Last news in Fakti

10 Май, 2023 15:04 1 268 32

Фандъкова: По моя заповед светофарите на бул. “Сливница" ще работят и през нощта

  • йорданка фандъкова-
  • сливница-
  • светофар

Трябва да спре тази война по пътищата, нужна е война срещу високата скорост, призова кметът

Фандъкова: По моя заповед светофарите на бул. “Сливница" ще работят и  през нощта - 1
Снимка: БГНЕС

Независимо от всякакви правила и комисии, аз категорично разпоредих, да се възстанови работата на светофарите през нощта на бул. “Сливница”.

Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя провери как върви почистването на реките, преминаващи през столицата, уточни БТА.

Фандъкова не пропусна да припомни, че "Пътна полиция" има достъп до системите за видоеонаблюдение на Столична община постоянно. Трябва да спре тази война по пътищата, нужна е война срещу високата скорост, призова кметът. Тя апелира за строг контрол, а всичко, което е необходимо от нас, го правим, обясни Йорданка Фандъкова.

Искам да изкажа искрените си съболезнования на близките на загиналите в катастрофата на бул. "Сливница", каза кметът във връзка с инцидента, в който загинаха двама пешеходци. Тя допълни, че е абсурдно да гледаме как децата ни умират по пътищата, и че истинският убиец е високата скорост. Булевардите са се превърнали в скоростни писти, посочи Фандъкова.

Чакам съответните процедури да минат и да се възстанови дейността на светофарите и по другите булеварди, каза още кметът и допълни, че постоянно се стараят да изграждат изкуствени неравности по пътищата.

Готови сме да закупим и дарим на КАТ допълнителни камери за засичане на скоростта, каза Фандъкова. Знаете, че две от трите камери, които се използват от КАТ и купихме ние, за съжаление са крайно недостатъчни.

Има правила и закони, за които непрекъснато ни критикуват, че не ги спазваме, за да изграждаме още повече неравности и осветяване, каза кметът и допълни, че, за съжаление, няма неравност, която да спре летящ с висока скорост автомобил. Фандъкова посочи, че всичко, което посъветват експертите, Столична община ще изпълни и отново повтори, че е необходим строг контрол на скоростта. Кметът призова, първият законопроект, който парламентът разгледа, да е за движението по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 фънфарова

    21 0 Отговор
    По моя заповед фанфарите ще вият за последно на умряло на следващите кметски избори
  • 3 БЪЛГАРИН

    16 0 Отговор
    Защо се работи на парче, утре ще се разпореждате да работят и на други кръстовища.Превенция, Превенция, тази дума е много важна.
  • 4 да де

    17 3 Отговор
    Трябва да случи най-лошото ли за да се сетят общинските лентяи, че светофарите трябва да работят нон стоп..
  • 5 Обаче

    6 1 Отговор
    ⛔В нощен режим понеже няма големи колони от автомобили, сфетофарите може да бъдат настроени да превключват два пъти , дори три пъти по-често в сравнение с дневния режим, за да не се минава на червено на празното кръстовище! Диана Русимова да даде становище!⛔
  • 6 от фандъчка

    12 1 Отговор
    на всеки светофар параклис и безплатни свещи....за оцелелите - другите бог да ги прости
  • 7 Азз

    21 2 Отговор
    кметицо недолюбена...
    що не се хванеш първо с малоумната организация на движение в целия град? Няма светофар със светофар сихронизиран !!! За кратерите да не говорим - минават,хвърлят две лопати някаква субстанция,газят с ботушите и след първия дъжд дупката е възстановена...След всеки такъв случай изилизат една камара сПЕсиалисти и ръсят глупости на килограм....След месец,два идва поредния случай и всичко започва отначало...В крайна сметка човешките животи не можете да върнете...Дебили...

    Коментиран от #27

  • 8 Хмм

    13 1 Отговор
    аз категорично разпоредих, да се възстанови работата на светофарите през нощта

    То късно вече,след дъжд качулка,по български, трябва да стане нещо за да се предприемат действия..
  • 9 Безсрамие ,

    16 1 Отговор
    крадло ! До сега на Луната ли беше ?
  • 10 Павел пенев

    15 0 Отговор
    Алкохолиците,наркоматите и обикновените софийски простаци не се интересуват от знаци и светофари. С това изявление работата на Фандъкова по случая е приключила, съседите на убитите нека протестират.
  • 11 Всички

    2 3 Отговор
    Знаем, че това няма да ги спре да карат бързо! Няма ли начин да се сложи ограничител на скоростта! Колата да не може да вдига повече от 70-80! И като навърши 40 -50 години когато е улегнал със семейството да се маха тогава ще мисли по друг начин и няма да шофира със 100

    Коментиран от #19

  • 12 От години

    14 0 Отговор
    Летят по този булевард, а и по други защото след определен час светофарите не работят! Сетила се Фандъкова да се побара! Знам, че и да работят няма да ги спре да карат като луди
  • 13 Бвасил

    9 0 Отговор
    И като си наредила -заповядала, да работят светофарите през нощта и всичко ще е ОК. Няма що, страхотни мерки предприе
  • 14 3.14К

    14 0 Отговор
    Тази незабавно трябва да бъде екстрадирана в самоковсите села.
  • 15 Възмутен

    8 0 Отговор
    Добре де, защо ТАЗИ нелепа жена не направи цялостна оценка на светофари, пътеки, знаци и тн а днес това разпоредила утре нещо друго ("без значение от правила" - те за тях не означават нищо)...кой и дава право да си решава едно или друго нещо и даже да се гордее....
  • 16 СЛОНА

    4 1 Отговор
    АМИ ИМА РЕШЕНИЕ ,ДА СЕ ЗАМЕНЯТ СВЕТОФАРИТЕ С КРЪГОВО ДВИЖЕНИЕ И ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ
  • 17 коко

    4 0 Отговор
    ПО заповед на щуката
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    На това място и след 20 години няма дщаа има такъв нещастен случай.Безмисленно е да се пускат светофари през ноща!
  • 19 Иван Тушев

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Всички":

    Има начин за ограничител! Поставя се широкоъгълна камера на предното стъкло, тя фиксира знака за ограничение и след много
    кратка обработка подава информация на електрониката на колата, която я "спъва" и не позволява превишаване на скороста. Това е казано по най простия начин, за да се разбере от всички.

    Коментиран от #24

  • 20 Гост

    4 1 Отговор
    След дъжд качулка .
  • 21 Тъпоо, не светофари те са проблем!!

    4 1 Отговор
    Ееех като започнат с кретенски мерки да отбиват номера...
  • 22 Мемфис

    2 1 Отговор
    Браво бе, мъдераторе, преди два часа коментарите бяха 30, сега вече са 20! Не може да се излагат престъпленията на ГЕРБ и самоковският памперс!!!
  • 23 *унтав *ъз

    1 0 Отговор
    Правилното изречение е: " По моя заповед сВетофаритье на бул. "Сливница" ще работят и през нощта до октомври тази година". Нещо е сбъркан цитата.
  • 24 каушев

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Иван Тушев":

    Трудно е, труднооо.
  • 25 От икономия на ток за светофари

    1 1 Отговор
    Стават тия работи. А икономията сте я откраднали.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ззззза

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Азз":

    Тя май е абдикирала откакто обяви, че няма да се кандидатира за следващ мандат. Само светофарите да бяха...Ами погледнете след дъждовете столицата, вкл. централната част е заприличала на буренясало село. Минават едни момчета с едни тримери по тревните площи, а по тротоарите между плочките тревата някъде стига до над глезените. Европейска столица, мани...
  • 28 Да си кажем истината

    2 1 Отговор
    Истината е,че тези тежки катастрофи стават само при превишена скорост няколко пъти над разрешената.Българските шофьори нямат никаква култура за безопасно движение по пътищата.Болшинството въобще не се съобразяват със ЗДвП.
    Решението е:Повдигнати всички пешеходни пътеки и повдигнати всички кръстовища без изключение имат ли или нямат светофарна уредба!
    Запомнете го един път и завинаги г-да депутати!
  • 29 Дани

    3 0 Отговор
    Фъндо след дъжд качулка -всичко направено от теб е в полза на кой ами на теб и кликата около теб НО ВРЕМЕТО ТИ ИЗТИЧА достатъчно поразии ноправи за градът ни -
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 дон

    0 0 Отговор
    Крадлива герберастка вещица.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове