Last news in Fakti

31 Май, 2023 03:23 2 855 33

Искрен Арабаджиев: Имаме решение само Габриел да е министър от ГЕРБ

  • искрен арабаджиев-
  • пп-дб-
  • депутат-
  • министри-
  • кабинет

Ако има промени, трябва да бъде прието от националните ни органи, заяви депутатът от ПП-ДБ 

Искрен Арабаджиев: Имаме решение само Габриел да е министър от ГЕРБ - 1
Снимка: БГНЕС

Ако мога да се съглася с нещо от изказването на Томислав Дончев, е, че трябва да има редовно правителство. Миналата седмица видяхме как президентът забави връчването на втория мандат. Видяхме координирана атака от прокремълски сили, които не искат да има редовно правителство. Определени сили се страхуват България да тръгне още по-силно към Европа.

Това заяви депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS.

Той уточни, че коалицията ПП-ДБ са направили редица компромиси, като един от тях е бил включването на Мария Габриел в проектокабинета "Денков".

Едната сюжетна линия е усилията да няма редовно правителство. Втората е свързана със замразяването и размразяването. Това е част от преговорната процедура. ГЕРБ ще настояват да има промени, ще настояват да имат още министри. Но това трябва да се чуе на среща между двете партии. Ние сме взели решение само Габриел да е министър. Ако има промени, трябва да бъде прието от националните ни органи. Дали сме мандат на акад. Денков да проведе разговори с Мария Габриел, каза още депутатът.

По думите му съставът на проектокабинета "Денков" е смесица от политически лица и експерти. И добави, че чисто експертен кабинет няма да получи необходимата политическа подкрепа.

Акад. Денков ще прецени дали има възможност за допълнително отпадане на политически фигури и смяната им с експерти. Ние разбираме сложността на ситуацията, силите, които противодействат на това да няма такова правителство. Това е разгледано и на националния ни съвет. Скандалното със записа е, че няма скандали. Това са 50 човека, които дебатират какви са възможностите България да се промени истински. Тази сложна ситуация ни накара да дискутираме и всеки да дава предложения, посочи Арабаджиев.

Арабаджиев уточни, че още в предходния парламент е внесено предложение, според което началниците на службите да бъдат одобрени от Народното събрание, а не от президента.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    53 18 Отговор
    Още един национален предател,всичките са за затвора.Никога не съм виждал по големи наглеци от тези американски слуги сега.Скоро народът ще ви помете!!!!

    Коментиран от #6

  • 2 Бу Бу

    52 14 Отговор
    Невероятно НАГЛИ. Да връщат мандата до края а седмицата и да вървим нататък. Ако се стигне до следващи избори, тези от ПП няма да ги има в статистиката.
  • 3 Браво!!

    10 4 Отговор
    Обективно погледнато най-много това заслужава.
  • 4 ПП/ДБ

    11 41 Отговор
    Въвеждат нови стандарти в политиката. Русските матрьошки се виждат в чудо.. Гаргамел се е вкаменила!

    Коментиран от #23

  • 5 ХАХАХА

    51 10 Отговор
    Къде се покриха ДБ, по тихи от водата ,по ниски от тревата . Като се замисли човек тези две партии са съставени от хора ,които мразят българите и по добре да връщат мандата ,за да не им се случи случка ,въпреки ,че нас такава апатия ни е обвзела ,че трудно ще се помръднем ,а всъщност те на това разчитат.
  • 6 чета

    16 29 Отговор

    До коментар #1 от "Тото":

    На Костя Мутрофанов и на зеленочорапния мунчо опорките.

    Коментиран от #21

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хахаха

    41 7 Отговор
    Ми да се събира ръководството на ПП и да обсъди ала-бала ... и да се саморазпуска.
    Такива фрапантни гпешки в политиката правят тези, че няма накъде повече!

    И вчера направиха грандиозния митинг от преко сили 1000 тъпанара ...
    ПП са политически труп
  • 11 Предателите

    31 9 Отговор
    ПП наглеците имат задача от Козяк да ни подготвят за война с Русия. След записите с предателството киркокорчовците станаха още по-нагли, вече се смятат за недосегаеми...
  • 12 ПП-ДБ

    22 6 Отговор
    Еничари!!!
  • 13 мдда

    3 22 Отговор
    Отлична работа, Арабаджиев! Така се прави. Не може да има отстъпки с хора притиснати от прокуратурата!! Трябва да има уважение към институциите.
  • 14 Пак няма да мине

    5 3 Отговор
    Само гаргамел, смърфове не приемаме.
  • 15 Вълк единак

    6 14 Отговор
    Радев работи против Бългапските интереси. Той гони руските интереси и путин.Да живее БЪЛГАРИЯ!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Българин

    15 0 Отговор
    Хем накъкани, хем нагли.Ей поспрете се огледайте се и си заровете главите в пясъка.Ако имате срам де, морал нямате, видя се ясно.
  • 19 Сух

    17 0 Отговор
    "Скандалното със записа е, че няма скандали. Това са 50 човека, които дебатират какви са възможнсотите България да се промени истински." а тези 50 човека нещо да знаят за ала-бала с президента за гласовете от изборите?! И съгласуването на шефове от службите с чужди посолства? Това нищо ли е бе мишо? В затвора!
  • 20 оня с коня

    9 1 Отговор
    Хубо са решили от ПП да назначат само Габриел за Министър в едно бъдещо тяхно Правителство,но БОРИСОВ НИКОГА няма да разреши подобно Унижение Кандидата му за Премиер да получи като Подаяние от Кирчококорчовските Серсеми някакво си мижаво Министерство без всякакво значение за Икономиката и Полит живот в БГ!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Сух

    12 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПП/ДБ":

    Какви са новите стандарти? Слугинаж, безгръбначност, липса на морал, безочливост, изключителна наглост? Тези са избрани от 600 000 човека.. А, България е 6 000 000. Става дума за 10 процента глупаци, са гласували за тях. Какво управление на България с 10% поддръжка, и наглост да завземеш цялата власт, при положение, че 90% не само не те харесват, а те мразят..
  • 24 позеленял

    6 0 Отговор
    а , то българия се промени съвсем истински , от лошо на по лошо и най лошо
  • 25 Мениджър

    0 1 Отговор
    Управител. Човек от организацията, който ръководи, организира и координира дейността на други членове.
    Принципи- натиск до спукване, нападение,за да не се усетят о време, сложи го в ъгъла и му спри дишането.Ако Герб искат нещо друго, това е предателство и искат да остане служебен кабинет.Не е за вярване, че 50 човека ще извият вратовете на всички! Експертен кабинет с третия мандат. Добре обучен мениджър може да постигне всичко, но ако срещу него се изправи мениджър става весело.
  • 26 Нешо

    4 0 Отговор
    Фашисти, спрете "Майдана" в България.
  • 27 Минувач

    5 0 Отговор
    Просто не е истина, колко глупави хора сред нас българите. Кой нормален човек може да се върже на елементарните оправдания на ПП и ДБ, а скоро и на ГЕРБ, че някакви тъмни руски сили били се активирали и това била причината. А то има записи, техни откровени записи, когато не знаят, че са били записвани и са били откровени без политическо говорене. Явно тези руски тъмни сили са медиуми и са ги хипнотизирали да изрекат тези неща. Ако нямаше записите - да лъжат и да мажат, ама то има думи черно на бяло, техни думи. После пратили няколко симпатизанти, които явно не могат да повярват в предателството или по-скоро не искат да повярват, казват на черното - бяло и си продължават в измамната си реалност. За тези хора е по-лесно да си следват възприетата линия, да оправдават ПП дори когато виждат, какво се случва, просто защото е по-лесно да се играе на само добри и на само лоши. Затова и приемат жалките оправдания с някакви руски сили, колкото и да са глупави тези оправдания в случая. Лесно е - има ли проблем - руснаците са зад това. Любимите политици крадат ли - пак е заради руснаците, искат ли да ни продават суверинитета - пак са руснаците, има ли манипулации за изборите - пак са руснаците, искат ли да слагат свои хора навсякъде в МВР, за да овладеят държавата и местната власт - пак са руснаците. Всички са добри, има ли нещо лошо - руснаците са. Президентът им дал мандата с погнуса, заради предателството им - пак са руснаците, цял народ ги видя и намрази - руснаци
  • 28 Минувач

    4 0 Отговор
    ...Президентът им дал мандата с погнуса, заради предателството им - пак са руснаците, цял народ ги видя и намрази - руснаците са. Сега на ББ ще му поискат имунитета - те ще кажат, че са руснаците, които не искали коалицията. А то там пак е защото се скараха старите ортаци ББ и Гешев. И пак има записи, и пак там няма НИКАКВИ руснаци, а се чува, как ББ поръчва Гешев да се жертва, за да омилостиви американците и ПП и имат общ довод да си направят коалицийката. Колко да са про.ти тези не е истина - за всички тези евроатлантици да има записи черно на бяло, те да се саморазкриват в задкулисието си и когато са хванати в крачка, инстинктивно да реват - ама те са руснаците. Ако някой много писка, значи не е защото е честен и иска истинско правосъдие и да не се продава българския интерес, но не - той значи е русофил, просто защото си е позволил да им търси сметка.
  • 29 Майора

    4 0 Отговор
    Искрене да говориш че няма нищо при положение че искате да смените всичко и най вече службите , е престъпление! Не може хора с голям опит и рутина да бъдат сменени от нищо неразбираащи , но верни на коалицията на провалите хора! За нищо не стават мамините и таткови синчета !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    2 0 Отговор
    НИЕ ИМАМЕ РЕШЕНИЕ, ЧЕ ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИТЕ
  • 32 Гневен бургазлия

    0 0 Отговор
    Ще си отидат ..законно или незаконно ...
  • 33 Бивш левскар

    0 0 Отговор
    Това са 50 нагли лизачи, готови да пълзят и облизват всичко с цел да преразпределят едни парички.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове