Last news in Fakti

25 Май, 2023 18:27 2 708 35

Иван Гешев: Всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, трябва да отидат в затвора

  • главен прокурор-
  • олигархия-
  • съдебна власт

Той отново повтори пред депутатите тезата си за войната срещу съдебната власт " в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия"

Иван Гешев: Всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, трябва да отидат в затвора - 1

Иван Гешев щял да остане на поста си и да свърши това, заради което е кандидатствал за поста главен прокурор. Това заяви той по време на заседанието на правната комисия в парламента, съобщи dnes.bg. Главният прокурор обясни, че това значи да вкара в затвора всички, извършили престъпления, след осъдителни присъди на българския съд, влезли в сила.

"От две години прокуратурата казва това, което се случва в момента - връщаме се в мутренските години в резултата на войната срещу съдебната власт, опитите за овладяване на съдебната власт и съзнателното рушене на институциите в интерес може би на това, което българските граждани наричат организирана престъпност, мафия, олигархия. Няма да използвам по-силни думи", каза Гешев.

"Това, което казах, се случва, и мисля, че това е видно за всички. Това, което аз ще заявя от името на българската прокуратура, е че тя е единна и че тя ще продължи да работи по същия начин, въпреки политическия натиск, въпреки всичко, което се случва, в интерес на народа и на хората", обясни той.

"Не ме е страх и няма да позволя да бъда плашен. Не я е страх и магистратската общност, вярвайте ми. И последното, което ще кажа преди да си тръгна - няма да участвам в нещо, което е предварително явно решено и което обслужва може би това, което определих като политическа мафия и което българските граждани определят като политическа мафия, политически боклук, олигархия и организирана престъпност. И няма да позволи да участвам, може би, в това, което каза проф. Киров и един друг конституционалист, когото ще перифразирам - превръщането на правовата държава в дрипа и пипането на конституцията с мазни пръсти. Бог да пази България", завърши Гешев.

След като направи изказването си, Гешев напусна парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трябва да почнеш значи

    46 2 Отговор
    с твоите началници.

    Коментиран от #22

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор
    Точно но Кога
    Корупцията е по Всички Етажи Едрите Акули Оцеляват плращат си и имат Чадър
  • 3 Пич

    20 6 Отговор
    Мрънка , врънка , надигнал е ушите ! Чака пак да го поканят за някаква договорка.....
  • 4 Бамбука

    21 16 Отговор
    Ето, това е изказване на Главен прокурор. Очакваме резултати.
  • 5 Гъл Фон

    31 4 Отговор
    Оаао, кешака след години се сети, че трябва да си върши работата. По-добре късно, отколкото никога
  • 6 Прозявам се

    31 5 Отговор
    Ако не беше те активирал Козяк,щеше да спиш до последната камбана..
  • 7 Загорел

    21 4 Отговор
    Давай Гешо, вкарвайки наред, започни с тиквата кирото, пидиала и копейката....... дае тяхната....

    Коментиран от #11

  • 8 ПЕЕВСКИ КАКВОТО КАЖЕ

    27 2 Отговор
    Ако се съгласи тиквата заминава
  • 9 Каскет

    26 0 Отговор
    Вади досиетата и ги почвай по азбучен ред - грабави, променливи, сараи, буджаци, баджанаци... Направи едно добро за народа, който 33 години политическата мафия ограбва, и ще си изкупиш греховете, дето досега закриля мафиотите в политиката.
  • 10 АРЕС

    7 5 Отговор
    А ти кога изроде мракобесен?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гениално !

    11 3 Отговор
    Всъщност не е ли в отпуск по лични причини ?
  • 14 Гост

    17 4 Отговор
    Лаладжия
  • 15 ????????

    25 1 Отговор
    Хайде чакаме , хайде де , кога ще вкараш политици в затвора , не ни насочвай вниманието към обикновени престъпници те са ясни . Кога ще осъдиш някои за търговия с влияние
  • 16 23787

    9 5 Отговор
    ГeшеB!!
    Ти с последната надежда...

    Коментиран от #31

  • 17 Красимир Петров

    24 2 Отговор
    Ако вкараш в затвора Пеевски и тиквата ще си главен прокурор още 7 години.

    Коментиран от #20

  • 18 гост

    18 0 Отговор
    Само, че следствието и прокуратурата или прекратяват делата поради "недоказаност" или правят НАРОЧНО такива НЕКАДЪРНИ актове, които веднага падат в съда. Другата страна на проблема е, че очите на ТЕМИДА не са завързани с превръзка, А ЗАТВОРЕНИ С ПАЧКИ !!!
  • 19 Ей пепедебейски боклуци

    14 4 Отговор
    нещастни? Защо не бяхте пред прокуратурата днес да искате осъждането на Тиквата? От такива долни селски фурнаджийски лопати като вас България е на дъното.
  • 20 Аз...

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Красимир Петров":

    Минимум
  • 21 Четец

    2 1 Отговор
    В съда ще паднат... Нищо общо няма с толитаризма, прокурорите де. Силен, а Той явно е Гешев. Мафия. Явно са му нареждали и е бил с вързани ръце. При живково цк на бкп се обаждаха някои, но на съдии и в ОС падаха делата от РС, защото бяха честни и не слушаха никои, сериозни съдии имаше, но днес всеки гледа в ръцете, един бе бай манол и сина му Мишо Царя, умря наскоро и го възхваляваха, да не ми се обидят, но баща му бе баш бандит апаш директор бай манол, излежа си ефективната присъда и след това си хвана човек да го обслужва срещу 500 лева, ми бе казал, идвайки в гаража, возят го, явно доста пара бе скрил от крадените. И се смея на някои млади, които не са наясно, а възхвали за баш бандита бай Маноля, подкупи съдията ТТ и в ОС аут у зандана. Сега било капитал@изъм де и може всичко непозволено я.
  • 22 Панова

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Трябва да почнеш значи":

    Не, трябва да се започне от тези, който от поколения (най-пламенно) са се клели пред Библия, револвер и нож, но все са предавали идеалите (за които са заявавали, че се борят)
  • 23 Толупий

    8 0 Отговор
    Ама аз не съм извършил престъпление никакво:
    Вземах комисионни от асфалт и друг бизнес, ама западните партньори му викат лобизъм, купувах къщи за мис гащи, но това е грижа за семейството, а кюлчетата и пачките евро ми ги подхвърляха разни Мати Хари, ама това е защото и аз "имам нужди" казах го вече. И само лекичко да вметна, все пак нали аз си ви избирам, айде по-внимателно, моля.
  • 24 Гешев какво си направил до сега?

    8 2 Отговор
    Нищо.Нула.И за какво да седиш още?Да правиш далавери и интриги ли?

    Коментиран от #25, #34

  • 25 Конспиратор

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Гешев какво си направил до сега?":

    Неутрализира заподозрени шпиони за кремъл във военното министерство.
    До сега за 30г преход такива "не е " имало. тия бяха първите.
  • 26 дАда

    10 1 Отговор
    Чистката трябва да започне отгоре, от високо.
  • 27 Пипи Чорапчето

    9 0 Отговор
    Ти да видиш... то прозрение свише, то катарзис направо...;)
    И ти трябваше половин мандат да го осъзнаеш? Или пък шута отзад от бившите ти политически дружки и настоящ "политически боклук" ти подейства сега - досущ катализатор на химическа реакция?;))
  • 28 Пловдив

    7 0 Отговор
    България е всичко друго,но не и правова държава,както твърди простия,нагъл и необразован селски милиционер! Примери,за това мога да цитирам стотици,но не съм сигурен,че горепосочения олигофрен може да даде един такъв,за твърдението си! Виновни за това са както гнусарите описани от него като "политически боклук" ,така и магистратския такъв,който мирише на същите лай.а!
  • 29 каскета

    8 0 Отговор
    Какъв връзкар е тоя иди--- менко менков само сикаджииските гербераски отр---- защитава
  • 30 Право на мнение!

    9 0 Отговор
    Гешев пак се прави на много умен:" Връщали сме се към мутренските години!" Ами те мутренските години не са си отивали. И кой пуши пури като мутра от ъндърграунда?!
  • 31 Пффф

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "23787":

    Ква надежда бре, той до преди 3 седмици беше ортак с тях и си чатиха смс-чета, сега развалиха дослука и се подпукаха. Ге са от едната страна на медала, ама се разп.рдяха
  • 32 ТОВА СА ПРИКАЗКИ - НЯМА ДЕЙСТВИЕ !

    4 0 Отговор
    АЙДЕ ДЕ , ДОКОГА ЩЕ ЧАКАМЕ , ВКАРАЙ ТИКВАТА В АРЕСТА И ДА ПОЧВА ДА ПИШЕ ......................ПОСЛЕ КИРО И ОСТАНАЛИТЕ УГЛАВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ...... АЙДЕЕЕЕЕЕЕЕЕ АЙДЕ БЕ МЪРДИ И БОКЛУЦИ !
  • 33 БОЙКО АКО ПРОПЕЕ ЩЕ ПОВЛЕЧЕ ГЕШЕВ !

    3 0 Отговор
    ГЕШЕВ АКО ПРОПЕЕ ЩЕ ПОВЛЕЧЕ БОКО --- НАЧИ НИЩО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Къро е дефиниран като проблем на главния

    1 0 Отговор
    прокурор

    Една от причините за това убийството е знанието, което притежава този човек за корупцията в България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове