Last news in Fakti

16 Май, 2023 18:06 4 241 16

Д-р Николай Михайлов: Главният прокурор отказва да умре по заповед

  • д-р николай михайлов-
  • главен прокурор-
  • умиране-
  • заповед

Според анализатора взривът до колата на Иван Гешев е "комплот зад кулисите", целящ главният прокурор да бъде уплашен, за да се оттегли

Д-р Николай Михайлов: Главният прокурор отказва да умре по заповед  - 1
Снимка: БГНЕС

"Вероятно, за да се състои някакъв вид управление на страната между ГЕРБ и ПП-ДБ, ще трябва да се договори подкрепа, не в смисъл на коалиция. Бойко Борисов трябва да бъде изолиран встрани като лице, силно уязвено, на този етап без юридически достоверни доказателства, но все пак той е в отслабена позиция от разкритията на Гешев, който вероятно ще продължи да прави това, защото самият той е в екзистенциална заплаха. Това означава, че Борисов е в основата на нашето дълго политическо затруднение и в актуалната ситуация той също е пречка да се създаде управление, договорено да подкрепя експертен кабинет, за да може да се спести ангажимент за преговори с БСП и ДПС. Това означава Борисов да бъде преодолян като политическо препятствие".
Това коментира пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър, богослов и политически анализатор.
Според него има и още едно препятствие, което е може ли да оцелее ГЕРБ без Борисов и ключовите фигури да поемат риска да съществуват независимо.

Според д-р Михайлов взривът до колата на Иван Гешев е "комплот зад кулисите", целящ главният прокурор да бъде уплашен, за да се оттегли:

"Неговото оттегляне беше обявено от Мария Габриел няколко дни след този взрив. Изглежда, че не бяха калкулирали реакцията на този главен прокурор, който отказва да умре по заповед. Вместо това казва: "Ако така сте решили, ще трябва да ме последвате", става дума за публична смърт, за загуба на престиж и професионална позиция".

По думите на анализатора всичко, което се случва, може да бъде и ще бъде използвано за целите на партии или на политически лидери:

"Най-лошото, което може да се случи, е това да бъде потулено и да трае само три дни. ... Всичко това зависи от широката публичност. От начина, по който се говори за това медийно, от начина, по който се гласува".

"Появи се някакъв особен пристъп у висшите магистрати от прокуратурата да се изповядат публично. Обаче в порядъка на тази изповед те не се каят. Това е специфика на овластения човек, може би, но е специфика и на това, което се нарича мафиотска култура. ... Тази картина, в която разговарят помежду си висши магистрати, за да ни съобщават за мащаба на взаимната им ненавист и за това по какъв начин са злоупотребявали със собствения им пост и с конституционните им задължения, е много неугледна. Това е картина, която издава тектоничен трус на системата. Това идва от дълбоко, свързано е с лични травми и специално с това, че Бойко Борисов, за да напредне в собствената си самозащита, доколкото е малко или повече заплашен от един вариант на "Магнитски", на такъв тип правосъдие, той реши да жертва главния прокурор, което скандализира самия Гешев", коментира анализаторът.

Прогнозата на д-р Михайлов е за кабинет с втория мандат с подкрепата на ГЕРБ за експертна конфигурация:

"Трябва да се осигури управление на страната и с оглед националните приоритети, и за да се гарантира стабилността на югоизточния фланг на НАТО. Тук България има да се справя с две, така да се каже, метафорични фигури - Бойко Борисов и Владимир Путин".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    29 10 Отговор
    Гешев е апостола на демократичните промени
  • 2 Чехмеджан ПаШа

    26 6 Отговор
    Ще,ще,аз Кот кажа ап туй Ши става.. Негодници такива...
  • 3 ДяДо Ви КуРтИ от СелО ПиПеРкОвО

    43 7 Отговор
    ГешеФ ако вкара толупа в затвора, държавата да обяви дата на ареста му,за национален празник,нещо като 3 март...
  • 4 Магнитна буря

    34 6 Отговор
    Господин Гешев, 💀 чака да го разпитате за чехмеджетата на Тиквун...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 да де

    40 7 Отговор
    Този път баце си направи сметката без кръчмаря удари на камък и сега трака зъби в зайчарника.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фактъ

    35 5 Отговор
    Гешев е началото на края на Боко Тиквата .
  • 9 истина е

    28 5 Отговор
    Докато боко и каскета са на свобода , няма и крачка напред да мръдне тази страна !!
  • 10 Никой

    22 2 Отговор
    " Лицето Бойко Методиев Борисов " както го нарече Гешев . Лицето което пазеше като чадър години наред. Ах, как съжалява сега.! Но Гешев изпусна своя шанс срещу Борисов. Дори и да извади сега ще стане по - смешен. Докато не изправят Борисов на подсъдимата скамейка , колкото и партии да си купи, колкото и членове на ВСС да държи в джоба си, няма да има решение на политическата криза в България. Само ,че ще става все по трудно,Борисов се научи и взе да ползва посредници. Така ни лук ял ни лук мирисал. Само ,че понякога не може да овладява гнева си и допуска грешки като ,че не се бъркал в съдебната власт. " Борисов нахлу на 14. 02 .2016г. във ВСС по време на обсъждането на казуса " ЯНЕВАГЕЙТ " за " опраскването " на магистрати. СМС който изпратил на председателя на ВКС. КЪСА ПАМЕТ.
  • 11 Луд умора нема!

    15 5 Отговор
    Докторе, Гешев е клиничен случай и това му личи от всякъде в поведението! Комбинацията на това психично разстройство с властовия ресурс, вече има обществено-опасни последици в заплашителните му медийни скечове! Едва ли на обществото му е нужен такъв "луд с картечница", който се мисли за шериф или нещо от рода на шеф на "Чистота" занимаваш се с измитане или по-скоро замитане на боклука, вместо нормален, ерудиран и доказан юрист! Да му мислят тези от ВСС, които го избраха, но сега имат възможността и да го приземят, колкото и да е болезнено и за тях и за тези зад тях и за клиничния случай!
  • 12 Бамбука

    21 2 Отговор
    Кой можеше да предложи, че Главния ще даде началото на края на Слънцето ? Парадоксално, но факт !
  • 13 Слушател на БНР

    1 7 Отговор
    Аннооо,стига качва материалите от ,,Хоризонт"-та на БНР,особенно с тоя издухан изкуфялник....
    Аман бре...
  • 14 Ами да

    11 3 Отговор
    Колко време беше необходимо, за да се види и признае, че Борисов запушва и опорочава политическите промени в България!? Същото се отнася и за Нинова, за Доган, за Трифонов! Несменяемите партийни вождове трябва да бъдат отстранени от властта! Но те не искат! Затова трябва насила да бъдат изгонени!
  • 15 1020

    9 0 Отговор
    Има още нещо: театрото с т.нар.атентат имаше неочакван ефект - никой не повярва. Това провали разни планове.
  • 16 Прескочи кобила

    5 0 Отговор
    И сега какво? Всички Герберета,Пепета,Дебета,Диписета,Итънаецета чисти и непорочи на бяла кобила и сал един Гешефт виновен за 15 години гнилоч? И най-много и двата мушморока - Сарафов и оня шмъкащия магистрат евентуално да изгорят? А ние публиката знаем,че и магистратите ,и политиците ни играят театрото на прескочи кобила.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол