Last news in Fakti

2 Май, 2023 17:38 4 060 62

Николай Радулов: Поразен съм, че Сарафов веднага определи станалото с Гешев като атентат, извършен от професионалисти

  • главен прокурор-
  • атентат

Рано е да си каже, но аз мисля, че най-накрая ще излезе някаква битова случка, която при това не е насочена към главния прокурор, смята експертът

Николай Радулов: Поразен съм, че Сарафов веднага определи станалото с Гешев като атентат, извършен от професионалисти - 1

Поразен съм, че заместник главният прокурор веднага определи станалото с Гешев като атентат, извършен от професионалисти. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на МВР.

"Такива неща се казват, когато експертите криминалисти извършват огледа, дадат своите заключения, направят се необходимите експертизи. Като че ли заместник главният прокурор беше готов с това изявление веднага след като се е случил инцидентът", коментира проф. Радулов.

Той направи паралел с атентата в Сарафово: "Иначе това, което мен лично ме притесни, беше голямата прилика на начина, по който се разследва атентата в Сарафово: не навреме обезпечено мястото около събитието, разхождат се разни хора, не е ясно какви, някакви чуждестранни експерти, които не е ясно в каква форма и по каква причина присъстват на следствени мероприятия. Не е ясно, никой не казва име, за да знаем израелски експерт ли е, или е някакво внушение, или някакво случайно минаващ израелец, който е на почивка някъде там. Също така някакви хора се разхождат с лопати, не са облечени в съответните костюми".

Според него всичко това изглежда като непрофесионално и от двете страни: "И от страна на този, който е извършил така наречения "атентат“, защото не съм сигурен, че това е атентат, и от страна на разследващите. Така че прибързаните заключения за това дали е атентат, дали е професионално или аматьорски извършено могат само да накарат хората, които и без това имат съмнения в това, което се е случило, въобще да не вярват на официалните власти".

Проф. Николай Радулов попита в такива случаи кой има интерес. "И очевидно е, че безкрайно многото обвиняеми, които са се подписали споразумения с Гешев в битието му на прокурор, едва ли имат нещо срещу сегашния главен прокурор. Тези олигарси, за които се споменаваше в предишни брифинги на прокуратурата, за които се разказваше как се готвят държавни преврати, също са далече от това, и едва ли биха се захванали с това по такъв начин да героизират г-н Гешев. Рано е да си каже, но аз мисля, че най-накрая ще излезе някаква битова случка, която при това не е насочена към главния прокурор".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГешеФ

    127 5 Отговор
    На мен ми прилича на постановка за вдигане на рейтинга му!

    Коментиран от #27, #47

  • 2 аз пък не съм

    63 0 Отговор
    толкова си можете всички аантибългарски циркаджии

    Коментиран от #41, #56

  • 3 Наблюдател

    78 0 Отговор
    Навремето Сарафов от самото начало реши, че в Костинброд е имало огромна афера за фалшификация на вота.

    Коментиран от #31

  • 4 Той

    106 1 Отговор
    каза и , че пламъците са били 6 метра , че по големината на "кратера" , може да съди , че са използвани 4 кила тротил и още много въздух , надуващ балона !

    Коментиран от #24, #48

  • 5 Гост

    81 5 Отговор
    Е сарафоф е про"Ст на кокал, какво да направи?! Още не са се разбрали кой какво ще лъже и тоя "умник" вече е на амбразурата. Про"Ст герберас

    Коментиран от #30

  • 6 Питам:

    89 4 Отговор
    За изясняване на всяко едно събитие трябва да се зададе вечният въпрос: КОМУ Е ИЗГОДНО? При този изключително благ и престъпниколюбив прокурор, който всички дела приключва със споразумения просто никой нама интерес да го трепе с фоерверк!

    Коментиран от #44, #49

  • 7 Путинофил

    13 39 Отговор
    Путинофилите ще замажат случая с руската следа!
  • 8 Дрън дрън та пляс

    64 3 Отговор
    Ам те са си професионалисти по тетрални изкуства и кинематография

    Коментиран от #26, #33

  • 9 ОБЕКТИВЕН

    73 4 Отговор
    Поразен съм ,че и килъри нямаме като хората !! Тази държава е падението на ЕС.във всички сфери , особено съд и прокуратура ,защото те пазят мафията ! !!

    Коментиран от #35, #54

  • 10 Гешефт

    55 6 Отговор
    Ами Кирчо изгони всички "руски шпиони" и пред американците вече не минава номера, че ги ловя. Сега "боря мафията" и затова "мафията ме иска мъртъв".

    Коментиран от #53

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шопо

    47 1 Отговор
    МВР е ОПГ.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Минева

    37 5 Отговор
    Поздравление за коментара!
  • 15 Даааааа

    64 4 Отговор
    Накрая ще се окаже, че Гешев е бил сам, в трета кола след взрива, с каска и бронежилетка. А само да питам коя е Мата Хари?

    Коментиран от #57

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Никой

    49 8 Отговор
    Гешев е радост. Той има огромна власт и създава непропорционално влияние върху Висшия съдебен съвет и по конкретно върху съдиите. Укрепването на тази безконтролна власт от едно 12 годишно управление на една клиентелистка партия доведе до ерозия на съдебната независимост. За какво главния прокурор беше в Украйна.Някой може ли да даде адекватен отговор ? Прокуратурата мълчи. Освен изхвърлянето му по повод ареста на малкия джуджак. Явно тактиката на " международно сътрудничество " се провали и затова главния каскет реагира ,като обвини в организиран на национално ниво заговор. Един американски конгресмен Уорън Дейвидсън дори нарече главния каскет прокурор " заплаха за стабилността на НАТО "
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 2 пиратки

    32 5 Отговор
    Новогодишни

    Коментиран от #52

  • 20 А кога

    44 6 Отговор
    Мата Хари? Барселона?
  • 21 Маринов

    26 1 Отговор
    А ДАЛИ
    не е Нещо ИЗОСТАНАЛО
    от ДРУГИ мероприятия
    което е било задействано от някоя от Заглушителните системи на службите???
  • 22 Павел пенев

    28 2 Отговор
    Няма какво да се очудваш? Боби е от същата престъпна група в прокуратурата която преди беше Цацаратурата.
  • 23 мдда

    10 41 Отговор
    Радулов радулов... бъркай си сокчетата и не се меси в политиката! не ти се отдава..
  • 24 главен палячо

    42 3 Отговор

    До коментар #4 от "Той":

    МОЩНИЯ ВЗРИВ НАПРАВО Е ОБРУЛИЛ ТРЪНКАТА ДО НЕГО, А НА ТАЯ ТРЪНКА СИГУРНО СА НАМЕРИЛИ ОКАЧЕНИ ЛИЧНИТЕ КАРТИ И ШИФЬОРСКИТЕ КЕТАПИ НА АТЕНТАТОРИТЕ – БОШИРОВ И ПЕТРОВ! А НА 2-3 МЕТРА ПО-НАДОЛУ ПОД ЕДИН КАМЪК СА ОТКРИЛИ И ЗАПОВЕДТА ПОДПИСАНА ЛИЧНО ОТ ПУТИН, ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА АТЕНТАТ СРЕЩУ ГЕШЕВ
  • 25 Брат Румен Ралчев

    12 3 Отговор
    Мутрите не са саботирали прогреса на държавата, вервайте ми...
  • 26 Мара Гълъбинкина

    15 5 Отговор

    До коментар #8 от "Дрън дрън та пляс":

    Някой лъже здраво. Ако не бяха „намерили“ втора „бомба“, щах да си помисля че „атентата“ е шега на някакви деца.
  • 27 Дрuслuслафчо мuшуенцето

    35 4 Отговор

    До коментар #1 от "ГешеФ":

    Вече върви нова информация: Главният прокурор Иван Гешев е бил сам в аВтомобила и никакво семейство, и никакви деца не са били с него по време на „атентата“. Сега всички сълзливи декламатори прокурори, които днес ляха сълзи и сополи на „митинги“, за „семейството и децата“ в колата по време на „атентата“ дали ще се извинят, ако това е вярно?
  • 28 ГОРСКИ

    38 5 Отговор
    Ако бяха професионалисти Гешев нямаше да бъде жив, това мирише театрална постановка!!!!!!!!
  • 29 ПРЕСТАНЕТЕ, стиха с хипотези

    15 6 Отговор
    моля, престанете да ни заливате с информация от атентата над г-н главния прокурор на РБ! Престанете всички медии да ни шокирате с хипотезите си,. Оставете службите да работят. С изказванията си не им изказвайте ходове с които в бъдеще могат да се съобразяват при подготовка за подобни атентати! Моля, не издавайте, не окуражавайте с познанията си терористите. Престанете да ни стресирате. !МОЛЯ ВИ, очаквам и баба Марийка от село долно Уйно да си изкаже хипотезата.
  • 30 Атакан Каразор

    33 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Представители на CNN, базирани в Румъния, днес са се подигравали на глас под сурдинка на нашите специалисти.
  • 31 презокеански дедо

    24 0 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Предлагам на тези идиоти - и разследващите и тези дето поставиха взрива следващия път да се обърнат за консултации към иракската армия или талибаните, за да им обяснят как се прави засада с насочени взривове от фугасно-осколъчни снаряди.Тогава сигурно резултата ще е друг, видно от това какво остава от бронираните машини на Великата хАмериканска армия.
  • 32 Кривоглед

    32 4 Отговор
    Болшой театр. Ако беше истински атентат щеше да има кратер,взривена кола и трупове.
  • 33 ум да ти зайде

    22 4 Отговор

    До коментар #8 от "Дрън дрън та пляс":

    Прилича всичко на слаба постановка от Болшой театър.

    Коментиран от #38

  • 34 Демократ

    26 5 Отговор
    Тъпият милиционер Сарафов,назначен от тъпия милиционер Гешев казва това,което е
    замислено преди това театро и няма никакво значение какво е разследвано и кога и накрая нищо чудно някой бездомник да е виновен, защото не е знаел, че мафията ,срещу която Гешев се бори не знае това.

    Коментиран от #39

  • 35 Веселина Томова

    25 2 Отговор

    До коментар #9 от "ОБЕКТИВЕН":

    Абе, нали пласираха контролирано инфото че имало ранен служител на НСО, та да вземат акъла на населението? Къде го бре? Ама и Гешев бил жив.. Слава на Бога! Или трябваше всички да разберем, че има „заговор срещу държавата“ и че главният прокурор ще го убиват, да разберем, че преди този беше Боко „да го убиват“, както и после и Пеевски също, ама, моля ви се, накрая от тъпотия някой наистина може да се самоубие!
  • 36 Абе

    11 5 Отговор
    защо всичките "експерти", дето цял ден се упражняват в конспирации, са все някакви "бивши"? Щото са големи експерти или са тотални некадърници?

    Коментиран от #42

  • 37 Байрактар"70

    9 1 Отговор
    Веднага сме готови за СТО ПРОЦЕНТНО разследване .....ОТ МЯСТОТО на събитието! Само
    АКО НИ СЕ ПРЕДЛОЖИ! И истината ще е пред вас!
  • 38 Петров & Боширов

    19 2 Отговор

    До коментар #33 от "ум да ти зайде":

    Болшой театър едва ли би направил такава дърварска постановка. Повече прилича на Бродуей.
  • 39 ТъпЪ съм ОфцЪ

    12 1 Отговор

    До коментар #34 от "Демократ":

    Помня навремето като бяха уж поставили взривно устройство под колата на районен прокурор във Варна. Беше си устроил атентата и то доста по-кадърно отколкото при този случай. При това веднага беше изтеглен в София, за да го защитят от посегателства и той излезе голям герой, всички се тръшкаха, а пък той замете следите на особените услуги които правеше на особените хора от крими контингента. Гешев вече никой не може да го барне той е зациментиран за поста си. Явно се е борил срещу тежки престъпници и олигарси, пък и "в най-скоро време ще се покаже руската връзка и робата на /бившето/ КГБ, което се стреми да ликвидира елитен противник".
  • 40 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 4 Отговор
    ДЕДО НИКИ ........ ГЛЕДАЙ ЧЕСТО ДА ........ СИ СМЕНЯШ ПАМПЕРСИТЕ ......
  • 41 Пенкилер Патриот

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "аз пък не съм":

    Ситуацията в страната е интересна. Ако атентата е действителен, то тогава е време възпитаниците на високоинтелектуалната милиционерска школа в Симеоново да си направят изводите за присъствието им в политическия живот на държавата. На хората им писна от милицонерщините на Тиквата и Каскета. Ако е скеч, то пак трябва да си направят изводите. Основният извод е, че молиционерите на Тиквата и Каскета трябва да изчезват от властта. Или държавата или те. Това е дилемата пред България.
  • 42 Постулат на Норджетов

    8 1 Отговор

    До коментар #36 от "Абе":

    Истинските професионалисти никога няма да пропуснат ! Но за пуйките-дръжки на микрофони и обикновенния целокупен народ това може и да изглежда като истинско ! Елементарно , Уотсън , би казал Холмс ! И наистина сега някой изперкал русофоб ще намери намеса и на Русия ! Посещението в Украйна е било с тази цел – да се подготви почвата , че Русия отмъщава за това , че е бил там !
  • 43 ХАРИ

    2 10 Отговор
    ТОЯ РАДУЛОВ Е ПОБЪРКАН
  • 44 Руски зулус

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Питам:":

    Превръщат Гешев в Джовани Фалконе - кьорави ли сте?! Но наш Гешев кой мафиот -олигарх или политик е осъдил за толкова години! Смях. Кой им вярва.Баширов и Петров пак се измъкнаха! Да влиза 6-и американски, а? Силите за Бързо реагиране …а нашите рейнджъри на Първи Украински фронт …че този български Народ не желае да се Бие! Пред Бояна Пикчърс …Холивуд прекланя глава! След Луканов някой да е видял успешен атентат срещу политик или свързан с правилната политика? Ако си НЕудобен журналист е друг въпрос нъл тъй?

    Коментиран от #55

  • 45 СЗО

    13 0 Отговор
    То за Сарафов и средношколец, завършил механотехникум ще му се стори професионалист.
  • 46 ха ха

    4 1 Отговор
    ами ако и той е бил в някоя от колите, щеше да му се види професионална работа- с избрания момент и насочен взрив, което не е за аматьори и махленски бандити
  • 47 да де

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "ГешеФ":

    друго щеше да пееш, ако имаше късмета по това време да минеш оттам!
  • 48 отака е

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Той":

    на страха очите са големи - и той е бил стресиран, кой да очаква такъв екшън
  • 49 а отговор не чакам

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Питам:":

    ами като не могат да прекарат "реформата" през парламента, най-удобното нещо е да се поучат от Сталин: "няма човек, няма проблем"!!
  • 50 Дедо

    12 0 Отговор
    Не сте интересни Бг умира стига с тоя Гешев
  • 51 Ей, ама експерт е този!

    1 11 Отговор
    Какъв авторитет е този радул офф само?
    Вие само ако знаете той колко атентата е разкрил, свят ще ви се завие! Той всичко ще ви обясни, логично, компетентно, ясно!
    Докога ветропоказатели и псевдоучени ще получават трибуна в българските медии, за да облъчват хората с безобразните глупости, които си измислят? А колко партийки смени само! Готов е на всичко!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Мурад Ламрабат

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гешефт":

    Да стискаме палци Гешев след цирка да подаде оставка, защото е загрижен за сигурността на децата си. Може следващите 10 години да лекува посттравматичен синдром в някоя швейцарска вила на мафията.
  • 54 споко

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "ОБЕКТИВЕН":

    ще си внесем - кандидати много, кастинга ще правят
  • 55 Ефраим Камберолу

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "Руски зулус":

    Гешев е отличаван с наградата Джовани Фалконе цели три пъти. Първите две той получи през 2017 година и 2019 година „за реален принос в … Партизаните в Източна Европа станаха олигарси, слугите им от тайните служби влязоха в Гладио антилява структура. Фалконе трябваше да замлъкне за Гладио използващи мафията за своя сила. Гешев се прави на Фалконе, по заповед на Гладио.
  • 56 Васил Петев

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "аз пък не съм":

    Представятели си ако на мястото взрива за неделна разходка бяха излезли семейство таралежи, например? Взривната вълна щеше да го измести 3 метра в ляво. Барабар с Тома Белев. И Боби Сарафов. хахахахахаха
  • 57 дамата от Крушовица

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Даааааа":

    Огромен бетонен куб срещу 2 кг динамит | Ще изчезне ли?

  • 58 Русенец

    3 0 Отговор
    То, и сокола го атентираха с газов пищоф.
  • 59 инсценировка?

    0 3 Отговор
    не е възможно! След като терористичния акт ще се разследва от служби, ръководени от опоненти на Главния Прокурор. А тези които са направили това, са хора с изостанало мислене и разбиране за света.
  • 60 ганев

    1 4 Отговор
    РАДУЛОВ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ БЕЛЕНЕ ЗАГЛАВИЕ В АМЕРИКАНСКИ ВЕСТНИК
  • 61 ДС агентурата

    0 0 Отговор
    Да се скрие, ние сме поразени от наглостта и безочието на агентурата, тикаща се власт 21 век, чи-ба
  • 62 Всички

    0 0 Отговор
    Те ни професионалисти са такива. Измислени парашутисти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове