо

    0 2 Отговор
    Ти ли си този ,който ще мислиш за полето?Гледай си служителите в банките защото им куца най елементарно отношение към клиентите Тези ,който си изкарват прехраната от нашите пари май само бонбонки тик так и кафенце!Говоря за този филиал до чучолото сатанинско ,което бе създадено от Чапкънов!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Българин

    2 0 Отговор
    Че нали МАФИЯТА в България държи парите !! И те не отиват там където трябва !! Жалка работа е бизнеса в България и политиката !! Затова НАРОДА страда !!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Българин

    4 0 Отговор
    Хампарцумян, Защо НЯМА контрол къде отиват парите на българите ?????? Защо НЕ се разпределят правилно парите на данъкоплатците в България ????? Къде изчезват и в кои джобове влизат милиони и милиарди от нашите пари ?????
  • 88 Българка

    4 0 Отговор
    Колко пари получават депутатите ????? А от бизнеси и далавери колко печелят ???? А колко пари взимат пенсионерите и работещите българи ???????? До кога ще лъжете НАРОДА ?????
  • 89 Антируснак

    7 2 Отговор
    Рубладжии и тъпи зърнари - в единен строй ... към Московията, марш!

    Коментиран от #92

  • 90 Дядо Щукар

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Абсолютно! Голямо боклуче е!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Дядо Щукар

    4 3 Отговор

    До коментар #89 от "Антируснак":

    Я иди да лижеш седалищните части на подпухналия кокаиноман. Докато американците още не са го изплюли, както винаги са правели с "приятелите" си.

    Коментиран от #96

  • 93 Отврат от такива

    1 1 Отговор
    Абе глей си пенцията бе!
    Аман от такива всезнайковци
  • 94 към химика-инженер

    0 2 Отговор
    Върни парите на Мартин Петров, ИЗМАМНИК!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 народа страдал!?

    1 1 Отговор

    До коментар #92 от "Дядо Щукар":

    Деиба тъпите форуми!Аман от глупости!Който бачка не страда!Страда който чака на готово да му дават!
  • 97 Селянин

    2 0 Отговор
    В България всичко е сбъркано (здравеопазване , прокуратура , финанси, политика, МВР, армия, спорт, култура, туризъм и какво ли още не)
  • 98 България

    2 0 Отговор
    Копейкин ще се включи ли в протеста на зърнарите?Може да му е време да сменя колата......
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Пара Зит

    0 1 Отговор
    Все някога ще се наобядваш и ти,еврейо .Колкото и алчен,безочлив и самонадеян да си . И едва ли някой ще се сеща за теб.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове