Last news in Fakti

13 Май, 2023 16:21 2 166 30

Доц. Киселова: Борисов се бори за личното си оцеляване в преговорите с другите партии

  • доц. наталия киселова-
  • преговори-
  • бойко борисов-
  • партии

Издигането на кандидатурата на Мария Габриел за премиер тя коментира като отчаян ход на Борисов да даде европейски облик на договарянето за правителство

Доц. Киселова: Борисов се бори за личното си оцеляване в преговорите с другите партии - 1

Доц. Наталия Киселова заяви, че в преговорите с другите партии Борисов се бори за личното си оцеляване. Това тя каза в Денят започва с Георги Любенов по БНТ.

Издигането на кандидатурата на Мария Габриел за премиер тя коментира като отчаян ход на Борисов да даде европейски облик на договарянето за правителство. Тя подчерта, че дали ще се потвърди този облик зависи и от кандидатурите за министри, които ще се лансират.

По повод смяната на Гешев доц. Киселова изтъкна, че е ключово кой ще е кандидатът за следващ главен прокурор. А също - и коя ще е кандидатурата за правосъден министър. По повод спрягането на Сарафов за наследник на Гешев, тя изтъкна, че има специални изисквания на длъжността.

Политологът Светослав Малинов коментира, че смяната на главния прокурор има правни и политически аспекти. Той изрази недоумение, че ВСС и ГЕРБ преди три години са защитавали главния прокурор, а сега изведнъж искат оставката му.

"Това е неадекватно поведение. Важното е да се направи цялостна съдебна реформа, а не да се отстрани една личност. Преди три години ГЕРБ заяви публичен отказ за съдебна реформа. Важното е какви ще са приоритетите на новия главен прокурор, дали ще откликне на истинската нужда на обществото от промяна."


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 22 Отговор
    Тиквата обеща на Кирчо 3 000 000 снаряди за Украйна ако направят коалиция.Нали ние ще ги плащаме е много щедър.

    Коментиран от #13

  • 2 Абсолютно правилен анализ

    40 10 Отговор
    Борисов драпа със зъби и нокти да избегне затвора, с началника му Доган скоро ще търкат нара в панделата
  • 3 Пич

    15 31 Отговор
    Тази , горката , вечно неразбрала !!! Борисов вече ги мина с 200 !!!
  • 4 Верно ли, бе?

    14 27 Отговор
    И как направи това заключение? Ега ти тъпотията… Не съм фен, на боко, но той стои най-добре, за сега , от всички политически лидери! Не защото е врЪо , а защото другите са гола вода!
  • 5 на100%

    21 10 Отговор
    Боко ще е накиснат от каскета ,и двамата ще заживеят в една килия !!
  • 6 Българка

    35 12 Отговор
    Днес цяла България е заложник на сикаджийска мутра и нейните ортаци в ОПГ, която отдавна трябваше след съдебна присъда и конфискации ,да е в затвора, а не да се прави на лидер на партия и да води преговори за кабинет. За да не се случи това са виновни вся каскети, Цацаров,Гешев, Сарафов, Явор Тодоров, следователи и висши магистрати. България е образец на превзетата от мафията държава
  • 7 Aлфа Bълкът

    14 7 Отговор
    Останах изумен когато разбрах, че тази жена е на 45г според Уикипедия 🤯🤯🤯.
    А Елена Гунчева на 52г! 🤯🤯🤯🤯🤯
    Господ да пази България!

    Коментиран от #11, #12, #21

  • 8 Ханку брат

    22 2 Отговор
    Бушоните на мафията започват да горят. Става интересно.
  • 9 Гепард

    16 7 Отговор
    Но БМБ Не Може да Избяга от Провидението Никога
  • 10 Ами да

    19 7 Отговор
    Този път написаното е основателно! Но защо от ПП и ДБ продължават да се срещат с Борисов и Герб!? Алчност за власт, тъпотия или натиск от САЩ!? Или всичко накуп!? А прокурорите ако искат да си защитят прокуратурата, сега е моментът да открият масово съдебни производства срещу големите престъпници от Герб, БСП и ДПС, начело с Борисов, Доган, Пеевски, Овчаров, Горанов, Нинова, Бисеров и всички техни подлоги! Ама са мишки и фигуранти! България няма нужда от такива!
  • 11 Мишо

    13 6 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Bълкът":

    Ама е умна и ди казва това което мисли
  • 12 Гепард

    6 3 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Bълкът":

    Акъл И ум Нямат Години а Вие не Обиждайте надясно и наляво а се Погледни от Страни

    Коментиран от #22

  • 13 Гепард

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Посмали Малко

    Коментиран от #16

  • 14 Платен анализ

    7 12 Отговор
    Някой да не си мисли, че доцентката се явява на сам -на там по телеканали да прави полит.анализи без хонорар, само на добра воля.Платили са й добре на жената , за да накланя общественото мнение в една определена насока.

    Коментиран от #30

  • 15 Читател

    6 0 Отговор
    Всички изброени са национални предатели сега въпроса е кой кой ще отстреля.
  • 16 Последния Софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гепард":

    Точно така каза Тиквата на Кирчо.Гледай записа от срещата.
  • 17 Елементарно Уотсън

    9 3 Отговор
    Доценте, сега ли разбра що за птица е Буда? Габи е ясна каква е и защо е посочена! Вероятно ще бъде подменена в един момент! Това са селските номера на сикаджията! И после всички жураля, които са на лизинг, ще хвалят "вожда"!
  • 18 спиро

    4 3 Отговор
    "Бори се за оцеляване"?За него таван на пенсиите няма.Сигурно взема едни 5хил.лв. пенсия.А и да има пари,той ги е разпределил по сметки по цял свят.Половината да хванат,другите ще останат.И то не за него,а за внуци и наследници.Той не пуши ,не пие,не е по женската част.Филия свинска мас и толкоз.пък може и бодигард на Калина да стане и на Симеон-Хасанчо!Колко му е!
  • 19 Абе Киселова

    9 6 Отговор
    Недей да си толкова кисела, бъди малко по-алкална ! Той Борисов няма нужда да се бори за оцеляване, защото пак е първа политическа сила (ако не си забелязала) !

    Коментиран от #23

  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 2 Отговор
    НА СТРИНА НАДКА , САМО ....... БРЪМБАРИ СА В ГЛАВАТА ......... И ТАКАВА ""ДОЦЕНТКА" Е ....... СЪВЕТНИК НА ....... (П)РЕŻИДЕНТА ФИГУРАНТ........ "ТЪРКУЛИЛО СЕ ГЪРНЕТО , ТА СИ НАМЕРИЛО ПОХЛУПАКА ....... ФАКТ !
  • 21 чочо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Aлфа Bълкът":

    До №7.Да ,но Гунчева е младоженка.Живота е пред нея.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Биков

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "Абе Киселова":

    Ти ли си?И,като е първа ко стана?Смешка стана.Презиран от всички.
  • 24 Гепард

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Aлфа Bълкът":

    Моля към непознати се говори и пише на Вие а на Бе Вие наУчилище не Сте ли Ходили на Възпитание не са ли Ви Научили Моля

    Коментиран от #25

  • 25 Aлфа Bълкът

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гепард":

    Извинявайте бе!

    Коментиран от #26

  • 26 Гепард

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Aлфа Bълкът":

    Бе Ало не Съм ти Козлодуйския който Ти Вие СТАМАТ идруги подобни го Подигравате Постояно

    Коментиран от #27

  • 27 Aлфа Bълкът

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гепард":

    Аз никога не съм подигравал на глухите инвалиди с инфаркт и зная, че не сте ви бе господине!
    Още по умните ви писания го разбрах!

    Коментиран от #28, #29

  • 28 Гепард

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Aлфа Bълкът":

    а Защо СТАМАТ М А Г А Р Е Т О Ползва Вашия Ник МОЛЯ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове