Last news in Fakti

27 Май, 2023 09:15 4 874 26

Адв. Рангелов за убийството на Къро: Или не е изпълнил обещание, или не е върнал пари

  • адвокат людмил рангелов-
  • убийство-
  • къро-
  • красимир каменов-къро-
  • прокурор-
  • гешев

Най-интересната версия за убийството на Красимир Каменов-Къро е, че той по някакъв начин е свързан с атентата срещу Гешев и тези, които са поръчали през него това действие, сега го отстраняват, сподели Рангелов

Адв. Рангелов за убийството на Къро: Или не е изпълнил обещание, или не е върнал пари - 1
Снимка: FN

„Много е възможно да се случи (отстраняването на главния прокурор – бел. ред.), защото гласуването във ВСС по отношение на допустимостта на искането на шестимата прокурори, мина с 14 към 4 гласа. Трябва да се има предвид, че има разлика между допустимост и по същество.“

Това коментира в студиото на Euronews PrimeTime адвокатът Людмил Рангелов.

Ако се подходи сериозно към това основание – намесата на главния прокурор в процесуално-следствени действия, изразяващи се в присъствието на един израелски експерт, това е несериозно и смешно като основание за освобождаване от длъжност на главния прокурор.

Всякакви приказки на политически лидери или депутати, че този механизъм не е с оглед личността на главния прокурор, не са верни. Самата бързина, самата спешност да прокарат възможността главният прокурор да бъде освободен между влизането на този закон в сила и произнасянето евентуално на Конституционния съд по искането на Гешев за обявяването на противоконституционни на част от така наречения закон“, смята адв. Рангелов.

Той посочи, че дори законът да бъде обявен за противоконституционен, ако главният прокурор е отстранен междувременно, той няма да бъде възстановен на длъжността.

Според адв. Рангелов действията на депутатите не говорят за намерения за сериозна съдебна реформа, а за желанието на политически сили да овладеят съдебната власт.

„За мен е шокиращо решението да се проведе нов избор от прокурори и съдии на членове на ВСС“, коментира още той.

Както не е независима българската прокуратура, така не е независим и българският съд. Това са отделни случаи и действия на прокурори, респективно съдии, които са склонни да изпълнят някаква политическа поръчка, оформена чрез лостовете на влияние върху съдебната система.

„Утре отстраняват Гешев, да кажем. Кого ще сложат на негово място? Кой от гражданите си представя, че на мястото на Гешев ще бъде поставен човек, който ще е едновременно компетентен, почтен и независим и че никой няма да иска да го контролира? Просто ще дойде друг Гешев – зависим и контролиран“, посочи адв. Рангелов.

Според него най-интересната версия за убийството на Красимир Каменов-Къро е, че той по някакъв начин е свързан с атентата срещу Гешев и тези, които са поръчали през него това действие, сега го отстраняват.

„Привлекателна е като артикулация, но е малко вероятна. Почти сигурно е, че убийството на Красимир Каменов се дължи на неговите криминални връзки и вероятно криминални действия. Или не е изпълнил определено обещание, или не е върнал определени пари. Това е най-високата степен на вероятност да е причина за това убийство“, смята адв. Рангелов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мафиот

    24 7 Отговор
    В ЮАР е пълно с престъпници от цял свят, като бандитска офшорка е. Нормално е да се забъркаш в нещо там и да те свитнат. А и тези които са избягали там, едва ли се занимават с благотворителност.

    Коментиран от #8, #9

  • 2 Хихихи..

    24 3 Отговор
    Умноо..Или ше вали или нема да вали..
  • 3 Не ти вярваме

    24 2 Отговор
    Въртите сучете но истината не казвате,а всички я знаете.
  • 4 Дрън-дрън ярина

    17 3 Отговор
    или да замълчи завинаги като потенциален свидетел пред Гешев. Почеркът на службите е видим и от тук.

    Коментиран от #25

  • 5 Тях червеното знаме роди ги

    21 3 Отговор
    Мирният преход, другари и другарки....
  • 6 карамфила

    17 6 Отговор
    Адвокате , адвокате,изглежда че в Българивя всички адвокате са адвокате на тлъстия боико.КОЧИНА.Някакъв американски писател беше написал книга"Убийте всички адвокати"
  • 7 Голем

    12 2 Отговор
    ИЗВОД !
  • 8 123456789

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мафиот":

    И вие ли сте адвокат като този адвокат?
  • 9 ХАХАХА

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мафиот":

    Престъпници от цял свят пишеш , ама само в България ги героизират.Мъка голяма ,че един престъпник са го ликвидирали

    Коментиран от #17

  • 10 Буци

    16 3 Отговор
    Не бе искаше да ме топи, а тамън ме изпраха всички
  • 11 гост

    20 3 Отговор
    Убийството на един бос от престъпния свят мисирките превърнаха в национална трагедия! Защо не призовете президента да обяви национален траур, нали сме държава на мутрите !

    Коментиран от #16

  • 12 МАФИЯТА РАЗДАВА ПРАВОСЪДИЕ

    16 0 Отговор
    Вместо държавата.......
  • 13 Гандалф

    14 1 Отговор
    Един да каже истината...основното е да се сложи свой човек...на длъжноста главен прокурор...явно гешев почна да ги настъпва по мазола...затова всички политици..олигарси се обединиха в усилията си да махнат гешев...

    Коментиран от #15

  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 4 Отговор
    СЪМНИТЕЛНО Е ПОСЕЩЕНИЕТО НА ....... РЕZИДЕНТА ФИГУРАНТ НА 12 и 13 МАЙ В ЮАР И ....... ПОСЛЕДВАЛОТО УБИЙСТВО НА ....... КЪРО .......
  • 15 Ми къ

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гандалф":

    Тея си избират кой да сложат, като не слуша го махат и слагат друг
  • 16 Тиква

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Точно за това, а аз не разрешавам, защото съм капо ди тути капи, а тоя се отрече от мен!
  • 17 Вярно е

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "ХАХАХА":

    Такива са фактите, само у нас тия които взривиха вагон за майки с деца, после една партия ги изкара герой
  • 18 Пп и дб герб мерб

    6 2 Отговор
    Къде са новините за изтеклите записи в сайта? Защо пак вниманието се отклонява. Не бъдете толкова евтино, дори и по телевизията го говорят, въпреки че се опитват да замазват.
  • 19 Реалист

    2 5 Отговор
    Този адвокат е прекалил с криминалните
    филми
  • 20 Тоя

    4 4 Отговор
    следовател от соца пращи от акъл. !
  • 21 Електра

    8 4 Отговор
    Всеки знае, че Рашистката терористична групировка Вагнер, трайно пресъства там. Крадеф също беше там за развлечение, и след като си отиде, ликвидираха Къро. Другата версия е, просто Каскета изпревари боса...

    Коментиран от #26

  • 22 Ристю кюрда

    0 2 Отговор
    Еси ли смисъл когато на найси значение
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 1 Отговор
    Не е Възпитателно да се дава постоянно по медиите,човек работил и имащ чин от убо,а сега играещ в роля на адвокат дявола!!!Все още има хора,които помнят....онова време!
  • 24 ОСА

    4 0 Отговор
    Или има вина за заловените от полицията в Италия 33 ТОНА наркотик, ако е движил пратката и е отговорен за нея....това е огромно количество!!!
  • 25 Не е за вярване

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дрън-дрън ярина":

    Толкова ли е високацената на господин Гешев че ще хващат толкова богат човек да върши чернота работа За «Къро» 10 милиона са Джобни пари а за някои 100000-200000 лв са много пари Все пак Гешев не е адвокат та да дават толкова пари за да голиквидират
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове