Last news in Fakti

9 Май, 2023 16:39 3 280 30

Парламентът на София с извънредно заседание заради катастрофата на бул. "Сливница". Кани за изслушване Демерджиев

  • столичен общински съвет-
  • извънредна сесия-
  • катастрофа-
  • сливница-
  • иван демерджиев

Поканен е и главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Парламентът на София с извънредно заседание заради катастрофата на бул. "Сливница". Кани за изслушване Демерджиев  - 1
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодоров са поканени за изслушване на извънредната сесия на Столичния общински съвет в четвъртък. Причината за сесията е смъртта на момичето и момчето, блъснати на пешеходна пътека от лека кола на бул."Сливница".

За пореден път председателят на градския парламент Георги Георгиев поиска спешни мерки за пътна безопасност в София, цитиран от БНР:

"Държавата трябва да си влезе в правомощията, да упражни всички възможности, които има, с ресурсите, които разполага, а ако няма такива, да се предоставят допълнителни с решение на Министерски съвет или по друг начин, така че дали ще командирова министърът полицай или ще насочва от други служби на МВР към Пътна полиция, изцяло зависи от него. Ние считаме за невъзможно гражданите на София да са спокойни при положение, че 15 патрулни автомобила бдят за сигурността на пътя".


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    19 1 Отговор
    Това е поредната такава катастрофа. МВР и прокуратурата не могат да си свършат работата или тоя път няма да могат да замажат ситуацията, та се е напънал целия парламент?

    Коментиран от #28

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    18 3 Отговор
    А за милиционерският произвол в Пловдив кога?

    Коментиран от #5

  • 3 комунистче

    15 4 Отговор
    така и така сте се събрали, нещо за Паметника няма ли да решите, предизборни глупости, пътната безопасност не е във вашите правомощия, вдигате пушилка и правите вятър, докато реалните проблеми си стоят нерешени

    Коментиран от #6, #9

  • 4 Ганчо Гань...о-в

    15 1 Отговор
    е виновен! Той обича да лети с колата затова виси по мантинелите
  • 5 Високата

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Скорост Убива!!! Със сто километра всяка кола е летяща граната

    Коментиран от #14

  • 6 ЕВРОНЮЗ

    24 65 Отговор

    До коментар #3 от "комунистче":

    Проблемът е един единствен.. Наложената англосаксонска чалго диващина. Където никой никого не зачита за нищо.. Аз когато карах курсове за шофьор учехме и едно книжле около 2 см. дебело. ЕТИКА НА ВОДАЧА...... Нещо говори ли това на третополовите.... Учехме и полагахме изпити освен правилника за движение по пътищата, как да се отнасяме и към останалите участници в движението.

    Коментиран от #8

  • 7 И какво ще им каже министърът?

    23 43 Отговор
    Те не знаят ли, че лигавщините и корупцията, наложени от запада под името “евро-атлантически ценности” създават същества, без отговорност, без зрялост, направо без реална представа за реалността! Та, дали министърът им е виновен на прозападните подлоги?!?
  • 8 САЩ

    68 13 Отговор

    До коментар #6 от "ЕВРОНЮЗ":

    Тва са комунистически простотии. "Етика на водача" - хахахахах. НЕ ви трябва такова нещо. Вижте при нас - всички имаме оръжие, законите се спазват. Така треба и при вас.
  • 9 Споко

    20 0 Отговор

    До коментар #3 от "комунистче":

    Есента пак ще окичват знамена на общината, пак паметници ще обещават да преместват и пак ще има да говорят и да печелят публично време.
    Така няма остава време да им търсим отговорност за какво получават възнаграждения и срещу какво.
  • 10 ПСР

    7 1 Отговор
    Този Общински съвет точно,нищо не може да реши,в полза на хората.Доказано,факт.Когото и да изслушват.
    Иначе,сега ще се говори.Седмица,две.То са и ще бъдат едни"експерти",разбирачи,анализатори....много загрижени и ангажирани.После...както винаги досега-забрава и тъма.Дано този път,никак не съм прав.Тези перманентни трагедии,не бива да продължават повече.
  • 11 и какво

    17 2 Отговор
    се оказа, че и с не мощна кола пак може да се пребиеш, или да убиеш невинни хора, проблема не е в опитните, неопитните или мощните автомобили, а в липса на отговорност и въспитание, които са отговорност в семейството.
  • 12 Ирена

    12 0 Отговор
    Когато наглостта на частиците избухва търсите държавата. Когато гнусните, арогантни и нагли БГ родители учат и децата си да са "лидери" с гадост и невъзпитание няма как министър или друг да промени нещата. Липсва тотално БГ възпитание у всички.
  • 13 Име

    7 0 Отговор
    Какво пък ще направят от общината - ще арестуват пешеходната пътека ли.

    Хубаво е да сложат за ограничение на скоростта, но това едва ли ще свърши.
  • 14 Шопо

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "Високата":

    Да забраним на колите да се движат и ще живеем вечно, никой няма да умира.
  • 15 Българин

    10 0 Отговор
    Това написаното за етиката на водача е много вярно, но за съжаление по голяма част от шофьорите нямата човешка етика, камо ли етика зад волана. Това е страшното и по лошото е че, административно това няма как да се оправи.
  • 16 Инструктор

    8 1 Отговор
    Преди курса още медицинскиа преглед се купува.Триабва да има специален психо технически официален преглед на Пътна полициа.Сега всичко се купува.
  • 17 Ники

    6 6 Отговор
    Най - големият проблем е - че колите в България са много евтини и достъпни , пред блоковете няма място игла да пуснеш … Семействата в Панелките имат масово по повече от две коли , че и повечето коли са зле подържани .. щото нали да не се влагат пари … то води до факта че всеки младеж и куцо киораво сакато са на пътя в скапани автомобили … За това във всички държави за старите коли има много високи данъци за да откажат хората от подобни практики …
  • 18 Цялото котило на Столична община

    8 0 Отговор
    Начело с Фандъкова да бъдат задържани за престъпно, умишлено безействие, вследствие на което стват ПТП
    Не казвам, че тоя самонадеян мушмурок е невинен! Напротив!
    Но, цялата отговорност по поддържане на улиците, булевардите, площадите и др. Са грижа на общината!
    При натоварени кръстовища и улици се изграждат т. Н. « овстровчета» да обиват скоростта!
    Дупки, ями, отворени шахти, паркирани коли на кой, където му падне е това е София. И тия омазнени съветници, всички под стой в ареста!
    И защо ще се срещат с мн на в работи??????

    Коментиран от #22

  • 19 Най големия

    7 0 Отговор
    враг на българите е държавата им.
  • 20 ВЪПРОС

    4 1 Отговор
    Защо криете името на кильра?
  • 21 Хейт

    9 0 Отговор
    Проблемът е, че всички от столична много голяма община само крадохте 30 години! Изсякохте градинките, застроихте огромни небостъргачи, но без паркинги и гаражи. Не направихте никакви подлези и надлези за пешеходците. Само рисувахте пешеходни пътеки по средата на най-натоварените булеварди и после шофьорите били виновни. Ама усвоявахте всички евросредства и подкупи. И сега, за да закърпите положението сте щели да слагате патрулки? Смях!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Павел пенев

    1 3 Отговор
    Папагала адвокат Демерджиев да отива в НС и да подава оставка след като бъде изслушан.
  • 24 Тома ИБРИКОВ

    6 0 Отговор
    като има изроди като този дето уби М Цветков и бащата на друг изрод в парламента Гмозъка, все така ще продължава. На мама изродът николайчо си седи в къщи с гаджетата, а мама бизнес боклука плаща където трябва.
    Защо нашите мутрета карат нормално в Гърция? Защото там няма нашите бедни катаджии и бизнес мутри, депутати и други, които да плащат.
  • 25 Я стига

    6 0 Отговор
    Тоя цирк на Фандъкова го гледаме от години!
    След всеки ремонт, идва нов ремонт. То не бе Графа, то не беха паветата, то какво ли не бе!
    Какво се иска от МВР- ами само едно! Да окошарат цялата тая хайка от лапачи и престъпници! Да им се блокират вс сметки на самите тях н на родата до 9 -то коляно, а Фандъкова да чисти паметника на Съветската армия сутрин и вечер!
  • 26 Гост

    1 1 Отговор
    Ресорните служби не желаят да има правила за да може " мой човек" да минава метър.Защо отказва полицията да следи чрез камерите на общината за нарушители на пътя и да не ги глобява?! Това е есно от нещата ,които най-лесно могат да направят.
  • 27 Лумпен

    4 0 Отговор
    Учат пешеходците че имат предимство винаги!
    И те си вярват че са безсмъртни !
    За тях законите на физиката не важат !
    Те са с предимство!!
    Затова вече има табели че трамвая е с предимство пред пешеходеца !!
    Просто пешеходците и шофьорите трябва да се оглеждат да преценяват и да внимават!!
    А тези които си мислят че са безсмъртни....си е за тяхна сметка..
  • 28 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Напоследък шефа на движението за София се прави на много умен (това не е обиден коментар) и започна да кове кабари по улиците въпреки, че това е забранено с Наредба за пътните знаци и маркировка. Дебилска му работа.
  • 29 То е ясно

    0 0 Отговор
    В София трябва да има 50 патрула на пътна полиция на смяна !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове