Last news in Fakti

10 Май, 2023 22:01 2 400 33

Д-р Ивайло Митковски: Причината да сме в патова ситуация от няколко парламента е една - Бойко Борисов

  • д-р ивайло митковски-
  • правителство-
  • бойко борисов-
  • преговори

Според него "отговорните политически сили не искат да има избори не защото се страхуват от тях, а защото трябва да се направи бюджет, но не този на служебния кабинет

Д-р Ивайло Митковски: Причината да сме в патова ситуация от няколко парламента е една - Бойко Борисов - 1

Крайно време е, когато една политическа сила поеме ангажимент и обещае нещо на своите избиратели, веднага след изборите да не се извърта според конюнктурата и да прави безпринципни неща. Поели сме ангажимент, че коалиция и правителство с техния мандат няма как да подкрепим. Преди няколко години хората излязоха на улицата и свалиха ГЕРБ от власт. За това време те не са се променили по никакъв начин. Резултатите от изборите доведоха до това състояние на парламента, още при влизането си в НС се опитахме да преодолеем тази патова ситуация.

Това заяви д-р Ивайло Митковски от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) в студиото на предаването "Денят ON AIR" по телевизия Bulgaria ON AIR, който коментира номинацията на Мария Габриел за премиер от ГЕРБ - СДС.

Той поясни, че е скептичен към подкрепата на кандидатурата на Мария Габриел от лидера на ЕНП Манфред Вебер. "Причината да сме в такава патова ситуация от няколко парламента насам си има едно име - Бойко Борисов. Въртим се в кръг, може да се стигне до предсрочни избори", категоричен бе гостът.

Според него "отговорните политически сили не искат да има избори не защото се страхуват от тях, а защото трябва да се направи бюджет, но не този на служебния кабинет. Не мога да си обясня какъв е този инат комисиите да не се структурират нормално - да не им се изберат председатели и зам.-председатели. Това е несериозно и отново е по искане на ГЕРБ - СДС", изтъкна депутатът. От думите му стана ясно, че ПП - ДБ ще подкрепи бюджета на Здравната каса, защото там са заложени увеличенията на заплатите и ще се облекчи закупуването на медицински изделия от пациентите

Д-р Митковски коментира и темата около Пловдивския панаир. "Апелативната прокуратура е образувала досъдебно производство срещу кмета на общината Иван Портних, защото не е изпълнил решение на общинския съвет да върне акциите на Панаира на държавата", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Габриел от Гоце Делчев!

    21 16 Отговор
    Боко се подиграва с нас!

    Коментиран от #13, #24

  • 2 Тиквонии Велики

    11 16 Отговор
    Добре тогава, предлагам цинковата кофа от Кърджали, ПКП, като не искате Гоце Делчев!

    Коментиран от #25

  • 3 Хихи

    30 13 Отговор
    ДБ се превърнаха в маргинална фашистка организация, която посмъртно няма да влезе в следващия парламент. Благодарение на некадърниците Ристю Комунето и Гнома.
  • 4 Свърши ви се царството

    19 10 Отговор
    проскубани евроатлантически плъхове. Приключват доларите, няма да има какво да се яде.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 чудя се

    30 12 Отговор
    Този човечец каза "Причината да сме в такава патова ситуация от няколко парламента насам си има едно име - Бойко Борисов". Добре де, не разбирам само защо уял се и опитен играч в лицето на Боко трябва да даде правото на неспечелилите изборите гладни ...... да ни правят бедни, да харчат безразборно и да купуват 5пъти по скъп газ от посредници и т.н.. Защо трябва да помогнем да забогатеят Кирчо и Кокорчо. Нищо добро до сега не направиха.
  • 7 И аз се чудех

    24 2 Отговор
    И аз се чудех какъв е този ваш инат да искате председателя на НС да се сменя на ротационен принцип, в разрез с парламентарната практика от повече от 30 години той да е от партията, спечелила изборите. И за ината ви да предложите Мамин Стою за председател на правната комисия,. И за ината ви да предложите измамника АВ за министър на финансите… да продължавам ли?
  • 8 доктора

    25 6 Отговор
    Този на снимката какъв точно доктор е - ветеринарен, хуманен или просто защитил дисертация по опазването на белите мравки в червена почва.

    Коментиран от #11

  • 9 Шопо

    23 19 Отговор
    Не разбрахте ли че само Бойко може да управлява територията, арестувахте го, чегъртахте го и пак е номер едно!

    Коментиран от #33

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 марче

    15 6 Отговор
    кой е тоя, в гугЛЕНА нищо няма за него
    вече няма протести
    спихнаха кюлчета, пачки барселона ,Цветанов от Шума

    не протестите свалиха ББ а просто свърши мандата му - но за теб може
    пристрастна си
  • 13 неврокоп

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Габриел от Гоце Делчев!":

    Боко ти показва верния път
  • 14 Да питам

    15 7 Отговор
    ПП регистрираха ли си вече партията?!И аз се чудя,кой е този неизвестен доктор,който се бърка на чужди партии.Ами то с тропане с крак и като в онази реклама "искам да искам" не става.Примирете се,че Борисов пак ви прати в девета глуха.
  • 15 Касапин

    14 6 Отговор
    ПРЕДИ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ХОРАТА ГЛЛАСУВАХА И ИЗРИТАХА КИРЧО КОКОРЧО МРАВОЯДА И ГИГАНТА ТОВА СХВАЩАЩ ЛИ ГО ТА БОКО ВИ РАБОТИ ЗДРАВО АМА ТАКА СТЕ СИ ПОСЛАЛИ С ЛЪЖИ И ПЛОСКИ ДАЛАВЕРИ
  • 16 Хохо Бохо

    6 14 Отговор
    Г-н Борисов спечели на изборите...
    Дали ще направи правителство?
    Ами той няколко пъти е първи и го е страх да направи правителство, та сега ли?
    ПП един път бяха първи. Поеха своята отговорност и съставиха правителство...
  • 17 Хехе

    10 7 Отговор
    А бе, докторе! А бе, Хапчев! Борисов от 2 г насам не е бил в парламента,а и във Властта!Я измисли някоя по-убедителна версия! Лекувай се! Ти не си доктор,а пациент..
  • 18 оня с коня

    10 5 Отговор
    Я да видим какви ги ДРОБЯТ Докторите загърбили професията си поради липса на Клиенти/също като някои Адвокати/ и отдали се на Политика в Партията "КК"/Кирчо и Кокорчо/?Мдааа... "Преди няколко години хората излязоха на улицата и свалиха ГЕРБ от Власт".А наистина ли "Хората" свалиха ГЕРБ от власт,или Партията си изкара ЦЕЛИЯ МАНДАТ както е по закон ?Кажи бе докторе- към тебе е питанката?!Ама според тоя "с бялата престилка" причината за Патовата ситуация бил ББ...Ами отстранете го бе...ама не само че не можете,ами сте и ДЛЪЖНИ да се съобразявате с него!Най-мразим обаче когато Санитар се прави на Доктор...МА МНОГО!:)
  • 19 ганев

    11 4 Отговор
    ПРИЧИНАТА ДА СМЕ В ПАТОВА СИТУАЦИЯ Е...ПП И ДЪБЪ ЕДНИТЕ СА САМОЗВАНИ ПОЛИТИЦИ БЕЗ И 1 ДЕН ОПИТ И ГЯВОЛИТЕ КРАДЦИ ОТ ДАВАЙТЕЕЕЕ ЩЕ ОЛАПАМЕ ВСИЧКО
  • 20 Тъпи ъгли, като тоя

    8 2 Отговор
    показват до къде е стигнала простащината сред ПП-тата и ДБ-тата и че вече не е достатъчно да бъдат просто изритани от политиката, а направо и незабавно запознати с Д-р Гилотен! Няма по-вредна за държавата банда разбойници от тях!
  • 21 Още такива психо-интервюта от ПП

    8 3 Отговор
    и на следващите избори, ще извикаме поп да ги опее!
  • 22 ДС агент

    8 3 Отговор
    Буда не е причина, а следствие от българското тъпоумие!
  • 23 Именно

    4 3 Отговор
    Точно така!
    А най-добра поддържаща роля отива в копейкин.
  • 24 ха-ха

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "Габриел от Гоце Делчев!":

    Само че тя не е от град.. а е от село.. Хаджидимово! Това показва и каево е нивото й.
  • 25 Мдда

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Тиквонии Велики":

    Кърджалийската определено е по-добра и за предпочитане. Била е председател на Парламент и не е зле. Бою обаче взема съвсем нелогични решения . Ако утре се събуди накриво може пък да си промени избора.. знае ли се?
  • 26 Естествено, че това е причината- Борисов

    6 4 Отговор
    Ама не иска да пуска кокола наглия крадец, щото знае, че му се спира далаверата, а ако се смени и главния прокурор, директно отива в затвора
    Борисов Народа Не Те Иска
  • 27 БОЧКО

    5 4 Отговор
    Ако се махне толупа, след 5 дни ще има правителство. Но той няма да се отдръпне докато е жив, защото го тресе огромен страх, че ще му се наложи да отиде при бай Ставри. Той си знае какви ги е вършил 20 години и това направо го побърква. И все пак рано или късно ще му се наложк да се "предаде".
  • 28 баи герги

    3 0 Отговор
    този охлюв от къде изпълзя бе хора вярно много дъжд вали,и си показа рогата
  • 29 Тити

    3 2 Отговор
    Много правилно вън мафията наречена Герб.
  • 30 Факт

    3 2 Отговор
    Боко докара държавата до фалит за да отърве затвора
  • 31 патриот

    2 1 Отговор
    Не, не бойко Борисов е причина за патовата ситуация, а вие от ПП-ДБ, защото не ви се отдава възможността да спечелите народният вот. А не ви се отдава, защото не можете да се аргументирате! Не че няма аргументи за това, има, но вие още сте в малките класове на политиката, а бягате от час и ставате все по малко симпатични на народа!
    Ако въобще имате намерение да си изкарвате хляба с политика, трябва най напред, да се научите да губите! Условията, които Борисов ви предлага, са идеални за налагане на собствените си политики! Недалновидно ще е , за вас и за страната, ако ги отхвърлите!
  • 32 Браво

    0 1 Отговор
    Чак сега разбрахте, че Борисов е единствения виновник България да е в това положение. Всички около него са малограмотни и нищо добро не ни очаква.
  • 33 6666

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Шопо":

    Бойко трябваше да си остане на власт.Другите са по опасни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове