Last news in Fakti

12 Май, 2023 14:24 2 469 33

Фандъкова с данни за фрапиращи скорости: 198 км/ч. по бул. "България", 160 км/ч. по бул. "Александър Малинов"

  • йорданка фандъкова-
  • нарушения-
  • скорост-
  • бул. българия

Кметът на София даде заявка за спешното закупуване на пет нови мобилни камери, които да засичат скоростта. Едната от тях се планира да следи денонощно на бул. „Сливница“

Фандъкова с данни за фрапиращи скорости: 198 км/ч. по бул. "България", 160  км/ч. по бул. "Александър Малинов" - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в началото на днешното извънредно заседание на СОС доста притеснителни данни за нарушения на скоростта от водачи в града. Близо 100 000 шофьори в нарушение са засечени от радарните табла на общината само за месец. На заседанието се обсъжда пътната безопасност след катастрофата на бул. "Сливница", при която загинаха влюбените Явор и Ани, съобщават от bTV.

Сред фрапиращите нарушения е "рекордьор", шофирал със 198 км в час по бул. „България“, друг е заснет със 154 км в час по бул. „Сливница“, трети е щракнат със 160 км в час по бул. „Александър Малинов“.
Кметът на София даде заявка за спешното закупуване на пет нови мобилни камери, които да засичат скоростта. Едната от тях се планира да следи денонощно на бул. „Сливница“.

И още - общината поема ангажимент да се изградят разделители между посоките на движение по булеварда, където загинаха Явор и Ани. Припомняме, че те бяха пометени от колата на 18-годишен шофьор.
На заседанието на СОС дойде и ръководството на МВР. Очаква се изслушването на вътрешния министър Иван Демерджиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    16 6 Отговор
    Хам, след прокурорите и данчето се хвана на работа ?!

    Днес е ден за чудеса ...
  • 2 сетила се фъндуца

    25 3 Отговор
    да се опърцуца
  • 3 рѫтавь гѫзъ

    11 1 Отговор
    Ихааа, през 90-те 100 километра в час си беше мега изживяване, при това по Кресненското дефиле. Един коломбиано роднина имахме, не можа да се сдържи, гореща кръв. Мир на праха му.
  • 4 И какво сега

    30 1 Отговор
    Като сложат камерите ще изловят тия дето карат с 53 километра при позволени 50.
  • 5 Въпрос

    18 1 Отговор
    Младежите от катастрофата на бул. Сливница поради липса на разделители ли загинаха? Или защото 18-годишен напращял от хормони се прави на мъж и кара с над 100?
  • 6 SDEЧЕВ

    7 2 Отговор
    Добро утро.Най важната скорост е скороста на пресичане на кръстовище или пътека.Там трябва да се засича и статистиката ще ви се стори невероятна. 90 % нарушители.
  • 7 1111

    8 6 Отговор
    Предлагам за подобни превишения на скоростта да се отнема лиценза и правото да се шофира поне за 10 години.
  • 8 гешаци на рояци

    8 1 Отговор
    На какво ги учат по време на шофьорските курсове, че масово хем не карат добре, хем карат пияни/дрогирани???
  • 9 Олег

    2 6 Отговор
    Има държави без никакви ограничения на скоростта никъде. Просто рай.

    Коментиран от #15

  • 10 Истината

    10 1 Отговор
    Пак решаване на проблемите на парче!Тук радар,там знак ,другаде гърбица на пътя,а катаджиите да глобяват за да има пари в бюджета и за отчета.

    Коментиран от #13

  • 11 глоги

    3 3 Отговор
    КметИЦАТА на София Йорданка Фандъкова. Кметът е мъж!

    Коментиран от #12

  • 12 Много здраве от БАН

    8 2 Отговор

    До коментар #11 от "глоги":

    Длъжностите винаги са в мъжки род.
  • 13 Общо решение

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    Насипват пътищата с пясък и скоростта резко спада.
  • 14 въпросче

    1 2 Отговор
    Подарихте ли камери на полицаите,госпожо Фандъкова?
  • 15 Има едно място

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Олег":

    Има едно място без ограничения на скоростта - остров Ман. Е, в застроените части ще трябва да намалиш до 30 мили.
  • 16 волан

    3 2 Отговор
    Много ти здраве от БАНан:Я не лъжи!!! Има българска граматика.
  • 17 Мемфис

    4 0 Отговор
    Миналият ден минах покрай милиционери, които бяха спрели Еди джип Мерцедес. Направи ми впечатление, че през отвореният прозорец чух как единия попита колегата си: я провери на кого се води…
  • 18 С.П.

    1 0 Отговор
    Тоя, до Фандъкова, колкото и дълга брада да си пуска, няка как да му поникне коса - поредният смешник от село, който ще бробутат от ГЕРБ за кмет на София. Няма как да си закърмен с манталитета на малкото градче с 10 хил. жители и да можеш да управляваш столицата на България.
  • 19 Михайл добрев НЛОто

    3 1 Отговор
    Това не е нищо, аз съм минавал по България и Малинов с 320-360км/ч - дори триногата не можа да ме засече и снима, понеже са купили евтини китайски триноги всичко беше размазано... пробваха се да ме гонят но нямаха свободен хиликоптер та се прибрах във Бургас през Тракия, там дигах дори 450км/ч на отсечката при Велинград там имаше патрулка и тринога, ама и те не успяха да разберат самолет ли е - НЛО ли е кво е и така. Извода карайте с над 300км/ч за да не ви снимат и ловят. Но умната винаги карайте като е празно около вас.

    Коментиран от #24

  • 20 Петър

    1 3 Отговор
    Шопчетата имат навика да карат много бързо, което правят и в по-малките градове. Решението е следното: в "изостанала" Великобритания има камери през 300-400 метра по най-оживените улици, които щракват всеки един нарушител и се издават фишове със солени глоби за бързащите. Вместо да се слагат двама главанаци да вардят триноги камера, като могат да обикалят из града да следят за реда, да се купят МНОГО камери, да се направят съответните промени в ЗДвП и проблемът ще се реши.
    Отделно от горното, смъртността ни е висока, защото просто няма къде да шофираме! 9 век Крум е минавал по проходи, сега правим същото....

    Коментиран от #26

  • 21 Съндъкова,

    2 0 Отговор
    Не камери а по 1 - 2 патрулни коли на тези булеварди 24/7 за респект, понеже орките като видят патрулка и скачат на спирачката. Те камерите не ги и виждат и това нищо не променя... тоя с форд-а като уби 2-те деца и камера да го е снимала с превишена - голям праз, но ако някъде по този голям булевард има патрулка, щеше да си кара с ограничението и да бъде внимателен и примерен.

    Коментиран от #27

  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор
    Оня с поршето дето уби французин и рани тежко съпругата му,с каква скорост е карал???Днес ПЪТНИЧЕСКИЯТ ВЛАК СОФИЯ$КАРЛОВО се е счупил при Кремиковци.Хората стоят вече над 2,5часа и няма кой да ги извози....
  • 23 123456

    2 2 Отговор
    ТЪПИ КОМУНИСТИ УБИЙЦИ НА ХОРА ...........................................
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 дон

    5 1 Отговор
    Най-доброто което може да направи учителката от Самоков, е да се разкара по най-бързия начин от града ни. 15 години безчинства и грабежи на тази герберастка вещица
  • 26 Гандалф

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Петър":

    Да ..ама нали знаеш как ще реагират повечето българи...тези почнаха да си пълнят бюджета с нас...
  • 27 Гандалф

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Съндъкова,":

    Да...ама представи си колко патрулки трябва да се закупят..и колко патрулиращи полицай трябва да се назначат..а като си получиш фиша с глобата..платиш 3..4 пъти..и ще почнеш да се оглеждаш щеш..нещеш къде има ограничение..къде има камера
  • 28 Какво чакате

    3 1 Отговор
    Конфискувайте колите на арогантните нарушители , и големи глоби за собствениците !
  • 29 Яяяяя

    4 1 Отговор
    Другарко Фъндъкова, че нали Вие сте градоначалника. Не ни се оплаквайте, ами си вършете работата! Защо в Берлин кмета не се оплаква от високи скорости? Ами свиршил си е работата както трябва! Баце ви е дал пълна власт! Не ревете като ущипана госпожица! Като не можете да се справите си хващайте метрото и у дома!
  • 30 Бай Онзи

    3 0 Отговор
    А защо не рева когато баце те мина с 200 ???
  • 31 вввв

    1 1 Отговор
    то и сега камерите ги хващат но си имат хора и ги махат от регистъра много пъти съм бил свидетел как екземпляри с коли над 300 бона си карат с над 120 по цариградско и не им дреме
  • 32 А би трябвало!

    3 0 Отговор
    Фандъкова с данни за фрапираща скорост: с 200 км/ч. извършване на поредният- ,,Ремонт на ремонта"...!!!
  • 33 От десет години

    1 1 Отговор
    Де говори че на основните булеварди трябва да има през 150м ПОСТОЯННИ камери. Това е решението в 21ви век а не патрули и полицай. Или най малко да може данните от трафик камерите да се използват от КАТ и да се санкционират нарушителите. Отново опитваме да откриваме топлата вода и резултата е от ден до пладне
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове