Last news in Fakti

10 Май, 2023 09:40 2 000 20

Иво Инджов: Правителство с премиер Мария Габриел няма да се справи с проблемите на хората

  • иво инджов-
  • правителство-
  • мария габриел-
  • проблемите на хората

Пред България има две алтернативи - евроатлантическо правителство, което да отговори на очакванията на хората, или Кремълски вариант - с присъствието на Нинова или служебен кабинет на Радев, допълни политическият анализатор и бивш общински съветник Иван Сотиров

Иво Инджов: Правителство с премиер Мария Габриел няма да се справи с проблемите на хората  - 1
Снимка: Нова телевизия

Правителство с премиер Мария Габриел няма да се справи с проблемите на хората. Причината е, че то е замислено с кратък мандат и реализирането на конкретни задачи като Шенген и Плана за възстановяване. Това коментира в ефира на Нова телевизия политологът Иво Инджов по повод офертата на Бойко Борисов от вторник и казаното вече официално име на Мария Габриел като номинация за премиер.

Трудно ще има кабинет с първия мандат, подкрепен от ПП-ДБ, затова се връщаме на отговорността на първата политическа сила.

Как ще функционира обаче това правителство, при положение, че премиерът няма да може да избира министрите си, попита Инджов.

Трябва да има смислена национална политика за ограничаване на войната по българските пътища, коментира още той, цитиран от novini.bg
Дневният ред на хората няма как да бъде решен от правителство с кратък хоризонт. Най-малкото, защото е необходима точна преценка за необходимите промени в законодателството, коментира политологът Росен Стоянов. Трябва да се вгледаме в нашето, българското, европейското е там, няма да избяга, допълни той. И обясни, че и за истинска правосъдна реформа също е необходимо време. Все по-належащо става необходимостта партиите да кажат приоритетите си и да се договорят с президента.

Дневният ред на политическите партии се разминава с дневния ред на хората, каза политическият анализатор и бивш общински съветник Иван Сотиров. Пред България има две алтернативи - евроатлантическо правителство, което да отговори на очакванията на хората, или Кремълски вариант - с присъствието на Нинова или служебен кабинет на Радев, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    20 2 Отговор
    Направо..... магьосникът от Оз !!! Имам предвид - куха говоряща глава !!! Пълно падение , продукт на Урсулианците !!! Преговорите ще води с блеене !!!
  • 2 То и

    10 2 Отговор
    такова няма да има !
  • 3 Последния Софиянец

    18 4 Отговор
    Еврокалинка
  • 4 8976597598

    19 2 Отговор
    Правителство излъчено от ТИКВАТА няма да направи нищо , само ще се оправдава с другите и ще усвоява както си знае.......
  • 5 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 4 Отговор
    СПОРЕД ИВО ИНДЖОВ , САМО ........ УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ , КАТО ........ ПРОСТО КИРО , КОКОРЧО , ПИНОКИО , ОПУЛЕНИЯ ГЕНЕРАЛ И ПЛАНЕТАРНО ИЗВЕСТНИЯ ХИМИК ЩЕ СЕ ...... СПРАВЯТ С ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА ........
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    9 3 Отговор
    Напълно вярно е.Няма да се справи с проблемите на хората.Това правителство ще е обречено на провал.Отива се към нови избори.
  • 8 Яяяяв

    8 6 Отговор
    Май накрая Копейкин ще ни доунищожи. България изчезва от картата. Борбата е за 5 лева повече пенсия или заплата. Всеки ни купува. И бавно унищожават държава и нация. Никоя държава не е успяла да ни затрие през вековете. Но Баце, Кире, Ахмед, Корнелия, Копейкин и всички около тях ще ни затрият! Май накрая ще е по добре да имаме наистина само един президент и да хрантутим само него, като бай ни Тошо, вместо цяла орда от гладни, нагли са-трапи

    Коментиран от #18

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 плюс минус

    10 3 Отговор
    Госпожата доста години вече е на европейската ясла
    Папка сладко.
    Джобчето е пълно, пей сърце.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Павел пенев

    6 2 Отговор
    Ако искате всичко да се оправи - поканете за премиер Урсула фон дер Лайън. Тя няма да откаже тъй като в Германия според Билд има образувани 11 дела за кражби още като Министър на отбраната и кражби при поръчката за ваксини против Ковид-19. Освен това има искане за подаване на оставка и сваляне на имунитета от ЕП.
  • 13 дом

    5 2 Отговор
    Да, но ще се справи с пълненето на чекмеджето, че се поизпразни напоследък.
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "плюс минус":

    СИГУРНО ВИZИРАШ ......... ТАВАТИШ ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА - СТАНИШЕВА .......
  • 15 баи герги

    3 9 Отговор
    само герб може да се справи с тази свинщина която ни докара подмяната
  • 16 Лопата

    3 5 Отговор
    Коя партия от гроб, пп или дб ги интересува българския народ??
  • 17 Зевзеков

    4 1 Отговор
    Една баба гледала демонстрацията на първия парен локомотив във Великобритания.
    - Това нещо никога няма тръгне, казала тя.
    Когато "нещото" тръгнало, тя казала:
    - Това нещо никога няма да спре.

    Та така и с прибързаните коментари на разни "специалисти".
  • 18 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Яяяяв":

    по добре да имаме наистина само един президент и да хрантутим само него, като бай ни Тошо, вместо цяла орда от гладни, нагли са-трапи
    09:58 10.05.2023================================================================================= Те край бай ТОШО БЯХА МАЛКО,ЦК НА БКП ПОЛИТБЮРО И СЕМЕЙСТВАТА ИМ С ЦЯЛАТА РОДА..В БЪЛГАРИЯ винаги е било така и по царско и по комунистическо и по демократичо(днешно)но време В страната ни поолитическите хрантутници винаги са много.ВСЕКИ ГЛЕДА ДА СЕ НАРЕДИ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА.
  • 19 смях

    5 1 Отговор
    Правителство на Гаргамел ще се справи само с усвояването на пари от Брюксел Оназ пача станала милионер без нищо да може, само защото се хванала с опг герб.. сега искат да ни я натресат, но НЯМА ДА СТАНЕ!
  • 20 Минева

    4 1 Отговор
    Взаимно ще се учат ББ и Гаргамел, ще пълнят чекмеджета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол