Last news in Fakti

13 Май, 2023 17:23 1 498 24

Социолог: Шансът да имаме правителство с първия мандат е много по-голям

  • евелина славкова-
  • преговори-
  • правителство

Тя е на мнение, че самият факт, че от „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ се събират, означава, че вратата за съставяне на кабинет с ГЕРБ – СДС не е затворена

Социолог: Шансът да имаме правителство с първия мандат е много по-голям - 1

„Допускам, че в рамките на тази седмица шансът все пак да има правителство с първия мандат е много по-голям. И шансът това да се случи с "Продължаваме Промяната" е много по-голям от този, който наблюдавахме през първите седмици. Има много хипотези и е много трудно да се оцени коя от тях би могла да се реализира, но бих казала, че по-малко вероятно ми се струва да отидем на нови избори. Ако бях 50 на 50, сега съм 60 на 40, че ще има правителство с първия мандат“, заяви социологът от "Тренд" Евелина Славкова в предаването „Офанзива“ по NOVA NEWS.

Тя е на мнение, че самият факт, че от „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ се събират, означава, че вратата за съставяне на кабинет с ГЕРБ – СДС не е затворена. Според нея разговорите на коалицията с Мария Габриел са показали, че има шанс двете страни да се разберат и смята, че от втората партия са си направили много добре сметката.

По повод изказването на кандидата за премиер на ГЕРБ – СДС, че ще внесе искане за освобождаване на главния прокурор, Славкова заяви, че когато даваш такава заявка, е много сложно след това да кажеш „Тук нещо не успяхме, нещо се обърка“ и когато в последните няколко години това е една от основните теми, която се коментира.

„От друга страна е предизвикателство, защото това, което ще се случва, не зависи само от парламентарните сили. Зависи и от това дали ще има редовен кабинет. Предизвикателствата да се осъществи това също не са малко. Когато виждаме много ясна обществена и политическа нагласа това да се случи, смятам, че не е невъзможно“, допълва социологът.

Тя е на мнение, че това предложение е доста изкушаващо. Славкова смята, че действията на коалицията са послания към политиците от „Продължаваме Промяната“, с които искат да им кажат: „Ето, ние ви даваме всичко. Вие защо продължавате да се дърпате“.

„В крайна сметка тук се играят няколко игри. „Ако успеем да направим правителство – чудесно. Ако не успеем, ние ще имаме по-правилния и добрия разказ – ние се опитахме всячески да направим правителство“. Тези жестове показват наистина опитът на ГЕРБ в крайна сметка да направят такъв кабинет, защото такъв кабинет би изглеждал красиво и вътре в страната, и извън страната“, смята социологът.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 4 Отговор
    Не съм протестирал 400 дни срещу Тиквата за да се върне пак на власт.Няма начин!

    Коментиран от #3, #9, #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако ти плати достатъчно ще обърнеш палачинката.
  • 4 Шансът

    23 0 Отговор
    ти за агитация и манипулация за Боко = 0 ! Излишни напъни !
  • 5 Красимир Петров

    27 1 Отговор
    Тиквата много добре знае,че ако този път не състави правителство на местните избори ГЕРБ са аут.И поради тази причина той жертва Гешев като прокурор.ПП и ДБ ще си направят истинско харакири ако подкрепят ГЕРБ за правителство.
  • 6 Хахо

    20 0 Отговор
    Тая социоложка става! То и тя дрънка същите общи приказки, ама поне да се отървем от втръсналите ни мутри на оядените социолози, които от 30 години ни зомбират- Огнян Мичев, Андрей Райчев, Мадам В, Мира Радева и пр.
  • 7 Ханку брат

    20 0 Отговор
    ППДБ клекнат ли на ГЕРБ ще загубят местните избори и ще имат катастрофални резултати на парламентарните такива. Първите сигнали ще са разцепление в коалицията и непрекъснати неразбирателства.
  • 8 Како, кво правителство ма?

    25 0 Отговор
    Народа очакваме Борисов да го вкарат в затвора, за да има поне малко справедливост и възмездие
  • 9 Т-34

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    То ти за кой ли не беше Радев, Киро, Слави, Копейкин, пак Слави...

    Коментиран от #11

  • 10 Гепард

    10 0 Отговор
    Рибата е в Морето Някои Сложиха Тиганът на Печката
  • 11 Последния Софиянец

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Т-34":

    По принцип ние от Агора България сме към президента.Иначе съм безпартиен и мога да подкрепям когото си искам.
  • 12 Уса

    9 1 Отговор
    На времето като кажеш,че учиш за социолог ти се смееха викаха му "социопат".С политическите промени и нагласи през последните 30 лъжливи години старите социолози направиха милиони.Сега по-младите изскачат от храстите,но всичко е до време,както във всеки бизнес
  • 13 Змиярника излезе на слънце !

    9 0 Отговор
    Ей, паричките трябва да се заслужат, нали ?
  • 14 Орел

    7 0 Отговор
    Ех, Сладкова...!
  • 15 Сократ

    8 3 Отговор
    Не мога да разбера защо ни правят на улави? От Козяк е заповядано да има правителство. Онова нещо Габриел ще е само проформа.
  • 16 въпросче

    8 0 Отговор
    Нима някой е забравил, че коалиране, явно или тайно, с Бойко, означава отиване на бунището, Ако е забравено питайте Сидеров, Каракачанов, Яне Янев, Валери Симеонов и др.
  • 17 Татко Барва

    9 1 Отговор
    така е, всички с нетърпение чакаме чегъртащи и чегъртани да се гушнат и заедно да изтекат в политическия канал. Искам да видя лицата на избирателите им после
  • 18 Тая лелка

    4 0 Отговор
    много активна напоследък

    Коментиран от #23

  • 19 Гръч

    7 0 Отговор
    По-добре в България да няма правителство.С тая скопена паплач в парламента само лошо и по-лошо ни чака,ако продължат да управляват.Българина 30 години умира от демократичните болести а сега и на фронта искат да го пратят на чуждите фронтове срещу неговите спасители да се бие.Тези са отпадъка на чужди общества не са българи
  • 20 Дядо Гъдю

    4 0 Отговор
    На мен ,,социологът" ми прилича на социоложка,но аз съм дърт,може да греша...
  • 21 чичо стоьо

    4 0 Отговор
    На мен по ми прилича на сексоложка дедо. Ако ми го пуснат тоя милф за 24 часа, ще го направим нов човек и ще го заредим с много енергия . . .
  • 22 В Ъ З Р А Ж Д А Н Е

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":



    Мутрите от Герб-СДС и американските доносници от ПП-ДБ дали ще се гушнат, за да спасят фалиращите САЩ? Фалиращи според финансовия министър на САЩ (справка - Ройтерс) ;)



  • 23 активира ли са я

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тая лелка":

    политкоректна е
  • 24 завод

    0 0 Отговор
    Социоложка: Шансът да имаме кривителство с първия мандат е много по-голям. Мдааа,горе-долу,голям колкото моя. 19-20 сантиметра.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове