Last news in Fakti

2 Май, 2023 15:35 1 498 33

Каракачанов за Иван Гешев: Това е атентат срещу държавата

  • красимир каракачанов-
  • вмро-
  • атентат-
  • иван гешев-
  • бомба

Държава няма, особено през последните две години

Каракачанов за Иван Гешев: Това е атентат срещу държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Изчаках да се изкажат всички умно-красиви жълтопаветни „експерти“ по взривове и антитероризъм във връзка с „инцидента“ с главния прокурор Иван Гешев. Това, което разбрах от техните анализи, е, че обвинител номер едно е качил жената и децата си, за да им покаже от първа линия какво е холивудска каскада с пироефекти по личен негов сценарий.

Това посочва в своя позиция почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

Както се казва в една реклама: хайде, стига глупости!

Като вицепремиер по сигурността до преди две години няма как да не взема отношение по темата.

Вчера беше извършен атентат и опит за убийство срещу главния прокурор на България Иван Гешев!

Харесван или нехаресван. Спорен или безспорен, главният прокурор е една от фигурите, олицетворяващи държавността. Да поставиш взривно устройство пред колата му е атентат срещу държавата, не само срещу човека Гешев и неговото семейство. Това е безспорен сигнал, че има сериозен пробив в националната сигурност. По няколко причини.

Първата е дързостта да посегнеш на човека, който ръководи системата, която се бори с престъпността. Престъпността на всички нива: от битовата на село до така любимата тема на ПП-ДБ - корупцията. Това е знак, че в държавата работят сили, които са достатъчно дръзки да покажат, че искат анархия, а не ред! И - както стана ясно вчера от неглижирането на ситуацията и даже нейното шаржиране от борците за ред и справедливост от ПП-ДБ - тези сили наистина целят да счупят държавата! Без никаква ирония.

Втората е притеснителният факт, че единствено ескортиращият екип и още няколко висши кадри от НСО знаят актуалния маршрут, по който се придвижва кортежът на главния прокурор. И при това - променен маршрут в последния момент, както става ясно от данните, които бяха изнесени. Това е детайл, към който разследващите трябва да се отнесат с особено внимание.

Третото е внушението, което се прави към обществото. След като главният прокурор и семейството му не могат да бъдат предпазени, то какво остава за обикновените хора?

Държава няма, особено през последните две години! И всички вече виждаме резултата от българския Майдан, който беше спретнат през 2020 г. Това, което е останало от институциите, е на ръчно управление от случайно попаднали в политиката или набутани от външни играчи субекти, чиято основна амбиция е не да изграждат нова държава или да правят реална промяна, а да реализират собствените си болни политически и икономически амбиции чрез създаване на хаос и насаждане на омраза и страх.

Тези хора, които дори в такъв момент не могат да застанат заедно зад държавните институции, искат само и единствено власт на всяка цена.

Но какво реално постигат? С поведението си те окончателно объркват и без това разединеното общество и дават кураж на всички олигархически, криминални и корупционни схеми и групировки. Сигналът, който им подават чрез безотговорното си поведение, продиктувано единствено от стремеж да се наложат и да сменят личността на позицията главен прокурор, е, че вече всичко незаконно, пошло и деструктивно, може да бъде оправдано и официализирано в България.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТОВА Е

    31 3 Отговор
    ЕДНО ТЕАТРО !
  • 2 мдда

    32 2 Отговор
    Айде още един вярващ в атентатите на ГЕРБ.
  • 3 ЕВРОНЮЗ

    14 2 Отговор
    Според професор Алесандро Орсини, преподавател по международна сигурност и тероризъм всички атентати от последните 30 години са дело на Кралството на Хамбургрера с помоща на техните марионетки
  • 4 Ти не

    19 1 Отговор
    Подаде ли оставка след като вече никога
    Няма да видите парламента от вътре
    Това е показател колко си бил успешен
  • 5 това ако БЕШЕ АТЕНТАТ

    25 1 Отговор
    ГЕШЕВ НЯМАШЕ ДА Е ОЩЕ ГЛАДЕН ПРОКУРОР - МЕНТЕ !
  • 6 доносник Иван

    23 2 Отговор
    От такива ДСкомундери държава няма от 79 години. И кой тук питаше след 30 години, къде били тези комунисти ЕТО ГО. Този е потомствен предател и баща му също е бил предател, предавали са ни на КГБ.
  • 7 Още ли не са открили руският черен джип

    18 1 Отговор
    Мерседес G класа с руски регистрационни номера?

    Коментиран от #13

  • 8 123456

    20 1 Отговор
    Ей, Каракачанка - толкова време беше мин на войната и не можа да видиш как гърми тротил 3кг ...
  • 9 Русофил

    17 3 Отговор
    Още един 🐽 се подмазва на Гешев

    Коментиран от #17

  • 10 Коко

    16 2 Отговор
    Каракачанка добре че си знаете че е постановка иначе да сте напълни ли гащите. Това заслужават.
  • 11 🪵🪵🪵

    10 3 Отговор
    Българският “Майдан” беше ръководен от ДС фракция, бифшите ДС са разделени на Фракции в Българският политически и икономически живот, протестите от лятото на 2020 бяха многозначителни и многобройни имало е дни в които по площадите на Столицата са протестирали над 10 000 до 15 000, семейства с деца, възрастни и млади хора, множеството Софиянци и днес е решено да излезе да протестира за справедливост, както е в ЕС и навсякъде по света в развитите икономически държави, за стопиране на Институционалната Корупция в България но няма партия или партии за които това да е приоритет?
    С какво се занимаваше ВМРО докато беше във Власта, продажба на български паспорти, подпиране на Корупционната ГЕРБ да остане на власт колкото се може по дълго?
  • 12 Перо

    14 2 Отговор
    Каракачанов да види какво е професионално изпълнение, тротиловия еквивалент на взрива и мястото, където се поставя и щетите, при случаите срещу прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино, да не да ми се прави на отворко. Сега, в БГ е Пълна постановка за “активен борец” срещу мафията и “прецедент” при липса на мотив! Идва избор за нов Гл.Прокурор през тази година и е нужна пушилка!
  • 13 а ааа

    20 1 Отговор

    До коментар #7 от "Още ли не са открили руският черен джип":

    Кака Сийка нищо не знае за джипа, но знае, че не е инсценировка.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гнус

    18 2 Отговор
    Това е постановка с елементи на цирк!Поредна подигравка с територията на мутрите с тоги,защото държава отдавна няма...
  • 16 6нтщ5ж

    6 1 Отговор
    Силни и гръмки думи. Всеки се упражнява в по-драматично изказване. Пострадал няма никой. Каква е целта никой не е наясно, но всеки си прави интерпретации и свободни съчинения. Оставете службите за си свършат работата.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 обаче да се отбележи

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Първи беше копейката който преди три години обикаляше по жълтите павета и грухтеше "Гешев е позор оставка и затвор" а сега загрухтя за някакво посегателство над държавността. Пълна шизосвиния.

    Коментиран от #23

  • 18 🪵🪵🪵

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "6нтщ5ж":

    Службите на първо място не са свършили никаква “работа” за да се стигне до тук.
    Там са да “папкат”, толкова.
  • 19 Кяр и берекет

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "6нтщ5ж":

    Ти сериозно ли мислиш че "службите"могат свършат нещо различно от ядене и ходене в тоалетната?
  • 20 Минева

    1 0 Отговор
    Нищо лично?
  • 21 Ген. Гурко

    3 0 Отговор
    И като си помисля, че някога съм гласувал за тази личност, се ядосвам на себе си.
  • 22 Наглецо

    9 1 Отговор
    Абе,Тумбак ! Кажи как заграби имотите на македонските дружества и ги прехвърли на близки и роднини ! Кажи,как лапаше евраци да издаваш фалшиви бг паспорти на сърбомани.Кажи бе !
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Емо

    5 0 Отговор
    Както се казва в един популярен лаф - "Егати държавата, щом аз съм й вицепремиер". По принцип го каза друг, а не Каракачанов, но и за него важи.
  • 25 Ти да видиш

    1 4 Отговор
    Много, точно, кратко и ясно описание на ситуацията.
    Като гледам коментарите..... и тук е пълно с "експерти" от жълтопаветния умнокрасивитет.
  • 26 ха ха

    6 0 Отговор
    е как да няма държава , я се вижте колко сте на яслата все вождове и велможи , а заедно с назначените роднини вече сте над милион , е кой нормален няма да иска да счупи ;вашата държава ; от името на която ни ограбвате и тероризирате , раздавате си , присвоявате си , узаконявате си престъпления и се гордеете с деянията си , а всички сте експерти , по банкети и приказки с поръчения за опраскване и смачкване
  • 27 Механик

    6 0 Отговор
    Стига сте раздухвали атентат та атентат.
    Всеки който е хвърлял граната, знае какво става със земята, на мястото където се е взривила. И това е само една нищо инкаква граната. Па за 3 кила взрив да не говорим какво ще има където е гръмнало.
    п.п.
    И когато се целиш в такава мишена като тоя, едва ли ще наемеш някой от кварталната кръчма. Там се намат хора дето си разбират от работата. Не че и там не може да стане издънка, ама да не преценят колко взрив и къде да го заложат, някак ми се види несериозно.
    Единственото ,което бих допуснал аз, това е някой квартален батка да поел самоинициатива.
  • 28 Мутри вън

    5 0 Отговор
    Обратно, държавата България ще бъде предпазена, като се отърве именно от този главен прокурор, неговият шев мутра,и от такива като пишештия този коментар, известен като шкембе войвода!
  • 29 Бамбука

    3 0 Отговор
    Вице бил по сигурността и затова е много пекан, а дори и войник не е бил. Стига смешки !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гост

    1 0 Отговор
    „Това е безспорен сигнал, че има сериозен пробив в националната сигурност”.
    Това изказване е безспорен сигнал за неграмотност. За националната сигурност отговаря армията, другото са органи и служби за съдействие. Как са подредени обаче, от плявата „работи политика”, задачите на днешната ни армия: 1.Участие в международни мисии 2.Помощ на населението при бедствия и аварии и 3.Защита на нац.сигурност – основната задача е на последно място. Тук е пробивът! България дори няма военна доктрина. Гл.прокурори тук, непрекъснато доказвано вече повече от 30 г., нямат нищо общо с националната сигурност. Те се грижат за една друга сигурност, не само на интелектуалния бисер от Банкя.
  • 32 Каракачанов, рийш ли?

    3 0 Отговор
    Совите не са това, което са.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове