Last news in Fakti

28 Май, 2023 20:10 6 302 35

Съпругата на Къро преди убийството: Не сме част от криминалния пъзел

  • къро-
  • съпруга-
  • южна африка-
  • убийство-
  • наркотици

"Ние никога не сме имали никакъв бизнес в тази страна. Никога не сме правили пари."

Съпругата на Къро преди убийството: Не сме част от криминалния пъзел - 1
Източник: БГНЕС

Южна Африка е една от дестинациите, в които има много българи, които бягат от правосъдието. Журналистът, Арон Хаймън, когото интервюирах, се занимава с българската диаспора. Според него българската организирана престъпност се намира на върха на пирамидата в подготовката и трафика на кокаин от Южна Америка до Австралия, който минава и през Южна Африка.

Това обясни в студиото на „120 минути“ по БТВ Асен Иванов, отговорен редактор и зам.-главен редактор „Новини“ в телевизията. „Арон Хаймън е направил схема с участието на много българи. В схемата е и Къро. Когато Арон прави интервю с Къро през октомври миналата година, той не знае на какво ниво се намира Каменов“, добави Асен Иванов. Арон Хаймън е разследващ журналист от изданието „TimeLIVE” в Кейптаун. Арон от години разследва българската организирана престъпност в Южна Африка. Така достига и до Красимир Каменов – Къро и неговата съпруга.

„Аз не знаех, че той е толкова високо в българската криминална йерархия. И за да бъда честен, това беше голяма изненада за мен. Аз не знаех, че той е издирван с червена бюлетина на "Интерпол". През октомври миналата година аз се обадих на Красимир във връзка с разследването ми за българката организирана престъпност в Южна Африка. От моите проверки и от информацията от моите източници знаех, че е основна фигура в южноафриканската част на българската мафия. Така, че аз го питах за убийството на други българи – Анжело Димов и жена му Незабравка“, обясни пред bTV Арон Хаймън.

Анджело Димов е подсъдим в Южна Африка. Убит е заедно с жена си Незабравка в средата на февруари 2018 година в дома им в Кейптаун. „Спомням си него и жена му, но беше преди много време. Аз мисля, че той беше свързан с наркотици и затова му се случи това. Друго не знам“, казва в интервю Красимир Каменов. „Аз винаги съм бил много подозрителен на отговорите на Красимир Каменов, свързани с Анджело Димов. Екзекуцията на Каменов изключително много прилича на убийството на Анджело. Стана още по-подозрително, че Каменов има някаква връзка, защото очаквах да каже друго за този човек. Обикновено, когато говорим за хора, близки до убити, те се опитват да ни помогнат, а в случая се натъкнах на някакъв вид код за мълчание, на омерта. Той ме попита, не знам защо, но ми каза, искаш ли да говориш с жена ми. И в следващия момент жена му беше на телефона и започна – „защо питаш нас за българската организирана престъпност“, коментира журналистът Хаймън, цитира novini.bg.

„Само искам да ви кажа, че преди години, когато моят съпруг за пръв път пристигна в Южна Африка, той търсеше място, където може да идва, когато е зима в България и лято в Южна Африка. Знаете, че това е напълно обърнато. Така, че ние никога не сме имали никакъв бизнес в тази страна. Никога не сме правили пари. Никога не сме правили нищо друго освен да живеем спокоен живот. Ако се върнем на Анджело и неговата жена ние ходим при един същ гинеколог, защото бяхме в близки квартали и така се запознахме с неговата жена. Познавахме се, защото имахме деца на еднаква възраст и практически родихме в разстояние на два месеца. Та това е начинът, по който познаваме тези хора“, посочва в разговора си с Хаймън.

„Знаете ли защо се ядосвам? Защото, ние сме в тази страна, за да имаме спокоен живот. Имаме три деца. Имаме много добри приятели, местни приятели и да бъдем замесени в нещо такова, това ме ядосва. В същото време ние нямаме никакви отношения в тази страна. И сега някой се обажда и казва, че иска да нареди пъзела от престъпници и хора, свързани с кокаина. Разбира се, че ще бъда ядосана“, казва още жената на Каменов.

„Българин да бъде голям в дрогата. Те могат да бъдат само слуги на някой. Представи си, приятелю. Ти си престъпник в чужда страна на другия край на света и да станеш голям. Ти не можеш да бъдеш голям. Това е глупаво. За мен зад тях има южноафриканци. Те не са чак такива играчи“, допълва Красимир Каменов – Къро в разговора си с журналиста от Южна Африка.

„Какво знам аз неофициално във връзка с него. Когато от българският подземен свят пристигне в Южна Африка, той е посрещнат на летището от неговия шофьор или неговата охрана, и е настанен в негови къщи в района на Кейптаун. Говоря за хора, замесени в скимирането и източването на кредитни карти. В Южна Африка има три или четири криминални групировки, които са на едно и също ниво, но мога да кажа, че българите са на върха на трафика на наркотици са изградили много много успешна мрежа за трафик между Южна Америка и Австралия“, уточнява журналистът от „TimeLIVE“ Арон Хаймън.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    61 1 Отговор
    Превратностите на живота !!! Като не осъзнаваш , че си част от криминалния пъзел , ставаш част от пъзела на криминалистите.....
  • 2 ме боли третяи крак

    59 3 Отговор
    за тия мафиоти - намериха си заслуженото - смърт като за бъхливи кучета
  • 3 АБВ

    41 9 Отговор
    Браво на убийците .Да вървят на гости на Бошков и на Цветан Василев

    Коментиран от #5, #19

  • 4 каскето и тиквата

    33 3 Отговор
    а бяхме от един отбор
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Спецназ

    84 3 Отговор
    "когато моят съпруг за пръв път пристигна в Южна Африка, той търсеше място, където може да идва, когато е зима в България и лято в Южна Африка. Знаете, че това е напълно обърнато. "

    Пешо стругаря със заплата 1200лв. също иска да иде в ЮАР, когато тук е зимата, но си стои гордо до струга.


    Поне си е жив, нашия. :)))

    Коментиран от #13

  • 7 Гyркова

    36 0 Отговор
    Вече няма значение

    Коментиран от #32

  • 8 Най добре при теб

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "споко":

    Да те приключат да не се мъчиш
  • 9 каскета

    30 2 Отговор
    Какво правосъдие в БЪЛГАРИЯ - за кокошка няма прошка,а за милиони няма ЗАКОНИ но аз не се страхувам щото съм чел само винету
  • 10 Атанасов

    51 0 Отговор
    Къро - свестен, Кочанова - свястна, Генов - свестен. Хайде, моля ви, повдигнете ми официално обвинения на мен, защото някой да поеме отговорност за хилядите наркоманизирани и избити (в последствие българи), а и за кап. Андреево
  • 11 Боко Тиквата

    17 2 Отговор
    Ще слушате,че видите ли,какво става!
  • 12 Копеѝкин

    14 6 Отговор
    И аз,искам пари!
  • 13 Тошко африкански

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Спецназ":

    Да дръпне кредит и да иде,но там хората тип печка или кюнец са много гладни и такива белчовци не са за там.
  • 14 ХАХАХА

    37 3 Отговор
    Смехориите на Кочанова се превърнаха в плачка. Да си кажа откровено хич не ги жаля. Мутрите и мутресата са си получили заслуженото.
  • 15 Именно

    10 0 Отговор
    Така е ... вече!
  • 16 пиночет

    19 1 Отговор
    Христо Ковачки е сигурен за себе си и хората около него,пазели го добре!
  • 17 НУРС

    50 1 Отговор
    Къро е чист като сутришна капка роса!
    Занимавал се е с превод на научна литература и международно сътрудничество между астрофизици.
    Изучаеаше галактики и мъглявини.
    Всякакви обвинения, че парите му са от разбити животи на млади хора и че майките го кълнат за това че е унищожил с дрогата си най-скъпото нещо в живота им - децата, са пълни измислици!
  • 18 РЕАЛИСТ

    3 23 Отговор
    Прав е бащата на Кочанова, като каза , че мафията ме посяга на жени и деца. Има си код. А за български убийци, кодове не важат. Убили и жена му и детегледачката. Добре, че дечицата не са били там . И тях щяха да убият мизерниците.

    Коментиран от #22

  • 19 А защо преди тях,

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "АБВ":

    не вземат да отидат до Банкя на гости на една Тиква ? Ти защо така пренебрегна Тиквуний Първи вожд и пътен "архитект" на кошарата на Балканите !
  • 20 Боко Тиквата

    12 2 Отговор
    Тая, беше първо в моя харем!
  • 21 Много ясно

    16 0 Отговор
    Това е все едно да отидеш в чуждо гето и да станеш бос..ще живееш точно 5 минути максимум
  • 22 РЕАЛИСТ

    7 27 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    Какви са тия минуси, бе. Кефите ли се на убийства на невинни жени. Аз съчувствам на баща ѝ, Петър Кочанов, въпреки , че ми отмъкна навремето едно гадже, мис Пловдив. Беше звезда , най добрият плувец на България. Се ла ви.

    Коментиран от #24, #27

  • 23 Папа Люга

    16 1 Отговор
    а не бе, каро е бил монах, а не наемен убиец. Внимавайте за кой се жените

    Коментиран от #33

  • 24 Тес Тис

    19 1 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    няма невинен, щом папа от кървави пари
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Е браво

    0 2 Отговор
    Това е Арон, брата на Моисей, нали? Щом той разследва, значи всичко е вярно, кой ли му плаща?
  • 27 Жена

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "РЕАЛИСТ":

    Не се кефя на убийства, но какво значи "невинни"??!! Като си продадеш душата на дявола, знаеш, че някой ден ще дойде да ти я вземе, се ла ви.
  • 28 Ехх

    7 1 Отговор
    Направо да се разплаче човек от умиление !
  • 29 ЕЛима

    3 1 Отговор
    Като са порядъчни хора, какво са работили в ЮАР?!

    Коментиран от #30

  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "ЕЛима":

    Отворили са Книжарница в кейп-таун и са имали приют за без-дом хора!
  • 31 Потребител

    4 1 Отговор
    След като провалили живота на хиляди деца и майки, хората отишли на спокоен живот в саваната, обаче и там ги обезпокоили, ти да видиш...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Кифла

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Папа Люга":

    Важното е да има пари ! Другото...! Много му здраве!
  • 34 Играча

    2 1 Отговор
    Не разбирам защо трябва да има такъв хейт, явно не важи правилото за умрелия или добро или нищо. И много е лесно да сочиш с пръст другите когато си анонимен !!! И сега тези 3 деца какво ще се случи с тях, а кой ли ще ограби законния му бизнес, никой не си задава тези елементарни въпроси, явно защото са неудобни.
  • 35 пенко

    0 0 Отговор
    ... " НО - СМЕ -КРИМИНАЛНИЯТ ВЪЗЕЛ " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове