Last news in Fakti

9 Май, 2023 21:25 3 105 50

Цветан Цветанов: Мария Габриел е изключително почтен човек, но ще бъде употребена

  • цветан цветанов-
  • мария габриел-
  • почтен човек-
  • употребена

Видяхме, че начинът, по който беше осъществен този опит за терористичен акт, няма как да има някакви последствия за лицето, срещу което е било направен. Това, което видяхме, е, че взривът е под пътя и взривната вълна ще отиде надолу. Борислав Сарафов е човекът, който обяви пред обществото всичко, от което се разграничава в момента. Защо трябваше да бъде споменавано семейството на главния прокурор, коментира Цветанов взрива срещу Иван Гешев 

Цветан Цветанов: Мария Габриел е изключително почтен човек, но ще бъде употребена  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Мария Габриел е изключително почтен човек, образован, но тя през последните 20 години е живяла в чужбина. За нея основният акцент е европейската политика. Това каза в ефира на Bulgaria IN AIR лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов по повод информацията ,че Габриел ще бъде номинирана за премиер с мандата на ГЕРБ-СДС. Той попита дали, предлагайки Мария Габриел, България няма да загуби силното си присъствие в Европейската комисия.

"Трябва да стартира нова процедура за еврокомисар, който България трябва да представи. Едно събеседване, изслушване продължава около 3 месеца. Ние ще загубим един силен глас в ЕК, който да може да бъде чут, особено в такава криза. При всички положения тя ще бъде употребена, но тук Борисов е заложил и нейната бъдеща перспектива, защото знаем, че 2024 година изтича мандатът на Европейския парламент, а няколко месеца по-късно и на Европейската комисия", поясни лидерът на "Републиканци за България".
"Тя има добра комуникация с всичките евродепутати, които представляват страната ни от всичките политически семейства - и БСП, и ДПС, и ГЕРБ-СДС. Тя няма да получи съпротива при евентуалното ѝ номиниране за бъдещ министър-председател, ако това стане факт. По-притеснително е начинът, по който днес Борисов обяви какви са следващите избори след нейното номиниране", каза още Цветанов.

Според него информацията, че ГЕРБ ще предложи Мария Габриел за министър-председател, на този етап е хипотеза.
"Възможна е тази хипотеза, защото Борисов взима нестандартни решения в подобни казусни ситуации. Имали сме подобна ситуация през 2014 г., когато проф. Веселин Вучков напусна и подаде оставка като министър на вътрешните работи, тогава Борисов постави Румяна Бъчварова на тази позиция, която определено не познаваше системата. Ние виждаме какъв е резултатът няколко години по-късно.

"Формулата за правителство, която ще ни се предложи в предстоящите седмици, ще бъде на "хартиената" коалиция. Това беше ясно дефинирано още от края на мандата на 48-ия парламент. Сега вече се появява като реалност и това, което успя да направи Борисов, е да може действително да се легитимира чрез лидерската среща и оттук нататък той казва, че независимо от това, че не могат да се разберат, слага държавата на първо място и по този начин излиза в изолация, в която беше попаднал преди", каза още бившият министър на вътрешните работи.

По думите му кризата няма да бъде решена толкова бързо, той прогнозира протести.
А признанията на Деница Чингарова, която твърди, че е фалшифицирала изборите през 2015, Цветанов коментира така: "Защо сега? Защо не го е казала тогава, за да могат да се вземат съответните административни или наказателни санкции? Когато изборният процес приключи, тогава е моментът да се сезират компетентните органи. Това е много сериозно обвинение."

Той категорично отрече по негово време да е имало опит за фалшифициране на избори.

Цветанов сподели мнението си за опита за атентат срещу главния прокурор - Иван Гешев: "Видяхме, че начинът, по който беше осъществен този опит за терористичен акт, няма как да има някакви последствия за лицето, срещу което е било направен. Това, което видяхме, е, че взривът е под пътя и взривната вълна ще отиде надолу. Борислав Сарафов е човекът, който обяви пред обществото всичко, от което се разграничава в момента. Защо трябваше да бъде споменавано семейството на главния прокурор."

Лидерът на "Републиканци за България" смята, че и в прокуратурата няма единодействие в думите по случая с Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    50 6 Отговор
    Почтена и ,,умна,, като теб, ха ха ха..

    Коментиран от #3

  • 2 ИСТИНА Е

    54 6 Отговор
    Ако беше почетен човек ,никога нямаше да е в ОПГ-ГРАБ!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    24 10 Отговор
    Честит празник на всички българи!
    Имаше парад и винаги на този ден ще има!
    Всъщност ,може да има и още един ,скоро...

    Коментиран от #28

  • 5 Само кърллежи

    32 1 Отговор
    Се хвалят взаимно.
  • 6 Спецназ

    28 1 Отговор
    Момата ще бъде "употребена"?!.
    Баце вече е дрЪт за такива работи.

    Коментиран от #12

  • 7 Адрес 4000

    36 2 Отговор
    В ГЕРБ няма почтени,щом е там знае и е съгласна да бъде употребена ?
    Наясно е и със всички схеми
    В ГЕРБ се краде съзнателно и със замах
    Със сигурност има и компромати за нея ,току така няма да я изхабят
  • 8 Божеее

    34 1 Отговор
    Жива да я оплачеш Мара "почтената" !
  • 9 ЗАЩОТО

    21 0 Отговор
    ООООООООООО ЕКСПЕРТ КАУНОВ , ......ВСИЧКО ЗНАЙ......!
  • 10 Васил

    32 1 Отговор
    Герб и почтеност не думай!!!
  • 11 Доротея

    26 1 Отговор
    Да имаш готов премиер като лидера Борисов, а да предлагаш тази Гаргамел!? Как пък една гербераскиня евродепутат на остана с името на българския си род!? Примерно - Ганчева, Пашова, Думусчиева! Едната - Майдел, другата - Ханс - Панайотова, тази - Гаргамел!? Правилно отбелязват тук читателите - жена с морал не може да е в Герб! Любен Дилов също щом е в Герб, не може да бъде ивтелигент! Той също би бил подходящ премиер!
  • 12 Дърт ама с кмета

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Спецназ":

    И бутилка олио.
  • 13 Хихихи..

    18 0 Отговор
    "Почтена" като кого? Кажи едно име че да направим съпоставката де!
  • 14 Баце

    21 0 Отговор
    В ОПГ-то всички сте такива, защото основоположниците, т.е. ти и Толупий сте самата почтеност и сте подбрали всичките си кадри основно по този критерии. Помним.
  • 15 сдфсдф

    16 4 Отговор
    Не, че нещо ама - жена за подобна работа не става.
    Видя се какво направи с Германия баба Меркел.... същото очаква и всяка друга държава, сложила жена на важен пост. Просто жените нямат топки за такъв тип работа.
  • 16 Ооо свети

    21 0 Отговор
    Цветан седможилищник защитава Габриел дедкова радоств Европарламата умна колкото него
  • 17 Доротея

    18 3 Отговор
    Цецерон знае, че тази кандидатура е насочена към местния вот! Габриела е от Гоци Делчевския санджак! Всички помаци ще гласуват за Греб !
  • 18 Исторически парк

    9 6 Отговор
    Киро и нея ще я употреби на парапета 😅😅😆😅🤣😂😂🤣🤣🤣
  • 19 Манолова

    14 1 Отговор
    в герп всички са еднакво крадливи и продажни. Съгласни са на всичко само и само да са на власт и да крадат.
  • 20 бомбето

    3 1 Отговор
    Чиновници и търговия на едро - така и не чух за нито един пирон в задника ми , дето ръждясва десетилетия и нови зачукват
  • 21 Като е толкоз почтена

    19 1 Отговор
    значи трябва да има поне два апартамента и три асансьора повече от Цецу!
  • 22 Боко Тиквата

    3 1 Отговор
    Ніч яка місячна, зоряна, ясная!
    Видно, хоч голки збирай.
    Вийди, коханая, працею зморена,
    Хоч на хвилиночку в гай.
  • 23 парламенти

    16 0 Отговор
    апартаменти
    менти-шменти
  • 24 Наглецо

    20 0 Отговор
    Абе,всички шайкаджий сте "почтенни".Кой с банка,кой със седем апартамента и т.н.Тази не ползваше ли общински апартамент,при положение,че живееше в чужбина ? Почтенна била !

    Коментиран от #34

  • 25 Хихихи..

    10 1 Отговор
    Гарга на гарга око не вади..
  • 26 Трак🇺🇦🇩🇪🇮🇹🇮🇹🇦🇹

    19 1 Отговор
    Скрий се някъде и ти в дън земя бе м:-а-:м-:а ти да е-Б-а и крадливия бо-:к-лук !!! Кое й е доброто на Мария Гаргамел . Членка на организирана престъпна група . Крадлива мутреса говореща несвързани глу-пости нон стоп за някъв супер компютър докато българина умира в бедност
  • 27 Баджо

    2 13 Отговор
    Еми много по-симпатична умна и интелигентна е от Елка Митрофанова Корни Нинова и други таласъми в лявото .
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ха ха

    13 4 Отговор
    Марийка е спусната на Баце от Давос. Така реално давоските наместници Кирчо и Асенчо ще си прокарват политиките. Баце си изтъргува свободата. Горко на данъкоплатците - инфлация, зелен комунизъм и най-вероятно ще ратифицират Истанбулската конвенция. Грабвайте пъстрите знаменца и се редете за трансфомация с по една Стела.

    Коментиран от #40

  • 30 Я марш бе герб-ави калинки

    19 2 Отговор
    По-куха лейка от това природно недоразумение Габриел няма ! Няма да мине и изобщо с тия стари миризливи чорапи и няма как да правите никакво правитлество . Направо нови избори , не ни губете времето .
  • 31 ГЕРБ са измамници!

    18 3 Отговор
    "Отива се в една тъмна стаичка, където бюлетините се подменят." Подменени са изборните книжа в полза на кандидат – кмета на ГЕРБ?
    "Подмениха чувал с бюлетини, за да стане Тотев кмет от ГЕРБ. ...Бях принудена със заплаха към децата ми, да фалшифицирам изборите в полза на Иван Тотев от ГЕРБ"...
    Измамниците от ГЕРБ така печелят избори!

    Коментиран от #38

  • 32 Цецоцв.нямя как да е почтена и издигната

    13 1 Отговор
    от шайката.
    И ти май се имаш за почтен.
    Но не си!
  • 33 Нищоказваща и

    14 1 Отговор
    нищоправеща.
    Идеална за премиер от ГЕРБ.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Смях

    16 0 Отговор
    Цецо - ухото определя дали един човек е почтен...
  • 36 123

    12 0 Отговор
    Всички знаем как се справи с цефровизацията на ефирната телевизия.
  • 37 чочо

    8 1 Отговор
    Чо то и Ленин преди да го върнат 20 години е живял в Швейцария.Сега обаче проекта е на ЦРУ.Завършваш училище и веднага ставаш евродепутат?Е,на това му се вика летящ старт,нали?Премиер не може да стане никой без съгласието на Козяк.Гарантирано!Тази да не е с двойно гражданство,че пак да има разправии?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Редник

    7 0 Отговор
    Цветанов ти пък кой беше???
  • 40 ха-де

    10 0 Отговор

    До коментар #29 от "ха ха":

    А,за истанбулската конвенция не се говори изобщо.Мълчание.Ще я разпишат,то е ясно,без да се разбере.Фъндъкова гей-парадите не ги забранява,нали?
  • 41 Мимана

    0 0 Отговор
    Ти си злодеи
  • 42 Перо

    11 0 Отговор
    Цвъки, още е на ниво мутренско мислене, без понятие в международните организации! Просто мадамата не става за такъв пост, даже и за зам.-министър! Никога не е работила в държавната администрация и в чужди фирми на оперативна длъжност, тя не познава нашата юридическа и икономическа система, здравеопазване, селско стопанство и т.н. Неграмотна селяния съветва неграмотната тиква за кандидат! Работата в чужбина дава ползи, но при разбирането на БГ системата и възможностите за надграждане, иначе човека е безполезен куфар, нанасящ непоправими щети! Явно пак джендърията от ДБ, ЕНП и ЕС натрапват въпросната персона като дубликат на Весела Чернева за глобални цели и анти-български последствия!
  • 43 Откритие

    10 0 Отговор
    Знаете ли че всеки трети избирател на ГЕРБ е тъ п колкото предните двама?
  • 44 Ние,ще

    5 0 Отговор
    загубим силното си присъствие,
    някъде там,из калдъръмите на
    йеропа.Човекът е от помощното,
    толкоз може,толкоз цвили.А,
    доколко е употребена; за да е там
    си има норматив,който е
    отработила.Инак ,Европа не е
    на една ръка ✋ разстояние.
    Палавата кукла е като дървеното
    човече от филма,"Крадецът на
    праскови".
  • 45 Селски номера

    8 0 Отговор
    Кухата лейка говори само с наизустени клишета, Тя не може да каже поне една евроатлантическа ценност! В областта на цифровизацията повтаря като папагал директивите на ЕС!Да е жива и здрава, тя скоро ще разбере, че е говорителка от типа на акушерката Урсула!
    По добе да си гледа семейството и детенцето, а да не се литка по глупостите на сикаджията, чият цел е не да спаси държавата, а да си спси краденото! Казах, с чиста съвест съм! Който има уши, да слуша!
  • 46 Гарваноглу

    5 1 Отговор
    Цецо, как може да бъде употребена една жена в прек или в преносен симсъл ?!?
    Нещо не те разбрах точно, ако може поясни!
  • 47 Цветан Цветанов

    7 0 Отговор
    Мария Габриел е изключително почтен човек, но ще бъде употребена сексуално както Плевнелиев
  • 48 Мария Габриел е част от мафията

    4 1 Отговор
    Цветанов и ти беше почтен човек но като нагази в политиката се омаскари с тези апартаменти и асансъори . Меката Мария Габриел си е калинка и е халосен патрон на ГЕРБ мафията .
  • 49 БОКЛУК

    2 0 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ,КОЙ ТИ ДАВА ДУМАТА ДА ГОВОРИШ ПРОТИВНЯК,БОЙКО ТЕ НАПРАВИ ЧОВЕК СЕГА СИ ПРОТИВ НЕГО БЕЗСРАМНИК.
  • 50 пенко

    0 0 Отговор
    ТА ПА НАР -ТАРА ПОН КЬОВ --- " ЩЕ БЪДЕ УПОТРЕБЕНА В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ " --ТА КАКВО Е ДРУГОТО И ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ - БЕ НЕУПОТРЕБЯЕМ - ЦРУЕЦ !?!?!?!?!?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол