Last news in Fakti

16 Май, 2023 19:08 14 562 29

Ангел Найденов: Унищожаването шансовете на ГЕРБ да направи правителство е резултат от всичко случващо се с Гешев

  • ангел найденов-
  • герб-
  • шансове-
  • правителство-
  • иван гешев

През последните два дни ставаме свидетели на една сюрреалистична картина на действителността в България. Свидетели сме на толкова абсурдни твърдения за зависимости, за обвързаности и влияние, че човек наистина остава втрещен. Всичко това говори за една дълбока деградация на държавността и на държавата, коментира бившият министър на отбраната 

Ангел Найденов: Унищожаването шансовете на ГЕРБ да направи правителство е резултат от всичко случващо се с Гешев - 1
Снимка: NovaNews

"Унищожаването на шансовете на ГЕРБ да създаде правителство, е един пряк резултат от всичко случващо се с главния прокурор, неговия заместник и така нататък. Но за сметка на това, като че ли засилиха шансовете за кабинет с втория мандат. Вероятно има някаква нищожна вероятност за правителство на малцинството, което да бъде избрано с падащ кворум и други парламентарни сметки. Но това е близо до нулата".Това каза в студиото на Nova News бившият министър на отбраната Ангел Найдеов.
На въпрос дали ПП-ДБ би предложило Мария Габриел за премиер той отговори: „Това би било някаква своеобразна жертва заради нейната оставка като еврокомисар. Дълбоко се съмнявам, че биха предложили една политически обвързана фигура в своя мандат”.

През последните два дни ставаме свидетели на една сюрреалистична картина на действителността в България. Свидетели сме на толкова абсурдни твърдения за зависимости, за обвързаности и влияние, че човек наистина остава втрещен. Всичко това говори за една дълбока деградация на държавността и на държавата. Ако трябва да се търси някакъв остров на стабилността – той трябва да се търси чрез съгласие на политическите партии за създаване на правителство, каза Найденов по повод ситуцията около Иван Гешев.

Найденов коментира и скандала с главния прокурор на фона на визитите на Иван Гешев в Израел, Украйна, Турция и САЩ. „Не съм мислил дали тези посещения имат някакви геополитически проекции. Не виждам каква връзка би имал скандала с неговите посещения. Ако има такава, то тя трябва да се търси в това, което обявиха политическите формации и това, което предприеха, когато започна формирането на кабинета с мандата на ГЕРБ”.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    61 6 Отговор
    Всички тези нищожества и политически боклук, трябва да бъдат изгорени като чума и ликвидирани генетично,за да може България да оцелее
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бамбука

    44 11 Отговор
    Главния ще заслужи уважение на всички нормални българи, ако продължи до края.
  • 4 интересно

    57 10 Отговор
    В задачата се пита кога ще се повдигнат обвиненията срещу капото от Банкя !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Спецназ

    27 1 Отговор
    Истинския Прокурор участва в разработките срещу бандитите и
    после ги обвинява Съда и отиват където им е мястото.

    С чоплене на носа и искания за екстрадиции на пуснати първо да избягат НЕ СТАВА!

    Първо ги вкарай в Затвора, а ако могат сами да бягат.

    Коментиран от #19

  • 7 Жмулйо

    17 5 Отговор
    Какви са тези глупости каде ги приказва тоз умирисник?
  • 8 Павел пенев

    32 2 Отговор
    Това хасковско нищожество от БСП се присламчи към ГЕРБ за да оправи дъщеря си на работа в западно посолство. Прост и нагъл ренегат.

    Коментиран от #10

  • 9 Име

    27 1 Отговор
    На хората им писнаха от съдебните органи - взимат космически - 3-4000 лева начално, а нищо се оказва, че не струват.

    Да не говорим да им попаднеш на мушката.
  • 10 11111

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Павел пенев":

    Димитровградско и
  • 11 ДяДо Ви КуРтИ от СелО ПиПеРкОвО

    36 5 Отговор
    В момента да подкрепиш правителство на герб е,все едно да си купиш фабрика на 9.9.1944г...

    Коментиран от #15

  • 12 Град Симитли

    22 0 Отговор
    Бай ачо майамин, и той да си каже за Гешев!
    .... А що не е на фронта?
  • 13 Цайса....

    4 4 Отговор
    Този мъж на снимката прилича на генерал Валери Залужний.той ли е?
  • 14 Парадокс Бг

    25 18 Отговор
    Кирил Петков каза:" Не ЗАЛОСТИХ вратата, излизайки от срещата с Мария Габриел."
    А журналистите изменят думите му с :" Оставил я ОТКРЕХНАТА"!
    Не не е открехната, но не е залостена. Това казва, че оставят отключена вратата за преговорите с ГЕРБ, но с друг вариант - с Втория мандат.
    ГЕРБ трябва да поправят грешката си, че събориха правителството на ПП и хвърлиха България в 2-годишна криза!!!

    Коментиран от #22

  • 15 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "ДяДо Ви КуРтИ от СелО ПиПеРкОвО":

    Прави Сте Дядо
  • 16 без имена

    20 6 Отговор
    каква е гаранцията , че този скандал не е цирк? разбива се възможността за редовно правителство и няма промяна на съдебната система.....честито. избира се отново наш човек за главен прокурор.
  • 17 Аре де

    30 4 Отговор
    "Ако трябва да се търси някакъв остров на стабилността – той трябва да се търси чрез съгласие на политическите партии за създаване на правителство." Тоя жендър чуе ли се? Тия партии вече 5-ти път са ялови и чак Гешев трябваше да го притиснат като псе в ъгъла та да им каже истината - парламентарен политически боклук. Боклуци ще ми правят стабилност! Аре де!
  • 18 Абе, а

    7 0 Отговор
    А ти сигурен ли си, че си прав в твърдението си? Ега ти и врачките, без признание, от обществото.
  • 19 Коя институция/и,

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Спецназ":

    Правят разработки? Не е прокуратурата, която следи за законност !
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Напалм или бензин

    15 1 Отговор
    В Булгаристсн всички партии са омотани в кълбо като змии ! Спасението е само в митичен герой , който да залее това кълбо с бензин и да драсне клечката ! Нацията се топи , миграция , нулева раждаемост , рекордна смъртност и корупция на всички нива на държавата !

    Коментиран от #28

  • 22 Катарзис

    14 4 Отговор

    До коментар #14 от "Парадокс Бг":

    Герб трябва да изчезнат от историческата сцена на България !Най-красивата и оядена партия ! Заедно с нея и повечето партии- клонинги !Останалите трябва да претърпят катарзис за да станат наистина партии които ще служат на народа !
  • 23 Само

    9 14 Отговор
    Костадин Костадинов ,ВЪЗРАЖДАНЕ ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
  • 24 Ха ха

    7 3 Отговор
    Много умници,много нещо.Ако Борисов е толкова грешен и потънал в собствени далавери и знае,че има дела на трупчета ще му стиска ли да иска оставката на Гешев.Прокуратурата,както и съда повдигат обвинения и чакат рушвети.Съдиите чакат да им се плати за собственото им убеждение ,Така я караме десетилетия.Прочетете за дебото по убийството на прокурор Николай Колев и ще ви стане ясно за каква корупция и далавери става въпрос.Сега е същото.
  • 25 Московски

    7 0 Отговор
    Единствената държава в света три пъти губила държавност. Защо да не се разпаднем пак. Имаме опита. История какво да се прави
  • 26 Простото Киро

    7 5 Отговор
    Доста засукана игра с Гешев.
    Много прилича на нещо, направено от бивши агенти на Мосад, каквито са ПР-агенцията на Харвардските шмекери.
    Смятат, че така ще отстранят ГЕРБ и те ще получат втория мандат. Явно за тях е въпрос на живот и смърт и можем да очакваме още по-сериозни инциденти.
  • 27 Сирак Бедник

    9 0 Отговор
    Кошмарът се нарича ГЕРБ!
    Какво ти тяхно правителство!
    Там поне дузина човека плачат за сериозно разследване и съд.
    Ограбиха народа си!
  • 28 Гражданин

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Напалм или бензин":

    Вместо да чакаме митичен герой, не можем ли да вземем всички по една здрава тояга?! Па да изправим кривиците...
  • 29 Горския

    0 0 Отговор
    А, дали целият кошмар за "първата сила" не идва от новото ръководство на Козяк ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол