Last news in Fakti

27 Май, 2023 17:31 1 299 16

Георги Кузманов, ВСС: Никой не ми се е обаждал и да иска да прекратим мандата на Гешев

  • всс-
  • главен прокурор-
  • прокурорска колегия

Гешев е главен прокурор и в почивните си дни и, ако си е позволил с телефонно обаждане да изпраща някого някъде, то това би могло да се окачестви като нарушение, смята членът на ВСС

Георги Кузманов, ВСС: Никой не ми се е обаждал и да иска да прекратим мандата на Гешев - 1

Гешев ми се обади и ме попита защо го правим, а аз му обясних, че държавата гори и е нужна реакция от ВСС, за да не бъдем виновни за всичко. Попита ме кой ми е казал да го направя и му отговорих, че съм разговарял само с колегите си. Никой политик не ми се е обаждал. Това каза за Нова телевизия Георги Кузманов, член на Прокурорската колегия на ВСС. Той е един от внеслите искане за прекратяване на мандата на главния прокурор.

"Няма абсолютно никакво значение дали главният прокурор е бил в отпуск, не променя неговото качество. Гешев е главен прокурор и в почивните си дни и, ако си е позволил с телефонно обаждане да изпраща някого някъде, то това би могло да се окачестви като нарушение. Стартирахме единствената законова процедура за проверка на действията на главния прокурор. Първият мотив са обстоятелствата около явяването на израелски експерт на местопроизшествието на атентата срещу него. Първоначално бе заявено, че той е отишъл там по разпореждане на Гешев, а това би било сериозно нарушение на правата му, който се явява пострадал и свидетел - не би имал никакво право да се намесва в разследването", обясни Кузманов. И допълни, че ако второто искане бъде допуснато, може двете да бъдат обединени.

По думите му е правилно да не се позволява нарушение на мястото на оглед. Дали експертът е бил там, ще се установи по време на проверката. Аз не познавам действащи политици, обсъждали сме с колегите от Етична и Правна комисия изнесените в медиите информации. Бяхме упреквани, че сме в глуха защита на главния прокурор, което не е истина. Предните предложения не събраха доказателства за нарушения на главния прокурор. Не съм имал контакт със Сарафов", заяви той.

Според него никой от ВСС няма лична заинтерсованост от проверката. "За нас е важно да се установят фактите и обстоятелствата около информациите, изтекли в медиите, а тогава Пленумът ще установи дали има основание да се прекрати мандатът. Никой от нас не е предубеден или мотивиран. Нямам наблюдения да има дела на трупчета, това е обиден термин за магистратите", категоричен е Кузманов. И разкри, че няма никакви данни за извършителите на убийството на Къро.

"Почеркът е нехарактерен за убийствата, извършени в България - никога не са били убивани членове на семейството. Нямаме представа кой е авторът и причините на това убийство. От медиите чета, че убитият е бил ангажиран в международни канали за наркотици, така че убийството може да е провокирано от дейност извън България", коментира прокурорът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    13 0 Отговор
    Ходил е в Зайчарника в Банкя.

    Коментиран от #9, #15

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Михаил Тимофеевич

    6 2 Отговор
    Прекратявам мандати всякакви.
  • 5 Ясноо

    11 1 Отговор
    А от кое посолство чакаш обаждане

    Коментиран от #8

  • 6 Обаче

    12 1 Отговор
    Най-големия грях и престъпление на гл.пр-р сега се оказва присъствието на израелски експерт при огледа на взривеното устройство. Това ли ни е проблема или защтото нищо друго не може да се докаже и са алабализми?
  • 7 да де

    8 1 Отговор
    Поредния спасител който се сетил, че каскета е нефелен и сега ще спасява държавата или по-скоро задни.а на баце.
  • 8 Последния Софиянец

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ясноо":

    Тези неща не се уговарят по телефона.

    Коментиран от #11

  • 9 анализатор

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Винаги си добре информиран, откъде черпиш тази информация, явно работиш в ресторанта като чистач под пикритие !
  • 10 Бамбука

    6 0 Отговор
    ВВС стана като "клас седни, клас стани". Ама къде бяха през всичките тези години при толкова грешния Главен ? На море, на планина, или под сянката отмаряха и нямаха време да се амбицират и да разкрият грешките му ? Или може би са се ослушвали откъде идва вятъра и са стояли на завет ? Сигурно Главния не е безгрешен, но има ли такъв в историята ни преди и след 89 г. ? Оставете го да си свърши домашното и после решавайте.
  • 11 Не бе

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Той ще отиде на място, ама трябва да му звъннат. Нали ходят по работни закуски
  • 12 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    5 0 Отговор
    Само тоя дето те инсталира там, нали......
  • 13 1253

    6 0 Отговор
    Този господин от под кой камък излезе,как не можа да види че Гешев е нарушавал еитката и законите за наколко години, и изведнъж му просветнало и видал че гешев не е за Главен прокурор. Георги Кузманов е за разследване и уволнение че не си е свършил работата и е укривал престъпления на Главния Прокурор няколко години.
  • 14 Матей преображенски

    5 3 Отговор
    Голяма службарска шетня настана,всякакви абсурди и хайван-пазарски кандърми за свалянето на Гешев.Преди няколко години имаше спонтанно движение за оставката му,но тогава беше угоден на властта и никой не постави въпроса за разглеждане на високо ниво.Какво се промени,явно мярата е била надхвърлена и се е навлязло зад някаква невидима червена линия.Фашизмът настъпва,под американски натиск,неолиберални скудоумия се представят като авангардни идеи ,напредничави и крайно наложителни за защита на природата и прочие ефимерни алабализми.Хищниците,едрите акули ,се развихриха,вършеят напосоки,а съдебната система и пречела да си похапват стръвнишки,канибалски,ми значи трябва да се преустрои,да се овладее и превърне в оръдие на терор срещу инакомислещи и непокорни.
  • 15 Бацо Гацов

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Проблема на България НЕ Е Гешев, а БОКЛУКА в парламента, както ги нарече той.
  • 16 факуса

    3 0 Отговор
    продажници сте всички
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове