Last news in Fakti

8 Юни, 2023 08:55 2 036 23

Мажд Алгафари: Парламентът е руина, развалина

  • мажд алгафари-
  • делян пеевски-
  • ружа смилова-
  • кузман илиев

С какви очи точно Делян Пеевски от 240 келеша избраха за този пост? Изборът му е гласуван още преди всичко да бъде договорено

Мажд Алгафари: Парламентът е руина, развалина - 1

Същото, което направиха "Възраждане", можеше да направят и ПП и БСП. Сега влизаме в сценарий всеки да си прехвърля горещия картоф. Това заяви политологът Кузман Илиев в ефира на бТВ по повод гласуването на Делян Пеевски за член на комисията по конституционни въпроси.

„С какви очи точно този човек от 240 келеша избраха за този пост? Изборът му е гласуван още преди всичко да бъде договорено”, смята Мажд Алгафари, преводач.

Ружа Смилова, политолог, коментира: „Това е номинация на ДПС. Те излъчват фигура, която е най-малкото противоречива. Отговорност носят ДПС и гласувалите за тази номинация. Вярно е и друго – за да има конституционна промяна, има нужда от квалифицирано мнозинство, а това мнозинство с „Възраждане” няма как да се постигне.”

„Едва ли хората на протестите срещу Пеевски и Борисов са си представяли, че ще чакат да бъдат пуснати в стаята на ДПС и да говорят с Пеевски”, каза още Илиев.

„Не може да забраните на никого да гласува за вас. В конституцията ни е фиксиран свободният мандат. Това дава възможност на ДПС да гласуват както намерят за добре в тази ситуация”, допълни Смилова.

„Кой очакваше този брак между ГЕРБ и ПП? Нима това беше желанието на избирателите? Парламентът е руина, развалина”, смята Алгафари.

Смилова заяви, че е проба-грешка дали кабинетът ще издържи 18 месеца


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    4 24 Отговор
    Полунещото... има мнение за нас:) марш в Сирия при братята си:)

    Коментиран от #12

  • 2 С тия

    30 2 Отговор
    Парламента е пътник !
  • 3 Айде и тоя

    5 12 Отговор
    Да каже нещо и да си оправдае надника.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А ти

    2 12 Отговор
    отдавна за затвор ! Огромни далавери чрез бежанците .
  • 6 Ддд

    9 2 Отговор
    Развалина е особено като влязоха и челгарите
  • 7 надарена кака

    1 4 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки! Парламентът трябва да е място за култура,а не за караници и за разменяне на слюнки.
  • 8 Затова

    2 26 Отговор
    Следващия път гласувайте МАСОВО за ДБ, за да не се налага да "влизат в стаята на ДПС". Толкова е просто. Сегашното "влизане" е резултат от това, че алтернативата беше пропутинистки режим на Радев. А това е още по-вредно за България.

    Коментиран от #13, #14, #16

  • 9 Сиргафари

    2 22 Отговор
    Келши ще казваш само за родата си ,Сириецо. Най вече на племенниците си. Подай му пръст да ти изяде главата. Много чужди станахте даващите акъл тук. Ние и сами можем да се закопаваме или издигаме , но Вие не сте ни нужни. Особенно лаещите по телевизии. Нищо не знаеш за Българина. Това там на жълтите павета е олигаехическа крадлива мафия живееща в свой интерес и свят. Не са келеши обаче. Не са пишлемета. Тях не ги е избирал 70 процента от Народа. Мисли Сириецо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Любимец 13

    0 5 Отговор
    Много са платените коментатори....уж политолози ,икономисти и ВСИЧКОзнайковци
  • 12 Тихо

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Жълтопаветник ! Всички ви видяхме акъла !
  • 13 Бъзиктар

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Затова":

    Направо ще гласувам за ДБ.Ръката ми да изсъхне!Предатели и интерисчии.Видяхме ги.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ПРАВ Е

    11 1 Отговор
    Мажд Алгафари: Парламентът е руина, развалина................КАТО ДЪРЖАВИЦАТА НИ........!
  • 18 Наблюдател

    7 0 Отговор
    В журналистиката има един много приятен момент - моментът на припомнянето. Когато някой престъпи собствените си тези и обещания, е в обществен интерес да се занимаем с това, което е говорил преди и да го сравним с това, което прави сега.

    Ето един любим - от преди няколко месеца. Тогава генерал Атанас Атанасов каза, цитираме: "Борисов пее "Елате пиленца при батко". "Елате да ви прегърна, да ви удуша и да сте поредните" - допълнил е той в изказването.

    Месеци по-късно е казал: "Аз не вярвам на Бойко Борисов". Думите му са коментар към въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ.

    Пак по това време, е рекъл, цитираме: На Борисов му трябва пералня, и е посочил, че тази пералня по всяка вероятност е коалицията ПП-ДБ.

    Коментиран от #19

  • 19 Ето какво още

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Наблюдател":

    е казал в последните седмици:

    "Знаете ли какво е общото между Бойко Борисов, Иван Гешев и Ясен Тодоров - и тримата са завършили прословутата школа в Симеоново. Не мога да слагам под общ знаменател - но там се изгражда манталитет и начин на мислене, че винаги се бориш с някакъв противник. Обучават ги на саботажна дейност".

    А по отношение на имунитета на Бойко Борисов, генерал Наско коментира:

    "Въпросът е защо точно сега, след като делото се влачи три-четири години, когато Борисов нямаше имунитет и темата се повдига сега, когато трябва да се състави правителство с неговата политическа сила. Аз съм убеден, че това е част от един план за провал на съставянето на правителство, в който има много елементи."
  • 20 Да, да

    0 1 Отговор
    Пуснете нещо от Ни дал, за разкош.
  • 21 Гост

    1 0 Отговор
    „„Кой очакваше този брак между ГЕРБ и ПП?..... Парламентът е руина, развалина””
    Нищо ново! Да се очаква толкова дълъг период от време разум и отговорност от помиярите „работи политика” в България е големият проблем. Другото е следствие. Парламентът е дълговременна развалина защото настанената политическа система и изборният кодекс са неработещи за обществения интерес. Забележете тъпите коментари, че в Парламента се появяват безотговорни ментарджии понеже много хора не гласували?!? Изборният кодекс не трябва да се формира и приема от депутатите и в него трябва да се съдържат специални разпоредби за санкции при несвършена, но обещана пред обществото работа. Има много други подходящи варианти за изготвянето на изборния кодекс. Дали избраните за депутати ще изработят такъв кодекс? НИКОГА! Не може 70% от хората да не разпознават полезни за обществото хора, а т.н НС да е пълно. Кого представляват тези „избрани”, обществото ли? А когато някой напуснел ПГ в НС той ставал представител на целия народ – същински дебилизъм. Политическите партии не се интересуват от проблемите на обществото, трябва да бъдат принудени. Партиите просто приказват предизборно това, което обществото иска да чуе от тях. Партиите в България доказано нямат никакви дълговременни концепции за развитие. Вижте какво представляват поне 95% от лидерите им.
  • 22 Истината

    0 4 Отговор
    Озлобен е като всеки путинист, защото не можаха да попречат да се направи редовен кабинет.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове