Last news in Fakti

25 Май, 2023 07:57 3 636 18

Диана Русинова коментира катастрофата със седем ранени

  • ранени-
  • седем-
  • диана русинова-
  • катастрофа-
  • софия

Задната гума на мерцедеса е била захваната с неправилни болтове, това е довело до инцидента

Диана Русинова коментира катастрофата със седем ранени  - 1
Снимка: Фейсбук

Диана Русинова - експерт от Европейския център за транспортни политики, коментира тежката катастрофа, при която бяха ранени седем души в София. Тя изрази мнение за техническото състояние на една от машините, участвали в челния сблъсък.

"Пореден пътен инцидент в София със 7 ранени, сред които и деца. Обърнете внимание на задната гума на Мерцедеса.

Била е захваната с неподходящи болтове и това е довело до откачване на гумата, след което колата е навлязла в насрещното движение и е предизвикала удара.

Толкова за техническата изправност", твърди Русинова, която публикува мнението си в своя профил във Facebook.

Припомняме, че тежката катастрофа между двете коли стана в столичния квартал „Обеля”.

Седем души бяха ранени след челния удар, а две жени са в тежко състояние. Пострадалите са откарани в различни болници. Сред пътниците е имало и деца - по първоначални данни те са в добро състояние.

Според първоначалната информация най-вероятната причина за инцидента е неправилна маневра.

Единият от шофьорите е млад - на 23 години, пише "Нова". Пробата му за алкохол е отрицателна, предстои да му се направи и тест за наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор
    Мдаааа,

    " ...откачване на гумата..."

    Коментиран от #2

  • 2 да де

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Така е като използват откачени болтове.
  • 3 Пародия

    17 4 Отговор
    Според булгаристанишен експертишен гумите се захващали с болтове. Евала и експертите. Можете ли на практика да кажете ка се захваща болта у гумата. Това да не са други дупки по експерта.
  • 4 Он ончов

    27 2 Отговор
    Ама голяяяяма специалистка таз русинова! С един поглед от снимка прецени болтовете на джантата.... Направо око-рентген има таз женица! И на всяка манджа - меродия!
  • 5 Млад водач

    5 13 Отговор
    Много шофьори си ремонтират таратайките в малки нелицензирани сервизи тип квартален гараж, при някой баш майстор" и после - газ до ламарината.

    Коментиран от #8

  • 6 Aлфа Bълкът

    4 2 Отговор
    Aз си помислих, чу му е паднал баланса!
  • 7 Лумпен

    7 0 Отговор
    На всички, на всякъде, по всяко време им е "Абитуриентски бал"! После "олелеее" млади хора тръгнаха и не стигнаха....
  • 8 не думайййййй

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Млад водач":

    като знам какви "ценни" кадри има по оторизираните сервизи, свят ми се извива, кадърните работят за себе си, изклюваме дебилните самозванци

    Коментиран от #12

  • 9 Миризлив пор

    16 1 Отговор
    Експерт, европейски център? А бе от къде ги намирате такива? И що за експерт е? Иначе снимката, или са се скъсали болтовете но ако беше така джантата нямаше да си е на мястото и да падне ИЛИ се е скъсало нещо по окачването при удара и гумата е "легнала". Не е хубаво някой да си прави PR със мъката на близките на жертвите.
  • 10 Няма такава държава !

    16 0 Отговор
    Този джендър Диана за какво го пробутват ? Участник в неправителствена организация без никакви правомощия.Мнение изказвала !?!
  • 11 Дебелата

    15 0 Отговор
    детска учителка отново плещи неща, от които бъкел не разбира.
  • 12 Дърт водач

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "не думайййййй":

    Да, обаче оторизираните сервизи" са юридическо лице и могат да бъдат подведени под наказателна отговорност, както и да заплащат обезщетения по граждански дела при ПТП и шети по тяхна вина.
  • 13 Сталин

    13 0 Отговор
    Тая дебилна коза ,да вземе да свърши нещо,пътищата в България - Higway to Hell
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 0 Отговор
    Какво означава ....НЕПРАВИЛНИ И ПРАВИЛНИ Болтове??????Не съм сменял гуми на мерцедес ,но на японски,като тойота съм сменял.За разлика от "Машенка", тойотата "марчето"бе на гайки...Дали мерцедеса е на болтове ,или гайки ще отговори интернет...Рових се....Комай са гайки върху Болтове по рождение....Гооооуеми шофери сте бг...Дано скромен шофьор като нас оцелее и тази година сред вас.....ГАнчооовци!!!
  • 15 Гост

    3 0 Отговор
    Е не са му стигнали паричките за болтове
  • 16 хитлер

    2 0 Отговор
    Аман от тоя "експерт" Русинов.Защо не и покажете дипломите на това нещо дето се нарича експерт.Само небивалици говори и пише и кой и защо и дава трибуна но това "ни мъж ни жена"с диплома за дет. учителка.Стига сте ни тормозели читатели и зрители с това нищо.
  • 17 обиден

    1 0 Отговор
    Тази Русинов е най некомпетентната жена в България и Европа. Когато катострофира и запали автобуса от сев. македония тази гъска обвини държавата ни, че пътя не е както трябва. А това недоразумение на природата не може да асимилира, че от както е пуснат в експлоатация, от там са минали милиарди коли, автобуси и камиони, включително и този шофьор който е карал бързо и може би е задрямал на волана. Но изказванията на тази смотла сега са коз за адвокатите на загиналите.
  • 18 1345

    0 0 Отговор
    Моментално да се ограничи движението в участъка на 15 км/ч, да се поставят повдигнати пешеходни пътеки тип бордюр, пееща маркировка, танцуващ светофар, който да свети само червено за автомобилите, а милиционерите да продължават да се скатават и да четат вестници в патрулките. Няма ли един с малко повече мозък от тая умница, който да удари по масата и да каже, че няма как да стане без реален контрол от КАТ! И не, няма да получи с камери и неадекватни ограничения. Сещам се когато правеха ремонта на тунела на Люлин, сутрин на кръстовището при мол-а - Бейрут! Всеки се завира и се чуди как да пр...бе останалите, а патрулката на средата на кръстовището и милиционерите сладко си пият кафето и си раздумват .... наистина няма такава държава, дори в Африка!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове