Last news in Fakti

10 Май, 2023 13:18 1 705 37

Иван Демерджиев разкри: МВР било безсилно пред катастрофите

  • иван демерджиев-
  • катастрофи-
  • сливница

Силовото министерство отдавна е взело мерки за войната по пътищата, но "неудовлетворителното е, че няма резултат"

Иван Демерджиев разкри: МВР било безсилно пред катастрофите - 1
Снимка: БГНЕС

МВР само не може да се справи и има нужда всички институции да бъдат ангажирани по темата с пътната безопасност. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти в кулоарите на парламента.

Силовият министър коментира поредната тежка катастрофа на бул. "Сливница" в София, при която загинаха двама млади души.

Той добави, че не всички упреци трябва да бъдат насочвани към МВР. Като посочи, че мобилната камера на мястото на инцидента, предизвикан от Георги Семерджиев, при който загинаха две млади момичета, продължава да стои там, а Столична община е поела ангажимент да сложи стационарна камера, както и на други места, но това не е направено.

Иван Демерджиев призова институциите, вместо да прехвърлят отговорността на други, стопаните на пътя трябва да си зададат въпроса кой отговаря за светофарите и легналите полицаи, както и кой трябва да обезпечи условията, за да може да се работи.

За катастрофата на бул. "Сливница" вътрешният министър посочи, че става въпрос за млад шофьор, който „за съжаление, подценявайки възможностите си и ситуацията, подхождайки безотговорно, е довел до смъртта на двама млади хора“.

Има данни, че скоростта, с която се е движил автомобилът е била превишена и то значително, призна Иван Демерджиев.

Той припомни, че МВР отдавна е взело мерки за войната по пътищата, но "неудовлетворителното е, че няма резултат".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Безполезни

    15 0 Отговор
    Оядени и корумпирани тюфлеци.
  • 3 истина е

    5 6 Отговор
    БГ. прокуратура да се закрие веднага ,защото до сега не е осъдила и един престъпник на високо ниво ,а трябваше и министри да са в затвора , а тя пази само мафията ,която направи прокурорите милионери !
  • 4 адаша

    9 0 Отговор
    Ето на това се казва - прехвърляне на топката. Ама ние, ама вие, ама те...Едно време имаше една длъжност- отрядници. С лента на ръчичката. На там сме се запътили. И по една гьостерица в ръката.
  • 5 ЗАКРИВАЙ

    12 1 Отговор
    МВР, само тероризират гражданите. абсолютно безотговорна и ненужна пасмина

    Коментиран от #10

  • 6 един дол

    13 0 Отговор
    С какво можете да се справите? До сега да сте решили някакъв проблем в полза на обществото? Авто-кражбите вървят, грабежите, наркотиците, мигрантите, онзи етнос дето е вечно безнаказан и не плаща за нищо си го покровителствате и да не изреждам още... за какво плащаме данъци на най-многобройното МВР на глава от населението в ЕС?
  • 7 чудя се

    12 0 Отговор
    Защо столична общинатрябва да отговаря забезопасността на уличното движение. Нали КАТ по компетентност дава препоръките за местата за легнали полицаи, сфетофарни уредби, разполагане на камери и т.н. Общината само изпълнява препоръките на компетентните правоохранителни органи. Излиза че, служителите на МВР са безсилни за организация и контрол, но са силни за рушвети, тип Семерджиев. Този министър е за оставка. Казва не мога да се справя.
  • 8 Ти да видиш

    15 0 Отговор
    МВР било безсилно пред катастрофите???!!! Безсилни сте пред престъпниците,безсилни сте пред наркотиците,безсилнисте пред имигрантите?????? Ми то тгава пред кое сте силни? На масите ли?
  • 9 де е мвр

    10 0 Отговор
    изобщо има ли МВР ?
    регистратори на случки
  • 10 раздават

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ЗАКРИВАЙ":

    табели за колите...
  • 11 Минева

    9 0 Отговор
    Има ли нещо, в което мвр- то да не е " безсилно"
  • 12 целта на Невидимата Съдебна ВЛАСТ

    6 0 Отговор
    да се закрие МВР и те да папкат всичките парички
  • 13 че къде е "силно"

    12 0 Отговор
    Че къде МВР е "силно", само в прибирането на подкупи и мрънкането за увеличение за заплатите. Оставка!
  • 14 КАТ извън МВР

    6 0 Отговор
    и нещата ще се оправят от само себе си
  • 15 Лаврентий Берия

    12 1 Отговор
    МВР е "безсилно"?!? Смайващо изказване! В казармата се казваше: "..устата ми говори, умът ми мълчи.."! Вътрешен министър няма право да каже такова нещо. Безсилието го виждаме и в това, че нощно време вече се въртят гуми и на Площад "Народно събрание". Но във възможностите на МВР е да прибере заснетите джигити, да им отнеме лъскавите возила и да ги накара да платят солени глоби. Но в едно нещо Дерменджиев е абсолютно прав - законодателна промяна трябва, която да направи камерите "годно и допустимо доказателствено средство". И после - като в Германия. Това ще отсее поне дребните и безконтролни малоумници с евтините дараци които си играят на "Бързи и яростни". А за по едрите риби трябва повече.
  • 16 Псевдоним

    9 0 Отговор
    Много слаб вътрешен министър.
  • 17 ганю

    9 0 Отговор
    когато един човек иска да свърши една работа
    намира начин
    когато не иска намира причина
  • 18 Прав е! Далаверата я въртят съдии,

    11 0 Отговор
    следствие и прокуратура....там е заровено кучето, от там се управлява държавата, там е мафията....там изнудват провинилите се, взимат им всичко и ги пускат с пробация или някоя условна, ако ги пращат в затвора няма далавера
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Оптимист

    6 0 Отговор
    Но пък е силно в събличането на пияни хора.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Лаврентий Берия

    6 0 Отговор
    Само не схващам защо "редакцията" ми трие постовете.
  • 23 Лаврентий Берия

    5 2 Отговор
    Химиците които карат пили и дрогирани трябва да завършват с "..умишлено.." а не както е сега "..по непредпазливост.."! А ГО на рецидивистите - като в Америка - по скъпа от колата!
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    С милиционери и със закони ....Няма да направите нищо!Само Шахмата може да ви спаси,бг от простотията ви!Тя е наследствена и единственно шахматното образование може да регулира,а после да унищожи вродената ви глупост,а от там и наглост!
  • 25 Лаврентий Берия

    7 0 Отговор
    Хайде да си го кажем в прав текст - в момента по пътищата вилнее поколението на "чалга поколението"! Хора израстнали с чалгата, с не-четенето, с липсата на познания, които се гордеят с непознаването на историята си, свикнали да решават нещата с ръце, арогантни, безнаказни, безсрамни! Дерменджиев не нито по слаб нито по силен от предишните! Истината е, че хора които са ритали в училище преподавателите си не се превъзпитават с друго, освен със страх. Як контрол и безумни глоби! Без изключения! Друго няма да реши войната по пътя!
  • 26 Бай араб

    6 0 Отговор
    Цялото правителство на Радев е безсилно пред мигранти , корупция инфлация скоро никоя външна банка няма да му дава пари да тегли и да води странната към дъното
  • 27 Мемфис

    3 0 Отговор
    Как навсякъде полицията се справя с катастрофите, а тук нашата МИЛИЦИЯ не може! Тогава за какво взимат тези големи заплати? Отделно доят мафията яко, а и самата мафия им плаща много! Кой не е рекетиран на пътя от пътните дебелосеерковци, има ли такъв?

    Коментиран от #29

  • 28 Мемфис

    3 0 Отговор
    До 11 Минева: “Има ли нещо, в което мвр- то да не е " безсилно"”
    Има, в краденето на пари!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 оня с коня

    1 0 Отговор
    И признава Иван Катаджията ЧЕ МВР е безсилно да се справи с катастрофите на пътя,ама и Зъб не обелва ще се намалят ЛОГИЧНО и Глобите като "безсмислени"!
  • 31 ха ха ха ха

    2 0 Отговор
    взели мерки ....но няма резултати !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ТОВА СЕ НАРИЧА НЕКАДЪРНОСТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОСТАВКА ГАМЕНИ !!!!!!!!!!! ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ !!!!!
  • 32 По принцип,

    2 0 Отговор
    който не може да постигне резултат подава оставка или бива уволняван. По незнайна причина този принцип в България не работи.
  • 33 фгфф

    2 0 Отговор
    МВР са спец само по кокошкарство и квартални кримки. От 30 год. МВР се занимава само с кражбата на 10-20 лв., шише ракия, кутия цигари или шоколад от магазин... Органите в Бг никога не са се занимавали със сериозни дела. Нито МВР, нито прокуратурата, нито съдът се занимават със сериозни неща. Само кокошкарство, макар от ЕС да бе казано да не се занимават с деяния по- малки от 1 МРЗ.
  • 34 Кирчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
  • 35 Деций

    4 0 Отговор
    Не сте безсилни,просто сте корумпирани и некадърни, отделно нямате "мотиви" и ви интересува само проформа,без реална загриженост за гражданите ,техният живот и здраве!Вие гледате на водачите ката портфейли и банкноти и нищо повече!Цялата система на обучение е прогнила,хората излизат на пътя без елементарни умения за шофиране, отделно са си тъпи и не могат и не знаят как да подберат безопасна и ефективна скорост спрямо пътните условия.Те не разчитат терен,релеф,атмосферни условия,настилка,наклони,виражи, натовареност(трафик) състояние на автомобила,и личните си възможности.Не следят движението зад тях,не могат да се настроят бързо за различните сезони особено по преходите между тях и главно на усойните места.Всичко може да се поправи но няма Интерес и
    желание за това.Реално половината от водачите трябва да станат пешеходци до момента в който не докажат ,че могат и знаят!
  • 36 ха ха

    1 0 Отговор
    е как бре безсилно , 14 буса жандармерия заради двама сополанковци със скутер , на всяко 40 милиционер с камера , който не знае че ограничението важи до първото отклонение , камери пред табелите ;край на населеното място ; ? крадливи са ви законите и само за това ги ползвате по бандитски , а що не повдигнахте въпроса мвр да събира и данни за корупция ? безсилни сте защото хората ви мразят и във лицето на мвр прозира бандитския принцип на мафията
  • 37 Да се закрива

    0 0 Отговор
    Тази гнила структура мвр
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове