Last news in Fakti

26 Април, 2023 12:23 4 033 77

Депутатите се скараха за арменския геноцид

  • арменски геноцид-
  • спор-
  • парламент-
  • депутати

Днес у нас странства популизмът, заяви лидерът на ДПС

Депутатите се скараха за арменския геноцид - 1
Снимка: БГНЕС

"Що е то геноцид?" - разясни на депутатите лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от името на ПГ по време на днешния парламентарен ден. Акцентът бе арменският геноцид.

"Много страни почитат жертвите на този геноцид", изтъкна Костадин Костадинов. Турция все още отказва да го признае и да се разкае, заяви народният представител. Българският парламент също няма еднозначна позиция, по думите му. Много общински съвети в страната го почитат. Българите и арменците са братя от десетилетия, отчете още Костадин Костадинов, цитиран от news.bg.

Той е притеснен, че ставаме свидетели на нов опит за геноцид над арменците в Карабах. Геноцидът обаче е съпроводен с етноцид, с унищожаване на културата, предупреди още лидерът на "Възраждане".

Турски произход се приписвал на редица арменци, по думите му. Думата Армения е изтрита от редица турски карти. Бог да прости арменските мъченици, каза Костадинов.

И от ПП/ДБ почетоха арменския геноцид. Илина Мутафчиева също отчете ролята на страната ни в спасяването на арменците и направи паралел с войната в Украйна. Дълг за ПП/ДБ било да нарекат нещата с истинските им имена и да обявят събитията за геноцид.

И БСП отбеляза страданието на арменския народ. Атанас Зафиров отчете систематичното насилие над арменския народ. Арменският народ отговори на омразата с надежда, смята социалистът. Подновяваме обещанието си никога да не забравяме, настоя червеният депутат. Председателският съвет днес отхвърлил предложението на левите да почетат с минута мълчание арменския геноцид. Председателят на парламента от ГЕРБ Росен Желязков каза, че не е отхвърлено това предложение.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи, че всички дължат страдание към жертвите. Но политиците трябвало да се разграничават от избирателни събития, за да не чертаят разделителни линии и да не се експлоатира една тема.

Призоваваме ви политическата мъдрост да надделее, настоя Карадайъ. Днес у нас странства популизмът, обясни той. Днес имаме тежка криза на толерантността,опасява се лидерът на ДПС. Историята ни дава уроци, по думите му. Днес повече от всякога се нуждаем от съединение, подчерта Карадайъ. Да пазим суверенитета на държавата си, да пазим мира, допълни той. Народният представител се притеснява, че уроците на миналото остават ненаучени.

Тома Биков от ГЕРБ заяви, че е лесно да се осъждат трагедии 100 години по-късно. Трудно е било, когато тази трагедия се е случвала в настоящето, по думите му. Той припомни как българите са приели арменците. Депутатът призова за ясно отношение към сходната трагедия в Украйна. За него не трябва да се стои безучастно. Справедливостта е проблем на настоящето, смята Биков. Да помислим и за бъдещето, призова той.

Тошко Йорданов от ИТН е възмутен, че една трагедия се използва за политически цели. Арменският геноцид е част от българската история, заяви той и цитира Яворовото стихотворение " Арменци". Паметта на жертвите не може да бъде тема за политически дебат и не може да разделя, каза и председателят на парламента Росен Желязков.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШМЪРКАН

    80 20 Отговор
    А иракския геноцид,либийския,виетнамския....да изброявам ли още....тях кога ще осъдите???

    Коментиран от #16, #17

  • 2 След 100 години

    24 37 Отговор
    Ще почетем и украинският геноцид
  • 3 А копейкин спомена ли нещо

    39 67 Отговор
    За геноцида който се извършва в момента в Украйна?

    Коментиран от #32, #45

  • 4 Ххххххххх

    85 7 Отговор
    А българския геноцид, кога ще го признаем?
  • 5 Реалист

    72 12 Отговор
    От България трябва да признаем индийския геноцид извършен от Англия и индианския геноцид извършен също от Англосаксонците в новия континент.

    Коментиран от #50

  • 6 Аз...

    49 13 Отговор
    ...ако бях на Българските партии, щях да поканя внуците на тези клани хора да разкажат в парламента! На този явно му и нужно някой от извора да говори, за да го убеди да се извини! Наглец.
  • 7 факт

    52 5 Отговор
    А геноцида от 14 год. на българите никой също не го признава , а казват ,че сме живели като швейцарци !!

    Коментиран от #43

  • 8 ???===???===???

    26 19 Отговор
    в България трябва да се обсъжда българският геноцид. България е в състояние на демографска катастрофа и е най-бързо изчезващата нация не само в Европа, а и в света. А те тръгнали турчуля от ДПС и този патриотар с неизяснен произход от казионната партия възраждане да ми обсъждат тези космати горили от армения.......

    Коментиран от #58, #60

  • 9 Хисторик

    47 5 Отговор
    Геноцида от филипинската война също трябва да признаем 1 милион филиинци губят живота си като искат независимост от Франция после от САЩ в карая на 19 век.
  • 10 12340

    30 4 Отговор
    "Що е то геноцид?"===български "парламент", който си губи времето с Глупости!
    .... 3 милиона унищожени , за 30 години, само Хитлер и Сталин са постигнали, общо.
  • 11 ПСР

    66 4 Отговор
    Голям проблем,няма що.
    Погром над арменците през 1915 г.е имало.Признавали сме го и сме го отбелязвали.
    Как пък ЕДИН път,не стана дума,от трибуната на НС,за поредицата погроми/геноцид над нашия си,български народ.Батак и Перущица,Стара Загора са малка част от цялото.
    От 16.06.,през 13.07.1913,та чак до октомври 1913,какъв ад се отприщва по българските земи.....Нечовешки ужас.
    Във Вардарска и Егейска Македония,в Пиринско,в Западна и Белеморска Тракия,Южна Добруджа.....Нашите войски през ПСВ пленяват архиви на гръцки,сръбски,турски командири от този период.Там всичко е записано.Стотици опожарени села и градове.Стотици хиляди избити,набодени на кол,живи изгорени,изкормени,извадени очи,обезглавени българи.Поробени,ограбени.Така е било-жив,жесток геноцид.
    Пиша го,като потомък на онези хора.Без злоба,чуство за мъст или реваншизъм.Изминали са повече от 100 години.С лоши помисли и чуства само,не се живее.Но,да се знае и помни,да се почита е друго.И е редно,тези дати,да бъдат достойно почитани,в името на паметта и душичките на прадедите ни.

    Коментиран от #33, #37, #64, #75

  • 12 Моузесс

    3 13 Отговор
    Геноцидът над мравките?
  • 13 Интересно е дали парламентите

    10 29 Отговор
    На Гърция, Сърбия, Македония, Румъния и Турция отбелязват като геноцид кланета та които българската войска е извършвала по земите им?

    Коментиран от #39

  • 14 Дрън дрън та пляс

    27 7 Отговор
    Това ли е най големия проблем който нищите в момента
  • 15 Не на ДПС

    25 10 Отговор
    А този, защо счита, че трябва да се изкаже по въпроса за арменския геноцид, който е признат от цял свят?

    Дали пък не взема страна на една държава замесена в този геноцид и защо ?

    Нали уж България му беше Родината ? Не сме забравили как нарече една чужда за България държава и съседка.

    То по рождение действително е България му е Родината, но по вътрешно убеждение чувства ли я като такава щом се счита за различна народност от българската.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Калпазанин

    35 2 Отговор

    До коментар #1 от "ШМЪРКАН":

    За Палестинския толкова години и нито дума, ам иначе рекламата на еврейската "държава" си върви че била станала на 75 години
  • 18 Да ви припомням ли

    24 3 Отговор
    Как беше посрещнат българският национален отбор по футбол в Армения? Да ви припомням ли как ни наричаха арменците?

    Коментиран от #23

  • 19 ХХХ

    5 9 Отговор
    Карадай е от българомохамеданите, не е турчин, а тучина много знае историята. Престанете, до скоро ни надуваха главите с възродителния процес, сега вие ги настъпвате, а не следва. Те си построиха нови градове, докато българските политици се карахте. Те вина нямат. От българите има много по лоши. Помирение, че не те, а вие сте си виновни за всичко което се случи в Бг след 1989. Богатите изкупиха и изкупуват от българина изпаднал в беда и днес съжаляват, че за 40 хиляди 100 квадрата, с 2 банитоалетни тухлени апартаненти си ги продадоха на безценица преди около 3 или 4,5 години. Арменците идвайки в град х 1923 от Одрин ги носеха на ръце и са ленински комунисти директори от пловдив в делиормана М. Б. И е от бсп и радев, Билборд
  • 20 Попа

    23 2 Отговор
    Защо само се говори за арменския и еврейския геноцид.В наше време също се извършва геноцид срещу много народи включително и на нашия народ.
  • 21 1111

    14 3 Отговор
    Защо не на дпс, това са хората на герб, но не са турци, а и да са, нашите турци нищо общо нямат с одринските или турските турци през 1919 година. Имайте малко милист, помаците са българи повечето не знаят турски език и покрай карадайъ настройвате по тоя начин турци срещу помаци, а помаците са на бат бойко хората.
  • 22 Иван

    19 6 Отговор
    Само ГЕРБ, ДПС и ИТН не пожелаха да честват Арменския геноцид!

    Коментиран от #53

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Тези сатани от краварския департамент

    12 4 Отговор
    Са психично болни слабо"""умни фашисти и всичките им избиратели са за лудница цара заедно с краварските им джендърски ценности и войни във всички държави..сега окупират залежите на Судан от петрол
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    21 7 Отговор
    Демек, ДПС не са етническа партия, но реагират като турци с гузна съвест. Кога Конституционният съд ще се произнесе относно легитимността на тази партия.
  • 27 9689

    18 1 Отговор
    Тези престъпници защо мълчат за геноцида да българите избити или прокудени от българските земи на север от Истанбул.Защо мълчат за убитите българи от южна Добруджа от румънските наказателни отряди? Моканите няма ли да плащат репарации за откараните български мъже в Молдова живяли две години в землянки на картофи......
  • 28 Бай араб

    7 16 Отговор
    Комунягите са изтребили повече българи , но геноцид няма и продължават
  • 29 ХхХхХ

    6 10 Отговор
    Българите като останат малцинство, ха дано да се уважават като трита етноса на ДПС, това им го пожелавам и да се стягат да работят, а не да завиждат и удрят невинни хора. Вие живялили сте след турци, че да търсите под вола теле. Достатъчно българите ги окрадохте при заминаване 1989 и днес живеете в тяхните жилища и имате фирми за дограма, закуски и вие сте спиделяли, добре, че бяха турците, за да си изучум децата лекари и да имаме фирми, а по същият начин сториха българскитемюсулмани. Къснет имали, но както ми казваше, не вземай нищо, това са проплакани пари имоти и сега се вудяха в чудо българските партии, нямат хора, а отвън едва ли ще се върнат, деца се раждаха най много български 1984 т е до 1984 и след възродителния секна раждаемостта на българите в снесени региони и днес са турци и българи завършили езикови и в Германия продължили висшето си, устроили са се там и всичко след 1984 по големите градове и като измрат старите ще обезлюдят градове и села без българско население, но не дпс, а вие сдсндсвтройнатаабвгерб от кражби удряхте който не е с вас. Да не са луди, стягай бойко внуци, нашите родители преди 1944 са започнали да работят на 13 години.
  • 30 Мухарем

    14 3 Отговор
    Много геноцид от страна на империалистическия "свят". До ден днешен продължава едно изтребление и принудителното им изселване. Не ги броят за хора и от 30 милиона вече са под 10 милиона. Да, за палестинците става дума.
  • 31 само питам

    13 2 Отговор
    Арменският геноцид и Джендър-идеологията, са най-важните въпроси според мнозинството ГЕРБ+ПП+ДБ!
  • 32 Мнение

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "А копейкин спомена ли нещо":

    А ръководството ти спомена ли що мирно население опустошиха в близкия изток?!
    Или козяците сте алергични към такива въпроси?!

    А нещо за анексиране на Косово от Сърбия?!
    Или и за тази тема новата Мустафа няма отговор?!

    Когато фащ се намесиха още през 2014 в Украйна, инвестирайки 5 млрд долара в преврата(официално си признаха), тогава процесите, които днес са вече война, стартираха!!!
    Т.е. когато фащ са намесени, дори като "партньори" бягайте на далече!!!
    Точат ви брадвите!!!
  • 33 оня

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    Най точния коментар под статията. Жив и здрав!!!

    Коментиран от #52

  • 34 Българин

    5 3 Отговор
    афганистанския, сирийския също.
  • 35 ....

    1 1 Отговор
    И при нови избори кучета котки и те ще са за ДПС. Те са изстрадал народ турците и малко им е да подпалите фитила. Работливи са, но нападате литерите им все едно тях нападате. Страх имат от българите. И прави са. Както казваха ни идвайки в Бг преди 20 г, вече почти не идват от града. Продадохме си неппе апартамента без пари, току що го бяха купили и обзавели. Добри хора, помагаха много на българите Неппе Садкъ. Де да бяха и българите тук останалите като тях мели фахрие кадрие и много други. Дс бкп е на ход за глупости от герб. Да си сърба герб попарата, която меркел му е надроби.
  • 36 Абе

    3 0 Отговор
    Специално за това съм съгласен с Костадинов, но той не е нито първият, нито единственият, който мисли така и го казва публично, така че нека по-добре да забрави за политическите дивиденти, ако те са неговата цел !
  • 37 чак пък

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    Чак пък да не е ставало дума....
  • 38 Българче

    7 4 Отговор
    “Днес у нас странства популизмът”, заяви лидерът на ДПС - най-големият популист в България г-н Карадайъ. Пред турскоговорещите българи се обявява срещу “Възродителния процес” в България, но подкрепя хунтата в Украйна, която забрани на рускоговорящите в държавата да изучават майчиния си език, Александр да се именова Олександр, Владимир да стане на Володимир и т.н. Всъщност, ако навремето нямахме силна армия и зад нас не стоеше СССР сега половината от нашата страна щеше да говори на турски, като официален език.
    Време е да отворим очите на българските турци за комунистите, за които гласуват!
  • 39 Някой си

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Интересно е дали парламентите":

    България граничи от всички страни със собствените си земи.Я пак?
  • 40 Ето това е аршина на ДПС

    4 2 Отговор
    Не само не признават,но и не искат да чуят за арменския геноцид който те самите са направили с нечувана жестокост както само те могат, ноооо виж от сутрин до вечер да повтарят за Възродителния процес, за жертвите и Тюркян и чешмата носеща името й е нещо съвсем друго, когато им е удобно и угодно!
  • 41 Лицемерие

    3 2 Отговор
    Кога ДПСи Турция ще признаят за арменският геноцид,геноцида над България,когато е пределите на империята. Или страховитото изтребление ,грабеж и палежи над българите в беломорието и одринско !!! Иначе голям рев ,ама много голям за възродителния процес!

    Коментиран от #47

  • 42 това ли

    4 0 Отговор
    ли ви е най-неотложната задача бе, смешковци!?
  • 43 Тебе

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "факт":

    пък какъв геноцид те гони , драскач мързелив!
  • 44 Абсурдистан

    4 7 Отговор
    Преди 36 години на днешната дата имаше български геноцид! Няма друга дума за това, които извърши БКП спрямо населението на България след аварията в Чернобил!
  • 45 Малко логика

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "А копейкин спомена ли нещо":

    Този започнат в 2014-та ли ?
  • 46 Баш Батка

    1 2 Отговор
    Тоя бежанеж караджийрииирриръъ да отиде на Турската граница с азиатската част и да види по колко убийства стават на час (не на ден а на час). Там Турците всекидневно избиват хора, които нямат пари да преминат.
  • 47 Милко

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Лицемерие":

    Той Господ им го върна леко, не изцяло на една част ги разклати тея неандерталци.
  • 48 Абе

    5 3 Отговор
    Какво да очаква човек от това варненско чудо на природата.Няма правителство,няма парламент,то за арменския геноцид тръгнало да джафка.В България всичко е мед и масло,та тръгнахме чуждите проблеми да оправяме.
  • 49 Христо

    6 3 Отговор
    Костадинов както винаги е за чужди интереси. Не съм го чул на 3 март да говори за геноцид
  • 50 А бе

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Баба ми ,дедо ми ,родителите ми, желаехме да сме под английски геноцид, не под руски!!!
  • 51 ХоХоХо

    8 3 Отговор
    Костадинов иска да ядоса азерите за да не ни дават евтин газ, затова споменава Карабах. Един човек работещ изцяло срещу България
  • 52 ПСР

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "оня":

    Благодаря за оценката.
  • 53 Баааууууу

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Чупката ПП комуноидно!!
  • 54 Aлфа Bълкът

    4 1 Отговор
    ЗАЩО ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИМ НА АХМАЦИ,
    ЧЕ ОТ ДПС НЕ СА ПОМАЦИ?
  • 55 арменския геноцид, хубаво

    8 2 Отговор
    А за индианците в САЩ кога а?
  • 56 Мехмед

    2 0 Отговор
    Арменците са тъмни субекти с криви крака, космати и с извити дълги носове.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Изотзадзе

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "???===???===???":

    Да не те е любил арменец?Казваш,че били космати.
  • 59 ГЕРБ=ДПС=БСП

    2 4 Отговор
    Да имало е арменски геноцит, така както преди това е имало български геноцит. Имало е български геноцит и от османци и от сърби и от гърци, и от московци. През ПСВ и ВСВ, вероятно и не всички българи са били невинни.

    Но от друга страна смятам, че виновните за тези генициди отдаван не са живи. Някакси не мога да приема да се вменява вина на правнуците и да ги задължаваме да се извиняват за действията на пра-прадядовците си. Та тях не ги е имало тогава, родени са почти век след тези събития.

    Същото и с робовладелците, робството в САЩ е забранено в далената 1865 г., а все още наследниците на тогавашните роби не могат да скъсат с робската си психика и искат извинение. От пра-пра...внуците за неща, които са правили предците им. Нито едните имат право да искат извинение за неща, които са причинени на пра-пра...дядовците им, нито пък другите трябва да се извиняват за нещо направено от пра-пра...дядовците им.

    Не каззвам да се заличи историята, казвам, че не трябва да се пренаписва. Колко от днешните афроамериканци в САЩ са с чиста африканска кръв и колко са със смесена африкано-робовладелска кръв. Колко от днешните авфоамериканци имат в себе си и робска и робовладелска кръв. И като афроамериканци потомци на робовладелци и на роби. Трябва ли да се извиняват на единия си прадядо род, за действията си на другия си дядо робовладелец.
  • 60 Изотзадзе

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "???===???===???":

    Да не те е любил арменец?Казваш,че били космати.
  • 61 Роза

    3 0 Отговор
    Да бъде светла паметта на всички невинни хора,станали жертва на всякакъв геноцид по света!Винаги невинни хора са заплащали безумието и жестокостта на политиците,които не са могли да се разберат по мирен начин!За съжаление така е било още от най-древни времена,и тези неща все се повтарят!
  • 62 САТЪРА НА ХАНА

    2 3 Отговор
    БАБАТА НА ЕРДОГАН Е АРМЕНКА ПРИЕЛА ИСЛЯМА - ПОМАКИНЯ
    .....
    ТУРСКИЯ ИСЛЯМ Е ФАШИСТКА ИДЕОЛОГИЯ
    ....
    ЗА РАЗЛИКА ОТ ИСЛЯМА НА ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ.
    ..
    ТУРЦИТЕ ВСЪЩНОСТ СА ВЗЕЛИ ИСЛЯМА ОТ ВОЛЖКИТЕ БЪЛГАРИ , НО СА НАПРАВИЛИ ОТ НЕГО ФАШИСТКА ИДЕОЛОГИЯ КАТО ХИТЛЕРИЗМА И ЦИОНИЗМА ..
  • 63 Железаров

    0 0 Отговор
    Р. Ж. дали е проститутка?
  • 64 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    Хубав коментар!

    Коментиран от #73

  • 65 да се скарат и за македонците на марс

    0 0 Отговор
    държавата се разпада те се чавкат за глупости
  • 66 Сега

    1 1 Отговор
    Очаквам ,да излезе пишещият с Ник ,,Български турци,, и да пише някой пасквил за тъмното ,лошотията и мракобесието на християнска Европа и величието на учени от мюсюлманския свят.
  • 67 Доротея

    3 4 Отговор
    Господа, невежи с по 5-6 дипломи! Не е имало никакъв геноцид, а нормални бойни действия по време на ПСВ! Аз, безграмотната ли да ви припомням събитията!? В края на 1914 г. Русия изнемогва на няколко фронта и моли Сглашението да започне офанзива, защото среща огромни трудности срещу турците в Кавказ! Съглашението планира и напада през април Галиполи, но за Русия това вече не е от значение, тъй като разбива напълно турците при Саръкамъш в сражения декември - януари 1915! Турците обвиняват за това арменците и последвалото е логично!

    Коментиран от #69, #70

  • 68 дядото

    1 0 Отговор
    карадайъ нали постоянно настоява,че е български гражданин.защо тогава защитава интересите на чужда държава.а този геноцид по признаха половината държави по света.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Дулсинея

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Доротея":

    Клането над мирно население е логично? Само п р@зна глава може да "роди” подобна мисъл.
  • 71 Факти

    1 2 Отговор
    Ако сте живяли сред турци може би щяхте да сте на друго мнение. Турчина може да не ти помогне, но няма да ти навреди, а българина е мързелив голям процент и завистлив те се опитват и старобъкгарите за тракийците, че са били турци, хубаво бе да бяха турци, но не са и се чудя на помаците в някои региони.. Ние сме от рода на капитан Петко войвода. Да си помак е гордост. В моят роден край, те повечето не са живи, слезли от балкана през 1956 и навсякъде, ние сме помаци. Но останаха без работа в града, а селото го няма смолянбогутево и изнрели ми казва мед сестра ася от психодиспансера. Те са единни и много си помагат. Винаги човек като мен е предпочитал тях, пред българина. Те бг са с претенции, а мързеливи, а те, моята от 4 клас, шиеше дрехи, готвеше, умна бе, завърши руска гимназия, но приемаха с откипни 7 клас дипломи. Те са работохолици и много над турците. А карадайъ от белите престилки, той е помак, не е мелес, мед сестра е и е интелигентна туркиня, те и нашите баби, родители от Гърция знаеха турски, но християни са. Карадай не Става нито турския му нито българския, но върви напред и дпс неговите турци отзад на метри от него излизайки от джамията на град х, слушат го неговите млади хора

    Коментиран от #72, #74

  • 72 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "Факти":

    Почти нищо не ти се разбира. Редактирай и пак напиши от средата към края.
  • 73 ПСР

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "Браво":

    Благодаря.
  • 74 Караибрахим

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Факти":

    Помаците са по зле и от турците.Изключително продажни и подмолни.
  • 75 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "ПСР":

    Колко голямо е влиянието от вековния османски КРЪВЕН ДАНЪК "девширме", върху генетичния фонд на България, според Вас? Девширмето се явява като своеобразен геноцид спрямо цвета на България. В резултат на което са възможни както гъркоманията, така и мръсните фантасмагории на наши, родни учени за произхода ни, като страничен ефект. Вопълът на Паисий "О, неразумний ЮРОДЕ" е показателен за състоянието ни. Повече от век след основните трудове на проф. Ганчо Ценов, още царуват глупостите за ханове, тангра, прабългарската орда основала Дунавска България и т.н..... "Кръвния данък" се е наричал Девширме, което на турски значи "събиране на цветен прашец" При девширмето е имало ПОДБОР през 5г., а по-късно и ЕЖЕГОДЕН ПОДБОР на най-будните и красиви български момченца И ТАКА ВЕКОВЕ НАРЕД. Фактите за този ежегоден "кастинг" много често се премълчават по родолюбиви причини. Еничарите първоначално нямат семейства за да оставят поколение, а и по-късно еничарите търпят огромни човешки загуби. Част от момченцата пък директно са продавани като роби. Според мен това е ОБЕКТИВНАТА причина за незавидното състояние на държавата ни и за липсата на критична маса от будни и родолюбиви Българи които да поведат сънародниците ни. Отделно, че едва създаденият елит е бил ликвидиран от комунягите 1944-1946 г.
    Май доста време ще мине докато Българинът се пробуди.
    Доста любопитно е, че законът е забранявал на турчин да отнеме коня на Българин, ако цената му е под сто гроша. По този начин

    Коментиран от #76

  • 76 Искаш да кажеш, че

    0 0 Отговор

    До коментар #75 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Робите са имали коне...
  • 77 Никси

    1 0 Отговор
    аааа , не бе скарали са се за Арменския Поп кой пръв да ходи да се прекръсти и да натегли Попадията да не оди пеш .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове