Last news in Fakti

30 Май, 2023 05:37 1 447 32

Надежда Йорданова: Антипартийната риторика на Радев няма място в процедурата по връчване на мандата

  • надежда йорданова-
  • румен радев-
  • мандат-
  • правителство

Процедурата на връчването трябва да способства съставяне на стабилно редовно избрано правителство, заяви бившият правосъден министър

Надежда Йорданова: Антипартийната риторика на Радев няма място в процедурата по връчване на мандата - 1
Снимка: БГНЕС

"Всеки е длъжен да уважава и да спазва Конституцията - и по буква, по дух. Всеки. Президентът е длъжен да изпълни конституционната процедура по връчване на мандатите по начин, който да способства стабилно редовно избрано правителство".

Това написа в профила си във Фейсбук бившият правосъден министър Надежса Йорданова. И допълни:

"Антипартийната риторика няма място в тази процедура. Тя е вредна, дори опасна за парламентарната република. Несъгласията могат и трябва да бъдат изразявани по друг начин, който не минира конституционните процедури.

Днес отговорността на парламентарно представените партии стана още по-голяма.

Трябва да се положат всички разумни усилия България следващата седмица да има редовно, парламентарно избрано правителство, което да заведе България в сърцето на Европа - там, където е мястото ни", допълни Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    68 12 Отговор
    Една кубратска лелка-секретарка,коментира Президента на РБ,какъвто и да е той,не е ли цинично и пародийно?
  • 2 да де

    60 10 Отговор
    Хехе кофти а когато чорапа размахваше юмручето беше готин, сега когато казва истината за шарлатаните е лош.
  • 3 Делю Хайдутин

    60 10 Отговор
    Радев вместо мандат трябваше да и връчи на тази заповед за арест.
  • 4 ХАРОН

    45 5 Отговор
    Пази Боже, сляпо да прогледне! Някой трябва да им е "лакмус" на тия самозабравили се торби.... Лакеи не могат да преведат държавата през кризите- искат да държат бухалката и ножа- просто и елементарно, видно от Космоса!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 патриот

    1 22 Отговор
    Един държавен глава, трябва да има мъдростта и отдадеността към народа си, за да успява от всяка ситуация, (каквато и да е тя), да извлича максимално възможната полза, но за народа си! А да не говорим за нещо повече, като дълбоко философската визия върху политическите проблеми, каквато изненадващо констатирахме, че притежава албанският президент Еди Рама! Тоя, който ненавиждахме за отправените му критики, към нашата страна, по отношение на решение, засягащо Македония, но и Албания! Въобще, с толкова много неуспешни избори, стигнахме пак до там, че да се питаме, можем ли да се самоуправляваме?

    Коментиран от #18

  • 7 Ракията

    40 2 Отговор
    Ти пита ли Козяк дали може да говориш. Оп извинявай СЪГЛАСУВА ЛИ С КОЗЯК ?
  • 8 Ами

    6 34 Отговор
    Радев е руски чорап, който има за задача да си изгради авторитарен режим тип Лукашенко, тъй че има нужда от ТОЧНО ТАКАВА реторика, за да я изпълни.

    Коментиран от #16, #21

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 русенец 2

    30 5 Отговор
    дърта никаквица ква си ти ма
  • 11 Всъщност

    8 24 Отговор
    Радев просто продължи войната срещу демокрацията в България. Много му пречат парламента и разделението на властите.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 някой

    19 6 Отговор

    До коментар #11 от "Всъщност":

    Всъщност Президента Радев остана единствения, който защитава демокрацията в България!
  • 14 Веднага!

    21 2 Отговор
    Прангите и в Сливен в затвора! Там хубаво ще ги оправят ей такива наконтени предатели. Ще види кво е да се срещне с "любовта" на обитателите.
  • 15 Смеех!

    14 1 Отговор
    Много се кефя,когато мумун падне от клона.Най вече,когато си е внушил,че не е клон,а кресло.Мумун в политиката е най опасното решение.Максимум до две позиции - социално министерство ,или образование.Ние напълнихме парламент,служби,министерства само с мумуни жадни да командорят.
  • 16 Перачката

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    За това нека да изперем Бойко !!!!
  • 17 резервист

    17 1 Отговор
    Първо ни поставяте в безизходна ситуация с глупостите си, а после се сърдите на Президента. Какво отношение очаквате след безобразното си поведение? И още по-лошо с двуличното си мислене! По-добре ми обясни за "ала - бала", избори с наше МВР, Обясни ми къде щяхте да сте сега, ако народът отчаяно не се опитваше да се отърве от отровната прегръдка на ББ и ако точно този Президент не Ви даде шанс? Обясни ми защо след като напълно заслужено се провалихте на изборите сега се навирате в ръцете на Тиквата, когото щяхте да разграждате. Може би защото следващия път и тоалетните на НС няма да видите. Заедно с останалите ще ни спасявате от ситуацията в която сами ни набутахте! Каквото почукало-такова се обадило!
  • 18 резервист

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "патриот":

    "Патриот е душа дава!" Марш в Албания философстващо магаре такова! Бръкнал си с пръст в носа, зяпа звездите и философства!
  • 19 Коиловци брадърс

    1 13 Отговор
    Тази жена е единствената стойностна в сорос коалицията.
  • 20 защо

    11 0 Отговор
    Добре, че имате имунитет "маце", иначе всички сте за при "бай Ставри".
  • 21 факуса

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    няма полезен ход при тез идиоти продажни,дет толкоз са се самозабравили,и непрекъснато са в издънкикак да реа гира,кат требеше да са в ареста всичките дебили от пп
  • 22 Надо,

    11 1 Отговор
    Ако бяхме Нормална държава, Кирчо и Кокорчо вече трябваше
    да бъдат подведени под отговорност и арестувани,
    а ПП да бъде забранена със Закон!
    Съжалявам, че съм гласувал за вас!
  • 23 говежда

    6 1 Отговор
    много е щастлива тия дни грантояд бойкикев сигурно я е споходил
  • 24 Секретарката се вживява в роля

    8 1 Отговор
    Доста проста жена с измамно самочувствие!
  • 25 Майора

    8 0 Отговор
    Жалко е един сдвокат да не знае че има решение 25/1995г. на КС, съгласно което президента има право да право политически изказвания! Така че както искате съдебна реформа така и бъдете добри да не коментирате изказвания на другите за излагацията ви!
  • 26 123456

    6 0 Отговор
    Безочни наглеци ! Той изобщо не трябваше да говори с вас, продажни пасета! Трябваше да ви се организира едно изпращане с къмъне и дрва .....
  • 27 Ок тая кифла

    4 0 Отговор
    Да се маха от парламента
  • 28 И кокошката се обади

    5 0 Отговор
    Нали е много умна пак изкряка без да мисли. А Американското посолство и Сорос от където ползвате средства да създавате напрежение в България имат право. Замълчете завинаги защото вече в три нескопосани парламента ви видяхме колко милеете за българите и колко ви е умственният багаж. Вие с командированите харвардски боклуци от ПП сте за съд и той няма да ви се размине.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 САЩ са зло

    1 0 Отговор
    За "Посолството" бе най-важно да се обединят трите клана на ЦРУ Козяк ДПС, ГЕРБ, ПП ДБ! Сега могат да крадат пак безнаказано и да вкарат България в американските войни.
  • 31 Никога фашизъм

    0 0 Отговор
    Днес троловете са в отпуск ..., вчера бе важен ден за "Посолството" - да се създаде правителството на войната!
  • 32 ганю

    0 0 Отговор
    президента ако раздаде калашници проблема ще се реши
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове