Last news in Fakti

14 Май, 2023 12:31 2 082 28

Анализатори: В българската политика текат непрозрачни процеси

  • харалан александров-
  • георги киряков-
  • правителство-
  • преговори

Отстраняването на Иван Гешев от поста на главен прокурор е залог за съставяне на редовен кабинет

Анализатори: В българската политика текат непрозрачни процеси - 1

В българската политика текат процеси, които са дълбоко непрозрачни и скрити от обществото, което прави невъзможно да се предвиди какво ще се случи на политическата сцена. Около това мнение се обединиха в ефира на Euronews Bulgaria анализаторите Харалан Александров и Георги Киряков. Tова, което е ясно според тях обаче е, че отстраняването на Иван Гешев от поста на главен прокурор е залог за съставяне на редовен кабинет.

Ето какво още казаха те:

Георги Киряков:

Още в предизборната кампания се говореше, че вероятно цената, която трябва да плати една от партиите, говорим за ГЕРБ, това е главата на Иван Гешев. Не толкова съдебната реформа колкото фигурата на главния прокурор. Този сюжет не е нов в политическия контекст. Ще видим какво ще каже самият Иван Гешев. Той беше казал, че е готов на по-радикални действия.

Проблемът е, че има скрити процеси в политиката, абсолютно непрозрачни, които българското общество не може да види. Това затруднява изключително много възможността за сериозен анализ. И след смяната на Гешев пак ще има гласове, че избирателите на някой са недоволни, ако има коалиция, защото Гешев е махнат, но Борисов все още е останал.

От една страна трябва да се създаде кабинет, от друга страна имаме радикализирани групи, които са твърдо против да се изоставя революционната линия. Ще видим същата игра на местните избори.

Как може да се случи сътрудничество между двете първи коалиции, когато Борисов е там? Aко не се приеме Бюджетът ще има фалити на държавни администрации. Според мен ПП-ДБ трябва да подкрепят предложението, защото иначе ще се лашкаме в едно безвремие и спорове между първата и втората сила. Според мен има 50/50 шанс да се състави правителство като се върви към нови избори.

Харалан Александров:

Вероятно има процес на разместване на пластовете. Според мен този процес се пресича с основния процес за съставяне на правителство. Става дума за власт и голямата битка за властта. Много дълго време всички политици дадоха всичко от себе си за да гледаме политика на разединението.

С тази злоупотреба с правосъдната реформа изкушението става по-голямо хората, които са в разни роли да правят каквото си искат. От забележителната поредица от главни прокурори само Борис Велчев издържа.

Единствената страст на ПП-ДБ е да рушат, аз съм изследвал техните електорални ядра. Лош сценарии, не съвършен е да продължи да управлява служебно правителство. Когато Борисов сравнява служебното правителство със собственото си управление то е лошо, но когато ги сравнява с управлението на кабинета Петков то е добро.

С "Демократична България" е по-лесно на Борисов да проведе разговор, отколкото с ПП. За тях Борисов е лош човек, който трябва да бъде изчегъртан. Приемат ли Мария Габриел, която определено ги трогна, а Борисов се държа като сватовник? Той влезе дефинитивно в ролята на могъщия патриарх който е загрижен за всичко. Той си играе с тях като голям котарак с малки глупави мишлета. Няма съмнение, че той е по-опитен от тях и те трябва да се учат от него, но те го ритат.

Цената, която ще платят тези, които са повярвали в собствената си пропаганда и провалят правителството, ще е по-голяма от тези, които опитат да съставят такова. Единственият начин да се осъществят техните мечти и копнежи е през коалиция с Борисов. Аз не бих се учудил Борисов да ни изненада приятно с правителство, което не е подкрепено от ПП-ДБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 6 Отговор
    Кирчо и Кокорчо се върнаха от САЩ и първият им въпрос към Тиквата колко снаряди ще пратят на Украйна.Тиквата обеща 3 000 000 снаряди ако направят с него коалиция.
  • 2 НУРС

    8 3 Отговор
    Политиците у нас комуникират с телепатични тъмни вибрации, за които нямаме сетива.
    Виждаме само мъглата.

    Коментиран от #15

  • 3 Иван

    17 1 Отговор
    Мисля че половин България са анализатори а другата половина политолози

    Коментиран от #18

  • 4 Цве

    15 5 Отговор
    Домуз харалан, като го видя и знам че са му напълнили копамката от ГЕРБ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Българка

    8 4 Отговор
    Говорителят на ГЕРБ Харалан вече явно се е разпенил от неистовите напъни на шефовете му да са във властта и продължат разграбването. И определено ГЕРБ-ДПС, които назначиха Гешев, сега за собственото си оцеляване ще му вземат главата, но вече са готови с поредната си бухалка-защитник на мафията. Може би имат договорки със забогателия ,благодарение на тях Сарафов или с Ясен Тодоров да стане следващ Главен каскет. Но вече публично и за двамата има много факти, че те са зависими и са от една и съща ОПГ с Гешев-ГЕРБ-ДПС. И отстраняването на Гешев трябва да е само начало за истинска правосъдна реформа
  • 7 Минева

    10 2 Отговор
    Аман от " прозрачни" лизатори и лози
  • 8 анонимен

    9 1 Отговор
    Отстраняването на Иван Гешев е залог за съставяне на правителство!? Някой смята ли,че живеем в правова държава. Сигурна съм,че никой. Но така груба да ни го навират в очите политиците е цинизъм.
  • 9 Лидерските срещи на Габриел

    9 4 Отговор
    Са задкулисия , лъжи и манипулации режисирани от Тиквата. Паралелно вървят и договорки под масата. Тиквух се опитва да раздава порциите.
  • 10 Гаргамел по заповед от зайчарника

    8 2 Отговор
    Откри официално чървулски бит пазар в политиката.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Оракула

    13 3 Отговор
    Така е , правителство ще има ,всички ще гласуват за него, "Чекмеджето" ще олекне,
    с някой милиард от Бойковите резерви , оставени за черни дни!
    "Черните дни", са тук ,вижте къде са парите...?

    Ако Борисов, не последва Гешев и Сарафов... и се избере... читав ВСС,
    А после и нов главен Прокурор, също така и нов Шеф, на НС,за разследване,
    то
    ,ВСИЧКО ЩЕ СЕ ОПРИЛИЧИ ,КАТО
    Национален Празник на "Чекмеджето" и" Хунтата"!!

    ПП и ДБ НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ В ТОЗИ" ОТРОВЕН СЪЮЗ"!

    "Анализаторите " да анализират, колкото си искат!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Аналена

    11 0 Отговор
    Анализатори.... Анали. Лапачи на кинти. Толупи.
  • 15 светли вибрации

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "НУРС":

    Тъмните вибрации ни ги пускате вие, но лесно излизате от синхрон. Хаосът е по-лесно постижим. 😄😄😄
  • 16 АЛИ ПАРЧЕТО

    5 2 Отговор
    НА ХАРЛАНЧО ,ВРЕМЕ Е ДА МУ СЕ ЧИСТИ КОМИНА ,ЗАДРЪСТИЛ СЕ Е
  • 17 ZеЛЕвСКИ

    10 1 Отговор
    Бащата на Хараланби е член на Българската комунистическа партия от 1969 година. Министър е в първото и второто правителство на Андрей Луканов, демек от хората с куфарчетата, ЗАТОВА, КОГАТО НЯКОЙ КАЖЕ "ЛУСТРАЦИЯ" НА хАРАЛАНби МУ НАСТРЪХВА КОЗИНАТА.... МУ-ХА-ХА

    Коментиран от #27

  • 18 Факт

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    да направо ми го взехте от устата точно това мислех да пиша ама гледам сте ме предварили.
    Като хлебарки се прескачат от канал на канал и от сайт на сайт.
  • 19 писнАми на *Я

    0 0 Отговор
    Е, добре, че някой го каза след 33 лета :)
  • 20 мъкаааа

    3 0 Отговор
    Аналлизатори: В българската политика изтичат непрозрачни процесори.
  • 21 Тъмен субект

    5 0 Отговор
    Наистина текат непрозрачни процеси. Ама много тежки пазарлъци. Сигурно е едно - НЕ СА в полза на българската държава и българския народ.
  • 22 мисирка

    4 0 Отговор
    И пак "големия аналлизатор" Посе....ан Александров!
  • 23 факуса

    5 0 Отговор
    ха ха вече33г.текат тез процеси,що сега го забелязахте
  • 24 Искам да основа нова партия

    3 0 Отговор
    Ще я кръстя "Горката България и горките българи". Съкращението е забавно: гъбъ и гъбъ. С мъка го казвам, че само името на тази партия би отговаряло на истинското положение на нещата. Уви! Чудя се на кой Господ да се моля.
  • 25 СЗО

    2 0 Отговор
    Ето това е истината! Като видите тази снимка и всичко е ясно.

  • 26 изследване на историята

    1 0 Отговор
    на България , а не на партии да направи г-н Александров за да не забрави , че има и Батак назад във времето.
  • 27 Куфарните

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "ZеЛЕвСКИ":

    И бащата на КирЕ Канадиъро е от куфарничестите капиталисти на Луканов.
  • 28 Натискат

    1 0 Отговор
    Какво непрозрачно има? Козяк и Еврожендърите натискат наште мутри и жендъри за се пръцат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове