Last news in Fakti

27 Май, 2023 12:55 1 616 23

Росен Желязков: Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес да направи анализ на ситуацията

  • парламент-
  • правителство

Риторичен въпрос е дали с изваждането на този запис в този момент не се минира процесът по съставяне на правителството с втория мандат, каза председателят на НС

Росен Желязков: Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес да направи анализ на ситуацията  - 1

"Не съм разговарял с Мария Габриел, но си мисля, че нейната позиция в момента ще бъде като на човек, на когото са счупили доверието. И това може да бъде възстановено – говоря от свое име, ако от „Продължаваме промяната“ ясно и категорично кажат, че при президента ще отиде Мария да получи мандата".

Това каза пред bTV председателят на Народното събрание Росен Желязков във връзка със записа от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

Желязков уточни, че не е слушал целия запис, а е чел заглавията в медиите, свързани с него.

Той обяви още, че не е вярно, че Габриел почти се е разплакала по време на разговорите с ПП-ДБ и напомни, че е участвал в тези разговори.

"Който познава Мария, знае, че тя не е от момичетата, които плачат. Този разказ има белезите на една много неприятна презентация на жената в политиката като нещо ретроградно – видите ли в един момент няма кураж и си изпуска нервите. Тази интерпретация е вредна", подчерта председателят на парламента.

Той обяви, че Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще се събере днес да направи анализ на ситуацията от гледна точка на мандата.

Риторичен въпрос е дали с изваждането на този запис в този момент не се минира процесът по съставяне на правителството с втория мандат, каза председателят на НС.

„Ние трябва да съумеем в момента да върнем доверието в процеса, а доверието в процеса може да се върна само ако съставът на кабинета бъде достатъчно балансиран, а не кабинет с политически задачи, които още на първите седмици и месеци ще взривят доверието. И тогава ще се сочи някой за виновен – в случая ще се сочи ГЕРБ за виновен, че е развалил кабинета“, коментира Желязков.

Според него важен гарант ще е "Демократична България", които са настоявали за експертен кабинет и са отказали да предлагат свои хора в него.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво

    21 0 Отговор
    пак ще мътите днес ? Нови тарикатлъци ?!
  • 2 Хаха

    20 4 Отговор
    Айде стига с тез циркове.Ако не подкрепите правителството до изборите половината от ГРОБ ще са в Магнитски.А някой може и да са в списъка на Най търсените от ФБР за измама на американски граждани с Оан Койн

    Коментиран от #15

  • 3 Милен

    19 0 Отговор
    Да не забравите да пуснете един запис и от тази сбирка, да се посмеем малко 😂

    Коментиран от #5

  • 4 Анонимен

    14 4 Отговор
    Десислава Атанасова била погнусена от записите, моля ти се! Вчера Борисов говори, че нищо няма да попречи на кабинета, а тя говори планирано, разбира се, обратното. Каква е целта на Борисов и тази чуждоземна слугиня? Има два варианта: веднага се отива на нови избори и Борисов, поради погнусата и падналата избирателна активност, смила ПП-ДБ и със същия брой гласове като на тези избори взема повече места в парламента, съюзява се с ДПС и - готово; в другия случай след няколко месеца пак Борисов предизвиква предсрочни избори и пак смила горните типове, и пак излиза чист и с повече депутати. Кое решение ще вземе зависи единствено от господарите му, които казват какво ще прави.

    Коментиран от #8

  • 5 Защо ще се смеем

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "Милен":

    На всеки здравомеслещ човек е ясно че когато се споменава ПОСОЛСТВОТО се има предвид руското

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Милен

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "Защо ще се смеем":

    Да бе знаем то туй посолство управлява и урсулата и компания, напълно логично е.

    Коментиран от #18

  • 7 Минувач

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Защо ще се смеем":

    Само дето тези същите политици ходят на закуски и срещи на Козяк, а не в руското посолство. Ти или си мега т.п, или толкова заблуден, че на черното бяло ще кажеш, само и само да не проумееш, това което и очите ти виждат, ушите ти чуват, но мозъкът ти е промит. Такива индивиди, като теб са срам за човешката интелегентност.

    Коментиран от #11

  • 8 Милиционерски

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    игри на доброто и лошото ченге ! И двамата са еднакво вредни и излишни !
  • 9 ще е труден разговор

    6 3 Отговор
    Но хората обожават онези, които не се огъват и недопускат грозни компромиси. Обстоятелствата изискват да се вземат непопулярни решения, но не и на цената на самоунищожението.
  • 10 Минева

    6 4 Отговор
    Заслужавате трети мандат на ДПС и си правете правителство! Доведохте гаргамел само да принудите ПП - ДБ да преговарят с вас!
  • 11 Милен

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "Минувач":

    Ти па нищо не си разбрал, та нали американците казаха преди време, че Путин им се меси в изборите и им избира президента, значи пак той им назначава и посланиците. Та американско и руско посолство са се едно 😂
  • 12 Изпълнителната комисия на

    7 2 Отговор
    МАФИЯТА ГЕРБ ЩЕ СЕ СЪБЕРЕ ДНЕС ДА ПИТА ПОСОЛСТВОТО !
  • 13 НРБ

    9 2 Отговор
    Изложихте се, оцапахте се....видя се кой какъв е от записа на Руди гела...там без дебелата маска на лицемерието се каза всичко !!! Нали вке повтаряте, че закона и Конституция над всичко, а как само се договаряте да не ги спазвате....какво се събирате...смазани до ушите, никой не ви вярва вече !! Наистина политически боклук !!
  • 14 идиоти

    6 3 Отговор
    киртаците искат да ви врътнат ротационно след първите девет месеци брак какво още има да разбирате малоумници?! разтуряйте годежа юото мъртън ви нагласи да сте булки на другата мафия
  • 15 Шишиииии

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    И кво пак плашите с тоя измисления магнитски? Аз съм си у списъка и нямам намерение да стъпна у краварника.
  • 16 Всички знаят

    7 0 Отговор
    Изпълнителната комисия изпълнява само решения на Борисов! Смешници некадърни!
  • 17 така ли

    4 1 Отговор
    Ясно,ама на кой да е първи му аналкат?!По спикъка на опашката.....
  • 18 питайте

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Милен":

    кенко Хаитянина....Там е бараката и ключа.....
  • 19 Юри

    5 3 Отговор
    Г-н. Желязков, забравете за тези записи! Тяхната цел, е да променят, Европейската перспектива на страната!
  • 20 Боко Тиквата

    4 2 Отговор
    Квото и да става винаги съм он топ. Материала да свиква.
  • 21 Слави

    0 4 Отговор
    Информация от днес гласи, че Русия е съгласна да прекрати военните действия и да се изтегли от Украйна, при условие, че същата се откаже от желанието си, за членуване в НАТО и ЕС! За НАТО, има логика, но защо и ЕС, след като той е само икономически съюз, и би могъл да помогне на Украйна, да се възстанови по бързо!
  • 22 Дрън дрън та пляс

    1 2 Отговор
    бойко е готов на всичко защото вече са му ушили негов размер раирана пижама
  • 23 ЩЕ ИМА ЛИ ЗАПИС !

    2 0 Отговор
    Изпълнителната комисия на ОПГ-ГЕРБ ще се събере днес
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове