Last news in Fakti

19 Май, 2023 17:06 1 511 30

Росен Христов: Цялото оборудване в АЕЦ „Белене“ е годно за експлоатация

  • аец белене-
  • росен христов

Оценка на енергийния министър

Цялото оборудване в АЕЦ „Белене“ е в добро състояние и е годно за експлоатация, заяви служебният министър на енергетиката Росен Христов, който инспектира площадката и оборудването в предвидената втора атомната електроцентрала у нас.

"Направихме проверка на консервацията на оборудването, което се намира на площадката на „Белене“ и на поддръжката на самата площадка. Всички работи се изпълняват по план, съгласно предписанията на производителите. Де факто цялото оборудване е в състояние, годно за експлоатация и отговаря на всички стандарти", добави Христов.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон

    19 25 Отговор
    Качвай го на катамарана и към Москва. Не се връщай също.

    Коментиран от #9, #26

  • 2 Разбирач

    14 34 Отговор
    Глупости! Оборудването е руско! Значи за нищо друго не става освен за скрап!

    Коментиран от #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 СЛАДУРЧО

    35 0 Отговор
    Осем месеца му бяха нужни да разбере нещо което много хора в страната знаят.Браво а какво стана с газа от Газпром отговориха ли ти или още чакаш
  • 5 Сдрафей

    5 20 Отговор
    чернобил
  • 6 Министърът

    5 11 Отговор
    Няма катамаран братче! Украинците го потопиха!!! Ма, то и без това нямаше да се събере на него!
  • 7 Начо

    11 25 Отговор
    Изчезвай с тия чернобилки боклуци от преди 50 години. Коя община ще се съгласи да копае ядрените отпадъци

    Коментиран от #27

  • 8 Сталин

    34 9 Отговор
    Цялото оборудване на АЕЦ Белене е годно ,само че Тулупа спря проекта по нареждане на САщ и България загуби стотици милиарди,и до 10 години когато АЕЦ Козлодуй бъде спряна ,ще се молим на Турция за ток на двойни и тройни цени

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 12343211

    9 4 Отговор
    Ако го продавате зз скап сте за ....
  • 11 Гай Турий

    37 5 Отговор
    Тогава започвайте за достроите АЕЦ Белене. Какво чакате, това оборудване да цъфне и върже ли. Досега можеше да дава ток и България да печели милиарди, да си изплати инвестицията за 2-3 години при много по-ниски изходни позиции и по-евтин строеж. Но заради продажния тулуп и това изтървахме и погребахме заради негов слугинаж на жидоянките, за да си спаси кожата. Държавата може да стане инвеститор, да тегли заеми и ще ги върне много бързо в тая обстановка.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този дур

    7 12 Отговор
    ако какво разбира от оборудване. Още през 80 те години, много мои колеги от Свищов и Белене протестираха, тъй като това е силно сеизмичен район. Въпреки, че режимът беше соц. Много наблизо е Вранча. Защо не го построиха тогава?

    Коментиран от #16

  • 14 Да ама

    8 23 Отговор
    всичко що е руско е боклук . Досега не съм видал и ползвал нищо което да е руско и да е качествено.
    По начало строенето на нова атомна централа е необходимо единствено на българо-руската енергийна мафия която да използва територията и парите на народа за да строи, скъп, опасен и ненужен атомен проект. Атомната енергия е скъпа, опасна и остарял начин за енергийните нужди. Трябваше да минат 50 години, че Козлудуй да произвежда евтина енергия. Трябва да се знае, че цената на тока от АЕЦ-Белене ще в пъти по-висока от тая на Козлодуй!

    Коментиран от #18, #23

  • 15 Тулупа

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Прав си! Ама, да те видя ти как щеше да устискаш , ако беше на мое място! А, спомняш ли си кой спря 2-та реактора на Козлодуй , които спокойно още можеха да работят?! Знаеш ли за какви пари става въпрос?!
  • 16 Сладур

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Този дур":

    А, на Румъния АЕЦ -а Къде е ?!:)
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Така ли ти казаха

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да ама":

    от америка за бБългария?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 123

    12 1 Отговор
    Все тая кой и какво ще строи. Ние ще плащаме за строежа и за скъп ток, а европейските страни през борсите ще се радват на евтината енергия. Така повеляват евроатлантическите ценности.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Разбирач

    8 4 Отговор

    До коментар #21 от "Момчил":

    Ще строим перки и фотоволтаици! Ще плащаме в пъти по-скъп ток! Ама за сметка на това ще е екологичен! Последното разбира се не е вярно! А, ти си помисли защо се връзваш на елементарни провокации!:)
  • 25 българин

    2 8 Отговор
    На гларОсът пак му дойде кураж да грачи глупости, путинска подлога, рашистки подлизурко, този на СЪД ЗА ИЗМЯНА НА РОДИНАТА!
  • 26 Защо?

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "дон":

    След като не отстъпва по безопасност на конкуренцията, няма проблем с горивото и с отработения горивен отпадък? Платили сме го и го имаме, не като самолетите. Ще получаваме ток на ниска стойност, за нас, в приход на нашия бюджет. Много неоправдана реплика
  • 27 Не си в час.

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Начо":

    Нищо вярно няма в поста ти
  • 28 Бамбука

    2 5 Отговор
    Спорът е излишен, защото в какво се състои това "цяло оборудване" за което се иска мнение ? Доколкото си спомням преди години имаше снимки на някакви метални тела завити в найлон. Бяхме си платили за тях, но каква част от цялостното оборудване на АЕЦ"Белене" представляват, нямаше пояснения. Ако сега, вече и без снимки се твърди, че всичко е наред да разбирам ли, че телата са покрити с нов найлон ? Това си е жива подигравка над народа, който плаща както заплатите на министрите, така и за оборудването.
  • 29 Хахаха

    3 0 Отговор
    Защо по всички тв канали ни лъгаха, че е стара и нестава. Да сме давали реакторите на окрите. Значи излиза че окраина е по- важна за нас.
  • 30 Аааахахаааахаа какво оборудване бе

    0 0 Отговор
    Първанов и ко, го продадоха още преди повече от 20 години, отмъкнаха милиарди покрай тоя АЕЦ Белене
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове