10 Май, 2023 09:04 1 974 21

Шефът на СОС към КАТ: София е раздирана от гонки, а Пътна полиция я няма

  • георги георгиев-
  • сос-
  • катастрофи-
  • софия

От катастрофата на бул. „Черни връх” до днес нищо не се промени

Шефът на СОС към КАТ: София е раздирана от гонки, а Пътна полиция я няма - 1
Снимка: Нова ТВ

Само за месец Столичната община е засякла над 60 автомобила да се движат с над 200 км/ч на Околовръстното. На бул. "Сливница" са засечени 13 000 нарушения на скоростта, като най-бързо преминалият автомобил се е движел със 148 км/ч. Това обяви в ефира на „Здравей, България” председателят на СОС Георги Георгиев.

Полицията да си влезе в ролята и да излезе по улиците в София, поиска Георгиев.

Вече 2 дни поред жителите на столичния район „Илинден” се събират на символичен протест на мястото, на което двама млади души изгубиха живота си. Техните искания - повече мерки на пътя.

Инцидентът предизвика и свикването на извънредно заседание на Столичния общински съвет този четвъртък, на заседанието е поканен и вътрешният министър.

„Не може 15 патрулни автомобила да се грижат за реда при положение, че в София има 1 милион автомобили. За 70 000 коли трябва да следи една патрулка”, каза Георги Георгиев.

„От 7 юли миналата година досега при всякакви поводи обясняваме и искаме от МВР повече жива сила по улиците на София. От катастрофата на бул. „Черни връх” до днес нищо не се промени в отношението на МВР. В София има три камери за скорост. Как ще контролират скоростта, без да глобяват?”, попита общинарят.

Градът е раздиран от гонки, категоричен е Георгиев. По думите му не може навсякъде да се сложат гърбици, особено по трасетата на градския транспорт. Георгиев обясни, че от инцидента на бул. „Черни връх" до днес няма нито една нова стационарна камера в София.

„Подготвихме законопроект да дадем на Пътна полиция достъп до тези над 600 камери, които има общината, за да могат да глобяват през тях”, каза Георгиев.

Таблата за скорост засичали ужасяващи данни. „На този булевард таблото, което е на 1 км от мястото на произшествието, е засякло за 1 месец 13 000 нарушения. Най-високата скорост засечена от нас е 148 км/ч.”, продължи Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    24 0 Отговор
    За съжаление ще е както винаги всяко чудо за три дни и така до следващият път.
  • 2 дом

    33 3 Отговор
    София е обирана от вашата мафия, а кметицата мълчи и гледа, защото е вещица. Ти си част от проблема, който се казва ГЕРБ=ДПС
  • 3 вокали

    27 3 Отговор
    ГЕРБ калинка. Налазили са България във всички позиции на държавата и скубят българите и празнодумстват. Кои нормален българин отива и гласуват за тези паразити от ГЕРБ, ПП и Демократична България? От 33 г грешка след грешка правят българите та вече са на изчезване. До кога бре ще настъпвате мотиката?
  • 4 антидържавата

    23 1 Отговор
    Освен гонки имаме постоянно форсиране на мотори, замърсяване от автомобили, които много отдавна са престанали да отговарят на всякакви норми, паркиране по пешеходни зони, велоалеи и тротоари, спиране във втора лента и блокиране на трафика... и т.н. Мерките са от дъжд на вятър.
  • 5 калинка

    12 4 Отговор
    от пътна полиция само мъзат обикновените шофьори
  • 6 Даниел

    11 3 Отговор
    По пътищата трябва да има катаджии ,а не камери!
    Толеранса м/у шофьорите трябва да е приоритет на пътната полиция!
    Преди 25 години ,всяка сутрин на всички възлови кръстовища имаше регулировчик,сега само пред парламента.Да не би полицаите да са по малко сега,когато София наближава вече 2 млн души?
  • 7 Софийски

    17 2 Отговор
    Герберска измет, целия център е лудница от дискотеки а общинска полиция я няма.
  • 8 Самоковски компир

    14 1 Отговор
    И фандъка минава с превишена скорост със служебната кола, а за кортежа на прокурора, да не говорим - минава ги с 200 направо.
  • 9 Ми,да

    12 0 Отговор
    Там,дето стана катастрофата всяка вечер има гонки с мотори.
  • 10 АРЕС

    8 1 Отговор
    Този е голям крадец и некадърник ,но е прав.
  • 11 666666

    11 5 Отговор
    От години всички плюят полицията и искат съкращаване ,че била много по щат.Като се почне от политици,журноля и граждани в синхрон. А,сега реват ,че няма полиция по улиците и патрули за контрол!?!?Няма угодия .
  • 12 Баш Батка

    13 3 Отговор
    Докато КАТ не стане контролен орган а не касичка няма как да стане нещо.
  • 13 бай Иван

    12 0 Отговор
    Пътна полиция я няма .Те стоят на стоянки с часове /може и поради липса на гориво / и пазят да не им влезе муха в колата, или стоят на местата хранилки където не стават ПТП, но има странни ограничения, които те карат да го нарушиш и става печатница за фишове. Няма ги например по бул. България, когато се прибират баровците с мощните коли към Бояна или идват оттам и карат с двойно над ограничението.Няма ги където мотористи карат и изпреварват като изоглавени всичко което се движи по пътя. Защо някой не направи една проверка например, колко сигнали за нарушения по пътищата са подадени примерно от няколкото хиляди оперативни работници на полицията които ежедневно са по улиците на столицата , цивилни и с цивилни коли. това са очите и ушите на полицията и не може да се говори ,че я няма полицията на пътя. Те виждат нарушенията и си траят . Накарайте ги всеки ден да пишат докладни видяли или невидяли груби нарушения на пътя . Така никой няма да е застрахован., дори и тези от държавни структури /включително и полицаи/ няма да знаят дали някой цивилен не ги е видял да извършват нарушение и не ги е докладвал. Защо полицията се лишава от няколко хиляди свои очи на пътя? Ето много лесен и без никакви финансови или човешки ресурси резерв за овладяване на касапниците по нашите улици.Нима не може когато оперативна кола се движи и забележи джигит да подаде сигнал и да си го спрат съответните органи. Те са винаги на-малко по двама и следва да се считат като с
  • 14 ИНЖ

    9 1 Отговор
    А СГО къде е, а Общинска полиция къде е??? Какво се оправдават гербаджиите след 15г. управление???
  • 15 црррр

    4 0 Отговор
    София е потопена в кървавочервен сос.
  • 16 Софето

    7 0 Отговор
    Не само по големите булеварди и Околовръстното стават нарушения. Защо не влезат в кварталите да видят какво става, най-вече вечерно време? Почти няма такива, които да шофират нормално, за паркирането по тротоари и в зелени площи да не говорим...
  • 17 Истината

    5 1 Отговор
    Докато се говори само за глоби няма да се случат нещата! Живата сила всява респект по пътищата!По колко глоби имат нарушителите и пак продължават с нарушенията?Само с отчети за брой глоби,НЯМА ДА СТАНЕ!
  • 18 много ама много сме зле

    3 0 Отговор
    нямали достъп до камерите

    не до камерите достъп до НАП трябва и глобите не да са константа а процент от доходите ---- когато глобяваш да заболи наистина а не да се гаврят с държавата
  • 19 Мемфис

    5 2 Отговор
    Нощно време по Ботевградско шосе гонките с мотори и коли са със скорост над 200 км/ час!!!!
    Милиционерите? Ами те спят или протестират за повече пари! Този проблем не ги интересува.
  • 20 Общината е виновна

    2 0 Отговор
    Тия пак търсят кой да поеме вместо тях.
  • 21 гост

    1 0 Отговор
    Не се хабете нищо няма да се промени.Няма желание за промяна защото и да се наложи глоба тя не се събира.Отделно тези ,които са системни нарушители се ползват с протекция.Жалко за загубените млади животи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове