Last news in Fakti

27 Май, 2023 10:05 2 843 81

Кристиан Вигенин: Маските паднаха, май е по-добре да отидем на нови избори

  • кристиан вигенин-
  • правителство-
  • нови избори

„Факт е че Радев бави връчването на втория мандат“, отбеляза Вигенин

Кристиан Вигенин: Маските паднаха, май е по-добре да отидем на нови избори - 1
Снимка: БНТ

„Омерзително е това, което се случва. Настрана този похват със записите, който не одобряваме по принцип, но той позволи да излязат на бял свят неща, които само сме подозирали и срещу които сме се борили през годините. Стават ясни едни договорки, които противоречат на смисъла на съществуването на ПП. Те дойдоха с идеята да променят статуквото, да създадат нов ред, едва ли не да преучредят държавата, а се оказа, че това което правят, е да спасяват имунитета на Бойко Борисов, да търсят договорки с ГЕРБ в името на това да има правителство и да усвояват някакви средства.“

Това коментира в студиото на Euronews PrimeTime депутатът от БСП и заместник-председател на Народното Събрание Кристиан Вигенин във връзка с разпространения днес от Радостин Василев запис от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

За нас беше шокиращо. При всичките трудности, които сме имало във взаимодействието си с ПП, все пак имаше една увереност, че в тяхно лице виждаме формация, която искрено желае страната да се промени, желае истинската промяна. Днес видяхме, че ние сякаш сме сами в тази наша амбиция. Което е много жалко. Това е един морален банкрут, от който ПП и нейните лидери няма как да избягат.

„За мен би било изключително учудващо някой български политик или висш представител в управлението да си позволи да съгласува наши назначения с посолства. Това е недопустимо. Това отваря възможността за пряка намеса във вътрешните работи на страната. Това е директен отказ от суверенитет и както някои го класифицираха – опит за държавна измяна, защото това на практика така изглежда“, подчерта Вигенин.

Останал съм с впечатлението, че понякога г-н Петков обича да украсява някои неща, вероятно за да е по-убедителен пред съпартийците си. Но казаното е казано, дори да не се е случило – фактът, че това се представя като нещо нормално и стандартно на форум на партията, е изключително учудващо. Не знам някоя друга държава да е съгласувала назначенията си на ключови позиции с нас.

„Трябва да чуем обяснението как така най-големият борец срещу Борисов ще бави 6 месеца вдигането на имунитет“, допълни Вигенин.

Според него намесването на името на Радев е опит на ПП да обясни случващото се по приемлив за широката публика начин, но добави, че има сили, които не искат да има правителство.

Факт е че Радев бави връчването на втория мандат“, отбеляза Вигенин. По думите му за България е важно да има редовно правителство и действащ парламент, защото това ще върне институционалният ред в страната, който е бил тежко изкривен в посока концентрация на власт в президента.

Социалистът припомни активната роля на бившия президент Георги Първанов при сформирането на правителството на тройната коалиция през 2005 г.

Сега президентът се държи изключително дистанцирано и имам чувството, че просто изчаква да се провали поредното Народно събрание“, посочи Вигенин.

Според него вместо ПП да контролира ГЕРБ и да бъдат реализиране нуждите реформи, „това което чуваме от записите, което никой не е отрекъл досега, е точно обратното – нагаждане на ПП към онези модели и прикриване на онова, което е било“.

Бих искал да имаме правителство, но това, което ни предстои, далеч не позитивно и започвам да се питам дали не е по-добре да отидем на нови предсрочни избори“, отбеляза политикът от БСП и допълни:

„Струва ми се, че маските паднаха и може в една такава ситуация гражданите да направят правилния избор.“


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На хартиени

    19 7 Отговор
    ли ?

    Коментиран от #65

  • 2 US колония

    71 38 Отговор
    Ръководството на ПП и ДБ трябва да бъде арестувано за държавна измяна.

    Записът потвърждава, че сме колония и чуждите посолства ни редят правителствата и службите…

    Коментиран от #40, #55

  • 3 колчо

    65 9 Отговор
    вместо да ходим на избори да хванем тоягите и да изметем т.н. политици, и да почнем на чисто!

    Коментиран от #47

  • 4 бай Петко

    66 17 Отговор
    Какви избори, бе мухльо? НЕЗАБАВНИ АРЕСТИ и ЗАТВОР! НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! ИЗМЯНА! ИМА ЛИ МЪЖЕ В ТАЯ ДЪРЖАВА?

    Коментиран от #21

  • 5 Гост

    47 5 Отговор
    Някои да идат на избори, а други в затвора ще е най добре!
  • 6 Гост

    17 40 Отговор
    Какви избори сънувате бе бсп и израждане ще имаме правителството легално. Това е най добре за България.

    Коментиран от #66

  • 7 Мнение

    52 18 Отговор
    Гешев незабавно да арестува цялата парламентарна група на ПП. Оказаха се "ПЪЛНИ ПРЕДАТЕЛИ"!

    Коментиран от #18

  • 8 Голата истина

    13 20 Отговор
    Радеф и бойко са в играта заедно само глупаците гласуват
  • 9 ХАХАХА😂

    32 9 Отговор
    Партията, която затлачи България за десетилетия, сега единствена „искала да я промени”, разбираш ли... Добре, че скоро ще сте 2%.

    Коментиран от #74

  • 10 Гешев що спиш

    30 13 Отговор
    Тиквата х.иванов Петков и Василев без имунитет това е държавен преврат . Червената боя по ЕС се управда
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хайде да е юни

    8 3 Отговор
    че май няма за кога
  • 13 Доротея

    17 6 Отговор
    Що, просто не вземете и да се изметете всички от там, а!? Защото няма кой да ви измете, чрез законно обосновано насилие! Значи, ПП са длъжни да са морални, а вие с ДПС и другите, понеже за вас морала не е задължителен, можете да се коалирате както ви изнася, чрез амбалажни коалиции!? Всички - вън! Няма нужда от такъв парламент! Гешев, подбирай ги без цвят, пол, въраст и вероизповедание! Ние сме с теп!

    Коментиран от #79

  • 14 БСП за Путин за Кумонизам

    6 6 Отговор
    За масов разтрел на мислещи и можещи УРААаааааааааааааааааа
  • 15 Вигенин

    8 1 Отговор
    Да си махне клипчето от Ххамстер графа (геипорно)
  • 16 Кирил Петков

    30 9 Отговор
    Сигурно Русия им е виновна, че съгласуват назначенията в службите в американското посолство. Сигурно и това ще излезе като новина. Русия управлява България посредством Бойко Борисов и ПП, само че за по на лесно ходят в посолството на САЩ за да обсъждат с Митрофана.
  • 17 Ганчо

    20 6 Отговор
    Гешев какво чака? Да ги прибира, че то това вече скочи всякакви граници. Не знам оня перача на Бойко кво трябва да го прават? Той схема му измислил да го спасява. Отвратително. Тези хора искат да управляват клетата ни държава.
  • 18 Прокопий

    8 20 Отговор

    До коментар #7 от "Мнение":

    Да, предатели спрямо Просия, съответно само те са истински патриоти и родолюбци, искащи да ни извадят от контакта с блатните пpokаженици!
    Колкото по-на запад от Кремъл, толкова по-здрав и проспериращ народ!
  • 19 112

    11 9 Отговор
    И като отидете на нови избори, може и да не влезе в НС. ИТН със сигурност. Само Копейкин ще спечели по вече гласове.

    Коментиран от #46

  • 20 Даниел

    13 2 Отговор
    Това дали ще бъде съден Борисов го решава само прокуратурата,не ПП

    Коментиран от #31

  • 21 Кой

    31 3 Отговор

    До коментар #4 от "бай Петко":

    кого да арестува? Не виждаш ли, че тези които трябва да бъдат арестувани си назначават и сменят "арестувачите" от службите и прокуратурата. Не виждаш ли, че на бързо с противокуституционни промени ще освободят главния прокурор за да не може да ги разследва. Не виждаш ли, че се гонят едни дипломати за шпионска дейност а други които кадрова в държавата са на почит.
  • 22 Един от малкото останали...

    19 10 Отговор
    ...свестни политици е именно-Вигенин...!Бързам да уточня- не съм привърженик на БСП,а обикновен човек...!

    Коментиран от #39

  • 23 бг хай лайфа

    9 4 Отговор
    господин мистър много компетентен част от назначения елит където управлявали стадото по талавизията и където били много умни!?!?!....таааа господина вигенина МАСКИТЕ ПАДНАХА ОЩЕ 2020 С НАЧАЛОТО НА КОВИДА КОГАТО НА ГОВЕДАТА ИМ СЛОЖИХА МАСКИТЕ...ТОГАВА СЕ ВИДЯ ЖАЛКАТА ИСТИНА!!!...сложиха им им маски насила ама се видя че маските паднаха и се видя кой какъв е...3 години по късно все още има тъпанари където вярват на всичко каквото им кажат по талавизията и нямат поне 2 грама мозък да помислят малко....маските били паднали...мбуахахахахахахах
  • 24 Българка

    6 23 Отговор
    Не разбирам истерията след пуснатите записи. Аз не чух никъде в прав текст да се твърди от ПП, че те ще бранят мутрата Борисов. Създаване на комисия в НС, която да разглежда мотивите за искан имунитет на който и да е депутат е европейска практика. И да, ако поискат имунитет на Борисов, то комисията може да бави решението си 6 месеца, но може да се произнесе и за дни/ден. Никой не е твърдял , че "може" ще е факт. Освен това от лютата битка на Гешев срещу Борисов може да излязат на повърхността много престъпления на мафията от двата враждуващи клана и това е в интерес на обществото. И е хубаво тази битка/ разкрития да продължи, за да може максимално да се прочистим от боклука (както казва Гешев)
  • 25 За кого е по - добре ???

    6 18 Отговор
    За руските подлоги ???
    Точно започва разчистването на авгиевите обори и …..

    Коментиран от #28

  • 26 Искрен Атлантист

    4 20 Отговор
    Не разбирам нито иронията, нито критиката. Столетницата беше ветеран в сравнение с КПСС, така че едва ли сме искали помощ от КГБ при определяне но чистото комунистическо минало на тогавашните управленчески кадри. Днес България е млада атлантическа държава. Какво лошо има да се поиска одобрение от посолствата за чисто атлантическо минало на днешните български управници? Та ние едва сега проглеждаме в Атлантизма.

    Коментиран от #37, #58

  • 27 8888

    21 5 Отговор
    След чутото , най - добре е избори .
    Какво ме плашат кой ще спечели .
    Да спечели , който спечели .
    Тази гнусна т.нар. " конструкция " ли да остане ?
  • 28 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #25 от "За кого е по - добре ???":

    Не чу ли, че разчистване няма! Има изпиране.
  • 29 Българин

    6 11 Отговор
    Ще ви се копейки гладни :) хахахахахахаха
  • 30 ПСР

    11 7 Отговор
    При нови Избори,БСП ще прескочи ли 4%?
    Омерзително е.Сега ли ви стана отвратително?
    Гергов,напр.,как ви се вижда или той просто е ваш човек.За театрото на Гешев-мълчите.Боклуци ви нарече,но не се омерзихте.За записи други,изтекли преди,пак си затраяхте.Последователни сте,няма що.
  • 31 така

    16 1 Отговор

    До коментар #20 от "Даниел":

    Прокуратурата е пералня! Появи се един главен прокурор, готов да развали заверата, и видяхме какво последва. Висшите прокурори, партийни креатури, се опълчиха моментално срещу намеренията на Гешев... А бунтът срещу Гешев беше, че е чадър за политическите ни престъпници... Делото за чекмеджетата на българоубиеца е прекратено от сарафов на 10 май, прането продължава. Ако продължаваме да се отвращаваме само от безобразията, ще ни управляват отвратителните.
  • 32 Минева

    7 13 Отговор
    Маската на приватизаторката милионерка и бивша синя костовистка отдавна е паднала. Гьонсурати
  • 33 Баш софиянец

    12 12 Отговор
    Президента ви е виновен за безобразията и мерзостите, които вършите. Вие не можете да се разберете, той ви е витовен!
  • 34 Демократ

    11 12 Отговор
    По-добре да ви нема всичките и да станеме президентска република
  • 35 Мнение

    16 13 Отговор
    Ако Борисов откаже да състави правителство, "ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕДАТЕЛСТВОТО" приключват като партия.
  • 36 Нсблюдател

    14 14 Отговор
    Я да видим кой най много реве от създаване на правителство , ами БСП и Възраждане .
    Значи всичко е точно трябва да има правителство
  • 37 Кико

    7 8 Отговор

    До коментар #26 от "Искрен Атлантист":

    Това е вмешателство в суверинитета на държавата, бе. Коя друга държава иска насоки и одобрение на политиците си БЕ?Такива прости мекотели като теб да си налягат зад@ниците пред телевизора и да не ни занимават с простотията си.
  • 38 отегчен

    15 7 Отговор
    Аз имам по-добра идея. Евроатлантичекско правителство и измитане на цялата рублокопейкаджийска измет институциите.
  • 39 Гошо

    11 4 Отговор

    До коментар #22 от "Един от малкото останали...":

    Май си ляв тротоар?

    Коментиран от #50

  • 40 отегчен

    17 6 Отговор

    До коментар #2 от "US колония":

    В US колонията си роб. В USSR колонията си свободен патриот. Нали така митрофановче?

    Коментиран от #54

  • 41 И така

    8 13 Отговор
    5000 избори да направим па ще е същото.Май е по добре да се премахне парламента и правителството,да няма избори и политици а директно от Брюксел и САЩ да ни пратят управители.То това вашето се изроди и вече не прилича на политика а на някаква игра която в която постоянно се хленчи.Вие не мислите за народа а за собствените ви интереси.По морето сега търсят работници,идете на работа при народа заедно с народа работете за държавата която така хубаво я точите
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Иван

    14 8 Отговор
    Щом един комуняга рИве - значи нещата са на прав път !
  • 44 ЦИК, СИК, ВИС

    9 11 Отговор
    ИЗБОРИ ДО ДУПКА !
  • 45 Кирката и МОЧА днеска да я няма

    11 7 Отговор
    Руско мекеренце..не е по-добре
    Май не си даваш сметка за международното положение или пък си даваш много добре

    Коментиран от #78

  • 46 БАНко

    9 3 Отговор

    До коментар #19 от "112":

    КОПЕЙКИН МОЖЕ ДА СПЕЧЕЛИ ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ ОТ ГЛАСУВАЩИТЕ ХОРА , НЕ ОТ ХОРАТА В ПРОКУРАТУРАТА И ОТ ХОРАТА НА ГЕРБ !!!
  • 47 нннн

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "колчо":

    Каква тояга? Повечето българи ги мързи да гласуват, а ти - тояга да хващат...
  • 48 От страни

    3 10 Отговор
    Ей, манете се всичките от там и да ни командват европейски комисари. И без това нищо не решавате ми само ви харантутим бадива. И то здраво харантутим. То се е видело че правителство нема да видим и ще се нижат избори след избори ми парите се свършват от толкова избори. Това е американската демокрация - в подчинена република правиш вид на управляване - парламентска република и то тоя момент нататък ред в тая република нема да има никога.

    Коментиран от #59, #64

  • 49 Маските паднаха

    14 4 Отговор
    БСП и Възраждане са слуги на един и същ азиатец.
  • 50 Пешо

    1 6 Отговор

    До коментар #39 от "Гошо":

    Има цял живот да избиваш комплекси,че все някой те лъже ...!Така и ще си умреш...!
  • 51 Разбира се

    8 5 Отговор
    Мафията иска избори
  • 52 българин

    4 8 Отговор
    Така е, маските паднаха, статуквото изпусна кормилото и сега със сетни сили прави опит да натисне спирачката, трябват му нови избори, понастоящем контрола и посоката на движението на са на "изток", лощо Седларов, много лошо.

    Коментиран от #61

  • 53 Вижте

    1 4 Отговор
    Това е положението.

    Коментиран от #77

  • 54 Приятел

    7 8 Отговор

    До коментар #40 от "отегчен":

    Това, че не искаш да си роб на US, не значи че искаш да си руски роб.

    Коментиран от #56

  • 55 до копейките

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "US колония":

    "желаещи мир" , защо не оцапахте руското посолство с червена боя бе? хахахахахахахахаха
  • 56 99% сте си

    8 4 Отговор

    До коментар #54 от "Приятел":

    руски робове

    Коментиран от #62

  • 57 А50

    4 6 Отговор
    Целта на Кирчо не е само да освой средства той е пратеник на тези които са го обучили да изпълни техните политики и задачи., тук България е средство и територия не им родина нито дори държава след като не спазвйт дори конституцията ни.

    Коментиран от #60

  • 58 Не е правилно

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "Искрен Атлантист":

    Иска се Съвет и Съгласуване от страните на ЕС и НАТО., които са ни СЪЮЗНИЦИ. С тези пробити от КГБ служби няма да видим Шенген!
  • 59 Не е лоша идея

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "От страни":

    Практично, едни хрантутнци по-малко.
  • 60 До руското посолство

    6 4 Отговор

    До коментар #57 от "А50":

    Абе вземете си някой българин, който да ви проверява превода. Веднага си личите.

    Коментиран от #76

  • 61 А50

    6 3 Отговор

    До коментар #52 от "българин":

    Статуквото само подменя едни десни проекти с други и така народа е лъган вече 30г. и никой не носи отговорност. Защо в САЩ и Британия с претенции за демокрация имат само по две партии, замисляте ли се
  • 62 0101

    3 5 Отговор

    До коментар #56 от "99% сте си":

    Да бе, чакам позволение от Путин да отида след малко да пия кафе. Митрофанова да пуска парите по картата, че искам и кола
  • 63 Маските паднаха

    6 4 Отговор
    още преди 10 месеца когато Дарик погрешка излъчи заседание на ДБ (големите айти експерти), които се изпуснаха, че очернят ИТН, за да изглеждат бели те.
  • 64 БАНко

    7 5 Отговор

    До коментар #48 от "От страни":

    НАЛИЧИЕТО НА ПАРЛАМЕНТ БЕЗ ДЕЙНОСТ , СТРУВА НА БЪЛГАРИТЕ ПО СКЪПО ОТ ИЗБОРИ !!! ПРОВЕРИ !!!

    Коментиран от #69

  • 65 А на машинките ли?

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "На хартиени":

    Ала-бала от 7-10% на 25%.......
  • 66 Не е добре за България

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    а само за твоите грантове жендърче наркоманско
  • 67 0101

    6 4 Отговор
    Статията се скри от началната страница и останаха само евро атлантиците. Нека ви питсм нещо САЩ си гледа интереса, империя като империя. Вие защо се продавате за жълти стотинки.
  • 68 Зависима е от САЩ и още как

    2 2 Отговор
    Нинова и Херо Мустафа се срещаха сто пъти и накрая БСП с 9% на изборите, как стана тази магия само Нинова знае!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 ПСР

    2 4 Отговор
    Директен отказ от суверинитет...ех,какъв богат опит имат в ЦКП/БСП в този аспект!
    Георги Димитров,ще прави федерация с Тито и столица Белград.Отказ от всякаква претенция за Македония,напротив,пълно съдействие на Югославия.Искане до ЦК на КПСС,да ставаме 16-та республика.Манифестациите,"КПСС-БКП-дружба навеки" или СССР-НРБ,заедно от векове за векове!Или 1986-1990 г.,когото Андрюша Луканов,изнася милиарди български пари към гнилия Запад,да се гради новата бг олигархия в червено.Или българското резервно злато,съхранявано в Масква....Няма що.
  • 71 Серж

    1 2 Отговор
    Е да Вик комунистите това искате нови измори, ама нема вече балами.Ще има Лоста да потакатель доста лъгахте и доста пооткраднахте вие и вашите измислени партийки ха ,ха.
  • 72 Реалист

    2 4 Отговор
    Не е по добре да има избори.
  • 73 БСП на Бунището

    2 5 Отговор
    на Историята,прегърнали паметниците на Руския комунистически Окупатор на България и половин Европа.Там,между политическите трупове и вмирисаните Идеологически отпадъци ви е мястото,таварищи !!!
  • 74 А50

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "ХАХАХА😂":

    Партията БСП си носи багажа, ама десните жълтопаветни еднодневни проекти са на принципа на българския футбол -забравяме тоя мач и гледаме напред, сиреч забравяме тоя проект правиме нов и се изпираме
  • 75 Васил

    5 1 Отговор
    Неофашистите от ПП и ДБ катастрофираха жестоко, техният замисъл за държавен преврат за малко да успее. Ще имат късмет ако не бъдат линчувани от народа.
  • 76 А50

    1 0 Отговор

    До коментар #60 от "До руското посолство":

    Аз не съгласувам нищо с посолствата ха ха ха. Смешници
  • 77 А50

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "Вижте":

    Абе от записите за едно друго посолство стова въпрос.
  • 78 А50

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Кирката и МОЧА днеска да я няма":

    И сега ще се оправдавате с международното положение. Кирчо се чу много притеснен българите сами да си избираме международното положение
  • 79 избирател

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Доротея":

    до ТЕП , доротея, преди да се захванеш да наставляваш научи правописа .
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 хммм

    1 1 Отговор
    Те вашите маски отдавна са паднали... Ва - гинин.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове