31 Май, 2023 23:11 2 314 23

Болницата в Котел спира работа

  • болница-
  • котел

Председателят на Общинския съвет Христина Чолакова обяви, че специалистите са напуснали, заради неизплатени заплати

Болницата в Котел спира работа - 1

Специализираната болница за рехабилитация в Котел престава да работи от утре, 1 юни. Това гласи съобщение публикувано на сайта на лечебното заведение, а обяснението е, че няма персонал. В тази връзка Общинският съвет в Котел прие декларация срещу закриването на болницата и поиска от принципала - Министерство на здравеопазването връщането на персонала в нея.

Председателят на Общинския съвет Христина Чолакова обяви, че специалистите са напуснали, заради неизплатени заплати.

Призивът на местния парламент към Министерство на здравеопазването е медиците да бъдат върнати на работа, защото в противен случай болницата няма да може да функционира.

"За това един от апелите ни към министъра на здравеопазването е да се влезе в контакт с бившите работещи, за да могат те да бъдат убедени или мотивирани по-скоро, да бъдат върнати на работа", каза Христина Чолакова пред БНР.

Тя каза още, че народните представители от областта ще бъдат информирани с цел проблемът да бъде поставен и от парламентарната трибуна.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    24 13 Отговор
    Правителството на Радв даде 2 милиарда на Хидрострой за изграждане на хидросъоръжения...
    Че тя цялата държава не струва вече толкова..
    Вий сега за една болница, че нямало пари..
    Че кой ви каза, че животът и здравето на българските граждани са от значение..?
  • 2 Дрън дрън та пляс

    28 10 Отговор
    няма логика държавната болница да няма пари а частните да са супер модерни и луксозни ,ми да закриваме държавното ,да махаме здравните осигуровки и да минаваме на здравна застраховка и частни болници ,като в нормалните държави
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    35 0 Отговор
    Колко помощи се дават на укрите в България?
    Май досега -милиард и половина..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Коментар

    38 0 Отговор
    Онзи ден имаше статия,че съкращавали разходите за образование и здравеопазване,за да купят оръжия и веднага започнаха да затварят болници.Но по принцип това си е и в плана Ран-Ът.

    Коментиран от #21

  • 7 Госあ

    19 1 Отговор
    Здравеопазването ни е пред фалит. Не случайно средната продължителност на живот е 70 години.

    Коментиран от #10

  • 8 Котелец

    14 1 Отговор
    Тея от Котел нямат нужда от болници, трябват им само пари !
  • 9 Пала Марка

    29 1 Отговор
    Важното е да се дарява на Украйна и киртака да направи правителство, съгласувано с посолствата
  • 10 Мин Дил

    24 0 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Държавата е в процес на разпад брат
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 лекар

    14 2 Отговор
    много ясно, че ще напуснем как да има пари като заплатата на директора на болница си я е направил колкото на целия персонал заплатите взети заедно..
  • 15 Българин

    14 2 Отговор
    моля украинците да дарят пари за българите!
  • 16 Артилерист

    18 1 Отговор
    Да назначат персонал от Атлантическия клуб-там повечето са професори, доценти и доктори- Тагарев, Слатински, Шаламанов. Генералите от този клуб да поемат охраната, Паси да им сведе натовските процедури в такива случаи, а Поптодорова да стане сестра и да разнася помадите. Тези атлантици съдействаха България да даде към 3 милиарда на американците и има нови 1,3 млрд. приготвени от МО за още американски оръжия. Следователно, те са на път да излекуват армията с американски оръжия и е редно сега да им се гласува доверие да се заемат с лечението на болните българи. За заплащането им да се обърнат към американците да заделят някой-друг милион от доларите, предвидени за влиянието им в България.

    Коментиран от #23

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Любо

    7 2 Отговор
    Да попитам.
    ИМАЛИ ДЪРЖАВА НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!!!

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Няма

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Любо":

    И няма да има.
  • 20 Така

    5 0 Отговор
    Целят да закрият държавното управление и ще се премине към частно ухравление на цялата държава.
  • 21 Човек

    2 13 Отговор

    До коментар #6 от "Коментар":

    Ако планът Ран Ът беше изпълнен, щяхме да станем нормална държава, но руските агенти, които бяха на власт, водени от Луканов, казаха - няма как да направим всичко това, защото няма да можем да крадем. А защо бяха на власт? Защото фалшифицираха изборите. Защо се обърнаха към Ран Ът за помощ? Защото съсипаха България с комунизма си и не знаеха как да минат към свободна икономика. Знаеш ли, че в плана е имало условие веднага да се приеме валутен борд и да се фиксира курса? Руските агенти го отхвърлят за да могат да спекулират и крадат и накрая докараха хиперинфлация, с която откраднаха спестяванията на хората. Папагалите на руска пропаганда обичате да ревете за плана Ран Ът, но никой от вас не го е чел и изобщо не знае за какво иде реч. Ама Жан Виденовата зима я помните, нали? Ако руските агенти не бяха отхвърлили плана, който сами поискаха, нямаше да я има. А знаеш ли, че по комунизма България е фалирала 3 пъти? Русия ни разказа играта и продължава да го прави с агентите си, които са узурпирали властта.
  • 22 Човек

    2 14 Отговор

    До коментар #18 от "Любо":

    Каква държава? Ние сме руска губерния, управлявана от руски агенти от 80 години. Вкараха ни в ЕС само за да крадат фондове. Демокрацията ни е фасадна, по руски модел - беззаконие, корупция, олигархия и силоваци. Затова всички скачат на ПП, които искат да разрушат този модел.
  • 23 Поздравления👍!

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Артилерист":

    Това с ПопКремова ми хареса...🤣😂😝👍!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове