1 Май, 2023 22:43 1 466 23

Димитър Манолов: Работодателите плащат смешни данъци върху печалбата

  • димитър манолов-
  • кт подкрепа-
  • работодатели-
  • печалба-
  • данъци

Има поредица от сектори, в които тлее напрежение, заяви президентът на КТ "Подкрепа"

Димитър Манолов: Работодателите плащат смешни данъци върху печалбата - 1
Снимка: БНР

Бюджетните закони непременно трябва да минат през Националния съвет за тристранно сътрудничество. Това обясни пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа“.

"Балансът отсъства и е трудно постижим. Служебното правителство, което трябва да се разглежда едва ли не като технически орган, дава посока за развитие на политиците. Те са се умълчали. Техническото правителство прави политика. То подтиква политиците да направят нещо".

Той обясни, че не може да се продължи с още един удължителен бюджет.

"Има поредица от закони, в които е записано какво трябва да се случи и постановките на тези записи не са отразени в бюджета към тази година. Били отразени към миналата. Те вече не са актуални. Правителството, което ще управлява, трябва да реши кой закон ще изпълнява, което е абсурдно".

Има поредица от сектори, в които тлее напрежение, посочи Манолов.

"То е най-вече в държавния сектор. В администрацията работят 120 хиляди човека. В края на миналата година правителството реши, че ще се увеличат възнагражденията в някои администрации, а в други няма. Когато се направи такова нещо, то поражда усещане за неравнопоставеност в цялата система".

Димитър Манолов обясни, че работодателите плащат смешни данъци върху печалбата и това непременно трябва да бъде преразгледано.

Той смята, че ако ЕК не приеме предложението на България за преразглеждане на ПВУ в частта за намаляване на емисиите с 40% до 2025 г., няма план Б.

"България изчезва. Индикациите от Брюксел засега са положителни. Те обаче са неофициални. ЕК няма да отстъпи от затварянето на централата „Брикел“ в комплекса „Марица – Изток“.Там искат да се съберат всички в България, които взимате решения и тогава да се разговаря“.

Днес от 12.30 до 22 часа КТ „Подкрепа“ организира „Рок за труда“ до Музея "Земята и хората" по повод Деня на труда. Димитър Манолов припомни, че 8-часовият работен ден, болничните и майчинството са права, които са извоювани от работниците.

"Всяка година ще има за какво да се борим. Тази борба трябва да продължи, въпреки че е тежка и често неблагодарна. Рано или късно усилията ще бъдат оценени. Нека всички днес заедно да празнуваме и да слушаме рок".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    30 2 Отговор
    От 30 години го повтаряш като какаду и от 30 години си пиеш вискито с "работодателите"..
  • 2 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ

    24 11 Отговор
    Това са робовладелци и не плащат никакви данъци с тая данъчна система и плоски данъци. Ограбват и експлоатират населението за да сменяват колите си всеки месец и да поддържат по 5-6 любовници!

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Тома

    16 2 Отговор
    А добро утро.Най после носа разбра
  • 4 Дрън дрън та пляс

    17 3 Отговор
    За робовладелците ли става на въпрос? А после ддс искате да се вдига че обикновените хорица да плащат
  • 5 Данакоплатец

    23 2 Отговор
    А,ти колко даваш на Държавата ???
    Само грабите от хората !
    Хрантутници и мизерници!
  • 6 ПазарЖик

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭★ ҢҎꡥ":

    Ти защо не си шеф като толкова ги разбираш нещата?
  • 7 АМАН!

    11 1 Отговор
    От несменяеми ,,Синдикални лидери"...!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Факман

    19 1 Отговор
    В държавата в която се перат най лесно пари,най лесно се укриват данъци,най лесно се плащат осигуровки на минимална заплата или на половин работен ден,а се отчитат милиони печалба,държавата на работещите пенсионери които взимат пенсия ,заплата и се осигуряват за втора пенсия олигофрения,държавата с максимален осигурителен праг 3400 лева и максимална пенсия също толкова,някак си не излиза сметката,защото всеки тогава трябва да получава пенсия на колкото се е осигурявал,държавата на общия данък 10% и за този който взима минималната и за този който взима максимума,май взимаме от бедния повече а? Държавата в която за най простата служба общ работник в държавна структура ти дават 6 месеца изпитателен срок и минималната заплата за този период,а депутата влиза и се бетонира 4 години на максимум заплата за длъжността,ако направят правителство или кмет или общински съветник или главен прокурор.

    Коментиран от #16

  • 10 бай Иван

    10 4 Отговор
    "Димитър Манолов обясни, че работодателите плащат смешни данъци върху печалбата и това непременно трябва да бъде преразгледано"- И това е много вярно. Имам познат например, който от години е милионер и е платил по малко данък печалба на държавата, отколкото е моят данък общ доход за същият период например.И се осигурава на минималната ставка.И никой не пита как с такива доходи има толкова имущесво. И непрекъснато твърди как с неговите данъци издържа държавната администрация, която следвало да го носи на ръце и как плащал на държавата тежките 20 % ДДС.Толкова са познанията му за данъчната политика. И той не е виновен .В държавата има много пари, ама много несъбрани пари ,но тя просто не желае да си ги събира. Както казват на Запад ,неотменими са данъците и смъртта Е при нас е само смъртта.

    Коментиран от #13

  • 11 Да живей труда!

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "АМАН!":

    Защо "аман"? Човечето е послушко! Виж Франция,Гърция, Италия...на 1-ви май кипят и врят бунтове, стачки, а у нас профсъюзите излизат на мирни шествия с фанфари и мажоретки. Там стотици хиляди, а у нас 200-300 щатни чиновници, при това всички с нови знамена.
  • 12 Смешните данъци

    12 0 Отговор
    за сметка на супер-смешните африкански заплатки. Бандитска колония, сър Сорос!
  • 13 сам си си отговорил

    9 9 Отговор

    До коментар #10 от "бай Иван":

    Познатия ти е милионер защото има реално по-голями познания от теб по данъчната политика! Затова има повече пари от теб, защото знае как държавата да не го скубе с данъци. А ти като си мислиш че си по-умен от него за това живееш реално по-зле и му завиждаш, защото реално финансово неграмотния от вас двамата си ТИ в случая! Това е истината в твоя случай ПИЧ!

    Коментиран от #14

  • 14 Абе финансово грамотния

    8 7 Отговор

    До коментар #13 от "сам си си отговорил":

    Я малко се порови в данъчните закони и тогава обиждай. Обединените мафиоти плащат 5% данък печалба, знаеш ли ? А другите 10%

    Коментиран от #17

  • 15 Зевзек

    7 1 Отговор
    Смешни били данъците които плащаме за да си отглеждаме тоя бюрократ и нищоправец.
  • 16 факти.бг

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Факман":

    Теб ще те наградим за най-дългото изречение в сайта. И агенти на ЦРУ не могат да разберат какво искаше да кажеш.

    Коментиран от #21

  • 17 НАП

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Абе финансово грамотния":

    Няма такъв закон. Данък печалба е 10% за юридическите лица. След това има и данък дивидент от 5%.

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 аз съм БЪЛГАРИН

    6 1 Отговор
    30 години фирма във ТЪРГОВИЩЕвъв бившия РОДОПА плаща на работниците си всеки ден на калпак зада избегне осигуровки и данаъци ОДЕЛНО ТУРСКИ СТОКИ ПРИСТИГАТ СЪС ТИРОВЕ БЕЗ КОНТРОЛ И МИТНИЧЕСКИ ПРОВЕРКИ
  • 20 Гандалф

    4 1 Отговор
    Говорим за големи фирми..с милиони оборот...олигарси които са с по няколко офшорни сметки...иначе..дребния бизнес..с някое и друго цехче...данъчните ще го скъсат...не знам дали си спомняте..как един мастит бизнесмен..в прав тест..се изрази..какви данъци..аз плащам заплати и давам работа на хората...нищо...че залатите които дава са минималните...
  • 21 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "факти.бг":

    Не разбираш,а? Как да разбереш, като в това между ушите ти няма нищо.Само вятъра минава през дупките..
  • 22 Именно "нападжията"

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "НАП":

    Не обявяват печалба а дивидент от акционерни дружества. Е че си ми умен, как се плащат данъци без закон ?
  • 23 Истината е,че

    4 1 Отговор
    Прав е!
    Данък печалба трябва да се увеличи до 20-30%.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове