Last news in Fakti

9 Юни, 2023 06:19 1 503 23

Чорбанов: В проекта на Делян Пеевски за промени в Конституцията има смислени неща

  • андрей чорбанов-
  • има такъв народ-
  • делян пеевски-
  • иван гешев

Иван Гешев можеше да бъде отстранен по много други причини, заяви депутатът от "Има такъв народ"

Чорбанов: В проекта на Делян Пеевски за промени в Конституцията има смислени неща - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изборът на Делян Пеевски за член на Комисията по конституционни промени взриви парламента в последните дни. Коментари се появиха и по отношение на подкрепата на ДПС за състава на новото правителство.

"На първи разговор беше поканен именно ДПС и никой не се възмути, че Делян Пеевски е преговарящ", коментира депутатът от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов в предаването "Денят ON AIR".

Той обаче заяви, че ИТН ще подкрепи всяко едно предложение за конституционни промени, което е рационално, независимо от коя партия е направено това предложение.

"Наше виждане беше от самото начало, че ние сме изпратени в парламента да направим всички промени в полза на обществото. Законите не се делят на наши и ваши. Ако законът има рационални неща, разбира се, че ще го подкрепим", поясни той.

Според него в проекта на Делян Пеевски за промени в Конституцията има "смислени неща".

"Ние също имаме наши предложения, защото идеите за конституционна реформа, не трябва да се приватизират от една партия. Още в нашите програми на първите избори, на които се явихме, бяхме заложили само и единствено неща, които изискват конституционни промени", каза проф. Чорбанов.

По отношение на разговорите на ГЕРБ с останалите партии за състав на правителство той поясни, че от ИТН са имали кратка среща за това доколко биха подкрепили определени политики.

Андрей Чорбанов коментира и исканията на депутатски имунитети. "Нашето категорично мислене е, че всеки, който се чувства невинен, би трябвало сам да си даде заявката за отказ от имунитет", поясни той и допълни, че комисия по имунитетите ще изземва прерогативите на българския съд.

Според него главният прокурор Иван Гешев е можело да бъде отстранен заради много други причини от тези, които се излагат сега.

"Какво е активизирало прокуратурата - нямам представа коя част от прокуратурата с коя друга част от прокуратурата воюва. В момента обаче се използва като политическа бухалка със сигурност", обясни депутатът от ИТН.

Той е на мнение, че избирателите на "Продължаваме промяната" са били излъгани, защото през цялата кампания им било обяснявано, че с ГЕРБ няма да се управлява. Това че няма да има министри или зам.-министри от ГЕРБ, не означава, че те няма да управляват и това щяло да си проличи по лицата, които ще бъдат назначени, смята Чорбанов. "Идеята, че това правителство е самостоятелно правителство на ПП-ДБ е толкова нереалистична, колкото нереалистична е историята на барон фон Мюнхаузен, който се вади сам от реката", каза той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Чорбанов е категоричен, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" "изпират" Бойко Борисов и Делян Пеевски.

Той коментира и протестите пред парламента. Чорбанов заяви, че протестът на ИТН нямал нищо общо с този на "Възраждане" и бил организиран от структурите на партията по места.

"Погледнато чисто парламентарно, правителството е напълно законно. Това, срещу което протестираме, е моралният аспект на всичко това", поясни депутатът от ИТН и допълни, че протестите на партията ще продължат.

Проф. Чорбанов изрази и личното си мнение в подкрепа на президента Румен Радев, но все пак изтъкна, че той е този, който е "въвел" във властта "Продължаваме промяната" и ги е "лансирал".

"Ние още дълго време ще трябва да поглъщаме последиците от това", поясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нали

    15 2 Отговор
    сте в един отбор ?
  • 2 офааа

    13 2 Отговор
    Естествено, нали благодарение на него сте в парламата.
  • 3 Анонимен

    20 0 Отговор
    Много смислени неща има наистина. Особено СМИСЛЕНО е да има депутати и министри с двойно гражданство (точно това предложение е дошло съвсем случайно точно в ДПС - турската партия!???). Тогава държавата трябва да се закрива. Всички турци, евреи и всякакви други с двойно гражданство ще напълнят парламента и министерските кресла. Антибългарите от ДПС се целят много точно, а Данчо Ментата, Пеевски и другите "българи" в ДПС са едни продажни нещастници. Всъщност Киро беше с двойно, така че направо да има и с тройно!
  • 4 Дрън дрън та пляс

    9 3 Отговор
    тоя трябва да е в затвора , а не да ми сменя конституцията
  • 5 оле че си прост

    11 0 Отговор
    ама ти реши че това шиши го е измисли ли ? хахахаха много наивно

    Коментиран от #6

  • 6 Именно

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "оле че си прост":

    Пеевски е като тъкачка член на БКП "герой на социалистическия труд",други колежки й свършили работата,но нея наградили.Наглостта на ДПС няма край!Тоя закон за промяна на Конституцията ще е като оня закон за банките изработен пак от ДПС след фалита на КТБ,пълен с подводни камъни.Та нали сегашната Конституция навремето беше изработена с помоща на същите тия вече в предпесионна възраст агенти на ДС в ДПС!
  • 7 Браво бе Чорбанов

    0 8 Отговор
    Изненада ме приятно с това говорене! Разумно и точно!
  • 8 Чорбалан от малкото ДПС

    7 1 Отговор
    и гагузина от малкото ГЕРБ също лъжат избирателите си

    Коментиран от #9

  • 9 Малкото ДПС е ДБ

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Чорбалан от малкото ДПС":

    Видяхме го! Все са на тайни преговори! Оня ден 2 час, вчера час, а виждаме и вас с кви лъжи ви пращат! Крадеца вика, дръжте крадеца! :))
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иван

    10 0 Отговор
    Почнаха хвалбите за Пеев. Какво ли не правят хората за пари.
  • 12 Абе човек

    4 2 Отговор
    Щом си професор това предполага че имаш повече умствен багаж от другите та те питам какво правиш в тази партия от изроди?Аз бих се срамувал ако Славчо ми е шеф а Тошко колега.

    Коментиран от #14

  • 13 Чорбанов е

    6 1 Отговор
    Прав за партията майка дпс само хубави неща се говорят а главния чалгар се прави на независим мъжкар.
  • 14 И що бе

    0 4 Отговор

    До коментар #12 от "Абе човек":

    Щото не лъжат като останалите ли? Гадна работа! Ко да праи човек, при честни хора!

    Коментиран от #15

  • 15 И как пък да не лъжат?

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "И що бе":

    Неизречената истина също е лъжа,а тя е,че ИТН са "Малкото ДПС"!!

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лъжеш ти

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "И как пък да не лъжат?":

    Малкото ДПС, ДБ го видяхме! Оня ден няколко часа на тайна среща с ДПС, вчера час! Фактите говорят по добре, от евтините лъжи на мафията ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 20 Слушай

    2 2 Отговор
    Не направили в българска ваксина,само усвоявал пари.Ти си бери кахъра за вашия електорат,който е заблуден.Не бери грижа за електората на ПП лицемер мазен.Нали гласувахте за Пеевски вашия спонсор.ПП-ДБ не е гласувал за него да влиза в конституционна комисия.Така,че не се напъвай и без друго сте иска --.

    Коментиран от #21

  • 21 Аха

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Слушай":

    ПП и ДБ само водят тайни преговори с ДПС! Тъпо е да се лъже! Фактите говорят! :))

    Коментиран от #23

  • 22 Дедо Пене

    0 0 Отговор
    Този професор-смешник, ръководител на групата разработваща българската ваксина срещу Ковид19 в БАН се оказа -АНТИВАКСЪР! ТОВА Е ВЪЗМОЖНО САМО В БЪЛГАРИЯ! И като не откри нова ваксина се ядоса и стана политик-чалгар!
  • 23 Питам само

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Аха":

    Кои факти цитираш, от" Говорит Масква" ли или Решетников?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове