Last news in Fakti

2 Юни, 2023 13:16 1 557 21

Корнелия Нинова: Служебният кабинет вече е харчил пари от Сребърния фонд

  • сребърен фонд-
  • пенсии-
  • корнелия нинова-
  • бсп

Дори и Симеон Дянков не пипна парите за пенсии, припомни председателят на БСП

Корнелия Нинова:  Служебният кабинет вече е харчил пари от Сребърния фонд - 1
Снимка: БГНЕС

„Знаете ли, че като направихме разбивка на резерва се вижда, че още през март и април сметката е отрицателна. Това означава, че още през тези месеци служебният кабинет, в разрез със закона, с който им забраняваме да го правят, са ползвали този фонд. И сега с това предложение, със задна дата, искат да им узаконим беззаконието“. Това разкри в пленарната зала председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя атакува служебния социален министър Лазар Лазаров за предложението на служения кабинет да се използват парите от Сребърния фонд.

„През всичките години, в които Борисов и ГЕРБ си играеха с финансите на държавата, дори Дянков не си позволи да пипа Сребърния фонд. Да, той взе парите от Здравната каса, изхарчиха ли ги, откраднаха ли ги – не ги върнаха до ден днешен, но дори той не си позволи да вземе пари от Сребърния фонд“, припомни лидерът на социалистите.

„Вие сте министър на труда и социалната политика и сте участвали във вземането на това решение на Министерски съвет. Сега моля да ми отговорите за какво са Ви парите от Сребърния фонд, които не са пипани от 2006 г.? При това с обяснението на министъра на финансите: “Ние няма да ги използваме, но вие ни ги размразете за всеки случай“. За какво ще бъдат използвани, ще бъдат ли откраднати и те, като тези от Здравната каса?“ За това предупреди Корнелия Нинова.

„Предложението на служебния кабинет предвижда да се размрази възможността да се използват средства от Сребърния фонд и да се възстановят някой ден от излишък в бюджета. Но нито за тази, нито за следващите три години, служебният кабинет не предвижда да има излишък. Тоест в близките години няма да се възстановят и ще стане като със Здравната каса“, изнесе данни от проектобюджета лидерът на БСП.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    15 8 Отговор
    Съветвам всички сънародници да не взимат участие довечера в каквито и да било протест..
    Този път - мислете за себе си..
    Интуиция..

    Коментиран от #3

  • 2 Последния Софиянец

    13 15 Отговор
    Докато в парламента делят баницата народа ще остане без заплати и пенсии.Добре че се намеси Служебното правителство.

    Коментиран от #4

  • 3 Последния Софиянец

    10 10 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    На сайта на Козяк приканват всички американци да се включат довечера в протест срещу президента.Вече даже не се крият.

    Коментиран от #6, #11

  • 4 Любопитен

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Алооо, скъперник, защо излъга че си дал на персонала по 500 лева за нова година? Кажи бе скъперник? Аде върви у кухнята да измиеш някоя чиния! Днес няма никой да дойде от партиите че да се правиш на 🤡!
  • 5 Нинова бясна, че

    13 8 Отговор
    може да не докопа парченце от баничката, иска де е голямо и мазно.
  • 6 Майна

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Бих ви посъветвал да не участвате..
    Мислете за семействата си..
    Интуиция..., Или плюс още нещо
  • 7 Фактъ

    8 13 Отговор
    Нали защитавате Радев , това правителство е негово ? Защо ревете ? Импийчмънт !
  • 8 Много

    11 0 Отговор
    золуми !
  • 9 тая

    11 10 Отговор
    има отклонения. Под носа и става най-голямото падение и позор с тази порочна сватба межу ПП и ГЕРБ, а тя повдига теми, с които да измести фокуса. Женицата, така и не се научи да бъде адекватна на момента. Затова и БСП се стопява.
  • 10 коко

    12 6 Отговор
    А ма нинова бойко като похарчи стотици милиони какво направи като продължаваш да плюеш по президента на следващите избори ще имаш 10 депутата и те са ти много.
  • 11 Майна

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    На сайта си ,американското посолство съветва ,,поданиците си ,, да избягват местата , на които ще тече протеста, защото може да излезне от демократичните рамки...
    Този път ги послушайте!
    Това го казвам като българин
  • 12 Нинова , ти си виновна

    10 5 Отговор
    Ти ни натресе фуражката
  • 13 Коментар # 5 Нинова

    9 6 Отговор
    Това са истинските тролове. Те гледат името и не четат по- нататъка какво е казано. Него не го интересува, че са посегнали незаконно на неприкосвоен резерв, той тръгнал да плюе Нинова. А утре ще пише, че тя е виновта да ограбването на сребърния фонд.
  • 14 Наблюдател

    13 4 Отговор
    Тия са похарчили парите. Ужас.
  • 15 Така ли....!?

    8 1 Отговор
    И ако е така защо онзи хвъркатия все успокояваше ,и социалният фъфльо Лазарчо също повтаря ,че няма място за притеснение ,всичко е под контрол ,имало резерви !?.......Яснооо, и тия като останалите говорят така ,за да сме спокойни ,и те да са спокойни възможно най дълго на постовете да лапат.Всеки макар и (временно )правителство иска да е по дълго там ,ако може временното да стане за постоянно..Пък и дори да не са наред нещата ,какво от това!Виновни ще са предишните ,или следващите ,ние да си оплетем кошничките ,пък то и без туй нещата са изтървани !
  • 16 Подкрепа за ДБ

    5 4 Отговор
    Служебните разсипници искат да оставят една пробита държава... Тежко им на ПП в тази ситуация!
  • 17 Хахаха

    5 3 Отговор
    Каза г-жа лъжа.А кухите лейки повярваха.

    Коментиран от #18

  • 18 Така ли....!?

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    И аз не й вярвам ,ама да не би този път да се окаже ,че казва ИСТИНА!?
  • 19 Добромир

    2 1 Отговор
    Големи хайдуци са тези министри на Радев!! Окрадоха парите от удължения бюджет за 2022г,парите от 1.5 млрд.лева,които отпусна ЕК за здравеопазв.и образов.под формата на текущи разходи,откраднали и част от парите на Сребърния фонд,където пенсионерите отделят от последните пари за храна,за да внасят за втора пенсия.Каква наглост.!!!И те ще ми говорят,че Промяната били шарлатани.!!!Радевата кохорта незабавно трябва да бъде изметена,защото по- големи лакоми мерзавци и грабители ,няма.
  • 20 Ами

    2 1 Отговор
    Затова Президентът Радев,не иска да се състави редовно правителство,за да може неговите министри да продължават и от новия бюджет,който е влязъл за разглеждане в бюджетната комисия.Но сега представиха второ удължаване на първото удължаване на стария бюджет от 2022г,приет от правителството на Промяната.2 години Радев управлява и му се услади властта,защото няма кой да го контролира,къде отиват парите на бедният бълг.народ.
  • 21 Ами

    1 1 Отговор
    Затова Президентът Радев,не иска да се състави редовно правителство,за да може неговите министри да продължават и от новия бюджет,който е влязъл за разглеждане в бюджетната комисия.Но сега представиха второ удължаване на първото удължаване на стария бюджет от 2022г,приет от правителството на Промяната.2 години Радев управлява и му се услади властта,защото няма кой да го контролира,къде отиват парите на бедният бълг.народ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове