Last news in Fakti

27 Май, 2023 05:07 4 751 45

Ивайло Дичев: Поздравявам ПП и Борисов

  • ивайло дичев-
  • правителство-
  • продължаваме промяната-
  • бойко борисов

Това правителство ще е трудно, ще има бунтове и от двете страни, заяви професорът

Ивайло Дичев: Поздравявам ПП  и Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството, за което се опитват да се споразумеят първите две политически сили в НС ще бъде много трудно, но няма друг вариант освен компромис. Това мнение изрази в „Интервюто след Новините на NOVA” проф. Ивайло Дичев.

„Това правителство ще бъде много трудно. Виждаме бунт от едната страна, очаквам бунт и от страната на ГЕРБ, където е подобна ситуацията с Делян Добрев, който е много яростен противник на всичко това. Не виждам друг вариант на правителство и управление освен този компромис”, каза проф. Дичев.

„Поздравявам ПП – направиха много сложна управленска конструкция. Поздравявам и Борисов – той натиска своята партия в тази насока още от началото, съгласи се на много големи компромиси. Габриел не е много популярна в неговата партия, там я виждат малко като парашутист”, коментира професорът.

След като депутатът Радостин Василев разпространи записи от националния съвет на ПП, проф. Дичев призова депутатите да гласуват закон срещу това.

„Трифонов развали предишното правителство пак по подобен начин. Главният прокурор също вади някакви записи. Това трябва да се пресече. Цари легенда, че политиката трябва да е прозрачна, всичко да се прави публично. Не се прави така политика. Някой неща са публични, други са разговори, които се водят на 4-6 очи”, каза проф. Дичев.

Според него Кирил Петков е сбъркал, след като още вчера е коментирал записите. „Сбърка с целия този шум, с вчерашното изявление, нямаше нужда от това. Борисов беше по-прав като каза – не се коментират тези неща”, каза проф. Дичев.

„В България има мощна група антиевропейски сили, БСП се присъедини към тях. Те виждат в тези записи така наречените посолства и разгарят суверенистки паники. Очевидно тези сили, които не искат да има правителство, те са на страната на Путин, не искат България да върви по европейски път. В този момент е още по-важно някакво съглашение между двете партии, за да можем да останем в една европейска евроатлантическа орбита, защото положението е критично”, каза Дичев.

„Едва ли ще издържи 18 месеца това правителство, мисля, че ще са 6. Но трябва да прескочим местните избори, да вземем парите от Европа. Новите избори не носят нищо”, смята той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фром

    22 78 Отговор
    По-добре ППДБ отколкото Голямото и Малкото ДПС, БКП и Израждане.

    Коментиран от #13, #38

  • 2 Причината

    29 38 Отговор
    Иван Костов не направи Лустрация при пълно мнозенство в Парламента и по този начин даде възможност на червените мафиоти да ограбят България

    Коментиран от #23

  • 3 🇧🇬🇪🇺💯

    73 19 Отговор
    За какво ве Дичев, поздравяваш?
    Правителството отече в каналът, Радостин Василев пусна водата.
    Чао.

    Коментиран от #17

  • 4 🇧🇬🇪🇺💯

    49 12 Отговор
    Бойко трябва да е кръгъл иди; т да направи правителство с тези.
    It’s over.
    Чао.
  • 5 ЕДГАР КЕЙСИ

    51 5 Отговор
    ДЕДО ИВО , МНОГО л......а ИЗЯДЕ ........ НЕ СЕ ЛИ НАЯДЕ ....... ФАКТ ! ........ ПО ДОБРЕ МЛЪКНИ ! ! ! ....... (ПОНЯКОГА МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО) .........

    Коментиран от #39

  • 6 🇧🇬🇪🇺💯

    47 8 Отговор
    Тез момченца от ПП имам по ена метла за всеки и да метат улицата, друго не могат, всички разбрахме.
    С този каруцарски език даже и за улицата не стават.
    Във Франция не напразно има Училище за Висши Административни Кадри за Държавата Франция!
    Алоу Кире тва не е строежа ве, даже и на строежа не се говори по този начин щот може де се изяде яко пердах.
  • 7 Бонев

    62 6 Отговор
    Значи закон за забрана на записите. За да не разбираме от време на време какви боклуци избираме. Когато е чужд записите не са проблем, обаче като е наш човек вече е лошо.
  • 8 Професор

    52 6 Отговор
    Шушумига !

    Коментиран от #9

  • 9 Така е

    41 5 Отговор

    До коментар #8 от "Професор":

    СЛАГАЧ !
  • 10 ха ха

    32 6 Отговор
    Аре, пак с... български номера - да вземем парите, да минем местните избори... Абе, сложете ясни и решими задачи. Каза ви се - бюджет, еврозона и Шенген. За другото можете и да се карате по-късно! Какво получаваме? Закон за домашното насилие, битка за съдебната власт и дърлене с Радев. Малките давосчета са получили инструкции отгоре, че Баце е хванат за лешниците и гледат да изгърбят Герб. Учудващото е, че герберите още са кротки овчици и подтичват подир Баце след като ги продаде. Може би изненадата е била прекалено голяма, но скоро ще се окопитят...
  • 11 Аз съм от ссср

    31 6 Отговор
    За народа нищо не каза или той няма значение важното е евроатлантическото партньорство.Че излъгахте избирателите както винаги няма значение на другите избори пак лъжи и всичко е наред.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 нпо агент

    19 5 Отговор

    До коментар #1 от "Фром":

    никой не иска това освен теб ,виж колко минуса ти нашамариха..а всичко започва от предателите..които ви взехте под вашето крило..наричейки ги герои..
  • 14 катран

    25 5 Отговор
    този на снимката..като го видя..все едно сорос ..малко по-млад..чедо на нпо...Илон Мъск "Джордж Сорос "мрази човечеството и иска да ерозира основата на цивилизацията", като го сравни със злодея на Marvel Магнето.
  • 15 Ангеларий

    23 4 Отговор
    И тоя обърна резбата.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 да да

    23 5 Отговор

    До коментар #3 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    и дичев в канала..но няма вода в казана..и ще смърди..
  • 18 куку

    21 4 Отговор

    До коментар #12 от "Прокопий":

    прав че крив...този се напъваше да подпишем договор с макъдония,..предложено от франсета..беше на амбразура ,защитаваше макъдонци..сега вече видяхме как се отрази това на България..още по-голяма омраза,направо терор против българи в тази измислена държава..
  • 19 Българин

    24 5 Отговор
    Краварската подлога си го каза ясно в края на статията: не му пука колко ще издържи правителството и каква работа ще свърши, важното е да се вземат парите от Европа, явно и на него са му обещали процент.
  • 20 Макс

    7 25 Отговор
    Точно така е. Това е мнението на разумните хора. България има огромна нужда от обединение на демократичното пространство. Това, което се чу на записите е един нормален разговор на политически съмишленици, които споделят своите виждания и съмнения . Хората си представят политиката като пленум на ЦК на БКП, излиза Тодор Живков и чете написаното от Лилов . Политиката е умението да правиш компромиси , полезни за обществото. Успех на ПП-ДБ в усилията да спасят държавата от пагубното кремълско влияние ,

    Коментиран от #21, #32

  • 21 Гледай си дебелият

    14 2 Отговор

    До коментар #20 от "Макс":

    Син,и не пиши за това което не разбираш.
  • 22 Даамм

    18 3 Отговор
    Кого обслужва този така натрапван компромис? Народа, държавата или парите и властта на двете ШШ-та?
    Трябва много внимателно да се прослуша изявлението на кирчо преди огласяването на записа, както и записът от събранието...Всички захаросани последващи коментари замитат проблема за безумното управление на България, за липсата законност и морал в света, който искахме да бъде демократичен. Това ли е свободата? Това ли са ценностите? Това ли са хората, които искаме да ни водят? Лъжата и измамата не са истината, която ще ни направи свободни... жалки, жалки дичевчета.
  • 23 да да

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Причината":

    дичевизми..типично за измислени български професори..културен антрополог..УЖАС...стипендия от фондации на рокфелер и сорос..какво да очакваш от човек с подобни парични награди..
  • 24 Баща му бе голям българин

    16 2 Отговор
    А този с Господинов са в Отворено общество на Сорос от 30 г.
    Този предател доказва поговорката:
    Трън трендафил ражда, но трендафил и трън ражда

    Коментиран от #26

  • 25 Сащ са зло

    21 2 Отговор
    Този храненик на НПО не казва нищо за предателството на Петков - американското посолство да управлява България. Скандално се премълчава и замазва държавната измяна на Петков по сороските медии... Досега трябваше вече да е в следствието и за манипулации на изборите. България е блокирана от американските агенти/ЦРУ-Козяк - съдебната система не е в състояние да подведе под отговорност бг политиците.
  • 26 Бонев

    14 2 Отговор

    До коментар #24 от "Баща му бе голям българин":

    Баща му сигурно се обръща в гроба.
  • 27 колония

    16 3 Отговор
    Браво! Ами защо въобще ходим на избори да харчим народни пари? "Посолството" може директно да ни назначава "правлните" хора на всички управленски длъжности в държавата. Дори партии няма да са ни нужни!
  • 28 Бичев

    12 2 Отговор
    Дичев, у лево! Кого поздравяваш? Най-рафинираната мошеническа прослойка в страната. Доказани лъжци, мошеници, блюдолизци, предатели. Засрами се, Дичев!

    Коментиран от #29

  • 29 Как да се засрами

    10 2 Отговор

    До коментар #28 от "Бичев":

    едно жалко мекотело! Тинята няма срам!
  • 30 Ххх7

    12 3 Отговор
    Поредния "професор" предател.как може да кажеш че политика трябва да се прави на 4-6 очи.и че тия записи да се забранели .нямало проблем службите да са назначени от посолствата.еничери такива
  • 31 Тома

    7 2 Отговор
    И бай Ставри ги поздравява дичев.Каза че ги наблюдава
  • 32 Ами да

    2 10 Отговор

    До коментар #20 от "Макс":

    Обаче всичко отива по дяволите ... Радев е станал много силен и натиска , тоя нашият малък Хитлер (варненския ром) и той набира сили от таксиметраджии и хора на тяхното ниво ... Бойко е за затвора , обаче пред Възраждане ..... По-добре с Бойко , отколкото да геадим социализъм наново . Просто в държавата няма да остане и един разсъждаващ млад човек ако това стане
  • 33 Геша

    8 1 Отговор
    Всички грантояди са на амбразурите.
  • 34 Минева

    1 5 Отговор
    ПП - ДБ няма да изгубят избирателите си!

    Коментиран от #35, #40

  • 35 Винаги когато те чета

    3 1 Отговор

    До коментар #34 от "Минева":

    Се смея от сърце.
  • 36 За протокола

    5 0 Отговор
    Този професор отдавна е изкуфял.
    Поздравява два клона на мафията, че са се съюзили.
    Трябвало да се приеме закон срещу записването. Ами закони си има, но няма кой да ги прилага/
    А по същество няма ли да коментира професора - "ала-бала"-та. зависимостите, "нашите шефове" на тайните служби, езика на Просто Киро и т.н.
  • 37 Безкрайно нагли центаджии

    3 0 Отговор
    Смрад!!!
  • 38 По-добре за твоята банкова сметка

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фром":

    центаджийска. За никой друг!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Шорошите избиратели нямат

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Минева":

    Имат машинки: от 7-10% на 25…
  • 41 Някой неща

    2 0 Отговор
    И Господ не може ги оправи...
  • 42 Трифонов не развали правителството

    5 0 Отговор
    заради запис и не беше запис, а живо стриймване на Дарик на комисия на НС, което набедените АйТита на ДБ забравиха да изключат. Тогава ДБ се изпуснаха, че очернят ИТН, за да изглеждат те бели. Грантаджията-интригант манипулира и си мисли, че не помним дори 10 месеца
  • 43 пенко

    2 0 Отговор
    И.Д. --- "НЕ СЪМ ТАКЪВ ---САМО СИ ИЗГЛЕЖДАМ ТАКА " !!!!!!!!!!!
  • 44 пенко

    3 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО ХИЛЯДИ ---ПРОСТИ ФЕСЪРИ -ИМАМЕ В БЪЛГАРИЯ ?????????
  • 45 русенец 2

    1 0 Отговор
    от коя сучеш или и от двете крадливи партий
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове