Last news in Fakti

26 Май, 2023 22:49 1 752 28

От 1 юли ще поскъпнат и парното и топлата вода

  • парно-
  • топла вода-
  • кевр

Това става ясно от доклад на КЕВР

От 1 юли ще поскъпнат и парното и топлата вода  - 1
Снимка: БГНЕС

Цените на топлинната енергия ще се повишат минимално от 1 юли. Това става ясно от доклад на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), предаде БТА.

Средно с 0,05 процента поскъпване на парното и топлата вода за клиентите на "Топлофикация София" се предвижда в доклада. Средното повишение на цените в Пловдив на "ЕВН България Топлофикация" ще е с 0,14 процента. За "Топлофикация Плевен" средното увеличение на цената на топлинната енергия ще е 0,07 на сто, за "Топлофикация Бургас" - с 0,28 процента, за "Веолия Енерджи Варна" - 0,35 на сто, за "Топлофикация Враца" - 0,05 процента, за "Топлофикация ВТ" - 0,11 на сто. Най-голямото поскъпване на топлинната енергия - средно с 11,45 на сто, е за клиентите на АЕЦ "Козлодуй". Цената на парното и топлата вода ще бъде по-ниска средно с 0,66 процента за клиентите на "Топлофикация Перник".

На 1 юни от 10:00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно: извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на цени и премии за електрическа енергия, произведена от високоефективно комбинирано производство на дружества от сектор "Топлоенергетика", считано от 1 юли 2023 г., става ясно от проектопрограмата на регулатора.

След това комисията ще вземе окончателно решение за цените на свое закрито заседание.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БгТопИдиот🇧🇬

    3 10 Отговор
    Местя го за панелните т аласъми !
  • 2 ЧСИ искат пак да гепят

    15 1 Отговор
    на бабичките апартаментите!
  • 3 Тройно да поскъпне

    15 2 Отговор
    Стадото го заслужава.
  • 4 Иво

    31 0 Отговор
    Напук на поевтиняващата природна газ...

    Коментиран от #5, #9

  • 5 А- ха

    22 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    То и с тока така. Вдигат го, а говореха, че има нулева цена няколко дни.
  • 6 Тото

    27 2 Отговор
    Ееее ама защо да поскъпва нали копуваме горива на три пъти по ниска цена сега.Преди копуваме от скъпите руски горива които бяха супер неизгодни,сега взимаме от нашите партньори за половин цена и пак се вдигат цените!!!!😂😂😂😂😂
  • 7 ХАХАХА

    24 0 Отговор
    То сега нали е евтино ,затова трябва да поскъпне. И газта да е без пари пак ще трябва да издържаме тунеядците от Топлофикация, за топлинните счетоводител да не говорим ,включая и всички частни каси ,на които се заплащат сметките за парно ,ток ,вода ,данъци и так дале.

    Коментиран от #28

  • 8 Социално кльощав

    10 1 Отговор
    Наскоро се спомена за еднократна помощ за енергийно бедните( 148лв. до началото на есента 2023г). При новите цени 99.9% влизат в категорията.
  • 9 Неее

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иво":

    Напук на повишението на скромните пенсии
    Нали знаеш че когато има повишение на заплати или пенсии, задължително вдигат всичко друго
  • 10 Роза

    17 0 Отговор
    Да поскъпне!Винаги ще бъдем овце,затова ни доят,стрижат и колят!Топлофикация са най-гадната мафия от всички монополисти в БГ!Никаква сериозна и масова съпротива не им се оказва и те на това разчитат!Много добре знаят,че един ден ще ги изритат и затова гледат сега да се нагушат с милиони!Не ми се говори и пише за тия хиени!
  • 11 ОЧЕН ХОРОШО

    11 0 Отговор
    Какво значи ЩЕ пред свършен факт ли както винаги?!? Хората са ОК с това нали ?!?
    Нема стачкуващи, има такива, само на ПЛАТЕНИТЕ протести! Супер да НИ Е ЧЕСТИТО ! ! !
  • 12 бай Иван

    14 2 Отговор
    Брей надуха ни главите как газта се сринала на пазара и без русия. Никога нямало на пазара толкова евтина газ. Ура диверсифицирахме се от Русия та на САЩ .И сега-какво- повишение . Както казваше Живков едно време "няма все да намаляваме, трябва да вдигнем нещо"
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Е що така

    14 0 Отговор
    Ама вчера имаше една много, ама страшно много хубава статия "Сбогом Газпром", а сега я няма, но и тази е много ама много хубава, важното е да има за перемогата на онзи наркоман.
  • 15 Дими Дм.Минева

    11 2 Отговор
    И въздуха с 31% ако може ? 🤣🤣🤣

    Коментиран от #17

  • 16 Българан

    8 0 Отговор
    У величението е съвсем нормално и адекватно на фона на поевтиняващата и направо безплатна газ.
  • 17 От КЕВР

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дими Дм.Минева":

    Благодариме за предложението.
    Бяхме го пропуснали.
    Ще го вземеме в предвид и въздуха ще увеличиме с поне 50%.
  • 18 Мдаа

    3 0 Отговор
    От 1юли вдигат и пенсиите с 12%
  • 19 Именно

    9 0 Отговор
    Това е, защото цената на газа е рекордно ниска нали? ;)
    Боклуци!
  • 20 А бе,

    5 0 Отговор
    нали в евтиния Азерския !
  • 21 Слава на Русия !

    8 1 Отговор
    Нали всеки ден ревете със радостни заглавия,че газта в Европа била евтина 😂 Тепърва ще се озъбят всички.Храните и ослугите ще хвърчат нагоре за да изхранвате палячото от покрайнината.

    Коментиран от #24

  • 22 Баба ти

    6 0 Отговор
    Газта поевтиня в пъти, тия негодяи наобратно още вдигат и без това космическите цени на топлото?!?! Вие въобще в ред ли сте, КЕВР??! Топлоенергията трябва да падне в цената си поне на 50 %!
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор
    С парите на Топлото се хранят ,бг велможи от времето на демокрадците!Тези 0,05% в действителност ще са около 30лв отгоре.За април предварително си взеха горница за да държат робите си в партер!За гарсониера 150лв при положение,че нищо не е увеличено в периода и че за януари е платено толкова!В момента топлософия има Дълг над 1милиард и половина Лева...А,това е общинско дружество.Представете си какво източване пада там.който и да осъдиш от топлофикация е правилно!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Васил

    6 0 Отговор
    Газа поевтинява а цената се вдига каква е тази пазарна конюнктура???
  • 26 Хасковски каунь

    3 1 Отговор
    Точно така - бавно, внимателно и тужно.
  • 27 Гост

    1 0 Отговор
    ЗАЩО БЕ!!!! Горивата паднаха. Газта падна. Защо пак ще вдигате парното? И докога ще надувате енергията за затопляне на 1 куб вода? Пак ли няма коя от всички комисии на хранилка да се самосезира?
  • 28 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ХАХАХА":

    Ако в България стане целогодишно лято, пак ще искат да им плащаме отдадено от тръби и сградна инсталация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове