Last news in Fakti

16 Май, 2023 13:48 1 391 13

Иван Шишков: АМ "Струма" е най – емблематичният пример за "спяща магистрала"

  • иван шишков-
  • ам струма-
  • магистрала

Пътен възел "Кресна“ е важен, защото той е част от последния ЛОТ на трасето

Иван Шишков: АМ "Струма" е най – емблематичният пример за "спяща магистрала" - 1
Снимка: БГНЕС

Днес правим малка стъпка за решаване на много голям проблем, който в годините назад беше оставен без никакво решение – последната част от автомагистрала "Струма“. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков при започването на дейностите по доизграждането на пътен възел "Кресна“ и пътните връзки към него, част от лот 3.2 на магистрала "Струма“, предаде Blagoevgrad24.bg.

Той посочи, че в момента се работи много активно и по укрепването на свлачищата в района на тунел "Железница“.

"Към днешна дата нямаме избор на трасе. Пътен възел "Кресна“ е важен, защото той е част от последния ЛОТ на магистралата и с неговото изграждане процесът по завършването на "Струма“ става необратим. Ако това не се беше случило, процесът можеше да е обратим и да загуби още 2 – 3 години. Тук са кметове на всички райони. Всички искат да се построи "Струма“. Много ясно казах и на протестиращите и на всички, че трасето ще бъде избрано съобразно екологичното законодателство. Този пътен възел не предопределя трасето по никакъв начин. В момента правим пътен възел, който не зависи от кое от трите трасета ще изберем. Той няма как да предопредели трасето“, уточни министър Шишков.

"Това е един много важен момент днес. Решението с тази малка стъпка е да направим така, че процесът да е необратим. Разчитаме на строителите, разчитаме на хората. Независимо от протеста днес, всички знаем колко човешки живота бяха загубени в Кресненското дефиле. Огромна част от българския народ иска довършване на магистралата“, каза още той по време на официалната церемония.

След приключване на водосвета и преди началото на брифинга пред медиите, регионалният министър направи опит да разговаря с протестиращите, но опитът му не бе увенчан с успех, тъй като участниците в протестната демонстрация не го оставиха да вземе думата. Природозащитниците бяха категорични, че са против изграждане на "Струма“ през Кресненското дефиле.

Пред журналисти министър Шишков категорично отрече да има избран вариант за трасето на магистралата и подчерта, че който и от трите варианта да бъде избран, то със сигурност той ще бъде най – екологичният.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всички искат магистрали

    8 0 Отговор
    Като му дойде времето да могат бързо да се изнасят от тук!
  • 2 гост

    9 0 Отговор
    А кой приспа Струма?
  • 3 Продължаваме Промяната

    5 5 Отговор
    Шишков е поставено лице на Тиквата. Той е тук за да краде. О С Т А В К А!!! Протести до дупка. Да затворим Ситняково
  • 4 Бай Онзи

    4 3 Отговор
    Пътник си бе алкохолно петно !
  • 5 истина ти казвам

    4 0 Отговор
    Кака Кури нали заради тия магистрали се тръшка! Голема яма са!!!🤑🤑🤑
  • 6 политнекоректен

    4 2 Отговор
    А Шишко е пример за спяща съвест, спящ морал и отсъстващи професионализъм и правна култура! Но пък с това лице на глупак може да направи милиони в киното, като комик!
  • 7 Хората на Радев, както и Киро Простото и

    3 4 Отговор
    Асан Ококорения спряха абсолютно всички пътни строежи за едни 2 години и ни върнаха назад с 10 години! В пътният бранш се цели фалит на повечето пътностроителни фирми, за да бъдат изкупени от новосформирани фирми на Радев, през Копринката, както и такива на ДБ-Промяната. Става въпрос за криминален грабеж, а не за реформи и справедливост. А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ГЕШЕВ СПИ!
  • 8 Гражданин

    7 1 Отговор
    Искам да кажа че протестите които правят хората за да спрат последния лот от магистралата струма няма да реши и най важно няма да върне стотиците животи които хората загубиха в този тежък участък а именно класическия и стар път в креснеското дефиле имам въпрос към всички рафтигна ли ви е по важен или здравето и безопасноста на всички хора аз мсиля че здравето ни е на първо място

    Коментиран от #9

  • 9 ПРИПОМНЯНЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гражданин":

    Вариантът с "дългия тунел" можеше да се строи само от една фирма, а за другите фирми нямаше да има лапачка . Тогава от КСБ поканиха двама италиански професори които намериха кусури на този вариант и предложиха вместо един дълъг да се направят 5 (пет) късички и така, че и другите фирми да се облажат...Този глупав вариант бе отхвърлен и се започна МЕДИЙНАТА война за магистрала Струма, като природозащитниците осребриха участието си в нея...Вариантът с източното трасе с поредица от виадукти и тунелчета е в изгода на фирмите за да има за всички тях от баницата....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вате ванко

    1 1 Отговор
    Кажи как да взема подпис от архитекта който има идейни проекти за след сто години !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове