Last news in Fakti

11 Май, 2023 10:41 699 16

Протестиращи за трагедията на бул. „Сливница”: Трябва превенция, говорим за нещата постфактум

  • протестиращи-
  • катастрофа-
  • загинали-
  • ани-
  • явор-
  • бул. сливница

По думите им те са очаквали районният и столичният кмет да присъстват на протестите от последните дни

Протестиращи за трагедията на бул. „Сливница”: Трябва превенция, говорим за нещата постфактум - 1

Протестиращи след трагедията на бул. „Сливница” настояха в ефира на „Здравей, България” властта да вземе мерки. По думите им те са очаквали районният и столичният кмет да присъстват на протестите от последните дни.

„Правната рамка не е актуална. Редовно сме свидетели на арогантно поведение на пътя. То не бива санкционирано. На второ място говорим за нещата постфактум. Превърнахме се държава на постфактума. Необходима е превенция”, заяви Пламен Манчоров, домоуправител на входове до бул. „Сливница”.

„През 2015 г. подадох жалба до Столичната община заради ремонта на бул. „Сливница”. Той е крайно некачествен и несъответстващ на нормалните европейски практики за обезопасяване на всички участници в движението. Не получих отговор на запитването си от общината, а получих отговор от фирмата изпълнител на ремонта, че всички стандарти са спазени, но не е така. Има неравности, дупки. Отстрани на булевард има две локални платна, където се лети с бясна скорост, защото някои шофьори не обичат да чакат. В района има и спирка на градския транспорт. Булевардът е широк и тъй като няма мантинела по средата между двете посоки много често преминават пешеходци. Някои шофьори пък карат в насрещното, за да избегнат трафика”, коментира Снежинка Попова, живуща на бул. „Сливница”.

Георги Тодоров, който е съсед на родителите на Ани сподели, че шумът от катастрофи е ежедневие. „Тази нощ се събудих в 04.00 ч. от това. В онази злополучна нощ също го чух”, каза той.

Протестиращите настояват на младите шофьори да им бъде забранено да карат нощем. Искат и контролен изпит една година след вземане на книжката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 2 Отговор
    НЕопрадавам келеша-джигит,
    но младите-влюбени ако се бяха огледали- щяха да са живи ‼️‼️‼️
    Хора , ПАЗЕТЕ СЕ САМИ❗
    Научете и децата си ДА СЕ ПАЗЯТ ❗

    Коментиран от #4

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    Почти не минава ден в който да не видя "забързани родители" да пресичат С ДЕЦАТА СИ на червен светофар ❗
  • 3 !!!?

    1 2 Отговор
    Не "легнали полицай", а кръгови кръстовища са най-ефикасното решение за такива булеварди като Черни връх, Сливница, Ал. Малинов,...! Фандъкова, ти си на ход !!!?
  • 4 Какво да се огледат

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да се е отгледал оня убиец той не е сам на пътя! Има други участници в движението шофьори и пешеходци! Не ви разбирам като почнете да защитавате такива хора! Излиза, че жертвите и пострадалите са виновни, че са били на неподходящото място в неподходящия момент! Вината си е изцяло негова и не заслужава никакво състрадание и милост!

    Коментиран от #5, #7

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Какво да се огледат":

    Ясно е , че НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ САМОСТОЯТЕЛНО ПРОЧЕТЕН ТЕКСТ ‼️
    " Не ви разбирам като почнете да защитавате такива хора! "

    Айде сега прочети баааавно :
    "НЕопрадавам келеша-джигит,
    но ...."
    И помоли някой да ти разясни написаното ‼️‼️‼️

    Коментиран от #9

  • 6 Пор Чвор

    0 0 Отговор
    като има избори ходите за гъби, после протестирате. Не става така, ганиовци, никой няма да се погрижи да живеете добре, ако вие самите на го направите.
  • 7 умен

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Какво да се огледат":

    Никой не го защитава или оправдава джигита, но никой не коментира защо не са се огледали блъснатите. Тоя е изкарвал душичката на фордчето, как не са го чули или видели а са тръгнали да пресичат при това при неработещ светофар? Това е проблема, ако се бяха огледали, както са ни учили преди да пресечем, сега нямаше да се тюхкаме. Все едно да вървиш по ръба на покрива на панелка и като паднеш и умреш да се тюхкаме защо не е имало парапет или мрежа.

    Коментиран от #10

  • 8 Кирчо

    1 0 Отговор
    За 2022 година в София са починали 77 младежи между 20 и 30 години, колко от тях за загубили живота си при ПТП и защо никой не коментира останалите.
    Ако забраним на колите да се движат вечно ли ще живеем?
  • 9 Да де не го оправдаваш

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Но да се бяха огледални сякаш ако се бяха огледали онзи нямаше да ги убие! Вие разбирате написаното от вас по различен начин от прочетеното от мен!

    Коментиран от #11, #16

  • 10 И да е работил светофара

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "умен":

    С тази скорост нямаше да може да спре! Всички много знаете, но ако се беше случило с ваш близнак или познат друго щяхте да мислите и пишете! Е това ни е грешката на нас българите, че не се защитаваме и подкрепяме! Може да плюете ромеите, но са единни и се подкрепят!

    Коментиран от #13

  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Да де не го оправдаваш":

    Да де , това че ТИ не разбираш написаното от НАС , не е наш проблем ‼️
    Сега Ви викат ФНГЛ , няка си
    по-Ентелегентно звучи ❗

    Ти явно дори да се беше огледал и да видиш опасността , пак щеше да се навреш под гумите му ❗

    Коментиран от #12

  • 12 Няма какво

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Да коментирам повече явно имаме различни виждания по този въпрос! Сигурно и Милен ако е внимавал и се е оглеждал е щял да се спаси! И онези две момичета поляни от Семерджиев и те не са се огледали! И всички блъснати не са са отглеждали и не са внимавали! И всичките другите жертви и пострадали са виновни нарочно са изкочили на пътя!

    Коментиран от #14

  • 13 умен

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "И да е работил светофара":

    По принцип зависи кога е щяло да светне червеното. Имал е близо 300 метра, които според експертите стигали. Но при неработещ светофар пешеходеца трябва да му светне лампата в главата и да се огледа, защото е много опасно. Явно има кадри, защото се казваше, че от момента, в който стъпили на пешеходната, имало 300 метра до колата. Но никой не казва дали са спрели и са се огледали преди това! И пак да повторя не го оправдавам джигита, но миг невнимание цял живот...
  • 14 умен

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Няма какво":

    двете момичета не са били на пътя! Милен е чакал на работещ червен светофар. Коренно различни случаи са. Не случайно на пешеходните пътеки пише "". Защо не са спрели да се огледат и да преценят могат ли да пресекат(това от деца ни го набиваха в главите едно време). Със същия успех можеха да изскочат пред някой тир и автобус! Пред физиката всички сме равни!

    Коментиран от #15

  • 15 умен

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "умен":

    пише Погледни
  • 16 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да де не го оправдаваш":

    Прав е човека.
    Келеши-джигити има колкото щеш. Не е нужно да го разбирам в последният момент по трудният начин.
    Като няма полиция или КАТ, предпочитам да съм нащрек.
    Кьораво и сакато знае, че Околовръстното на София, бул.България, бул. Сливница, Ул.Цар Симеон и т.н. са състезателни писти. Само полицията и мениджмънта й не са в час. Няма камери, няма реакция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове