Last news in Fakti

5 Май, 2023 07:16 2 763 22

Семерджиев шофирал с фалшива книжка

  • фалшива книжка-
  • георги семерджиев-
  • съд-
  • катастрофа-
  • наркотици

Документът бил направен на цветен принтер и обикновена хартия

Семерджиев шофирал с фалшива книжка - 1
Снимка: БГНЕС

Фалшивата шофьорска книжка на Георги Семерджиев била изработена на цветен принтер. Документът нямал никакви защитни знаци и бил от обикновена хартия. Това става ясно от мотивите на Софийския градски съд за присъдата на Георги Семерджиев, цитирани от "Фрогнюз".

Причината да шофира с фалшива шофьорска книжка е „изчерпване на всички „контролни точки““. В мотивите на Софийския градски съд пише и че през годините осъденият е имал съставени 47 акта, 49 наказателни постановления и 6 фиша за нарушения на пътя.

Едно от най-противоречивите неща по време на съдебния процес бяха две експертизи, чиято цел беше да покаже дали Семерджиев е употребил наркотици, преди да се качи зад волана на фаталния 5 юли миналата година.

„Противоречивите моменти, касаещи този аспект на делото, произтичат както от обстоятелството, че - поради неговото бягство от местопроизшествието, той не е бил тестван за алкохол и наркотици непосредствено след инцидента, така и от приетите две разнопосочни експертни заключения, едно от които не установява наркотични вещества в принудително иззетата по-късно кръв, а другото – констатира наличие на метамфетамин“, пише още в мотивите.

Едната експертиза даде положителен резултат, другата - отрицателен. От мотивите на съда, с които bTV разполага, става ясно, че съдът е приел, че Семерджиев е управлявал мощния джип след употребата на наркотични вещества.

Съдебният състав мотивира своето решение, като пише, че методът използван за експертизата, дала положителен резултат, е „„значително по-чувствителен“ и е можел да „долови“ метамфетамин в кръвта в количество под 70 нанограма на милилитър“.

В документа е описано и предишно престъпление на Семерджиев. На 10 юни 2022 година, около месец преди трагичния инцидент на булевард „Черни връх“ – той е спрян за проверка от полицейски служители.

Тогава е бил със спътница в колата, направен му е тест за алкохол и наркотици. Той е дал положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Тогава униформените уведомили Семерджиев, че ще бъде арестуван и задържан.

Той най-напред ги е заплашил с техните началници, включително предоставяйки телефона си на единия от полицаите с твърдение, че ще разговаря с негов ръководител и им е предлагал пари. След това ги помолил да му дадат възможност да свали часовника и гривните си и да ги остави в личния си автомобил.

В този момент Семерджиев се качил бързо в мощната си кола и избягал от униформените си, като изоставил спътницата си.

Пред съда Семерджиев отговаря за общо 5 обвинения. Най-тежкото от тях – причиняване на фаталната катастрофа на бул. „Черни връх“, при която загинаха две момичета. На първа инстанция Семерджиев получи присъда от 20 години затвор при първоначален строг режим. Той беше осъден и да заплати 700 000 лева кръвнина на близките на Хариет, които са и граждански ищци, и частни обвинители.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 2 Отговор
    едно Време за убийство даваха смъртна присъда
  • 2 Тошко

    6 28 Отговор
    Важно е как шофираш. И аз шофирам с фалшива книжка, но никой не ме хванал досега. Личната ми карта е фалшива, самоличността ми е фалшива. Издирван човек съм. Има двама полицаи в инвалидни колички, които трябва да ги лежа. 30 години. Но и живота не чака, а си минава. Трябва да се живее и да се радваме на всеки миг свобода, доколкото можем и ни позволява ситуацията. Както си го направим.

    Коментиран от #18

  • 3 Пипи

    15 1 Отговор
    А Сашко къде е? Писна ни на някой атрибути с тоя Семерджиев!
  • 4 Мим33

    36 0 Отговор
    Много малко е това наказание ,за толкова престъпкения и убииства на този престъпник,но и тези които са го прикривали,трябва да понесат отговорност и присъди....
  • 5 провинциалист

    26 0 Отговор
    Като му намерят още няколко издънки и накрая като го пуснат да си щъка на свобода, ще повярвам, че наистина е невинен както ще повярвам, че театърът с Гешев е бил истински атентат.
  • 6 Гост

    13 3 Отговор
    За него няма проблем, той е от квотата на корнела.
  • 7 КАТ аванта

    6 0 Отговор
    Дали сме знаели, кой ще ви каже, кой ще ви каже?
  • 8 Фикри

    31 0 Отговор
    А тия милиционери дето са го спирали на пътя с тая книжка и ся го пускали после , какво ще ги правим.
  • 9 Как

    22 0 Отговор
    Пуснали са го а сега твърдят че е избягал. Още щом е показал телефона на началника ( кой е той?) са го пуснали.
  • 10 айдйци

    11 0 Отговор
    Ааа пускайте го това кротко вакло агънце е утре трябва имен ден да празнува вие сте го вкарали в кошарата.
  • 11 наблюдател

    12 0 Отговор
    Еее, тъкмо бяха на път да замажат всичко и сега фалшива шофьорска книжка. Всичко развалиха за "невинния" Семерджиев.
    Такъв съдебен гърч да го измъкнат и накрая тъй ще стане, за съжаление.
  • 12 ген.семерджиев

    9 0 Отговор
    пуснете унуко!
  • 13 садасдасд

    6 0 Отговор
    "количество под 70 нанограма на милилитър"

    Не, че оправдавам наркоманите, които се друсат и карат.... ама тия 70 нанограма на милилитър дали изобщо оказват някакво влияние на организма?
    А тоя си е карал като освободител, все едно всичко е негово.....
  • 14 чичо стамат шумков

    12 0 Отговор
    Причината да шофира с фалшива шофьорска книжка е „изчерпване на всички „контролни точки““. В мотивите на Софийския градски съд пише и че през годините осъденият е имал съставени 47 акта, 49 наказателни постановления и 6 фиша за нарушения на пътя.================================================== Явно има доста ,,ГНИЛО,,В ДАНИЯ ,ПАРДОН В БЪЛГАРИЯ,ЗА ДА УПРАВЛЯВА АВТОМОБИЛ ТОЗИ ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ. Накрая се е получило и си отидоха две млади жени ,потенциали майки и съпруги.МИР НА ПРАХА ИМ.Най жалкото е ,че е имало шанс да се избегне тази трагедия ако този индивид беше влязъл по рано в затвора,
  • 15 Разбирач

    0 3 Отговор
    И какво от това?
  • 16 1111

    6 0 Отговор
    Внук на Семерджиев бкп, пример вземайте от тях,защитници на дс кгб. Разглезените им дечица и внуци.
  • 17 завод

    2 0 Отговор
    Семерджиев шофирал с фалшива книжка,Фийюууууу! По Тротинетски.
  • 18 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Тошко":

    Ако няма какво да кажеш, замълчи и не пиши простотии!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Корумпирания съд на дявола

    3 0 Отговор
    2 млади живота са погубени , сумати щети , 50 пъти са го хващали и пускали полицаите и той си е плащал и нищо не са предприели ? Защо ? Защото е от висшо комунистическо семейство . Съда и той корумпиран и криминализиран до уши , вместо да даде доживот без никакви замени и намаления както е в нормалните държави . Срам , съдии и прокурори че и висш съдебен съвет ---всички с етикетчета и цена ?
  • 21 12333

    1 0 Отговор
    Фалшива книжка? Това не е новина, хората карат и с фалшиви номера и не спират на катаджии. Не сте ли виждали яки автомобили с еднакви цифри които фучат пред камери и катаджии? На принтера мога да си направя какъвто си искам номер на самозалепващо фолио, пък и книжка за него та даже и лична карта.
  • 22 ЕВРОНЮЗ

    1 0 Отговор
    Някоя мисирка може ли да сметне колко струва един такъв паразит, отгледан и възпитан с ЕвроАтлантически ценности... Колко заплати са получили досега полицията да се занимават с него, прокуратура, съдилища, затвори. И тоя червей ще трябва да бъде пазен хранен три пъти на ден. Да спи на топло. Здравно осигурен..... Хора, нормални ли сте..???? Къде живеем ???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове